Cash Cow University review – met code voor €300 extra korting

Cash Cow University review - Luciën en Florian van Esch

In deze Cash Cow University review neem ik een kijkje in deze nieuwe cursus van de tweelingbroers Luciën en Florian van Esch en deel ik mijn ervaring ermee.

Gebruik de code ONLINEVIBES voor €300 extra korting!

Wat is de Cash Cow University?

De Cash Cow University is een splinternieuwe cursus van de tweeling Luciën en Florian. Zometeen meer over hen, maar eerst alvast wat over deze cursus.

De Cash Cow University leert je stap-voor-stap hoe je je eigen winstgevende cash cow youtube kanaal kan opzetten. Met een cash cow channel plaats je video’s online zonder dat je zelf in beeld komt. Ideaal dus als je zelf niet graag voor de camera staat.

Ken je op dit moment nog niks van Youtube of video’s maken dan is dat geen probleem. Ten eerste neemt deze cursus je mee in elke stap van het proces. Je zal eerst meer leren over het verdienmodel om vervolgens zelf aan de slag te gaan met je eerst Youtube-kanaal en je ontdekt hoe je dit alles kan uitbesteden.

Review Cash Cow University

Zelf ben ik op dit moment de cursus nog aan het doorlopen, dus ik vertel je er binnenkort nog wat meer over. Wat ik alvast kan vertellen is dat de cursus goed in elkaar zit. De structuur is duidelijk en alles wordt stap-voor-stap uitgelegd.

Wat ik prettig vind is dat ze het zelf vertellen. Bij een soortgelijke cursus worden de lessen gegeven in de vorm van cash cow video’s en dat vind ik persoonlijk minder leuk om te volgen. Bij de Cash Cow University daarentegen leggen ze het allemaal zelf uit, wat spontaner is en leuker om de video’s te doorlopen.

Zelf heb ik momenteel heel wat werk met mijn affiliate websites en Youtube-kanalen waar ik wel zelf in beeld kom. Dus nog video’s zelf maken voor een extra kanaal zit er niet in. 

Wat dan wel handig is, is dat je een cash cow channel volledig kan uitbesteden. Hier gaan we dus zelf binnenkort ook mee experimenteren aan de hand van het stappenplan van de Cash Cow University.

De video’s die ik al bekeken heb sluiten steeds af met een samenvatting van wat je in de video gezien hebt en wat er in de volgende video aankomt. Dikke plus want zo behoud je goed het overzicht en structuur van hoe alles werkt.

Ik heb al een paar keer gemaild met Florian en kreeg steeds snel een duidelijk antwoord. Ook heb ik me alvast aangemeld voor de Facebookgroep.

De module rond het bouwen van een team was hetgeen waar ik het meest benieuwd naar was. Het gaat namelijk de ronde dat je cash cow video’s voor zo’n €50 per stuk laat maken en dat lijkt mij ontzettend weinig. Je hebt namelijk zowel een scriptschrijver, voice over en editor nodig.

Wij besteden zelf ook heel wat uit qua teksten voor andere sites van ons en dan betalen we meer voor enkel tekst. Wij gaan binnenkort ook enkele mensen inhuren volgens het script en dan laat ik je weten of we het voor ca. €50 hebben klaargespeeld. 

Wie zijn Luciën en Florian van Esch?

De oprichters van de Cash Cow University zijn Luciën en Florian van Esch. Het zijn twee jonge gasten die voorheen actief en succesvol waren in de ecommerce wereld. Met dropshipping deden ze meer dan 4 miljoen aan omzet. 

Ze hebben behalve hun cash cow channels ook een persoonlijk kanaal waar ze zelf wel in beeld zijn. Dat schept natuurlijk meteen vertrouwen. Het zijn twee Nederlandse broers maar hun kanaal is wel in het Engels en ze hebben al meer dan 1800 abonnees en zijn pas een jaar geleden begonnen (en 36 video’s verder) met dat kanaal.

Met cash cow channels zijn ze eigenlijk nog niet zo heel lang bezig. Ze merkten eerst dat het allemaal nog niet zo goed liep, maar toen zijn ze hun titels en thumbnails gaan verbeteren waardoor het kanaal meteen vertrokken was. Ondertussen verdienen ze met dat kanaal al meer dan $200 per dag.

In de cursus leer je ook waar je op kan letten zodat je titels en thumbnails kan gebruiken die ook werken.

Cash Cow University – inhoud

De Cash Cow University bestaat uit 6 modules met daarin meerdere lessen. Behalve de cursus krijg je ook toegang tot de speciale Facebookgroep en kan je deelnemen aan wekelijkse coaching webinars.

Module 1: Start hier

Je krijgt eerst een welkom en introductie over de cursus. Hier kan je je ook gaan aanmelden voor de Facebook-groep waar je contact kan hebben met Florian en Luciën en de andere deelnemers van de cursus.

Module 2: Building the engines

Uitleg cash cow

Waarschijnlijk weet je al (vaag) wat een cash cow channel is aangezien je interesse hebt in deze cursus. Maar in deze les wordt het nog eens allemaal voor je uitgelegd. Verder vertellen ze ook hoe je geld kan verdien met een cash cow kanaal, wat de voordelen ervan zijn en wat je nodig hebt om ermee te beginnen.

Het beste kanaal voor cash cow

In deze les leggen ze uit dat er twee soorten kanalen zijn die je kan oprichten. Van elk type krijg je de voor- en nadelen zodat je een goede keuze kan maken. 

Het tweede model leek me in eerst instantie wel interessant maar na het horen van de nadelen ga ik toch testen met het eerste model. Dat is ook het soort kanaal dat ze zelf aanraden.

Winning niche research

Zelf heb ik dus vooral ervaring met affiliate marketing en daarbij is het kiezen van een goede niche belangrijk. Dat is ook zo bij een cash cow channel zoals je in deze videoles zal zien.

Ze vertellen je welke 3 dingen belangrijk zijn bij het kiezen van een goede niche. Op het scherm kan je ook meekijken naar voorbeelden en hoe ze zelf op zoek gaan naar een niche om een cash cow kanaal te beginnen. Zo zie je wat belangrijk is om op te letten. 

Ik vind dit meteen al een belangrijke video want zo vermijd ik dat ik geld of tijd kwijt ben aan wat achteraf een slechte niche blijkt te zijn waar je niks mee kan verdienen.

Bij deze les krijg je ook een document met 100 winstgevende niches en een document met 50 voorbeeldkanalen. Door al eens naar deze kanalen te gaan kijken wordt het meteen ook al duidelijk hoe een cash cow kanaal en video is opgebouwd en kan je eens bestuderen wat goed werkt.

Cash cow university cursus

Youtube kanaal aanmaken & instellen

In deze video zie je hoe je een Youtube kanaal kan aanmaken en kan instellen. Als je dit meteen meedoet staat jouw kanaal ook al klaar om mee aan de slag te gaan.

Module 3: Cash cow kanaal

Nu je weet wat een cash cow kanaal is, waar je zoal op moet letten om goed te kunnen verdienen en het kanaal is aangemaakt is het tijd om video’s online te gaan zetten.

Viral video formule

In deze les leer je aan welke criteria een virale video moet voldoen. Je krijgt ook een script te zien zoals zij de briefing zouden doorsturen naar de thumbnail maker.

De kunst van goede titels

Een titel kan er voor zorgen dat je video viraal gaat, maar als deze slecht is ook dat niemand naar je video kijkt. In deze les krijg je enkele voorbeelden te zien van goede titels, waaraan deze moeten voldoen en hoe je ze kan opbouwen.

Video uploaden

In deze les uploaden ze een video op het voorbeeldkanaal. Zo zie je wat je allemaal moet instellen vooraleer je de video gaat publiceren of gaat inplannen.

Als je een video gaat uploaden kan je ook een beschrijving invullen. In deze les tonen ze je drie voorbeelden van zo’n beschrijving van enkele andere cash cow kanalen.

Wat ik ook handig vind is dat ze tonen hoe ze hun bestanden gestructureerd hebben zodat alles ook duidelijk en makkelijk terug te vinden is.

Omgaan met strikes & copyright claims

In deze les laten ze je zien hoe je kan omgaan met strikes en copyright claims. Ook krijg je een e-mail template die je kan gebruiken als je een bepaalde claim krijgt.

Als er iets is wat ik niet wil krijgen dan zijn het claims met betreffende copyright. Dit is iets waar ik zelf goed op let aangezien ik zelf ook foto’s, beelden en design maak. 

Maar zodra ik de video’s ga uitbesteden is het niet altijd eenvoudig om dat te beoordelen. 

Thumbnail blueprint

Een goede thumbnail voor je video’s is ontzettend belangrijk. Het moet namelijk uitnodigend zijn om je video aan te klikken. 

In deze video krijg je niet alleen enkele voorbeelden te zien van goede en slechte thumbnails, maar krijg je ook mee waaraan een goede thumbnail allemaal moet voldoen.

Canva

In de les over Canva leer je hoe je zelf Youtube thumbnails kan aanmaken met deze gratis software.

Module 4: Teambuilding

Je kan natuurlijk alle video’s zelf in elkaar gaan steken, maar meestal worden cash cow video’s uitbesteed aan een team met een scriptschrijver, voice-over en video-editor. 

Ik weet uit ervaring dat het uitbesteden in het begin nogal een onzeker gevoel kan geven omdat je niet goed weet hoe dit aan te pakken. Maar in deze video’s zie je precies hoe alles werkt en wat je een potentiële medewerker kan sturen.

Introductie team

In deze les krijg je de introductie over het bouwen van een team voor je kanaal. 

Maar eerst heb je natuurlijk ook een goed onderwerp nodig. 

In deze les tonen ze je hoe je op zoek kan gaan naar een onderwerp voor je video dat het hoogstwaarschijnlijk goed zal doen. Aan de hand van enkele voorbeelden krijg je zo een goed idee hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan.

Fiverr

Fiverr is een platform waarmee je freelancers kan inhuren. In deze les wordt stap-voor-stap voorgedaan hoe je een account kan aanmaken bij Fiverr en je instellingen goed kan zetten.

Upwork

Upwork is een soortgelijke website als Fiverr. Je kan er dus freelancers op vinden om o.a. je video’s te maken.

In deze les kan je meedoen om je account aan te maken en alle instellingen goed te zetten. 

Scriptwriter zoeken

De scriptwriter zal voor jou de tekst voor je video gaan schrijven. In de uitgebreide video hierover leer je waar je op moet letten om een goede scriptschrijver te vinden en tonen ze stap-voor-stap hoe je deze voor je kan gaan laten werken.

Zo kijk je mee over de schouder van Florian die een opdracht uitzet bij Upwork en reageert op de geïnteresseerde freelancers. Leuk om te zien hoe hij dat doet zodat je het zelf ook veel sneller kan behandelen.

Bij deze les hoort ook een document met een voorbeeldtekst die je als opdracht kan plaatsen en hoe je kan onderhandelen over de prijs.

Voice-over zoeken

Zodra je het script hebt kan je dit laten inspreken door iemand. Deze voice-over stem kan je ook gaan inhuren. Waar je zoal op kan letten en hoe je deze persoon inhuurt zie je in deze les.

Video editor

De voice-over audio ga je voorzien van bijpassend videomateriaal en de hele video moet geëdit worden. Doe je dat niet zelf dan kan je dit uitbesteden zoals hier in deze les ook getoond wordt.

Thumbnail designer

In de videoles over Canva ga je zelf aan de slag met het maken van een thumbnail, maar je kan deze ook uitbesteden aan een designer. Hoe je dat doet zie je in deze les.

Module 5: automatiseren

Introductie

Asana

Module 6: Shorts kanaal

Shorts kanaal aanmaken

Shorts uploaden

Shorts manager

Cash Cow University cursus en coaching

Facebook community

Zodra je de cursus hebt aangeschaft krijg je ook toegang tot de Facebookgroep van de Cash Cow University. 

Momenteel zitten hier nog niet zo heel veel mensen in maar dat is normaal aangezien de cursus nog in de lanceerfase zit. Het voordeel hierbij is natuurlijk wel dat je nog persoonlijker geholpen kan worden aangezien het clubje nog klein is.

Wekelijkse coaching sessies

Bij de Cash Cow University zitten ook wekelijkse coaching sessies inbegrepen (calls). Loop je ergens vast, lukt iets niet goed of zie je het niet meer zitten dan kan je daarvoor elke week aankloppen bij de gebroeders van Esch. 

Ze zullen dan persoonlijk met je kanaal meekijken zodat je weer vol goede moed verder kan met je eigen cash cow business.

Zelf volg ik al jaren allerlei coaching. Dat is een manier om sneller stappen te zetten, maar ook een uitweg als je ergens mee vast zit. 

Als je alleen aan het ondernemen bent, zie je soms wel eens bezwaren, je zit met iets vast, je ziet iets niet helder meer en dan is het handig om dat met iemand te kunnen overleggen.

Heel goed dus dat het niet zomaar een losse cursus is maar dat er ook intensieve begeleiding bij zit.

Wil je de cursus met coaching aanschaffen dan kan dat nu tegen een introductieprijs. Bovendien mogen we daarbovenop nog een mooie korting van €300 geven. Vul hiervoor bij het afrekenen de code ONLINEVIBES in.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?