Affiliate marketing software

Affiliate marketing software

Affiliate marketing software zorgt ervoor dat anderen jouw producten kunnen promoten in ruil voor een commissie. De software tracked wie iemand naar jouw site heeft doorverwezen en of daar een verkoop uit voorkomt.

Door gebruik te maken van affiliate software kunnen kun je extra verkopen halen die je anders niet zou halen. Affiliates kunnen namelijk een publiek bereiken dat jij zelf niet zou bereiken. Ze doen marketing voor jou en je hoeft hen alleen te betalen bij een verkoop. Zo gaat een affiliate aan de slag met blogs, video, e-mailmarketing of social media.

Dus niet nodeloos adverteren in de hoop dat het ook geld oplevert, maar resultaat gericht. Bovendien kost het je niet veel tijd aangezien de affiliate software bijhoudt wie recht heeft op hoeveel commissie. 

In Amerika maken kleine en grote bedrijven al lang gebruik van affiliate marketing om hun klantenbestand te laten groeien. In België en Nederland werd dit nog niet zo heel veel gebruikt en was het eerder iets voor de grote bedrijven. 

De laatste paar jaar echter zien steeds meer ondernemers dit als als mooie manier om extra mensen te kunnen bereiken. Er beginnen ook steeds meer mensen met een affiliate website die op zoek zijn naar mooie producten om te promoten. En daar kan jij ook bij zijn.

Er zijn verschillende soorten software die je daarvoor kan gebruiken. Wat het beste voor jou is, is afhankelijk van wat jij nodig hebt. Zo is het bijvoorbeeld al een groot verschil af jij een hele webshop hebt met 100den producten, of dat je met losse salespages werkt omdat je maar één of een paar producten of diensten hebt. 

Voordelen van affiliate software

Affiliate software is niet alleen geschikt voor hele grote bedrijven. Ook als klein bedrijf of eenmanszaak kan je er je voordeel mee doen. Extra klanten krijgen zonder dat je er voor moet betalen is toch wel prettig voor elke ondernemer.

 • Tracking bijhouden: de software zorgt ervoor dat alle affiliates unieke links krijgen waardoor jij en zij zien of er een verkoop is gekomen. 
 • affiliate management: met de software kan je in een dashboard zien hoeveel en welke affiliates jij hebt. Je kan zien wie al voor hoeveel kliks en commissies gezorgd hebben. Bij het behalen van een drempelbedrag kan jij de affiliate makkelijk uitbetalen.
 • Groeimogelijkheden: doordat affiliates jouw producten of diensten makkelijk kunnen promoten in ruil voor een commissie ga je meer leads en klanten krijgen. Door steeds meer affiliates te krijgen, kan jij ook steeds verder groeien.
 • Kostenbesparend: Je betaalt voor het gebruik van de software, maar je moet niet steeds betalen voor advertenties. Affiliates gaan namelijk gratis voor je aan de slag. Je hoeft ze alleen te betalen als zij daadwerkelijk een verkoop hebben opgeleverd. Een slecht werkende advertentie kan duurder zijn dan een goedwerkende advertentie, maar een affiliate die jij veel moet betalen, heeft dan ook voor veel inkomsten gezorgd. Dit is echt win-win.

Affiliate marketing software: welke is de beste voor jou?

Plug&Pay

Plug&Pay is software om betaalpagina’s te maken. Kies je echter voor het duurste pakket dan heb je er ook affiliate tracking bij. Je kan kiezen welke van je producten door affiliates gepromoot kunnen worden en hoeveel commissie (percentage of vast bedrag) een affiliate per product ontvangt.

Het is heel simpel te installeren. Dit is ook de software die ik zelf gebruik, dus kijk ook even naar mijn Plug&Pay review. Plug&Pay is een software van Nederlandse bodem wat het ook handig maakt voor de klantensupport.

Je kan je producten (max. 5) ook in de marktplaats zetten zodat affiliates je zelf kunnen vinden. Dit scheelt veel in tijd omdat je zo niet per se actief op zoek moet naar affiliates.

Plug&Pay is niet geschikt voor webshops. Het is vooral geschikt als je een online cursus, e-book of coaching aanbied.

Tapfiliate

Tapfiliate is geschikt voor e-commerce en SaaS-oplossingen. Je kan er banners, tekst links, video’s en social posts klaarzetten voor je affiliates. Het ziet er heel modern en eenvoudig uit.

Voor een affiliate is het makkelijk om aan te melden. Je kan een affiliate ook een promotiecode geven waardoor deze meer verkopen kan realiseren. Nog een manier zodat je affiliates meer voor je zullen doen is door ze van bonussen te voorzien. Zo kan je bijvoorbeeld een bonus geven bij x aantal verkopen.

Je kan de affiliate pagina’s personaliseren zodat het bij jouw brand past.

Intgegratiemogelijkheden door middel van API, webshooks of Zapier. Verder zijn er ook integraties met Stripe, Shopify, Paypal, Woocommerce, WordPress, Wix, Prestashop, Squarespace, Moonclerk, Chargebee, Createjoy, Big commerce, Magento, OpenCart, PayWhirl, Paddle, Lightspeed, NPM Module, Ecwid, Volusion, 3dcart, Segment, Hikashop, Miva Merchant, Campwire, Shopping cart elite, WP easy cart, EKM, Teachable, Recurly, Memberful.

Heb je toch nog iets anders dan kan je door een scriptje te plaatsen op je site toch je affiliates tracken.

Er zijn 2 pakketten verkrijgbaar:

 • Essential: $69 per maand
 • Pro: $149 per maand

RefferalRock

Refferalrock is niet alleen geschikt voor e-commerce, maar ook voor andere type businessen. Je kan het gebruiken het met het platform dat je nu ook al gebruikt. 

Integraties: Salesforce, Hubspot, Mailchimp, Stripe, ActiveCampaign, Marketo, Unbounce, Leadpages, Drift, Intercom, WordPress, Squarcespace, Woocommerce, Shopify, Magento, 3d cart, Bigcommerce, Zoho, Infusionsoft, Campaign monitor, Acuity scheduling, Typeform, Google analytics, Zapier, Javascript, api

Refferalrock is beschikbaar in 3 pakketten: 

 • Starter: $200/maand
 • Growth: $400/maand
 • Established business: $800/maand

Post affiliate pro

Integraties: Heel veel integratiemogelijkheden, te veel om allemaal los op te sommen. Alvast de meest bekende: 2checkout, Aweber, Bigcommerce, Drupal, Easydigitaldownloads, Eventbrite, Google Checkout, Joomla, Lightspeed, Magento, Opencart, Optimizepress, osCommerce, Paypal, PayU, Prestashop, Samcart, Shopify, Squarespace, Stripe, Teachable, Thinkific, Thrivecart, Ubercart, Wix, Woocommerce, WordPress, …

Van Post affiliate pro zijn er 3 pakketten verkrijgbaar:

 • Pro: $97/maand
 • Ultimate: $197/maand
 • Network: $ 477/maand

Offer18

Offer18 won maar liefst 22 awards, waaronder deze voor makkelijkst in gebruik, beste klantenservice, makkelijk op te zetten, …

Van Offer18 zijn er 3 pakketten beschikbaar:

 • United based: $49/maand
 • Conversion basic: $149/maand
 • Conversion enterprise: $349/maand

OSI Affiliate

Jouw affiliates kunnen zich makkelijk aanmelden via het formulier waarna ze gebruik kunnen maken van hun persoonlijke url. Je kan ze ook kortingscodes geven die ze met hun volgers kunnen delen. Je kan ook makkelijk klanten omvormen tot affiliates. Als promotiemateriaal kan je banners opladen en kant-en-klare e-mailtemplates voorzien.

Bij de start krijg je hulp om meteen alles goed in te richten en je kan gebruik maken van de video tutorials.

OSI Affiliate heeft 3 pakketten ter beschikking:

 • Basic: $47/maand
 • Professional: $97/maand
 • Premium: $247/maand

Zoals ik al zei gebruik ik zelf Plug&Pay aangezien ik deze software ook gebruik voor mijn betaalpagina’s. Het is heel makkelijk in gebruik en de kassakoopjes en one-click-upsells werken goed. Heb jij echter meer dan een paar producten en een volledige webshop, dan is het niet geschikt en kan je eens kijken voor de andere systemen.

Laat gerust weten waarnaar jij op zoek bent of wat jij al hebt uitgetest? Dat kan in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?