Bitvavo vs Coinbase: wat is beter en wat is het verschil?

Bitvavo vs Coinbase: wat is het verschil en wie is de beste?

Bitvavo of Coinbase? Welk platform ga jij gebruiken om je crypto’s aan te kopen of te verhandelen? Weet je het nog niet goed, lees dan zeker verder want in dit artikel bekijken we wat de overeenkomsten, maar vooral wat de verschillen zijn. Zo kan je kijken wat het best bij je past.

Het aanmaken van een account is gratis dus je kan ze beide uitproberen.

Maak hier een account aan bij Bitvavo >> en betaal de eerste 7 dagen geen handelskost over de eerste €1000.

Maak een Coinbase account aan en ontvang voor $10 (€8,85) aan Bitcoin >>

Bitvavo vs Coinbase

Wil je per platform mijn ervaring en meer info weten, lees dan mijn Bitvavo review en mijn Coinbase review.

Bitvavo en Coinbase zijn beide crypto exchanges waarmee je crypto kan kopen, verkopen en bewaren op de wallets van het platform.

Coinbase heeft wereldwijd heel veel gebruikers en is dit jaar dan ook naar de beurs gegaan. Maar Bitvavo hoeft -ook al heeft het minder gebruikers- zeker niet onder te doen. Deze Nederlandse speler heeft de ambitie om de grootste Europese exchange te zijn en is enorm goed bezig.

Wettelijkheid

Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlands Bank. Hierdoor zijn zij ook in orde met de Nederlandse wetgeving. Aangezien het een Europese speler is zullen ze er ook voor zorgen dat ze in de andere Europese landen wettelijk kunnen handelen.

Bij beide platformen zal je je identiteit moeten verifiëren. Dit moeten ze doen om in orde te zijn met de wetgeving. Je hebt hiervoor je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart nodig.

Gebruiksvriendelijkheid

Zowel Bitvavo als Coinbase zijn makkelijk te gebruiken, maar wij geven voor gebruiksvriendelijkheid Bitvavo de meeste pluspunten omdat je er ook makkelijk euro’s op kan zetten door middel van Bancontact en iDeal. Je geld staat zo veel sneller op het platform waardoor je last-minute toch die aankoop kan doen die je wilt.

Wil je dat met Coinbase doen, dan moet je zien dat je een creditcard gekoppeld hebt.

Bij Coinbase kan je met iDeal geld op het platform zetten wat 3-5 dagen kan duren. Je kan er geen geld mee opnemen. Bancontact behoort helemaal niet tot de mogelijkheden.

Handelen

Via beide kan je ook handelen waardoor je rechtstreeks met het orderboek communiceert. Bij Bitvavo doe je dat via “geavanceerd” wat bereikbaar is via je desktop als je ingelogd bent op Bitvavo.

Bij Coinbase is er een aparte omgeving om te kunnen handelen. Dat gaat via Coinbase pro, maar je kan wel inloggen met je gebruikelijke Coinbase account.

Crypto’s

Of je nu voor Bitvavo of Coinbase gaat, of een andere crypto broker, hangt er ook mede vanaf welke munten jij wilt aanschaffen. Ze moeten uiteraard te koop zijn op dat platform.

Bij Bitvavo heb je een ruimte keuze van 150 cryptocurrencies en ook bij Coinbase kan je terecht voor 140 munten. De grootste munten hebben ze allebei maar er zit toch nog wat verschil in het aanbod.

App

Zowel Coinbase als Bitvavo hebben een app die je kan downloaden voor op je smartphone. Zo kan je makkelijk onderweg de stand van je crypto’s volgen of crypto’s kopen/verkopen.

Staking

Staking gaat bij Bitvavo het makkelijkst. Je zet een knopje op dat je wilt staken en alle munten die stakebaar zijn worden dan gestaked. Het bedrag wordt hiervan elke dag bijgehouden en dit wordt op maandag uitbetaald. Je munten blijven gewoon staan, dus als je besluit het te verkopen, dan kan dat gewoon.

De staking bij Coinbase gaat via een derde partij. Zodra Coinbase de stakingvergoeding ontvangt, ontvang jij dat ook in jouw account. Houd er wel rekening mee dat Coinbase hierop 25% commissie pakt.

Met Coinbase kan je behalve met staking nog extra crypto verdienen door een beetje bij te leren en daarover enkele vragen op te lossen. Je bekijkt dan enkele korte video’s, per video krijg je één vraag en hiervoor krijg je uitbetaald in de cryptomunt waarover je iets geleerd hebt.

Kosten

Het goedkoopst ben je af bij Bitvavo en de kosten zijn ook heel transparant. Maximaal betaal je 0,25% handelskost als taker. Als maker is dat zelfs maximaal 0,15%. Hoe meer je verhandelt in 30 dagen hoe lager de handelkosten worden.

Voor Coinbase pro (het handelplatform) zijn de kosten 0,5% als je voor minder dan $10.000 handelt. Voor het gewone platform staan er geen duidelijke kosten vermeld. Coinbase zegt hierbij dat het afhankelijk is van betaalmethode, grootte van je bestelling en volatiliteit. Je ziet uiteraard wel de kosten vermeld staan voordat je afrekent.

Veiligheid

Beide platformen zetten in op veiligheid. Coinbase heeft eerder een aanval gehad, maar nadat dit gemerkt is, is het lek onmiddellijk gedicht waardoor er geen crypto’s of geld gestolen werd. 

Bitvavo bewaard de meeste crypto’s in cold wallets, dus offline en er zijn meerder handtekeningen nodig voor transacties. De custody partners waarmee Bitvavo daarvoor samenwerkt zijn voor $250 miljoen verzekerd. Ook bij Coinbase zijn de wallets verzekerd met een maximum van $250.000 per persoon.

Uiteraard ben je zelf wel verantwoordelijk voor je eigen wachtwoorden en dat deze niet gestolen worden. Zorg daarom best voor een sterk wachtwoord en geef dit nooit zomaar aan iemand door.

Support

Qua support zijn wij heel tevreden over Bitvavo. Ze reageren vrij snel (afhankelijk van de drukte) en lossen problemen ook goed op. Extra groot voordeel dat het ook een Nederlandse klantenservice is, wat altijd makkelijker is als je met vragen of problemen zit dat je die in je eigen taal kan stellen.

Bij Coinbase is de support in het Engels. Wij hebben de support nog niet nodig gehad, maar ik lees vaak dat deze heel traag is. Ondertussen hebben ze wel geïnvesteerd in een grote klantensupport, maar ik durf niet met zekerheid zeggen dat de support nu goed is.

Als we Trustpilot erbij nemen, dan zie je dat Coinbase hier niet zo goed scoort. Het krijgt een 1,6/5 uit 6511 reviews. Bitvavo scoort hier een stuk beter met een 4,2 uit 11.535 reviews. Nu, over het algemeen zullen mensen met klachten sneller een review achter laten dan als het goed is, maar er is hier toch een duidelijk verschil.

Vergelijking Bivavo vs Coinbase

BitvavoCoinbase
Opgericht20182012
LandNederlandAmerika
Aantal munten+150140
Euro’s storenmet iDeal, sepa, Bancontact, MyBank, EPS Uberweisung, Giropaymet sepa, iDeal
Geld opnemenRechtstreeks naar het rekeningnummer waarmee je gekocht hebtVia sepa en paypal
AppJa, enkel kopen, niet tradenmet Coinbase app kopen, met Coinbase Pro app ook traden
SupportNederlands, gaat relatief snelEngels, kan lang duren, veel klachten over
Leverage tradingneeja, met Coinbase pro
HandelskostMax. 0,25%Max. 1,5% op Coinbase (prijzen kunnen variëren en dit is niet transparant), op Coinbase Pro max. 0,5%
WetGeregisteerd bij DNBNiet geregistreerd bij DNB
Actie via deze paginaGeen handelskost gedurende 7 dagen en de eerste €1000 -> Maak account$10 gratis aan Bitcoin -> Maak account

Conclusie Bivavo vs Coinbase

Op basis van de vergelijking die we gedaan hebben tussen Bitvavo en Coinbase en door het zelf te gebruiken van de platformen vinden wij persoonlijk Bitvavo de beste. 

Euro’s makkelijk en snel kunnen overschrijven via Bancontact en iDeal, het ruime aanbod, de lage kosten en Nederlandstalige support doet ons dan ook vooral voor Bitvavo kiezen als we crypto’s willen aanschaffen. Wij gebruiken Bitvavo dagelijks en hebben er nog geen problemen mee ondervonden.

Als je munten wilt aanschaffen die ze niet bij Bitvavo maar wel bij Coinbase hebben, dan kan je dat uiteraard ook goed doen. Het is een wereldwijd veel gebruikt platform. Bovendien zullen ze binnenkort hun eigen NFT marktplaats aanbieden.

Maak hier een account aan bij Bitvavo en betaal de eerste 7 dagen geen handelskost over de eerste €1000.

Maak een Coinbase account aan en ontvang voor $10 (€8,85) aan Bitcoin >>

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Koop makkelijk 
en veilig crypto

Nu geen handelskosten over de eerste €1000 in de eerste week.

bitvavo