Bitcoin Meester review en uitleg (2021)

Bitcoin Meester review + hoe werkt het

In deze Bitcoin Meester review bekijken we wat Bitcoin Meester is, hoe het werkt en je er een account bij kan aanmaken, wat de transactiekosten zijn en of er alternatieven bestaan.

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een Nederlandse crypto broker gevestigd in Aalsmeer. Je kan er meer dan 200 verschillende crypto’s aankopen of verkopen. Je kan er betalen met zowel Bancontact (België) als iDeal (Nederland) wat het eenvoudig maakt. 

Hoe werkt Bitcoin Meester?

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig en werkt soortgelijk met andere platformen.

Account aanmaken bij Bitcoin Meester

Vul alle gegevens van het formulier in:

 • of je een persoonlijk of zakelijk account wilt
 • Voornaam en achternaam
 • E-mailadres
 • Wachtwoord (2x)
 • Bevestig dat je dit account enkel voor jezelf gebruikt, dat je geen inwoner van de US bent en dat je geen prominent politiek persoon bent.
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden
 • Klik om te verifiëren en maak vervolgens je account aan
Bitcoin Meester account aanmaken

E-mailadres verifiëren

Hierna krijg je een e-mail om je mailadres te bevestigen. In de e-mail staat een link waar je op kan klikken. Je komt dan terug uit op de website van Bitcoin Meester met de melding dat je account geactiveerd is.

Nu kan je gaan inloggen. Hiervoor geef je je e-mailadres en wachtwoord op en klikt op “klik hier om te verifiëren”.

Hierna wordt er een code naar je e-mailadres verstuurd. De code die in deze mail staat moet je nu invullen om door te kunnen gaan. Dit is een extra beveiliging die standaard aan staat. Achteraf kan je deze beveiliging ofwel zo laten staan, ofwel verwijderen, ofwel vervangen door google authenticator.

2fa Bitcoin Meester

Identiteit verifiëren

Behalve je e-mailadres moet ook je eigen identiteit geverifieerd worden. Dit is voor Bitcoin Meester (en ook andere crypto brokers die op de Nederlandse markt willen opereren) verplicht om aan je te vragen zodat ze in orde kunnen zijn met de Nederlandse wetgeving en waardoor ze hun registratie bij De Nederlandse Bank kunnen behouden. Dit is tegen witwaspraktijken.

Vervolgens moet je je identiteit bewijzen door volgende gegevens door te geven:

 • Voorletter: Dat zijn we in België niet gewoon, maar is verplicht in te vullen. Je kan hier de eerste letter van je voornaam invullen.
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Geslacht
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Soort identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of overig)
 • Documentnummer 
 • Datum tot wanneer je identiteitskaart geldig is
 • Een foto of scan (jpg of png) van je identiteitsbewijs. De voorkant van het paspoort, voor een identiteitskaart is het zowel de voor- als achterkant.
Identiteitsbewijs Bitcoin Meester

Dan moet je een selfie maken waarbij je je identiteitskaart (of paspoort of rijbewijs) vast houdt naast je gezicht als bewijs dat jij het echt bent. Verder moet je ook een blad papier nemen en daar “Bitcoin Meester” en de datum van de dag dat je je account aan het aanmaken bent opschrijven. 

Niet zo handig om 2 dingen vast te houden en tegelijkertijd een selfie te maken. Je kan ook iemand anders vragen om van jou even een foto te maken. Ik heb het blad en de identiteitskaart in de ene hand vastgehouden (zodat beide wel zichtbaar waren) en met mijn andere hand de selfie gemaakt.

Vervolgens stuur je de selfie van je telefoon naar je computer (als je daar de account aanmaakt) en dan kan je deze opladen en doorsturen.

Telefoonnummer verifiëren

Je geeft je telefoonnummer op. Voor Nederland hoeft er geen landcode bij te staan, voor België zet je er 0032 voor. Klik op de knop “SMS versturen”. Je krijgt nu een SMS met daarin een code. Deze code vul je in als bewijs dat jij het juiste telefoonnummer hebt doorgegeven.

Adresbewijs

Ook je adres moet je bewijzen. Je geeft je adres op en stuurt een document door waarop duidelijk is dat dit jouw adres is. Dat kan je doen door een foto of scan te maken van een document van de belastingdienst, een bankafschrift, rekening van gas, licht, vaste telefoon, internet, zorgverzekering of een ander document van de overheid.

Adresbewijs bitcoin meester

Dit document mag maximum 3 maanden oud zijn en de datum van het document moet je invullen.

Verder moet je nog een paar zaken aanvinken.

Voorwaarden adres verificatie

Zodra je alles hebt doorgegeven moet je even wachten. Een medewerker van Bitcoin Meester gaat dit nog controleren vooraleer jij crypto kan beginnen kopen. Dit duurt echter niet lang. Ik heb deze verificatie op een avond gedaan en even nadat ik alles ingediend had kreeg ik al een e-mail dat de verificatie in orde was en mijn account was goedgekeurd.

Euro’s toevoegen

Voordat je crypto’s kan kopen zet je eerst euro’s op het platform van Bitcoin Meester. Dat kan je doen door een overschrijving maar dan moet je een dag wachten tot het geld er op staat. Wil je dit sneller dan kan je het geld er via Bancontact of iDeal opzetten.

Crypto kopen

Als je een munt koopt, verkoopt of omzet is er een minimum limiet van €5. Je kan dus al met weinig geld crypto’s aankopen bij Bitcoin Meester.

Wil je graag dat er automatisch crypto gekocht of verkocht wordt bij een bepaalde prijs dan kan dat. Wil je dat zo instellen dan kan je kopen of verkopen klikken bij de munt waarvoor je dat wilt instellen. 

Je krijgt dan het gebruikelijke formulier te zien om een aan- of verkoop te doen. Maar daarnaast staat er nog een knop “geavanceerd”. Door daar op de klikken kan je orders plaatsen om te verkopen als de prijs hoger/lager is dan een bedrag dat je zelf kiest of kopen bij een bepaald bedrag.

Maak hier je account aan en begin crypto te kopen >>

Bitcoin Meester wallet

Heb je nog geen eigen wallet dan is dat geen probleem. Je kan namelijk gebruik maken van de wallets van Bitcoin Meester. Koop je munten dan komen deze op deze wallets te staan, maar als je liever van een externe wallet gebruik dan kan je je crypto overmaken.

Staking

Bij Bitcoin Meester kan je 24 munten staken waarmee je dus een rente ontvangt over de munten die je staket. Dit kan je op desktop instellen, maar nog niet via de app.

Je moet de munten minstens 24u laten staan om je staking vergoeding te ontvangen. Deze wordt vervolgens de volgende nacht bijgeschreven in je wallet.

Je kan staking niet in het algemeen opzetten, maar moet dit per munt apart activeren. Het voordeel hierbij is dat je zelf kan kiezen hoeveel stuks van deze munten je wilt staken. Als je bijvoorbeeld een gedeelte wilt staken en met de rest nog wil handelen.

De staking percentages kunnen dadelijks veranderen. Op dit moment  zijn er munten te staken met een vergoeding tussen de 0,5% en 6%.

Uitbetalen

Transactiekosten Bitcoin Meester

Koop of verkoop je crypto dan komen daar transactiekosten bij. Bij Bitcoin Meester bedragen deze maximum 1%, maar dit bedrag kan al snel zakken als je meer verhandeld in 30 dagen.

VIP 1≥ € 11%
VIP 2≥ € 5000,90%
VIP 3≥ € 1.0000,80%
VIP 4≥ € 5.0000,70%
VIP 5≥ € 10.0000,60%
VIP 6≥ € 25.0000,50%
VIP 7≥ € 50.0000,40%
VIP 8≥ € 100.0000,30%
VIP 9≥ € 500.0000,20%
VIP 10≥ € 1.000.0000,10%

Ik lees soms in reviews dat Bitcoin Meester kosten van meer dan 10% hanteert. Dit klopt niet aangezien de maximale kost 1% is. Waar deze verwarring vandaan komt is dat er een verschil is tussen de aankoopprijs en verkoopprijs op beurzen (spread). Vooral bij munten met een laag volume kan er een groot verschil zijn in de prijs van de munt op slechts enkele minuten.

Hier zit namelijk het grote verschil met een exchange. Een broker zoals Bitcoin Meester koopt de munten aan op verschillende beurzen zodat je dat zelf niet hoeft te doen. Bij een exchange plaats je zelf je orders waarbij je heel duidelijk kan zien wat de bied en ask prijzen zijn. 

Is Bitcoin Meester betrouwbaar?

Bitcoin Meester is official geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Dat is in Nederland nodig om wettelijk in orde te zijn en crypto te mogen aanbieden. Het is dus een betrouwbare partij om crypto aan te schaffen. Bovendien kan je hen ook telefonisch bereiken.

Het bedrijf is in Nederland ingeschreven onder de naam Coin Meester BV. De eigenaars zijn Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken. 

Op Trustpilot scoort Bitcoin Meester een 3,9/5 uit meer dan 1400 reviews. Wat ik vooral lees bij de negatieve reviews is dat de kosten veel te hoog zijn en dat er een groot verschil is tussen de portefeuillewaarde en verkoopwaarde. Qua positieve reacties lees ik vooral dat men heel tevreden is met de vriendelijke klantenservice.

Het grootste deel van de munten (95%) bewaart Bitcoin Meester offline om zo geen verlies te hebben mocht er ooit een hack komen.

Als je een account aanmaakt staat er standaard een tweestapsverificatie op voor de veiligheid. Bij het inloggen zal je dus een e-mail ontvangen met een code in. Deze code heb je nodig om in te kunnen loggen. 

Je kan de tweestapsverificatie uit zetten, maar aangezien het om je geld gaat kan je deze voor de veiligheid best op laten staan. Een andere manier is om met Google Authenticator te werken. Dat is de meest veilige oplossing en dit kan je makkelijk in je account aanpassen.

App van Bitcoin Meester

Bitcoin Meester heeft ook een app zodat je ook onderweg je crypto in de gate kan houden. De app is er zowel voor iOS als voor Android.

Support

Tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk maar Bitcoin Meester kan je telefonisch bereiken op werkdagen tussen 9-17u. Dat zijn ook de openingstijden van de chat. In het weekend en avonduren is Bticoin Meester wel bereikbaar en dat via e-mail dagelijks van 9-21u.

Je kan hen zowel in het Nederlands als Engels contacteren.

Mijn ervaring met Bitcoin Meester (review)

Het negatieve dat ik bij andere ervaringen lees gaat voornamelijk over de prijs. 

Vaak wordt er vergeten dat de handelskost een groot verschil is tussen een broker en een exchange zoals Bitvavo. Vandaar dat de meeste Bitcoin Meester ook niet erg geschikt vinden om te traden.

Bitcoin Meester alternatief

Ben je op zoek naar een alternatief voor Bitcoin Meester omdat je bijvoorbeeld goedkopere handelskosten wilt, dan kan je opteren voor Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange. Aangezien dat een exchange is en geen broker, zijn zij veel goedkoper en bedraagt de handelskost maar max. 0,25%. Handel je heel veel dan kan dit percentage nog zakken.

Voorheen was Bitcoin Meester vooral heel gewild omdat zij veel meer aanbod in crypto’s hadden dan de alternatieven. Momenteel hebben ze nog steeds het grootste aanbod, maar ondertussen heeft Bitvavo zijn assortiment enorm uitgebreid waardoor je ook al uit meer dan 150 crypto’s kan kiezen. Een uitstekend alternatief dus voor Bitcoin Meester.

Maak een account aan bij Bitvavo >>
en handel de eerste 7 dagen voor de eerste €1000 GRATIS.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?