BTC Direct review & uitleg (2022)

BTC Direct Review en uitleg

In deze BTC Direct review vertel ik meer over mijn ervaring met het platform, wat BTC Direct is, een uitleg over de werking en of het een betrouwbaar platform is.

Gebruik bij het aanmaken van een account de vouchercode ONLINEVIBES en krijg €10 cadeau waar je je eerst crypto meteen mee kan aankopen. Maak hier je account aan >>

Wat is BTC Direct?

BTC Direct is een Nederlandse crypto broker, gevestigd in Nijmegen, die al sinds 2013 bestaat. Ze zijn er indertijd mee gestart om crypto voor iedereen toegankelijk te maken, omdat het toen nog een heel ingewikkeld proces was.

BTC Direct is niet alleen voor Nederlanders en Belgen beschikbaar. Iedereen in de SEPA (EU-lidstaten, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Monaco, San Marino) kunnen er gebruik van maken. 

Je kan bij instellingen – Voorkeuren ook de taal aanpassen. Het platform is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans.

BTC Direct deelt ook heel veel waarde. Zo bloggen ze regelmatig over de laatste cryptonieuwtjes en maken ook dagelijks youtube filmpjes.

BTC Direct heeft een dochterbedrijf Blox, een app waar je ook crypto mee kan kopen.

Behalve het handelsplatform heeft BTC Direct ook een webshop waar je o.a. hardware wallets kan kopen.

Welke crypto kan je bij BTC Direct kopen?

Er zijn 42 cryptocurrencies te koop bij BTC Direct. Aangezien ik het zelf altijd handig vind om op voorhand te weten welke dat zijn, hier een alfabetisch lijstje.

 • Aave, Algorand, Ankr, Axie infinity
 • Basic Attention token, Binance Coin, Bitcoin, Bitcoin cash
 • Cardano, Chainlink, Cosmos
 • Dash, Decentraland, Dogecoin
 • EOS, Ethereum, Ethereum Classic
 • Icon
 • Kyber network
 • Lisk, Litecoin
 • Monero
 • Nano
 • OMG Network
 • Polkadot, Polygon
 • Qtum
 • Ren, Ripple
 • Solana, Stellar, Storj, Synthetic network token
 • Tron, Tesos, The graph, The sandbox
 • Uniswap
 • Vechain
 • Waves
 • Yearn finance
 • Zcash

BTC Direct – mijn ervaring

4 jaar geleden maakte ik mijn eerste account aan bij BTC Direct. Ik ging toen voor het eerst op onderzoek uit naar hoe crypto werkte. De meeste platformen waren toen in het Engels en ik vond het wel handig dat BTC Direct een Nederlands bedrijf is. 

Toen werden de crypto’s niet bewaard op de wallets van BTC Direct, maar diende je een eigen walletadres door te geven waar de crypto naartoe werd gestuurd.

Na even uitzoeken hoe ik zo’n walletadres aanmaakte kocht ik mijn eerste Ethereum en Bitcoin via BTC Direct. Dat ging allemaal heel vlot. Ook het registeren en verifiëren ging goed.

Het rechtstreeks doorsturen naar een eigen wallet hoeft sinds kort niet meer. BTC Direct heeft namelijk een nieuw handelsplatform (sinds sept. 2021) waarmee je nog makkelijker je crypto kan aanschaffen.

Voor wie nog een oude login heeft (zoals ik) moet zich voor dit nieuwe platform wel opnieuw aanmelden. Je kan met je oude logingegevens nog wel op het oude platform terecht. Je kan daarvoor inloggen op BTC direct classic.

Ik melde me eind 2021 aan voor dit nieuwe platform. Hieronder deel ik hoe je je kan aanmelden. Dit aanmelden gaat supersnel. Bij de meeste platformen moet je onmiddellijk al je identiteit verifiëren, maar hier was dat niet nodig. 

Wil je voor meer dan €250 aanschaffen dan is dat uiteraard wel nodig, maar deze stappen kan je dan in een latere fase uitvoeren. Dat verlaagt enorm de drempel voor wie voor het eerst crypto wil aanschaffen en eens wil proberen hoe het werkt.

Hoe werkt BTC Direct?

BTC direct is heel makkelijk in gebruik, zeker met het nieuwe handelsplatform waarbij je geen eigen walletadres nodig hebt om je crypto naartoe te sturen.

Account aanmaken

Maak hier je account aan en vul bij Vouchercode ONLINEVIBES in. Hierdoor ontvang je €10 waarmee je meteen je eerste Bitcoin of andere crypto kan aanschaffen.

Om het formulier volledig te maken vul je volgende gegevens in waarna je op “Maak account aan” klikt.

 • Voornaam
 • Achternaam
 • E-mailadres
 • Land
 • Wachtwoord
 • Bevestig wachtwoord
 • Vouchercode ONLINEVIBES

Nu krijg je de algemene voorwaarden te lezen. Als je hier akkoord mee gaat dan klik je op “Accepteren”.

Belangrijk is dat je een echt e-mailadres van jezelf invult bij het aanmaken van je account. Nu moet je dit namelijk gaan verifiëren. Je hebt hier een mail voor ontvangen met daarin een link. Bevestig hier onmiddellijk je mailadres want de link is maar 5 minuten geldig.

Nadat je je e-mailadres bevestigd hebt, krijg je nog enkele meerkeuzevragen:

 • Heb je ervaring met beleggen
 • Hoeveel denk je maandelijks te storten
 • Wat is de voornaamste herkomst van je stortingen op BTC Direct?
Aanmelden BTC Direct - vragen i.v.m. ervaring beleggen

Bankrekening(en) koppelen

Wil je euro’s die je op het platform hebt staan terug kunnen opnemen en dus naar je eigen bankrekening sturen, dan is het belangrijk dat je bankrekening gekoppeld is.

Dit is iets wat je best meteen in orde brengt. Het kan uiteraard ook achteraf, maar dan ben je al zeker dat je je centen ten alle tijden terug kan opnemen.

De koppeling gebeurt bij de storting van je eerste euro’s. Hiervoor schrijf je minimaal €0,01 over via iDeal of een bankoverschrijving. Doe je een storting via Bankcontact dan zal het geld op je BTC Direct account komen te staan, maar dan zal de rekening niet gekoppeld zijn. Belgen moeten dus nog steeds een bankoverschrijving doen.

Identiteit verifiëren

Tot €250 kan je zo gebruik maken van het platform, maar wil je meer kunnen dan is het nodig om je identiteit te verifiëren. Hiervan krijg je een melding te zien bij de instellingen (door op je naam te klikken).

Om dit in orde te brengen moet je een foto opladen van ofwel je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit is nodig zodat BTC Direct in orde kan zijn met de wetgeving.

Identiteitsverificatie

De documenten die je oplaadt moeten minstens 1 MB zijn. Het is belangrijk dat je identiteitskaart, rijbewijs of paspoort volledig op de foto of scan staat. Maak je een foto dan kan je dat best bij daglicht doen zodat de gegevens duidelijk zijn en er geen glans (van kunstlicht) op de foto komt te staan.

Heb je de foto’s binnen de kantoortijd van BTC Direct opgeladen dan krijg je binnen de 20 minuten een e-mail of het gelukt is. Is het niet gelukt (bijv. foto te donker), dan kan je het opnieuw proberen. 

Inloggen

Als je wilt inloggen bij BTC direct dan krijg je momenteel de keuze tussen BTC Direct en BTC Direct Classic. Heb je een account van vóór 2 september 2021 dan kan je je aanmelden bij BTC Direct Classic om crypto aan te kopen en deze naar je eigen (hardware, papieren of software) wallet te laten versturen.

BTC Direct vs BTC Direct Classic

Heb je je account net aangemaakt of ga je dat doen, dan kies je voor Naar BTC Direct. Je komt dan op het nieuwe platform uit waar je je aangekochte crypto’s bewaart op de wallets van BTC Direct. Dit nieuw platform ziet er een heel stuk moderner en frisser uit dan de Classic versie.

Heb je 2fa ingesteld dan krijg je bij het inloggen (nadat je je e-mail en wachtwoord hebt ingevuld) een eenmalige code om in te geven. Dat is de code die je te zijn krijgt bij Google Authenticator.

Geld storten (euro’s toevoegen)

Wil je crypto gaan aanschaffen, dan moet je eerst euro’s op het platform van BTC Direct hebben staan. Heb je bij het aanmaken van je account gebruik gemaakt van de vouchercode ONLINEVIBES, dan zal je merken dat je meteen €10 te besteden hebt.

Wil je nog geld bijstorten dan ga je daarvoor naar “Portfolio”. Hier zie je zowel het aantal euro’s als de andere munten die je hebt aangeschaft staan.

Portfolio BTCDirect

Bij het saldo in euro’s klik je op de knop “Stort bij”. Je vult dan het bedrag in dat je wilt aanschaffen. Vervolgens krijg ik de mogelijkheid om te kiezen tussen Bancontact, Creditcard en SEPA banktransfer. Wie vanuit Nederland geld wil storten zal i.p.v. Bancontact hier iDeal te zien krijgen.

Euro's storten met bankcontact, ideal, credit card en sepa

Om geld te storten op het platform van BTC Direct kan je gebruik maken van Bancontact, iDeal, Banktransfer, Visa, Mastercard, EPS, Giropay, Sofort.

Crypto kopen

Crypto kopen gaat heel makkelijk bij BTC direct. Hiervoor ga je naar Koersen waar je alle beschikbare cryptocurrencies te zien krijgt. 

Crypto kopen bij BTCDirect

Standaard staan deze alfabetisch gesorteerd, maar door op “24u verschil” te klikken kan je sorteren zodat je de sterkste stijgers of dalers van dat moment kan zien.

Het aankopen gaat door op de knop “koop” die achter elke munt staat te klikken. Vervolgens vul je het bedrag in euro of in de desbetreffende munt in waarna je de transactie kan afronden.

Crypto kopen bij BTCDirect

Vanaf €1 kan je al een munt aanschaffen wat heel erg laag is. Dat maakt het platform ook heel toegankelijk wie crypto nog aan het verkennen is.

Cryptomunt info

I.p.v. op de koopknop te klikken kan je ook op de naam van een munt klikken. Zo kom je op de pagina van die munt terecht waarbij je de grafiek groter kan bekijken en ook de periode van de grafiek (1u, 24u, 7d, 1m, 12m) kan aanpassen.

Infopagina cryptocurrency

Je kan ook klikken op Pro-grafiek en dan wordt een Tradingview grafiek geladen waardoor je ook indicators kan bekijken.

Verder krijg je nog een kort stukje tekst te lezen over de munt die je aangeklikt hebt en de laatste nieuwtjes. Aan de rechterzijde krijg je een formuliertje waar je de crypto kan aankopen of verkopen.

Crypto verkopen

Crypto verkopen werkt op dezelfde manier als het kopen. Klik nu achteraan de munt (bij koersen) die je in je bezit hebt op de knop “Verkoop”. 

Je krijgt nu een formuliertje waarin je het aantal stuks kan invullen dat je van die munt wilt verkopen. Klik je op het bedrag van de totaal beschikbare munten dan kan je alles tegelijk verkopen.

Je krijgt nu de waarde in euro te zien die je zal ontvangen. Ga je hiermee akkoord dan klik je op “Ga verder” om de transactie af te ronden. 

Geld opnemen

Om het geld op te nemen moet je ervoor zorgen dat je een bankrekening gekoppeld hebt. Dit is een veiligheid waardoor niet zomaar iemand met het geld aan de haal kan.

Als je een gekoppelde rekeningnummer hebt, dan ga je naar “Portfolio”. Daar zie je achter het aantal euro’s dat je in je bezit hebt een knop staan met “neem op”.

Je geeft aan hoeveel euro je wilt opnemen en naar je rekeningnummer wilt overzetten. Heb je meerdere rekeningen gekoppeld, dan kan je ook kiezen naar welke dat gestuurd moet worden.

Geld opnemen BTC Direct

Heb je dus crypto in je bezit en wil je deze naar je bankrekening, dan zal je ze eerst moeten verkopen, vervolgens komt dat bedrag in Euro’s op je account te staan en daarna kan je deze gaan opnemen.

Meer mogelijkheden

Heb je meer dan €50.000 te investeren dan kan je er terecht bij een persoonlijke accountmanager via Private Trading.

De trades verlopen dan niet via de standaard exchanges maar maar via OTC trades. De grote prijsverschillen zullen zo wegvallen wat veel geld kan besparen bij grote transacties. 

Je kan bellen met je accountmanager om je order vast te leggen en je kan achteraf betalen. De handelskosten zijn standaard 1% wat lager is dan als je geen Private Trading doet.

BTC Direct kosten

De kosten bij BTC Direct zitten al in de prijs verrekent. Bij het oude platform (BTC Direct classic ) betaal je voor de aankoop van Bitcoin 2% kosten en bij verkoop 1%. Bij andere munten betaal je 3% aan kosten bij de aankoop en 2% bij een verkoop.

Met het nieuwe handelsplatform (waarvan je ook de uitleg hierboven vindt), zijn de handelskosten ook verlaagd naar 1%.

Is BTC Direct betrouwbaar en veilig

Registratie DNB

BTC Direct is sinds november 2020 officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB). Het is voor een cryptobedrijf verplicht om zich bij deze toezichthouder te registreren om in orde te zijn voor de Nederlandse wetgeving. In België is er nog niet zoiets verplicht, maar door aansluiting bij DNB geeft dit ook voor Belgen meer zekerheid.

Trustpilot

Ook op Trustpilot krijgt BTC Direct een goede score. Meer dan 9500 mensen beoordelen deze broker met een gemiddelde score van 4,4/5, wat het label uitstekend krijgt.

2fa instellen

Om je account te beveiligen kan je sowieso best een sterk wachtwoord gebruiken. Je kan ook de twee-factor-authenticatie (2fa) instellen zodat je op je mobiel een code krijgt die je kan ingeven tijdens het inloggen.

Je hebt de keuze tussen Google Authenticator en FreeOTP. Heb je één van deze apps nog niet op je telefoon geïnstalleerd, dan moet je dat eerst doen. 

Google Authenticator 2fa instellen bij BTC Direct

Vervolgens open je Google Authenticator of FreeOTP en scan je de QR-code in die op je scherm te zien is. Je kan eventueel ook zelf de volledige code overtypen. Je krijgt nu in de app een code te zien en deze vul je in bij “Eenmalige code”. 

2fa is nu ingesteld en vervolgens zal je elke keer dat je inlogt een code moeten invullen die je te zien krijgt via je mobiel in de app die je geïnstalleerd hebt (Google authenticator of FreeOTP).

BTC direct support

De klantenservice is in meerdere talen bereikbaar. Als je naar support op de website gaat dan krijg je eerste een faq te zien. Deze kan je in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans bekijken. 

Wil je antwoord op een specifieke vraag dan kan je via een formulier deze indienen of via de chat contact opnemen.

De support werkt op werkdagen van 9:00 tot 22:00 en tijdens weekends en feestdagen van 10:00-18:00.

Conclusie BTC Direct review

BTC Direct is een betrouwbaar speler om je crypto aan te schaffen. Je kan snel van start aangezien je tot €250 geen verificatie van je identiteit hoeft de doen. 

De klantensupport volgt goed je problemen op en is dagelijks bereikbaar. De handelskosten zijn wel redelijk hoog en het aanbod van cryptocurrencies is beperkt. 

De meerderheid van de gebruikers geven BTC Direct een uitstekende score en zelf zijn we ook tevreden over de werking van het platform.

Het aanmaken van een account is gratis. Bovendien krijg je nog €10 cadeau als je bij het registreren de voucercode ONLINEVIBES gebruikt. Maak je account aan >>

BTC Direct alternatieven

Ben je op zoek naar een Nederlands platform om crypto aan te schaffen, dan zijn er meerdere alternatieven. Zelf maak ik meestal gebruik van Bitvavo omwille van de goedkope handelskosten.

Maak een account aan bij Bitvavo en verhandel de eerste €1000 gratis tijdens de eerste week >>

Wil je meer keuze in crypto of ben je op zoek naar een specifieke munt die niet bij BTC direct verkrijgbaar is, dan kan je ook eens kijken op een platform met een groter aanbod zoals Bitvavo, Binance, Coinbase of Bitcoin meester.

Maak jij al gebruik van BTC Direct? Deel dan gerust je ervaring ermee onderaan de pagina via een reactie. Ook als je nog vragen hebt, kan je ze daar stellen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?