Beste cryptomunten om te kopen voor de lange termijn investering

Beste crypto om te kopen voor de lange termijn investering

Zelf ben ik een voorstander om op de lange termijn te investeren in cryptomunten. Ik koop dus crypto met de gedachte deze jaren vast te houden.

Zo kon je een tijd geleden Bitcoin kopen voor slechts €1. Je kon toen blij zijn als deze €2 stond want dat was een verdubbeling van je inleg. Een heel mooi resultaat natuurlijk. Maar stel je voor dat je gekozen had voor een lange termijn strategie? Dan is diezelfde €1 wat jaartjes later ineens €50.000 waard. 

Binnen x-aantal jaren is het misschien zelfs €500.000 waard, maar uiteraard weten we dat niet zeker. Er zijn alleszins analisten die dat verwachten. Okay als je dit jaar bent ingestapt op het hoogtepunt dan heb je nu verlies met je Bitcoin of andere crypto. Als je ze nu verkoopt. Maar als je ze houdt en er voor de lange termijn inzit, dan kan je ondanks dat je nu op een piek gekocht hebt, toch mooie resultaten behalen.

Wees dus ook niet te bang als alles een beetje (of veel) zakt. Als je met trading bezig bent zijn dat natuurlijk dingen die je constant in de gate moet houden, maar als je beslist om je cryptomunten lange termijn vast te houden, moet je je niet te veel zorgen maken. Als alles in een dal zit, kijk ik er zelfs een tijd niet meer naar. Heb je dan nog ongebruikt geld, dan kan je zelfs extra gaan investeren.

Het maakt zelfs helemaal niet zoveel uit hoe hoog of laag het staat als jij de aankoop doet. Okay iedereen koopt het graag zo laag mogelijk, ik ook, maar binnen enkele jaren gaat het niet zo heel veel verschil maken. Dan ga je blij zijn dat je ze een beetje te hoog gekocht hebt maar toch in je bezit hebt. Voor hetzelfde geld dacht je, ‘ze staan te hoog’, en koop je er nooit. 

Waar op letten als je cryptomunten voor de lange termijn wilt kopen?

Hoe lang bestaat de munt?

Kleine, nieuwe munten kunnen grote sprongen maken als ze ooit succesvol worden. Maar het kan evenzeer zijn dat de munt ophoudt te bestaan als ze een slecht team, marketing of idee hebben.

Dat weet je in het begin allemaal nog niet. Door te kiezen voor munten die al jaren bestaan kan je al wat statistieken bekijken, kan je checken of ze zich al bewezen hebben en weet je hoe het team en de community rond de munt is.

Hoeveelheid interesse?

Als er veel interesse is in een munt zal deze ook meer verhandeld worden. Door de hogere liquiditeit zal je de munt makkelijker kunnen aankopen en ook kunnen verkopen als je dat op termijn zou willen.

Ook kan je eens kijken welke grote namen of bedrijven achter de cryptocurrency staan? Dat kan door ze van advies te verzien of door er in te investeren.

Whitepaper

In de whitepaper en roadmap van een cryptocurrency vind je uitleg over het bedrijf, wat ze al gedaan hebben, wat hun doelstellingen zijn, wat ze willen realiseren en hoe ze dat willen aanpakken. Je kan deze documenten op de website van de desbetreffende munt vinden. Door je er in te gaan verdiepen kan je zien of deze munt jou aanstaat om in te investeren.

Welke cryptomunten kopen voor de lange termijn?

Dit is zeker geen koopadvies, maar mijn onderzoek dat ik graag deel. Ik ben geen financieel expert dus geef ook geen financieel advies. Doe zelf steeds nog verder onderzoek en beleg nooit geld dat je niet kan missen.

Bitcoin

Bitcoin is niet alleen de oudste, maar ook de grootste munt. Bitcoin heeft een hoog handelsvolume waardoor je altijd wel kan kopen en verkopen. Alles wat niet Bitcoin is wordt zelfs altcoin genoemd. Bitcoin is dus de “king of the coins”.

Er zijn al bedrijven en webshops die Bitcoin als betaalmiddel aanvaarden. Je hebt bovendien de mogelijkheid om Bitcoin te staking waardoor je een extra rendement op je investering krijgt.

Bitcoin kan heel fel schommelen in waarde, zeker als er iets in de (social) media komt. Maar dat is niet erg als je het als lange termijn investering ziet.

Ethereum

De tweede grootste crypto, Ethereum, is er al een tijdje en werkt aan een verbeterde versie. De slimme contracten waarmee ze werken kunnen een hele verandering teweeg brengen in hoe wij nu werken. Alles zal veel efficiënter kunnen verlopen. Slimme contracten zorgen voor meer transparantie, snelheid en waarschijnlijk ook kostenbesparingen. Laat nu maar eens een contract opstellen door een notaris: het duurt lang, geeft veel gedoe, je weet niet precies hoe en wat en het kost ook nog eens stukken van mensen. Stel je voor dat we dit op termijn met slimme contracten kunnen doen.

Nog een reden waarom Ethereum mijn investering waard is, is dat heel wat andere bedrijven gebruik maken van het Ethereum netwerk. Alle ERC20-tokens zijn gebaseerd op Ethereum.

Binance coin

Binance coin is de munt van de crypto exchange Binance. Deze munt wordt voor de transacties van het platform gebruikt en is met het succes van Binance ook hard gegroeid. Aangezien de munt daadwerkelijk gebruikt wordt op een populair groot platform gaat deze er waarschijnlijk blijven.

Cardano

De opricher van Cardano was ook mede-oprichter van Ethereum, dus hij heeft al heel wat ervaring met blockchain-technologie. Ook met Cardano zijn slimme contracten mogelijk die gebruikt worden voor gedecentraliseerde apps (dapps).

Volgens analysten kan Cardano de komende jaren nog gaan stijgen en ze zien het dan ook als een geschikte cryptomunt voor de lange termijn.

Stellar

Met het netwerk van Stellar zal het mogelijk zijn verschillende waardes uit te wisselen. Zo kan je geld naar de andere kant van de wereld sturen zonder problemen.

Grote bedrijven zoals IBM hebben een partnerschap met Stellar.

Stellar kan veel meer transacties per seconde aan dan bijvoorbeeld Bitcoin en tegen een lage kost. Dit is altijd een negatief punt van andere crypto geweest dus goed dat er een oplossing voor is.

Stellar is nog klein dus ze kunnen concurrentie krijgen van andere bedrijven. Het verschil in verwachtingen is ook groot. De ene verwacht amper winst binnen enkele jaren, terwijl de ander meer dan 10x zoveel verwacht.

Staking, uitlenen

Als je toch beslist om er voor de lange termijn in te stappen dan kan je gebruik maken van staken of je geld uitlenen. Hierdoor kan jij rendementen krijgen op je munten. Meestal wordt het uitgedrukt in een jaarlijks rendement maar vaak wordt het wel dagelijks, wekelijks of maandelijks uitbetaald.

Veiligheid inbouwen

Op de korte termijn zie je heel veel schommelingen bij investeringen en bij cryptocurrencies is dat allemaal nog wat extremer. Een tweetje van Musk kan de koers zomaar de hoogte in laten schieten, maar ook volledig laten instorten.

Om wat veiligheid in te bouwen kan je best je beleggingen gaan spreiden. Dus niet al je geld in één bepaalde cryptocurrency stoppen waarvan jij hoopt dat deze x100 gaat. Voor hetzelfde geld gaat dat niet gebeuren en ben jij alles kwijt. Je kan dus zowel je geld spreiden met meerdere crypto’s maar ook met andere beleggingen zoals ETF’s, losse aandelen, vastgoed, grondstoffen,…

Ook kan je voor jezelf een regel inbouwen. Een voorbeeldje: je belegt €1000 in cryptomunten met het doel deze voor de lange termijn te houden. Wat je dan voor jezelf kan bepalen is dat als de waarde €2000 geworden is, dat je €1000 opneemt. Zo heb je je oorspronkelijk bedrag terug en kan je de rest verder houden om te laten groeien gedurende jaren. Als het dan eens terugzakt dan verlies je eigenlijk niks. 

Een ander voorbeeld is om een percentage voor jezelf te bepalen. 20% van alle investeringen in crypto. Van alle crypto 60% Bitcoin, 20 % Ethereum,… Dit is gewoon een voorbeeld, je kiest voor jezelf welke percentages jij neemt.

Beleg je op de lange termijn en ben je niet van plan om te handelen dan kan je best je crypto’s veilig bewaren in een hardware wallet.

Welke cryptomunten zie jij als lange termijn investeringen?

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Koop makkelijk 
en veilig crypto

Nu geen handelskosten over de eerste €1000 in de eerste week.

bitvavo