Boeken over beleggen om te lezen in 2021

Beste boeken over beleggen

Wil je starten met beleggen of meer kennis krijgen dan is het een goed idee om boeken over beleggen te lezen. Je krijgt op deze manier kennis waar iemand jaren heeft over gedaan voorgeschoteld en jij kan het in korte tijd tot je nemen. 

Je merkt het meteen dat beleggen populairder is dan ooit, want ook in 2021 zijn er heel wat boeken uitgekomen over beleggen en zullen er eind dit jaar nog verschijnen.

10 boeken over beleggen

De inteligente belegger (Benjamin Graham)

Het boek behoed je voor fouten en leert je een lange termijn strategie te hanteren. Er worden geen specifieke aandelen benoemt waardoor het een tijdloos boek is. De oorspronkelijke versie is van 1949 maar wordt nog steeds vaak gelezen omdat je zelf leert denken en handelen.

De intelligente belegger - Benjamin Graham

Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren van dit boek verkocht. Zelfs Warren Buffet, die gezien wordt als één van de beste beleggers, vond dit het beste boek over beleggen.

Het eerste deel gaat over de algemene benadering van beleggen. Wat je kan bereiken, defensieve beleggers, agressieve beleggers en ondernemende beleggers. In het tweede deel leer je de principes voor het selecteren van effecten. Hoe vind je de beste effecten op basis van je risicoprofiel. Het laatste deel gaat over de belegger als bedrijfseigenaar. Het laatste deel, de conclusie, gaat over de veiligheidsmarge bij beleggingen.

Beleggen voor dummies

In de “voor dummies” reeks, kan een boek Beleggen voor dummies niet ontbreken. In november 2019 verscheen een compleet vernieuwde versie met up-to-date info en bevat maar liefst 352 pagina’s.

Beleggen voor dummies

Zowel aandelen, beleggingsfondsen, obligaties als trackers worden besproken zodat je meteen de voor- en nadelen van elk weet.

Het is een boek voor beginners en je zal eerst zien wat beleggen is en waarom je dat zou doen als alternatief voor sparen.

In 10 stappen succesvol beleggen (Harm van Wijk)

Harm van Wijk heeft al meer dan 30 jaar beleggingservaring en heeft ook heel wat particuliere beleggers geholpen om geld te verdienen op de beurs.

In 10 stappen succesvol beleggen - boek van Harm van Wijk

De 10 stappen om succesvol te beleggen die in dit boek beschreven worden:

  • Formuleer je doel
  • Zorg voor een succesvolle mindset
  • Vergroot je kennis op het gebied van beleggen
  • Kies een kansrijke markt
  • Filter de kansrijke aandelen
  • Selecteer het instrument
  • Kies de strategie die bij je past
  • Gebruik Money Management
  • Bepaal vooraf wanneer te verkopen
  • Registreer en evalueer elke transactie

Je betaalt enkel de verzendkost.

Koop je rijk (Myrthe de Groot)

De ondertitel van het boek “Koop je rijk” maakt het meteen duidelijk waarover dit boek gaat: Hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed. Het boek verscheen in februari 2021 en is dus heel recent.

Koop je rijk - boek van Myrthe de Groot

De meeste mensen denken dat je heel veel geld nodig hebt om in vastgoed te beleggen. Zelf belegt Myrthe ook in vastgoed en in haar boek laat ze zien dat met weinig geld kan beginnen. 

Hoe bepaal je je doelen? Hoe vind je een geschikt pand? Hoe ga je dat financieren? Hoe voorkom je valkuilen? Op deze vragen zal je in dit boek een antwoord vinden.

Het boek leest makkelijk en is geschikt voor wie nieuw is in de wereld van beleggen in vastgoed, maar ook wie er wel al wat ervaring mee heeft zal er nog tips in vinden.

blondjes beleggen beter (Janneke Willemse)

Het boek Blondjes beleggen beter is eind 2020 hernieuwt zodat het up-to-date is.

Blondjes beleggen beter

Janneke Willemse is een financieel journaliste en won in 2018 de gouden stier voor beste beleggingsexpert.

Volgens de wetenschap zouden vrouwen beter beleggen dan mannen. Daarom is Janneke haar blog begonnen met haar eigen weg in het beleggen. In haar boek deelt ze hoe je op een makkelijke manier, zonder er veel tijd aan te besteden je geld kan laten groeien.

Het boek is ideaal voor beginners en neemt je in stappen mee mee. In het eerste deel zal je leren wat beleggen is en waarom je dat zou willen. Hoeveel rendement kan je verwachten? Sparen of beleggen? Welk geld ga je beleggen? 

In het tweede deel bekijkt ze waarin je zoal kan beleggen: aandelen, obligaties, belegginsfondsen, ETF’s, turbo’s en sprinters, opties. Daar krijg je een klein beetje mee over crypto en over belegginsfraude.

Daarna ga je zelf aan de slag en een plan maken, je gaat je geld verdelen. In het 5de deel krijg je meer te horen over de do’s en don’ts. Je zal ook een manier kiezen die bij je past en een rekening openen. 

In Blondjes vs. Buffet kom je er achter waarom vrouwen betere beleggers zijn, leer je te bepalen wat je wilt kopen, wat de blonde beleggingsportefeuille inhoudt en hoe Buffet kiest.

In het laatste deel zal je je eerste belegging kopen, ga je een dagboek bijhouden en je portefeuille onderhouden.

Leer beleggen als Warren Buffet

In het boek Leer beleggen als Warren Buffet leer je zijn strategie in theorie en praktijk. Het boek in in zijn 7e druk en herzien zodat het up-to-date is. Warron Buffet begon al op zijn 11e met beleggen en wordt wereldwijd gezien als beste belegger. Hij bouwde een eigen vermogen op van tientallen miljarden.

Leer beleggen als Warren Buffet

Het boek is niet geschreven door Warren Buffet maar bekijkt de strategie en denkwijze van hem. Het is geschreven door Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl.

Ben je een lange termijn belegger, dan is dit boek zeker een aanrader.

Iedereen belegger (Pierre Huylenbroeck)

De auteur van het boek was vroeger hoofdredacteur van de financiële krant De Tijd.

Wie nu spaart zal zien dat Pierre een voorstaander is van beleggen in aandelen. Ondanks twee crashes op de beurs haalt hij nog een gemiddelde van 12,8% sinds 1997.

Iedereen Belegger - Pierre Huylenbroeck

Het eerste deel van dit boek gaat over waarom beleggen? Hij gaat in op veelgedachte uitspraken zoals dat beleggen enkel voor oude mannen is, gokkers, voor de rijken, dat het niks voor jou is. Je ziet ook de verschillende beleggingsvormen.

Het tweede deel gaat over hoe beleggen? Hier zal je meer lezen over spreiding maar ook mindset zoals dat je een crash niet moet vrezen want dat die er sowieso toch aan komt, dat je geduld moet hebben. 

Het laatste deel heet Zo beleggen! Het gaat over keuzes maken, je eerste aandeel kopen, volgende aankopen, verkopen.

Heavy metal (Jan Longeval)

Nee geen boek over een stevig muziekgenre maar over beleggen in goud. Het boek is eind 2020 verschenen. Jan Longeval is ook auteur van de bestseller God dobbelt niet op de beurs.

Heavy metal - boek over beleggen in goud

Vroeger was de waarde van geld gekoppeld aan goud. Dat is nu niet meer het geval waardoor geld steeds zijn waarde verliest. Bij goud zit dat heel anders, dat behoud zijn waarde. Daardoor beleggen steeds meer mensen in goud. Je zal in dit boek ook meer over de geschiedenis van goud te weten komen. 

Bitcoin voor beginners (Levi Haegebaert)

Het is een recent boek (juni 2020) en door de populariteit van crypto ook meteen een populair boek. Stapsgewijs zal je meer leren over Bitcoin, blockchain en crypto. Na het lezen van het boek zal je zelf betere keuzes kunnen maken.

Bitcoin voor beginners - boek van Levi Haegebaert

De schrijver, Levie, is mede organisator van de grootste bitcoin bijeenkomst in België en gaf al over de hele wereld presentaties rond Bitcoin en crypto.

Het is een boek dat vlot leest en voornamelijk geschikt voor de echte beginner die meer achtergrond wilt rond Bitcoin.

In het eerste deel kom je te weten wat Bitcoin en blockchain zijn. Ben je al te laat en hoe zit het met privacy. Deel twee gaat in op hoe men in de volksmond Bitcoin ziet en deel drie gaat over de waarde van Bitcoin. In het vierde deel kom je er achter hoe Bitcoin ontstaan is en voor wie het geschikt is. Waar kun je Bitcoin zoal voor gebruiken is iets wat in het volgende deel bekeken wordt. Het zesde deel is iets technischer (blockchain, mijnen, proof of stake) maar in het laatste deel is het dan weer praktisch en leer je hoe je een wallet kiest, hoe je bitcoins aankoopt, tips om te investeren, belastingen.

Haal alles uit uw beleggingen (Luc van den Borre)

Dit boek zal in september 2021 verschijnen, maar je kan het wel al reserveren.

Haal alles uit uw beleggingen - boek van Luc Van den Borre en Danny Reweghs

Spaargeld brengt niks meer op, voeg daar de inflatie aan toe en je verliest geld. Om deze reden kan je gaan overwegen om met beleggen te starten. In het boek staan praktisch toepasbare tips en tricks in begrijpelijke taal.

U belegt toch ook? (Ben Ganjé)

Dit boek zal in oktober 2021 verschijnen, maar je kan het wel al reserveren.

U belegt toch ook? boek van Ben Granjé

Je bent de enige die voor je eigen financiële gezondheid zal zorgen. Je moet dit niet verwachten van de overheid of van een spaarboekje. Maar hoe begin je nu met beleggen? Hoe plan je je persoonlijke financiën, hoe bouw je een beleggingsstrategie op?

Misschien ben jij eerder iemand die liever video’s bekijkt dan leest? Kijk dan eens bij deze cursussen over beleggen. Er zijn er rond aandelen, et’s, vastgoed, crypto,…

Bekijk hier alle boeken over beleggen bij bol.com >>

Wil boek over beleggen heb jij al gelezen? Wat vond je er van? Welk wil jij nog gaan lezen? Laat het gerust weten in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?