Blox review (2021) Mijn ervaring met deze crypto app

Blox review - crypto app

Wil jij op een eenvoudige manier crypto kopen of verkopen dan zit je misschien te denken om de Blox app te downloaden. In deze review vertel ik je er meer over.

Gebruik de vouchercode ONLINEVIBES en krijg €10 cadeau. Maar hier je account aan.

Wat is Blox?

Blox is een app van Nederlandse bodem waarmee je cryptocurrencies kan kopen. Je kan deze app gratis downloaden voor zowel iOS als Android.

Blox is een zusterbedrijf van BTC direct en is in 2019 opgericht. Het is beschikbaar voor Nederland, België en Spanje. In de nabije toekomst ook voor andere Europese landen.

Blox wil crypto heel simpel en laagdrempelig maken zodat anderen het ook leuk gaan vinden, dus ook je (groot)ouders. 

Hoe werkt Blox?

Blox app downloaden

Ik ben niet van de generatie die met zijn smartphone is opgegroeid, dus ik neem deze er niet standaard bij. Maar om met Blox te beginnen moet ik dat wel doen, want je kan enkel starten via je mobiel.

Account aanmaken

Je kan een account aanmaken door je e-mailadres in te geven.

Wil je het nog sneller dan kan je ook aanmelden en inloggen via je Facebook-, Google- of Linkedin-account of via je apple ID. Lekker makkelijk natuurlijk, maar voor een app die met geld, in dit geval digitaal geld werkt, wil ik toch liever niet mijn Facebook-account koppelen. Ik ga dus voor het aanmaken van een account via mijn e-mailadres.

Bij het aanmaken van de account kan je een vouchercode invullen. Gebruik hiervoor ONLINEVIBES en dan zal je meteen €10 in je account ontvangen zodat je alvast je eerste crypto’s kan aanschaffen.

Account aanmaken bij Blox

Identiteitsverificatie

Standaard kan je maximum €250 overschrijven. Dat kan wat weinig zijn als je graag meer wilt investeren in crypto. Dat kan wel, maar dan moet je eerst een identificatieverificatie doen. Bewijzen dat jij echt bent. Dat is ook zo bij de andere apps en brokers omwille van wetgeving. 

Identiteitsverificatie Blox

De verificatie doe je door een foto te maken van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Zorg er voor dat de volledige pas er op staat en alles goed leesbaar is, anders kan het afgekeurd worden en moet je opnieuw beginnen. Bij Blox doen ze vervolgens een controle en als alles in orde is, dan krijg jij een mailtje dat je account geüpgraded is en kan €25.000 overmaken per 24 uur.

Geld op Blox zetten

Om crypto’s te kunnen kopen via Blox, moet je eerst euro’s op je account zetten. Het geld overschrijven gaat heel simpel via iDeal, Bancontact, SEPA bank transfer of Creditcard. Voor creditcard betaal je 1,5% extra kost, bij de andere betaalmethodes is het gratis.

Ga hiervoor naar Kluis, klik op Saldo, klik op Stort bij en kies het bedrag dat je wilt overschijven.

Euro's, geld storten bij Blox

Na het overschrijven is het geld onmiddellijk beschikbaar om crypto’s mee te kopen. De eerste keer kan het trouwens wel iets langer duren aangezien ze eerst je rekeningnummer en ten name stelling checken.

Crypto kopen met Blox

Yes! Er staat geld op je Blox-account, nu kan je je favoriete crypto’s kopen. Dit gaat heel makkelijk.

Onderaan links kan je klikken op Koersen om een overzicht van alle munten te zien die verkrijgbaar zijn bij Blox. Je kan deze sorteren op Trending, A-Z of 24u verschil. Je kan ook bepaalde munten als favorieten aanduiden.

Blox koersen en crypto kopen

Klik op de munt waarvan je de grafiek wilt bekijken of de munt wil gaan kopen. De grafiek staat standaard op laatste 24 uur, maar kan je ook wijzigen naar 1 uur, 7 dagen, 1 maand of 1 jaar.

Hier kan je de desbetreffende munt ook gaan kopen of verkopen. Geef nu het bedrag in euro’s in wat je wilt kopen. Je krijgt dan te zien hoeveel stuks van die munt je zal ontvangen.

Blox koersen en crypto kopen

Handel de betaling af en je hebt de munt in je bezit. Deze zal je nu te zien krijgen in je Kluis (2de icoontje onderaan)

Euro’s opnemen

De euro’s die op je account staan, kan je terug opnemen naar je bankrekening. Heb je Bitcoins, dan moet je deze eerst verkopen zodat je terug euro’s hebt om op te nemen. Om dit op je rekening te kunnen krijgen heeft Blox je IBAN-nummer nodig. Als je via iDeal of SEPA je euro’s op Blox gezet hebt, hoef je niks extra te doen.

Had je via Bancontact of creditkaart euro’s op je Blox-account gezet, dan moet je toch even een overschrijving doen. Dat kan eentje van €1 zijn. Hierna heeft Blox je IBAN-gegevens en kan je het geld ook terug naar je rekening opnemen.

Gebruik de code ONLINEVIBES en krijg €10 cadeau. Maar hier je account aan.

Welke crypto’s bij Blox?

Er zijn zo’n 30 munten die je kan aanschaffen. Dat is wat minder dan Bitvavo (150), Bitcoin Meester (200), maar misschien heeft Blox wel juist die munten die jij wilt hebben. Ik zet ze even alfabetisch op een rijtje voor je:

 • Aave, Algorand
 • Basic Attention token, Binance coin, Bitcoin, Bitcoin cash
 • Cardano, Chainlink, Cosmos
 • Dash, Decentraland, Dogecoin
 • Eos, Ethereum, Ethereum classic
 • Icon
 • Kyber Network
 • Lisk, Litecoin
 • Monero
 • Nano
 • OMG Network
 • Polkadot
 • Qtum
 • Ripple
 • Solana, Stellar, Storj
 • Synthetix Network Token
 • Tezos, The Graph, Tron
 • Uniswap
 • Vechain
 • Waves
 • Yearn Finance
 • Zcach

Blox kosten

De app kan je gratis op je telefoon installeren. Ook als je euro’s via Bancontact, iDeal of overschrijving naar je account stuurt is dat gratis. Gebruik je liever Visa, dan komen hier wel kosten bij kijken, namelijk 1,5%. 

Wil je crypto kopen of verkopen dan worden jou transactiekosten aangerekend zoals dat bij elke crypto broker het geval is. Je ziet dit in de app als je de transactie wilt doen. De kost bij Blox is hiervoor wel 1% wat vrij stevig is. Ter vergelijking bij Bitvavo betaal je slechts 0,25% aan kosten.

Is Blox veilig?

Sinds november 2020 is Blox officiaal geregistreerd bij de Nederlands bank. Het is dus een betrouwbaar bedrijf om je crypto’s veilig te kopen en verkopen.

De crypto’s worden offline, cold storage opgeslagen en het geld kan alleen naar jouw rekening gestuurd worden. Daarom staan je crypto’s veilig.

Uit veiligheid maakt Blox het ook niet mogelijk om coins naar een andere wallet te sturen. Zo kunnen eventuele hackers niets met jouw crypto’s doen. Helaas kan je zelf ook niet naar je eigen hardware of software wallet sturen. Andere platformen lossen dit op door met een whitelist te werken zodat er inderdaad geen crypto doorgestuurd kan worden, behalve naar de adressen die jij bevestigd hebt.

Blox support

Aangezien Blox een Nederlandse firma is, is de klantenservice ook in het Nederlands, lekker handig. Op de website hebben ze een pagina met veelgestelde vragen. Wil je de support echter persoonlijk bereiken dan kan dat via een contactformulier. Door de drukte kan het al eens wat langer duren voordat je een antwoord op je vraag ontvangt. 

De kantooruren zijn van ma-vr 9:00-22:00 en za-zo 12:00-17.00.

Zoals bij elk bedrijf gaat er wel eens iets mis, maar de klantenservice volgt dat goed op om het probleem op te lossen. Bij drukte kan het wel zijn dat je eventjes geduld moet hebben.

Voordelen Blox

 • Eenvoudig
 • Geschikt voor beginners met crypto
 • Nederlandstalige klantenservice
 • Kan starten (tot €250) zonder verificatie.

Nadelen Blox

 • Je kan je coins niet staken
 • Je kan je coins in Blox niet naar een andere wallet sturen.
 • 1% transactiekosten
 • Vaak storingen, nog te onstabiel

Op Trustpilot krijgt Blox slechts 3,8 op 5 uit meer dan 1600 ervaringen. 47% van de mensen vinden het daar een uitstekende app en het andere uiterste (zeer slecht) krijgt 29% van de stemmen. 

Begin 2021 was een vaak gehoord probleem dat de servers vaak overbelast zijn. Ik veronderstel dat door de enorme interesse, het systeem daar nog niet onmiddellijk op voorzien is. Een vaak gehoord probleem is dat als de crypto’s heel hard stijgen (en er ook veel gehandeld wordt), dat de app tijdelijk niet werkt en ze hun winsten niet kunnen oppakken. Dit probleem lijkt ondertussen wel opgelost te zijn. De score van Blox is dan ook fel omhoog gegaan sinds begin dit jaar.

Coins staken is een mooie manier om extra te verdienen met je crypto’s. Helaas is dat met Blox niet mogelijk.

Conclusie Blox review

Blox is een leuke app die heel gebruiksvriendelijk is. Doordat er weinig toeters en bellen aan zijn is het ook makkelijk te gebruiken voor mensen die heel nieuwe zijn met crypto of die zich technisch niet zo handig voelen.

Gebruik de vouchercode ONLINEVIBES en krijg €10 cadeau. Maar hier je account aan.

Blox alternatief

Een goed alternatief voor Blox is Bitvavo. Je betaalt daar niet alleen veel minder transactiekosten (0,25% bij Bitvavo t.o.v. 1% bij Blox), je hebt er veel meer mogelijkheden mee. Je kan ook crypto’s verhandelen, je aangekochte crypto doorsturen naar je eigen hardware wallet en crypto staken. Dat wil niet zeggen dat Bitvavo moeilijk is, als je de eenvoudige interface gebruikt, dan werkt het ook heel simpel. En de app van Bitvavo is heel gebruiksvriendelijk.

Als je je crypto’s graag op je eigen hardware wallet wilt zetten dan is Blox sowieso niet aan te raden, aangezien dit niet mogelijk is. Ook de hoge transactiekost, doet mij besluiten om vooral Bitvavo te gebruiken.

Maak een account bij Bitvavo en betaal de eerste 7 dagen geen handelskost over de eerste €1000 >>

Heel benieuwd wat jij van Blox vindt? Gebruik je het of ben je het van plan om te gebruiken? Of gaat jouw voorkeur uit naar een andere broker of exchange? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Oorspronkelijk artikel mei 2021, geüpdatet in december 2021.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?