Blox review (2021) Mijn ervaring met deze crypto app

Blox review - crypto app

Wil jij op een eenvoudige manier crypto kopen of verkopen dan zit je misschien te denken om de Blox app te downloaden. In deze review vertel ik je er meer over.

Voor je verder leest eerst even deze belangrijke melding over de Blox app.

De vele transacties zorgen ervoor dat de app vaak niet werkt en de klantenservice het niet meer aankan. Vandaar dat Blox op dit moment geen nieuwe registraties toelaat tot de problemen opgelost zijn. Zodra dat wel terug mogelijk is en de app ook stabieler is, zal ik een video review maken.

Ik zou je aanraden om met Bitvavo te starten. Je betaalt dan niet alleen veel minder transactiekosten (0,25% bij Bitvavo t.o.v. 1% bij Blox), je hebt er veel meer mogelijkheden mee. Je kan ook crypto’s verhandelen en je aangekochte crypto doorsturen naar je eigen hardware wallet. Dat wil niet zeggen dat Bitvavo moeilijk is, als je de eenvoudige interface gebruikt, dan werkt het ook heel simpel. En de app van Bitvavo is heel gebruiksvriendelijk.

Wat is Blox?

Blox is een app van Nederlandse waarmee je cryptocurrencies kan kopen. Je kan deze app gratis downloaden voor zowel iOS als Android.

Blox is een zusterbedrijf van BTC direct en is in 2019 opgericht. Het is beschikbaar voor Nederland, België en Spanje. In de nabije toekomst ook voor andere Europese landen.

Blox wil crypto heel simpel en laagdrempelig maken zodat anderen het ook leuk gaan vinden, dus ook je (groot)ouders. 

Hoe werkt Blox?

Blox app downloaden

Ik ben niet van de generatie die met zijn smartphonis is opgegroeid, dus ik neem deze er niet standaard bij. Maar om met Blox te beginnen moet ik dat wel doen, want je kan enkel starten via je mobiel.

Account aanmaken

Op dit moment is het niet mogelijk een nieuwe account aan te maken. Blox heeft een tijdelijke registratiestop tot hun problemen opgelost zijn.

Je kan een account aanmaken door je e-mailadres in te geven.

Wil je het nog sneller dan kan je ook aanmelden en inloggen via je Facebook-, Google- of Linkedin-account of via je apple ID. Lekker makkelijk natuurlijk, maar voor een app die met geld, in dit geval digitaal geld werkt, wil ik toch liever niet mijn Facebook-account koppelen. Ik ga dus voor het aanmaken van een account via mijn e-mailadres.

Geld op Blox zetten

Om crypto’s te kunnen kopen via Blox, moet je eerst euro’s op je account zetten. Het minimumbedrag is €25. Het geld overschrijven gaat heel simpel via iDeal, Bancontact of Creditcard. Het is dan ook onmiddellijk beschikbaar om crypto’s mee te kopen. De eerste keer kan het trouwens wel iets langer duren aangezien ze eerst je rekeningnummer en ten name stelling checken.

Standaard kan je maximum €250 overschrijven. Dat kan wat weinig zijn als je graag meer wilt investeren in crypto. Dat kan wel, maar dan moet je eerst een identificatieverificatie doen. Bewijzen dat jij echt bent. Dat is ook zo bij de andere apps en brokers omwille van wetgeving. 

De verificatie doe je door een foto te maken van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Zorg er voor dat de volledige pas er op staat en alles goed leesbaar is, anders kan het afgekeurd worden en moet je opnieuw beginnen. Bij Blox doen ze vervolgens een controle en als alles in orde is, dan krijg jij een mailtje dat je account geüpgraded is en kan je meer geld overmaken.

Crypto kopen met Blox

Yes! Er staat geld op je Blox-account, nu kan je je favoriete crypto’s kopen. Er zijn zo’n 30 munten die je kan aanschaffen. Dat is wat minder dan Bitvavo of Litebit waar je meer dan 50 munten kan aanschaffen. 

Euro’s opnemen

De euro’s die op je account staan, kan je terug opnemen naar je bankrekening. Heb je Bitcoins, dan moet je deze eerst verkopen zodat je terug euro’s hebt om op te nemen. Om dit op je rekening te kunnen krijgen heeft Blox je IBAN-nummer nodig. Als je via iDeal of SEPA je euro’s op Blox gezet hebt, hoef je niks extra te doen.

Had je via Bancontact of creditkaart euro’s op je Blox-account gezet, dan moet je toch even een overschrijving doen. Dat kan eentje van €1 zijn. Hierna heeft Blox je IBAN-gegevens en kan je het geld ook terug naar je rekening opnemen.

Blox kosten

De app kan je gratis op je telefoon installeren. Ook als je euro’s via Bancontact, iDeal of overschrijving naar je account stuurt is dat gratis. Gebruik je liever Visa, dan komen hier wel kosten bij kijken, namelijk 1,5%. 

Wil je crypto kopen of verkopen dan worden jou transactiekosten aangerekend zoals dat bij elke broker het geval is. Je ziet dit in de app als je de transactie wilt doen. De kost bij Blox is hiervoor wel 1% wat vrij stevig is. Ter vergelijking bij Bitvavo betaal je slechts 0,25% aan kosten.

Is Blox veilig?

Sinds november 2020 is Blox officiaal geregistreerd bij de Nederlands bank. Het is dus een betrouwbaar bedrijf om je crypto’s veilig te kopen en verkopen.

De crypto’s worden offline, cold storage opgeslagen en het geld kan alleen naar jouw rekening gestuurd worden. Daarom staan je crypto’s veilig.

Uit veiligheid maakt Blox het ook niet mogelijk om coins naar een andere wallet te sturen. Zo kunnen eventuele hackers niets met jouw crypto’s doen. Helaas kan je zelf ook niet naar je eigen hardware of software wallet sturen. Andere platformen lossen dit op door met een whitelist te werken zodat er inderdaag geen crypto doorgestuurd kan worden, behalve naar de adressen die jij bevestigd hebt.

Blox support

Aangezien Blox een Nederlandse firma is, is de klantenservice ook in het Nederlands, lekker handig. Op de website hebben ze een pagina met veelgestelde vragen. Wil je de support echter persoonlijk bereiken dan kan dat via een contactformulier. Ze zouden binnen de 48 uur je vraag beantwoorden. 

Op de website staat ook een chatbox. Ik kijk op maandag om 11u40, maar ze zijn niet online. Ook een paar uur later is er niemand online. Bij de kantooruren staat nochtans ma-vr 9:00-22:00 en za-zo 10:00-18.00.

Ik lees online heel wat mensen die klagen dat ze na dagen nog geen reactie gekregen hebben. Door de storingen denk ik dat de klantensupport een overload aan mails binnen krijgt en dit niet meer gehandeld krijgt. Vandaar dat ze momenteel ook een registratiestop hebben.

Voordelen Blox

  • Eenvoudig
  • Geschikt voor beginners met crypto

Nadelen Blox

  • Momenteel registratiestop, dus je kan je niet aanmelden
  • Je kan je coins niet staken
  • Je kan je coins in Blox niet naar een andere wallet sturen.
  • 1% transactiekosten
  • Vaak storingen, nog te onstabiel

Op Trustpilot krijgt Blox slechts 2,3 op 5 uit 633 ervaringen. 18% van de mensen vinden het daar een uitstekende app en het andere uiterste (zeer slecht) krijgt 62% van de stemmen. 

Een vaak gehoord probleem is dat de servers vaak overbelast zijn. Ik veronderstel dat door de enorme interesse, het systeem daar nog niet onmiddellijk op voorzien is. Deze app is echt van de uitersten, de meeste vinden het ofwel top, ofwel vreselijk. Een vaak gehoord probleem is dat als de crypto’s heel hard stijgen (en er ook veel gehandeld wordt), dat de app tijdelijk niet werkt en ze hun winsten niet kunnen oppakken.

Recent heeft Blox de minimum inzet per coin tijdelijk verhoogt naar €50 en €25 als verkoopbedrag om minder mini-transacties te krijgen. Zo krijgen de servers het minder zwaar te verduren, maar heel wat mensen die graag met kleine bedragen proberen zijn hier absoluut niet blij mee.

Coins staken is een mooie manier om extra te verdienen met je crypto’s. Helaas is dat met Blox niet mogelijk.

Conclusie Blox review

Blox is een leuke app die zich op gebruiksvriendelijk stort. Doordat er weinig toeters en bellen aan zijn is het ook makkelijk te gebruiken voor mensen die heel nieuwe zijn met crypto. De app is iets te populair geworden waardoor de servers het momenteel niet aan kunnen en Blox vaak storingen geeft.

Als je je crypto’s graag op je eigen hardware wallet wilt zetten dan is Blox sowieso niet aan te raden, aangezien dit niet mogelijk is. Ook de hoge transactiekost, doet mij besluiten om bij Bitvavo te blijven.

Heel benieuwd wat jij van Blox vindt? Gebruik je het of ben je het van plan om te gebruiken zodra er terug nieuw registraties toegelaten worden? Of gaat jouw voorkeur uit naar een andere broker of exchange? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
vrijheidsboost ebook

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Wachtlijst cursus affiliate marketing + korting