5 affiliate marketing strategieën voor gevorderden

Affiliate marketing strategie gevorderden

Wat als je al een tijdje blogt, in je blogs affiliate links voorziet en al een beetje inkomsten hieruit haalt? Hoe kan je het dan naar het volgende niveau krijgen. In dit artikel bekijken we 5 affiliate marketing strategiën voor gevorderden zodat je meer uit je bestaande website kan halen.

Reviews

Misschien schrijf je naast bestaande blogpost al reviews, dat is dan zeker een goed idee. Als iemand op zoek is naar een review dan heeft deze persoon al de intentie om het product eventueel aan te schaffen.

Zorg ervoor dat jouw review heel uitgebreid is. Niet een blogje van 400 woorden maar ga echt de diepte in. Doe je werk en zoek alles goed uit. Benoem niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen. Iets met alleen maar voordelen vertrouwt niemand. 

Vertel het verhaal hoe het was zonder dat product en wat dat product in je leven veranderd heeft. Zijn er nog dingen die je misschien aan het product mist maar waar je een oplossing voor gevonden hebt. 

Zo kon ik met de camera die ik net gekocht had mijn externe microfoon er niet op aansluiten. Maar door er daarna een bracket voor te kopen en een andere externe microfoon lukte het me wel om een externe microfoon aan te sluiten. Zo zeg ik eerlijk wat het minpunt van die camera was en hoe ik dat heb opgelost.

Heb je iets getest waar je helemaal niet tevreden over bent en wat je eigenlijk niemand zou aanraden, dan kan je toch een review schrijven en dat eerlijk verwoorden. Aan het einde van dat artikel kan je dan een alternatief aanreiken waar je wel kan achter staan. De mensen zullen het appreciëren dat je je eerlijke mening geeft en niet zomaar wat positiefs vertelt gewoon om te verkopen. En door een ander product aan te bieden help je hen weer verder naar iets wat voor hen wel geschikt kan zijn.

E-maillijst

In het begin moet je voornamelijk heel wat waardevolle content schrijven. Maar als je na een tijd heel wat bezoekers op je website krijgt, dan kan het een goed idee zijn om aan je e-maillijst te werken. Zo kan je op deze website mijn gratis ebook Vrijheidsboost downloaden. En ook op een andere website van me kan je een gratis ebook downloaden.

Doordat je het e-mailadres van je bezoeker hebt, kan je hem of haar nu regelmatig gaan mailen en waardevolle tips sturen zodat ze steeds terugkomen op je website. Je kan ook geautomatiseerd het contact met je nieuwe volger aangaan door af en toe ook vragen te stellen in de mail die je uitstuurt. Je gebruikt hiervoor e-mail marketing software.

Zorg wel dat je niet gaat spammen en de hele tijd aanbiedingen naar deze mensen gaat sturen. Zorg er vooral voor dat je waardevolle dingen deelt en dat ze jou leren kennen. 

Youtube

Een Youtube-kanaal aanmaken als affiliate kan meerdere voordelen bieden. Via Youtube kan je andere mensen aantrekken dan via je website. Youtube is namelijk het 2de grootste zoekkanaal dus je video’s kunnen blijvend gevonden worden. Geen eenmalige actie dus. 

Een tweede voordeel van het maken van Youtube-video’s is dat je deze in je blogpost kan insluiten. Dat verrijkt je blogpost omdat je meerdere mediavormen in een bericht combineert (tekst, foto’s en video). Hierdoor kan jouw blogbericht ook weer beter scoren in Google.

Zelf vind ik het leuk om zelf video’s in te spreken en ik heb er ondertussen geen probleem meer mee om in beeld te komen. Zie je dat niet zitten dan kan je ook werken met video’s met enkel beelden en tekst. In Cashcow channels academy leer je dat als businessmodel toe te passen en je kan ook affiliate marketing toepassen bij deze video’s + je kan ze insluiten bij je blogs.

Social media

De eerste manier om bezoekers te krijgen is meestal via SEO. Dat is ook mijn voorkeursmanier omdat dat altijd voor je blijft werken. Maar je kan ook een nieuw publiek aantrekken door actief te worden op social media en je volgers dan uit te nodigen om een kijkje op je website te nemen. 

In je blogbericht waarnaar je verwijst staat dan een affiliate link. In sommige gevallen kan je ook een rechtstreekse affiliate link op je social media delen. Let hier we bij op dat dat niet voor elk programma is toegestaan.

Wil je niet overwhelmed worden, begin dan met één kanaal dan kan je er altijd steeds meerder gaan toevoegen.

Affiliate Vibes cursus

Stap-voor-stap affiliate marketing leren?

Met mijn cursus ga je leren hoe je zelf een passief inkomen kan opbouwen met een website.

Adverteren

Gevonden worden in Google duurt meestal een tijdje, zeker voor een nieuwe site en vaak ook bij nieuwe artikels. Je kan er dan voor kiezen om onmiddellijk te gaan adverteren. Maar je kan ook eerst zien dat alles goed werkt en dat je inkomsten binnenkrijgt en daarna gaan adverteren om nog meer mensen te bereiken. Als je het als gevorderde affiliate strategie bekijkt dan kan je meteen adverteren met de winnende pagina’s. Je weet al welke pagina’s goed converteren en commissies opleveren dus dat zijn ook de geschikte pagina’s om mee te adverteren.

Test eerst met een klein budget. Als blijkt dat je meer inkomsten hebt dan dat je uitgeeft aan je advertentie dan kan je verder gaan opschalen. Je kan kiezen voor Google Ads, maar ook via Facebook, Instagram, Pinterest of Youtube.

Bijleren?

Welke strategiën pas jij al toe? Welke wil je graag gaan toepassen? Laat gerust je reactie achter onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?