Binance review – april 2021

Binance review

In deze review neem ik Binance onder de loep. Wat is het, hoe werkt het en is het en wat is het Binance ecosysteem?

Wat is Binance?

Binance is een exchange, het grootste platform om crypto’s te kopen en te verhandelen.

Ondanks dat dit platform nog maar sinds 2017 bestaat is het wel enorm gegroeid. Elke seconde gebeuren er meer dan 1,4 miljoen transacties via het platform en 2 biljoen aan dagelijks volume. 

Je kan de website van Binance trouwens in het Nederlands bekijken en als valuta voor “euro” kiezen. Dat maakt het wat makkelijker om ermee te beginnen.

Hoe werkt Binance?

Account aanmaken

Een account aanmaken is makkelijk. Ga via deze link en ontvang 10% korting op je handelskost (levenslang).

Je kan je aanmelden via e-mail of via je mobiel-nummer. In plaats van een code of trappen uit allerlei plaatjes te selecteren om te zien dat je geen robot bent, moet je bij Binance een stukje puzzel op de juiste plek slepen.

Via je e-mail krijg je een verificatie om te checken dat je wel jouw e-mailadres hebt ingevoerd. Klik hier op en je hebt toegang tot je account. Je zal ook de vraag krijgen om 2fa in te stellen voor extra beveiliging. Dit kan je best doen.

Om je te verifiëren moet je een foto van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs doorsturen en moet je zelf op camera komen en je hoofd bewegen.

identiteitsverificatie bij Binance

Je kan ook een adresverificatie doen. Dit is nodig als je je stortingslimiet van fiatgeld wilt verhogen.

Geld storten

Je kan crypto’s storten naar Binacne en van daaruit andere munten kopen. Maar je kan ook fiat-geld (euro’s) storten om daarmee crypto te kopen. De goedkoopste manier is om via SEPA bankoverschrijving euro’s naar je Binance account over te schrijven. Hierbij kan het dan wel 1à 2 werkdagen duren vooraleer de euro’s er op staan en je dus kan starten met het kopen van crypto. 

Je kan ook gebruik maken van Visa/mastercard (1,8% kosten), iDeal (€1,3 kosten) of Sofort (2% kosten). Afhankelijk van welke methode je kiest moet je je verifiëren om je limiet te verhogen.

Daarna kan je van dit cashsaldo crypto kopen.

Crypto kopen

Zodra je euro’s gestort hebt, kan je daarmee crypto’s kopen. Je kan ook rechtstreeks crypto kopen met je VISA kaart. Hiervoor geef je een bedrag in euro in en kies je de digitale munt die je wilt kopen. Je hebt de keuze tussen 41 munten. Wil je een munt of token die hier niet tussen staat dan zal je eerst een munt moeten kopen die er wel tussen staat en deze vervolgens verhandelen naar de munt die jij wilt hebben.

Crypto kopen bij Binance

Wallet

De crypto’s die je gekocht hebt komen in je spot wallet te staan. In die wallet kan je ook dezelfde crypto (laten) storten. Je krijgt hiervoor het adres of kan een QR-code inscannen. Je kan de crypto ook opnemen en deze naar iemand anders sturen of naar bijvoorbeeld je hardware wallet. 

Spot wallet bij binance. Je kan hier kopen, storen, opnemen, handelen, verdienen en converteren

Wil je bijvoorbeeld Bitcoin opnemen, dan moet je ervoor zorgen dat je een bitcoin-adres opgeeft. Anders zal jouw bitcoin niet op de juiste locatie aankomen en zijn ze verdwenen. Verder moet je ook aangeven via welk netwerk het verstuurd moet worden. Afhankelijk van het netwerk zijn er andere kosten en minimumbedragen om door te sturen.

Crypto opnemen bij Binance

Crypto verkopen

51 van de munten kan je rechtstreeks verkopen. Je kan vervolgens aangeven wat je in ruil wilt ontvangen. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk euro’s zijn, maar je kan eender welke andere flatmunt selecteren. Deze euro’s komen bij in je overzicht van alle munten op Binance bij je cashsaldo. Dit komt dus nog niet op je bankrekening.

Crypto verkopen Binance

Binacne uitbetalen naar bank

De euro’s die bij je cashsaldo staan kan je gebruiken om opnieuw andere crypto’s mee te kopen, maar je kan deze ook uitbetalen naar je bank. Daarvoor klik je op “opnemen”.  Vervolgens heb je de keuze om via SEPA bankoverschrijving (€0,8 kosten) of VISA (1% kosten) het geld te laten uitbetalen op je bankrekening.

Crypto verhandelen

Behalve crypto kopen kan je ze ook verhandelen. Dit kan op meerdere manieren afhankelijk van je niveau.

Manieren van handelen bij Binance

De makkelijkste manieren is “converteren”. Je zet zo de ene munt die je hebt om in een andere. Dat kan zowel van euro als van één van de standaard cryptomunten naar een andere. Specifiekere munten kan je zo niet verhandelen.

Via de klassieke layout krijg je grafieken met candlesticks te zien. Rechts bovenaan selecteer je een puntenpaar. Zoek je bijvoorbeeld naar POWR, dan krijg je het handelspaar POWR/BTC en POWR/ETH. Nu kan je dus Bitcoin of Ethereum verhandelen voor POWR, of omgekeerd als je geen Power Ledger wilt kopen, maar verkopen. 

Binance handelen met limietorder of marktorder

Je kan een limietorder, stop-limiet of marktorder plaatsen. Met de geavanceerde layout heb je nog meer mogelijkheden. 

Handelen bij binance

Je kan ook met hefbomen gaan werken.

Staken bij Binance

Wil je geld verdienen met staking, dan moet je dit doelbewust aanzetten. Het is niet zoals bij Bitvavo dat je gewoon een schuivertje moet opzetten en dat alle beschikbare munten voor staking gestaked worden. 

Bij flexibel sparen moet je hiervoor een bedrag overmaken of je kan voor die bepaalde munt “automatisch overmaken” aanzetten. Voor 58 munten is flexibel sparen beschikbaar. Hiermee kan je dus nog steeds aan je munten. 

Flexibel sparen binace staking
Binance staking - flexibel sparen

Je kan ook voor vast sparen kiezen waarbij je je munten voor 7, 14, 30 of 90 dagen vastzet. Het rendement ligt dan wat hoger, maar op dit moment is dit nog maar voor 3 munten (USDT, BUSD, USDC) beschikbaar. 

Zodra je munten hebt overgezet voor het flexibele sparen verdwijnen ze uit je spot wallet en vind je ze bij Wallet – Earn.

Wat zijn de kosten?

De handelskosten worden berekend op basis van hoeveel crypto jij verhandeld gedurende 30 dagen. De meeste mensen zullen in de VIP0 categorie vallen. Dit is namelijk het geval als je voor minder dan 50 BTC verhandelt in 30 dagen. Je betaalt dan 0,10% handelskosten. Maak je gebruik van BNB coin om je kost te betalen, dan betaal je slechts 0,075%. 

Hoe meer je verhandelt, des te lager de kosten zullen worden. Het hoogste niveau is VIP 9 waarbij je voor meer dan 150.000 BTC verhandeld of meer dan 11.000 BNB in je bezit hebt. Je betaalt dan 0,02% (maker) of 0,04% (taker) aan kosten en als je de BNB munt gebruikt is dat 0,015% (maker) of 0,03% (taker).

De stortingskost van de meeste munten is gratis. De opnamekost die verschilt van munt tot munt en kan ook afhankelijk zijn over welk netwerk je het stuurt. De stortings- en opnamekost voor euro is €0.  Stort je geld via overschrijving op je binacne-account dan moet je hiervoor tot eind april geen kosten betalen. Dit is een speciale actie op dit moment.

Is Binance veilig?

Binance is een veilig platform, toch is niks onoverkomelijk en zijn ze in 2019 gehackt. Er waren meer dan 7000 BTC’s weg, maar alle verliezen voor de gebruikers werden vergoed.

Je kan je Binance account extra beveiligen door de 2fa in te stellen. Dat kan via Google authenticator of via SMS. VErder kan je ook een anti-fishing code instellen. In de e-mails die je dan van Binance ontvangt zal deze code vermeld zijn zodat je zeker weet dat de mail echt van Binace afkomstig is. Je kan ook de whitelist opzetten en adressen meegeven (bijvoorbeeld dat van je hardware wallet) waarnaar opnames mogen gebeuren.

Wil je je aangekochte of verhandelde crypto’s helemaal veilig stellen, dan kan je deze best naar je eigen hardware wallet sturen.

Binance App

Wil je altijd toegang tot je crypto’s en je portfolio kunnen bekijken dan kan je de Binance app downloaden. Maar je kan niet alleen de inhoud van je wallet bekijken. Je kan ook geld of crypto storten, opnemen of handelen. Je kan dus veel met de app. 

Binance app

Wil je het allemaal wat simpeler dan kan je Binance Lite inschakelen. Hierbij zie je de markt t.o.v. van de dollar en kan je kopen, verkopen, storten en omzetten van munten. 

Support

Je kan een antwoord vinden op één van de veelgestelde vragen. Je kan de klantenservice 7 dagen per week gedurende de ganse dag (24u) bereiken. Dat kan via de chat in enkele talen, maar niet in het Nederlands. Ik heb support nog niet nodig gehad, dus ik kan je mijn ervaring ermee niet delen.

Het Binance ecosysteem

Binance is meer dan alleen een handelsplatform. Ze hebben het zelf over hun ecosysteem. 

Wat is Binance Coin?

Binance heeft zijn eigen munt: BNB. Dit is de brandstof voor het ecosysteem van Binance. Deze is sinds begin februari serieus de hoogte in gegaan. Op 1 januari van dit jaar stond deze munt $37,39 dollar en op 13 april was deze $598,55 waard.

Je kan met BNB je handelskosten betalen, doe je dat dan krijg je korting op de handelskost. Momenteel is dat 25% korting. Dit wordt steeds verminderd (3de jaar 12,5 % korting, 4de jaar 6,75%, vanaf 5de jaar 0).

Het is ook een betaalmiddel. Verder kan je het gebruiken voor token sales die op het Launchpad gehost worden. Eerdaags zal je het ook gebruiken worden voor de gedecentraliseerde exchange van Binance.

Binacne academy

De Binance academy is een aparte website waarop je kan leren over crypto en handelen. Stel deze eerst even in op Nederlands zodat je er makkelijker doorheen komt. Je kan ook aanvinken of je de artikels voor beginners, gemiddelde of gevorderden wilt bekijken.

Binance charity

Binance heeft ook een non-profit stichting. Deze zet zich in voor het bevorderen van blockchain-gedreven filantropie en wereldwijde duurzame ontwikkeling. Met het transparante donatieplatform heb je de mogelijkheid om geld weg te geven aan allerlei projecten. Binance neemt niks van dit geld en zorgt dat het volledig naar de projecten gaat.

Op dit moment zijn er meer dan 2000 donateurs die al voor +2700 BTC ingezameld hebben.

Wil je zelf geld doneren, dan kan je voor één van de projecten kiezen. Maakt het je niet uit dan kies je voor Binance Charity wallet. Het geld zal dan verdeeld worden tussen de projecten.

Enkele van deze projecten zijn Crypto tegen covid, Australische bosbranden, gezonde maaltijden voor kinderen in Afrika, menstruatieproducten voor arme meisjes.

Coinmarketcap

Coinmarketcap, een platform om crypto prijzen te volgen, is sinds april 2020 overgenomen door Binance. Het platform blijft wel onafhankelijk opereren. 

Labs

Binance Labs verstrekt financiering aan projecten die bijdragen aan de groei van het blockchain ecosysteem. Zo investeren en ondersteunen ze blockchain ondernemers. Snel uitvoerende en technische teams die een goede invloed hebben op de crypto omgeving en het decentrale web bouwen worden ondersteund.

Enkele voorbeelden:

  • Bittorrent: gedecentraliseerd bestanden uitwisselen
  • Bitsika: Geld transfers in Afrika
  • Certik: blockchain cybersecurity
  • Wink: gaming platform
  • Tellor: gedecentraliseerd orakel voor DeFi

Launchpad

Launchpad is het platform om tokens te lanceren. Momenteel zijn er 45 projecten gelanceerd. Enkele voorbeelden: FC Barcelona Fan token, AC Milan (beide gebouwd op Chiliz), Dego Finance (cross-chain NFT DeFi protocol), Alpha Finance,…

Daarbij heb je ook Lauch pools waarbij je op dit moment BUSD of BNB kan staken en TLM kan verdienen.

Research

Via Binance research krijg je projectrapporten, analyses en diepgaande inzichten van hoog niveau en onbevooroordeelde info.

Trust wallet 

Trust wallet is de officiële gedecentraliseerde Binance wallet. Als gebruiker kan je hierin crypto’s opslaan, ze versturen of ontvangen, NFT’s verzamelen. Je kan de Trust wallet downloaden in de App store of via Google Play. Meer dan 5 miljoen mensen maken er al gebruik van.

Binance chain

Binance chain is een softwaresysteem dat door de community gedreven is. Zo is Binance DEX (gedecentraliseerde beurs voor digitale valuta) gebouwd op de Binance Chain.

Mijn ervaring met Binance

Zelf heb ik ruim 3 jaar geleden een account aangemaakt bij Binance om uit te zoeken hoe ik Bitcoin kon omwisselen in andere munten die niet zo op een Nederlands platform te koop waren. Ik gebruik het vooral als handelsplatform. Recent hebben mijn vriend en ik nog nieuwe aankopen gedaan en deze verhandeld voor een andere munt die we wilden hebben. Ik ben meer een HODLer dus ik maak maar beperkt gebruik van alle mogelijkheden.

Conclusie Binance

Bij Binance heb je een ruim aanbod van cryptomunten die je kan kopen of verhandelen. Bovendien zijn de handelskosten laag en dat je het platform in het Nederlands kan zetten zowel op desktop als via de app is heel handig. Het nadeel is dat je niet gewoon munten via Bancontact kan kopen. Met iDeal is dat wel mogelijk, maar houdt er daarbij wel rekening mee dat daar kosten bij komen kijken. Transacties die via het Binance-platform gebeuren worden heel snel uitgevoerd.

Wat is jouw ervaring met Binance? Ga je ermee aan de slag? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?