Bux Zero – review (2021)

Bux zero review van de app

Misschien wil je gaan beleggen en ben je op zoek naar een broker of app om dat mee te doen en ben je aan het uitkijken of Bux Zero wat voor jou is. Dan zit je hier goed. Ik heb de app geïnstalleerd en getest en vertel je mijn ervaring.

Wat is Bux zero?

Bux zero is een app (voor iOS of Android) waar je aandelen mee kan kopen zonder commissie. Je kan er op een makkelijke manier mee beginnen met beleggen

Je kan losse aandelen kopen van bedrijven uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en de Verenigde staten. Sinds kort is het ook mogelijk om ETF’s te kopen. Aangezien steeds meer mensen starten met ETF beleggen, konden ze natuurlijk niet achter blijven. 

Bux is Nederlands en is sinds vorig jaar ook in België geïntroduceerd en willen ook groot worden in de andere Europese landen. 

Bux Zero kosten

Je betaalt geen opstartkost, of aanmeldkost als je een account aanmaakt bij Bux Zero.

Ook als je geld op je rekening zet zodat je kan starten met kopen, of als je geld terug op je eigen rekening overschrijft betaal je geen kosten.

De zero staat ervoor dat je geen brokerskosten moet betalen. Dit is heel fijn omdat je zo ook met kleinere bedragen kan starten met beleggen.

Als je geen brokerskosten moet betalen, hoe verdient Bux dan zijn geld? Is er een addertje? Er is niet echt een addertje, maar je moet wel weten dat om gebruik te kunnen maken van de gratis handelskosten dat je aanvraag om een aandeel te kopen, pas op het einde van de beursdag uitgevoerd wordt. Bux Zero verwerkt dan alle orders in één keer. Dit zijn de Zero orders. Het bedrag waarvoor je het aandeel aankoopt kan dan lager of hoger zijn dan dat je verwacht had.

Wil jij een markt- of limietorder plaatsen, dan kan dat ook, maar dan betaal je wel €1 per transactie voor Europese aandelen. Voor Amerikaanse aandelen betaal je geen handelskost, maar 0,25% voor de omzetting van de keurs (Euro naar Dollar of omgekeerd). Dit laatste is trouwens ook het geval bij de Zero orders.

Gratis aandeel bij Bux Zero

Bux wil snel kunnen groeien. Daarom hebben ze een programma waarbij jij een gratis aandeel ontvangt als je iemand aanbrengt. Die ander krijgt dan ook een gratis aandeel.

Hoe kan jij nu een gratis aandeel ontvangen?

Hoe werkt Bux Zero?

Je installeert de app op je telefoon. Dan volg je alle stappen om een account en een bankrekening te te openen. Je moet ook je identiteit verifiëren, d.m.v. je identiteitskaart en een selfie. Dit is heel normaal en heb je ook bij o.a. Bitvavo. Zodra je alle stappen hebt vervolledigd, wordt je account nog gecheckt en daarna ben je klaar en kan je meteen starten met beleggen.

Op het eerste tabblad (huisje) zie je je portfolio. Het totaal van je account zijn de gekochte aandelen + het geld dat je op je rekening hebt staan en waar je nog aandelen mee kan kopen. Click je op dit bedrag dan kan je de opsplitsing zien tussen het bedrag van je portfolio en de beschikbare cash.

Portfolio bux zero

Je kan dat dan ook geld gaan storten of openen. Geld storten kan via een overschrijving waarna het 1 à 2 dagen kan duren vooraleer het geld beschikbaar is. Als Nederlander kan je ook via een Tikkie geld sturen waardoor je wel snel geld op je account hebt staan.

Je kan ook een reminder instellen zodat je elke maand een bepaald bedrag kan storten. Door het consistent maandelijks te doen zal je beleggingsportefeuille kunnen groeien.  

Geld storten in Bux Zero

Het tweede tabblad (ster) is je watchlist. Standaard staan hier al een deel aandelen in, maar deze kan je verwijderen en je kan er ook toevoegen. Dat zijn de aandelen en etf’s die jij in de gate wilt houden.

Watchlist
Dit is het design in dark modus

Via het derde tabblad (vergrootglas) kan je makkelijk op zoek naar aandelen. 

Je kan bijvoorbeeld kiezen om alle Amerikaanse aandelen te bekijken, of alle ETF’s. Wil je graag in dividendaandelen beleggen, dan vind je deze ook samengebundeld zodat je er makkelijk een keuze kan maken. Alle aandelen en etf’s die regelmatig dividenduitkeringen doen vind je er terug.

Zoeken in Bux zero
Dit is het design als je in lightmodus werkt.

Je kan ook een lijst krijgen met alle nieuwe aandelen. 

Je krijgt een overzicht an de sterkste stijgers en dalers. Verder een hele handige functie is om een overzicht te krijgen van je beschikbare cash. Heb jij bijvoorbeeld €100 beschikbaar, dan kan je geen Apple of Amazon kopen, dus die krijg je dan ook niet te zien.

Nog een manier om aandelen te vinden is door te zoeken via categorieën:

 • Automotive
 • Communicatie
 • Consument
 • Energie
 • Financieel
 • Industrie
 • Materialen
 • Reizen
 • Technologie
 • Vastgoed 
 • Zorg

Via tags die je bij de aandelen ziet staan, kan je op zoek gaan naar andere soortgelijke aandelen.

Het vierde tabblad (bel) zijn alle meldingen vanuit het systeem. Dat kan gaan over dat je account net is aangemaakt, dat er een limietorder is uitgevoerd of dat je geld op de rekening gezet hebt.

Bux zero aanmelden, id check, gratis aandeel, limietorder

Via de instellingen kan je ook Siri-opdrachten toevoegen om snel een aandeel te vinden, je portfolio te bekijken of geld te storten. Je kiest zelf de zin die je moet zeggen om de actie uit te voeren. 

In de app heb je het menu-item support. Daar zie je een FAQ, waardoor je naar de site geleid wordt om een antwoord op veelgestelde vragen te krijgen. Verder kan je ook chatten of bellen met iemand uit het team.

Is Bux Zero betrouwbaar?

Zodra je een account aanmaakt moet je met enkele voorwaarden akkoord gaan. Je maakt namelijk ook een account en rekeningnummer aan bij ABN Amro. Als Belg moet je je er dan bewust van zijn dat je een buitenlandse rekening hebt wat je aan de belastingen moet aangeven via je belastingbrief (jaarlijks) en eenmalig ook bij het Centraal aanspreekpunt van de Nationale Bank België.

Maar aangezien de rekening bij ABN Amro staat, ben je wel verzekerd tot €100.000 via het depositogarantiestelsel.

Review van de app

Ik heb de app een paar maanden geleden installeert. Dat ging heel makkelijk. Ik stortte er €10 op om te beginnen en te kijken hoe het werkt. Toen ik even later terug inlogde zag ik dat er €17 op mijn account stond. Er was automatisch het gratis aandeel (Gopro) bijgekomen.

De app ziet er heel speels uit, wat minder zakelijk dan de app die ik gewoon ben van Bolero. Dit en de uitleg bij elk aandeel staat -een korte, maar leuke, hippe tekst- zal zeker jongeren aanspreken.

Een nadeel wat ik soms lees is dat je niet zoveel keuze hebt, maar er worden steeds nieuwe aandelen en etf’s toegevoegd. Een tijdje geleden waren er nog maar 2 etf’s beschikbaar, maar ondertussen al 29. Ook worden er regelmatig nieuwe aandelen toegevoegd. Je hebt zelfs een kopje “nieuwe producten”, waar je alle nieuwe toegevoegde aandelen kan vinden.

Wat ik minder vind is dat je de grafieken in beperkte tijd kan zien. Bij Apple is dat bijvoorbeeld een jaar (bij sommige andere max. 3 of 6 maanden). Terwijl ik ook graag naar de volledige tijd kijk.

Ben je op zoek naar geavanceerdere tools, mogelijkheden om technische analyses te maken, dan is deze app niet geschikt voor je. Maar wil je op een makkelijk manier beleggen en snel aan de slag, dan is het heel geschikt.

Voor Belgen: beurstaks en roerende voorheffing moet je zelf in orde brengen. De aangifte van de beurstaks moet ten laatste 2 maanden nadat het aandeel verhandeld is. Je krijgt hiervoor maandelijks een mail met als onderwerp “Jouw taksoverzicht van BUX Zero”. Hierin vind je een pdf met de uitleg wat je moet doen, en een overzicht van al je verrichtingen in ETF’s en aandelen, met daarbij de taks die je moet aangeven en betalen.

Zeker als je met kleine bedragen wilt beleggen om dat bijvoorbeeld elke maand te kunnen doen, dan kunnen de commissies snel gaan doortellen bij de meeste brokers. En dat kan mensen tegenhouden om te beleggen. Of je spaart het tot je een grote som hebt om te beleggen. Maar juist door maandelijks een deel te beleggen, kom je ook beter uit op een gemiddelde koers, dus dan zijn de lage kosten heel belangrijk.

Aangezien je geen minimumbedrag moet inleggen en de kosten niks tot heel laag zijn, is dit een uitstekend platform voor starters, of als je regelmatig kleine bedragen wilt beleggen.

Voordelen

Nadelen

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?