Crypto creditcards: welke zijn er en wat zijn de voordelen?

Crypto creditcards - welke zijn er en wat zijn de voordelen?

Ben je op zoek naar een crypto creditcard of debetkaart? Dan zit je hier goed, ik was zelf namelijk op zoek en vertel je meer over wat het is, wat de voordelen zijn en welke crypto creditcards je kan aanvragen.

Wat is een crypto credit card?

Een crypto creditcard is een betaalkaart waar je crypto op zet om daarmee in Euro te betalen. Tijdens de betaling worden de crypto’s omgezet naar euro’s zodat je de betaling kan afronden.

Het is een makkelijke manier om met crypto te betalen in gewone winkels. Is betaling via VISA of MasterCard mogelijk dan kan je er meestal ook betalen met de crypto creditcard.

Het noemt dan wel een crypto creditcard maar in werkelijkheid zijn het meestal debetkaarten.

Wat kan je doen met een crypo creditcard?

  • Betalen in winkel
  • Geld afhalen bij een ATM
  • Online betalingen doen.

De sceptici die zich niet geïnformeerd hebben over crypto denken nog vaak dat je er niks mee kan en dat het weg gegooid geld is. In de praktijk zijn er heel wat crypto projecten die al mooie realisaties gedaan hebben.

Over het punt je kan er niet mee betalen, dat kan wel en niet alleen maar op een moeilijke manier, maar nu ook toegankelijk via een crypto creditcard.

Voordelen van een crypto credit card?

Bijna overal betalen

De crypto creditkaarten zijn gebaseerd op het systeem van VISA. Dat wil zeggen dat je op zowat alle plaatsen waar je met VISA kan betalen ook met deze crypto kaart kan betalen.

Geen schulden

Bij normale creditcards  krijg je één keer per maand de rekening. Ben je iemand die veel koopt zonder er echt bij na te denken, dan kan dit je in de problemen brengen. Kan je het bedrag dat je gemaakt hebt niet terug betalen, dan komen er hoge kosten bij. Bij een crypto creditcard is dat gelukkig niet het geval omdat deze meestal prepaid zijn. Je hebt er al geld opgezet.

Geen controle

Bij standaard kredietkaarten wordt nagegaan of jij kredietwaardig bent. Doordat de huidige kaarten prepaid zijn hoef je ook niet te bewijzen dat je het geld kan terugbetalen zoals dat met andere kaarten wel het geval is.

Los van het financiële systeem

Wil je je graag loskoppelen van het huidige financiële systeem dan kan je op deze manier met je crypto’s betalen i.p.v. met geld dat op de bank staat. In sommige landen zijn rekeningen al bevroren waar mensen niet meer aan hun geld geraken. Doordat de crypto creditcard iets is wat tussen je crypto wallet zit en de gewone manier van betalen, kan je zo toch nog aankopen doen.

Cash backs

De meeste crypto kredietkaarten geven cashbacks. Dat wil zeggen dat als jij een aankoop doet, dat je daarvan een bepaald percentage terug krijgt. Zo kan je tot 8% cashback ontvangen, maar hier zitten soms wel voorwaarden aan vast. Zo dadelijk bekijken we per kaart hoeveel cashback je kan krijgen en wat daar de voorwaarden voor zijn.

Nadelen crypto kredietkaarten

Aan alles wat bestaat zijn zowel voor- als nadelen. Dat is natuurlijk niet anders met een crypto creditkaart. 

Valutaomzetting

Als je met je kaart betaalt in bijvoorbeeld Bitcoin, dan zal de winkel waar je het product koopt geen Bitcoin ontvangen. Tijdens de transactie gebeurt namelijk een omzetting van Bitcoin naar Euro. De winkel ontvangt Euro’s. Dat maakt het natuurlijk heel toegankelijk, maar er hangt hier wel een omzettingskost aan vast. Bovendien kan de handelaar niet genieten van de meerwaarde die Bitcoin kan krijgen aangezien deze geen Bitcoins heeft ontvangen.

Felle waardestijgingen en -dalingen

Aangezien crypto nog heel volatiel is zal je grote verschillen en de waarde zien zelfs binnen een dag. Wil je je crypto voor de lange termijn bewaren om over een lange periode te gieten van de winsten, dan is het uiteraard niet zo handig om je crypto’s te spenderen.

Crypto creditcards: welke zijn er?

Binance card

De Binance card is een VISA debetcard waarmee je met je crypto bij meer dan 60 miljoen handelaars wereldwijd kan betalen. In je Binance wallets kan je je crypto bewaren. Pas wanneer je een aankoop wilt doen worden deze crypto’s omgezet.

Deze kaart is beschikbaar voor Belgen en Nederlandsers, maar ook voor voor mensen die wonen in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Republiek Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden.

Om een Binance card aan te vragen heb je een account nodig bij Binance en moet je in één van bovenstaande landen wonen. Je zal ook je identiteit moeten verifiëren. Zodra je de kaart ontvangen hebt kan je deze in je account activeren. Je virtuele kaart zal onmiddellijk beschikbaar zijn.

Cryptocurrency die je aankoopt komen standaard in je spot wallet te staan. Wil je deze kunnen gebruiken met je Binance card dan zet je deze over naar je Funding Wallet. In deze Funding wallet kan je zowel fiat als cryptogeld bewaren. Je kan niet alle cryptomunten gebruiken om met je Binance card te betalen. Wat je wel kan gebruiken zijn BNB, BUSD, BTC, SXP, ETH, EUR, ADA, DOT, LAZIO, PORTO en SANTOS.

Binance card

Heb je verschillende munten toegevoegd aan je funding wallet dan zal bovenstaande volgorde gehanteerd worden als je een betaling uitvoert. De betaling zal dus gebeuren via BNB. Is dat niet voldoende dan zal er ook (een deel) BUSD omgezet worden in euro’s. Heb je daar niet voldoende van dan wordt het gedeelte BTC aangesproken.

Wil je liever een andere volgorde hanteren dan kan je de namen van plaats veranderen door deze  in een andere volgorde te slepen.

Je hebt de mogelijkheid om je Binance art te verbinen met je Google Pay of Samsun Pay wallet.

Ook kan je met je fysieke Binance kaart contactloos betalen tot €50 (in Europa). Voor de veiligheid moet je wel eerst Chip en Pin gebruiken en na elke €150 contactloos opnieuw via chip en pin.

De cashback die je ontvangt bij betaling met je Binance card wordt uitbetaald in BNB in je Funding wallet. Hoeveel dat is hangt af van welk card level je hebt. Dit level kan je opvragen in je card dashboard. Je level wordt bepaald door het maandelijkse gemiddelde BNB dat je bezit.

Heb je geen BNB dan is je level 1 en krijg je 0,1% cashback. Heb je minimum 1 BNB dan val je onder level 2 en krijg je 2% cashback. Voor level 3 moet je minstens 10 BNB bezitten. Je krijgt dan 3%. Level 4, minstens 40 BNB, 4% cashback. Level 5 minstens 100 BNB, 5% cashback. Level 6, minstens 250 BNB, 6% cashback. Level 7, minstens 600 BNB, 8% cashback.

Coinbase

De Coinbase card is een Visa debit card die gekoppeld is aan je Coinbase account. Je kan er op miljoenen locaties mee betalen. Dat kan zowel contactloos als via chip en pin. Als je ingelogd bent bij Coinbase kan je zelf bepalen via welke crypto de aankoop moet gebeuren.

Je kan met deze Coinbase card makkelijk bijhouden wat je uitgaven zijn. Net zoals bij je bankrekening kan je een overzicht opvragen en instant meldingen ontvangen via de Coinbase card app.

Wil je een Coinbase card aanvragen, dan heb je eerst een Coinbase account nodig. Je zal ook €4,95 moeten betalen om de fysieke kaart te ontvangen. Deze betaling kan je doen via je crypto balance in Coinbase en je kan de betaling uitvoeren in BTC, ETH, LTC, BCH, BAT, REP, ZRX, of XLM.

Coinbase crypto creditcard

Bovendien moet je geregistreerd staan in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden of het Verenigd Koninkrijk. Dit is de info via de help op de website. In de app staan minder landen aangeduid. België bijvoorbeeld staat er in de omschrijving niet tussen.

Voor de Verenigde staten zijn er andere mogelijkheden en voorwaarden.

Heb je de kaart aangevraagd dan zal het 5 tot 7 werkdagen duren vooraleer je deze ontvangt.

Je kan de kaart koppelen aan Google Pay. Momenteel nog niet aan Apple Pay maar dat zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk wel mogelijk worden.

Crypto.com

De prepaid Visa card van crypto.com kan je opladen via een banktransfer, mer andere credit of debit kaarten of met cryptocurrency. Bij crypto.com heb je de keuze tussen meerdere kaarten met andere voorwaarden en beloningen.

Om de kaart aan te vragen maak je eerst een account aan via de app. Klik hier eerst op referral? …. en vul dan de code wf2aznkwte in. Met deze code krijg je $25 cadeau als je je verificatie afgerond hebt en voor minimum 919 CRO staket.

Vervolgens koop je CRO tokens die je voor minstens 6 maanden moet staken. Afhankelijk van welke kaart je wilt aanvragen heb je meer of minder CRO tokens nodig.

Crypto.com creditcard

Voor de midnight blue kaart hoef je geen CRO te staken en ontvang je 1% cashback. Heb je CRO gestaket om je bonus te ontvangen, dan kan je ook de Ruby steel aanvragen. Betaal je hiermee dan krijg je 2% cashback.

Met de royal indigo en Jade green krijg je 3% cashback en moet je voor €3500 CRO staken. Met Frosted Rose gold & icy white krijg je 5% cashback als je voor €35.000 CRO staket. Stake je voor €350.000 dan kan je met de Obsidian kaart 8% cashback ontvangen.

De cashback wordt uitbetaald in CRO en zal na je transactie onmiddellijk bij in je wallet te zien zijn.
Kies in de app welke kaart je wilt hebben. Dan klik je op de knop ‘Stake CRO’ en volg je de stappen op het scherm. 

In de app ga je naar het tabblad “card”. Hier klik je op “top up” om geld op je kaart te zetten. Je hebt hierbij de keuze tussen je fiat wallet, crypto wallet of credit/debit kaart.

Crypto creditcards vergelijken

Crypto credit cardMuntenCashbackDagelijkse limietKosten kaartKost geldopnameKost betalingExtra voordelen
Binance CardBNB, BUSD, BTC, SXP, ETH, EUR, ADA, DOT, LAZIO, PORTO en SANTOSTot 8% – 0,1% als je minder dan 1 BNB bezit. 8% als je minstens 600 BNB bezig. Zo zijn er 7 levels.Virtueel: €870 Fysieke kaart: €8700 – ATM limiet €290Geen voor de eerste uitgifte. €25 voor heruitgifte kaartTot 0,9% Tot 0,9%

Coinbase CardBTC, ETH, LTC, BCH, BAT, REP, ZRX, en XLM€10,000/dag, €20.000/ maand en €100.000/jaar€ 4,95Binnenland: tot €200/maand gratis. Boven de €200, 1% – Internationaal: tot €200/maand gratis. Boven de €200, 2%Binnenland: gratis – Aankopen binnen de EER: 0,2% – Aankopen internationaal: 3%

crypto.com midnight blue
1%ATM geld afhalen €200 – Gratis valutaomzetting tot €20000
crypto.com Ruby steel
2%ATM geld afhalen €400 – Gratis valutaomzetting tot €4000


Spotify€350 in CRO staken
crypto.com royal indigo & jade green
3%ATM geld afhalen €800 – Gratis valutaomzetting tot €10.000


Spotify Netflex, Airport lounge acces€3500 in CRO staken
crypto.com frosted rose gold & icy white
5%ATM geld afhalen €800 – Gratis valutaomzetting tot €15.000


Spotify, Netflix, Amazon Prime, 10% expedia, Airport lounge acces + een gast, crypto.cm private, bonus reward, exclusief merchandise welkomstpakket€35000 in CRO staken
crypto.com Obsidian
8%ATM geld afhalen €1000 – Gratis valutaomzetting onbeperkt


Spotify, Netflix, Amazon Prime, 10% expedia, 10% Airbnb, Airport lounge acces + een gast, crypto.cm private, bonus reward, exclusief merchandise welkomstpakket, private jet partnership€350000 in CRO staken

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?