Coolwallet S – review (april 2021)

Coolwallet S review

Om mijn crypto’s veilig te bewaren heb ik de Coolwallet S gekocht. Ik vertel er je graag wat meer over in deze review.

Wat is de Coolwallet S?

De Coolwallet S is een bluetooth hardware wallet in de vorm van een creditcard. Je kan dus niet alleen je crypto’s veilig bewaren, je kan ze ook eenvoudig meenemen. 

Via een app op je smartphone koppel je de Coolwallet S om te zien welke crypto’s je in je wallet ter beschikking hebt. Zo kan je ook crypto’s ontvangen en verzenden.

De Wallet kan tegen temperaturen van -10 graden t.e.m. 50 graden. Dus bij normaal gebruik geen probleem. Je moet het dus niet in de winter buiten mee naar Scandinavië nemen of in het midden van de zomer in je serre laten liggen. Maar ik denkt dat dat niet jouw bedoeling is 😉

De wallet is ook volledig waterproof, maar ze raden je wel aan om deze niet voor langer dan een uur onder water te houden.

Ondertussen is er een nieuwere en beter versie op de markt: Coolwallet Pro. Bestel de Coolwallet Pro hier >>

Welke munten ondersteunt de Coolwallet S?

Op deze wallet kan je de volgende munten en tokens bewaren: BTC, BCH, XRP, ETH, LTC, ZEN, ICX, Omni USDT, BNB BEP2, XLM, KAG, KAU, TUSD, WETH, JOY, ZPR, BNB ERC20, CTXC, USDC, BDG, FMF, ATUM, SAI, MTL, GUSD, ZRX, USDT ERC20, XYO, MITH, CWTT, IRC, GTST, WENI, ZMTK, BUSD, OKB, DAI, BOA, GGS, LEO, LINK, BSC, FNK en alle ERC20-tokens.

Coolwallet S unboxing

De Coolwallet S zit in een klein mooi, zwart doosje. In het ene flapje zit de wallet zelf. In de andere flap zit een startgids, een sticker en 2 papieren recovery seeds en binnenin zit de usb-kabel en houder om de kaart in te steken als je deze moet opladen.

Coolwallet S unboxing

Hoe werkt Coolwallet S en de app?

Connecteren met smarthphone

Eerst moet je de app voor iPhone of Android downloaden. Via de App Store of Google Play kan je de CoolbitX Crypto app gratis downloaden. Deze app krijgt 4,5/5 sterren uit 49 reviews. Bij Google Play krijgt de app 4+ sterren uit 635 reviews.

Tijdens dat je de wallet gaat installeren en als je updates doet, moet de wallet opgeladen worden en in het stopcontact steken. Volgens de website duurt het 4 uur vooraleer de kaart opgeladen is wat best lang is. Maar hij is dan wel opgeladen voor 2 tot 3 weken.

Zodra alles klaar staat moet je de Coolwallet S koppelen met je mobiel. Deze koppeling gebeurt via “military-grade encrypted” bluetooth (dus zoals de Amerikaanse overheid hun belangrijke documenten versleuteld). Hiervoor open je de app en je kan een paswoord invullen.

Coolwallet S - creditcard

Wallet aanmaken

Zodra de koppeling gebeurd is, kan je een wallet aanmaken. Je kiest of je een seed wilt tonen op de app of via de kaart. Via de app is het makkelijkst omdat je alle cijfercombinaties op 1 scherm te zien krijgt, maar via de kaart is het veiligst. Je moet ook kiezen of je een seed van 12, 18 of 24 nummers wilt genereren. Hoe hoger je gaat hoe veiliger het wordt.

Als je kiest om de seed via de kaart door te krijgen, krijg je 1 cijfercombinatie te zien. Als je deze opgeschreven hebt, klik je op de knop die op de kaart staat en dan kan je het 2de getal zien, enzovoort tot je ze alle 24 hebt opgeschreven.

In het doosje zit ook een recovery kaart. Hierop kan je deze seed opschrijven. Dit is een belangrijke stap aangezien dit jouw backup is. Schrijf dus alles correct over en bewaar deze heel goed. Mocht je je wallet kwijt raken kan je op deze manier toch nog aan je crypto’s.

Tel nu alle nummers op en dit is jouw verificatiecode. Deze moet je in de app intypen om te zien of alles klopt. Je wallet is nu aangemaakt en je kan kiezen welke munten je wilt tonen.

Coolwallet S app gebruiken

De app heeft 4 tabbladen:

  • Wallet
  • Marketplace
  • History
  • Settings
Coolwallet S - Wallet app

Bij Wallet zie je al je crypto’s die je hebt toegevoegd. Via “Mangae wallet” kan je extra coins of tokens toevoegen. Je kan kiezen voor “add coin or token” om één van de munten die standaard ter beschikking zijn met de Coolwallet S te selecteren. Maar behalve deze kan je er meer toevegen, namelijk alle ERC20-tokens. Je kiezen dan voor “Add custom token”.

Op de website Etherscan kan je nu op zoek naar een token. Klik op het contractadres. Bij de nieuwe pagina die nu opent vind je een icoontje om een QR-code weer te geven. Zodra deze QR op je scherm verschijnt, kan je met je mobiel via de app de code inschalen. De token wordt nu toegevoegd aan je wallet.

Bij sommige munten staat er een link met market analysis (markt analyse) gebruikt on-chain metrisch en bruikbare signalen om je te helpen het sentiment van bepaalde cryptocurrencies te beoordelen. Dit is mogelijk voor BTC, ETH, BCH, LTC en USDT.

Het totaalbedrag vind je in het groot wat op zich heel handig is, maar alleen wel jammer dat dit in dollar is uitgedrukt en niet in euro. Bij settings staat wel een menu-item “Alternative currency”, maar als je hier op klikt is het enkel dollar dat je kan selecteren.

Crypto’s versturen kan makkelijk door een QR te scannen. Wil je er ontvangen dan krijg je een QR-code die je kan laten scannen en je krijgt ook je adres te zien. Wil je zelf van een exchange je crypto overzetten, dan kan je dit adres doorgeven.

Coolwallet S app marketplace

In het tabblad Marketplace heb je 5 knoppen: X-saving, crypto exchange, crypto purchase, Walletconnect, Claim spark. Dit is iets wat ik nog wat verder moet bekijken.

Sommige letters op het schermpje van de kaart zijn wat moeilijker leesbaar, maar op een kaartje dat je in de doos vind, zie je wat elk teken betekent, mocht je twijfelen.

Voor sommige handelingen moet je op de knop op de kaart drukken. Aangezien de kaart zo dun is, gaat dat niet altijd even makkelijk. Je moet er net juist op klikken, dus soms moest ik een 2de keer drukken voor het in orde was. Waarschijnlijk nog gewoon de juiste handeling zien te vinden.

Bij History zie je alle transacties die gebeurd zijn, geld dat je ontvangen en verzonden hebt. Klik je hier op dan krijg je meer info over deze transactie.

Bij settings kan je het paswoord zien om je kaart te koppelen zodat je met een 2de smarthphone ook de connectie kan leggen. Dat vind ik zelf handig zodat we hier allebei aan onze munten kunnen en kunnen kijken wat er op staat.

Je kan de kaart ook resetten, als je bijvoorbeeld een herstel wil uitvoeren. Standaard staat de authenticatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning aan. Een pin-code kan je ook nog instellen voor extra beveiliging.

Veiligheid

De Coolwallet S is een cold wallet wat betekent dat deze niet verbonden is met het internet. De crypto’s worden offline opgeslagen waardoor waardoor ze niet zomaar gehackt kunnen worden.

Je moet ook fysiek drukken op de knop op de kaart en de app heeft biometrische verificatie via vingerafdruk of faceID.

Coolwallet S kopen

Ik heb deze bestelt bij BTC Direct shop, een veilige webshop die hardware wallets verkoopt. Je kan tot 23u30 bestellen en dan wordt het de volgende dag geleverd. Dit is echt letterlijk zo. Ik bestelde om 23u25 en de volgende ochtend toen ik wakker werd zat mijn pakketje al in de brievenbus.

Ondertussen is er een nieuwere en beter versie op de markt: Coolwallet Pro. Bestel de Coolwallet Pro hier >>

Gebruik jij een hardware wallet? Lijkt deze Coolwallet S iets voor jou of liever een andere? Laat het zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?