Geld verdienen met Pinterest in 2021

Geld verdienen met Pinterest

Als jij op zoek bent naar een manier om online geld te verdienen, dan denk je misschien aan bloggen, online coaching of een webshop. Maar ook met Pinterest kan je geld verdienen. Pinterest wordt heel veel gebruikt, maar nog niet zoveel op een zakelijke manier. Hier kan jij dus zeker in winnen.

Hoe kan je geld verdienen met Pinterest?

Er zijn 3 hoofdmanieren om met Pinterest geld te verdienen. 

  • Je eigen bedrijf en producten of diensten promoten
  • Affiliate marketing
  • Gesponsorde posts

Daarnaast zijn er nog enkele andere mogelijkheden, die we verderop zullen bekijken.

Wat je hierbij kiest is afhankelijk wat het beste bij jou past. Ook kan je kijken of je nu al een bedrijf hebt of niet. Wil je de inkomsten met Pinterest als aanvulling op wat je hebt, of wil je all-in gaan met Pinterest.

Je eigen bedrijf promoten op Pinterest

Heb je al een bedrijf en wil je door middel van Pinterest meer gaan verdienen? Ja hoor, dat is dat mogelijk. Door zichtbaar te worden op PInterest zal je een heel nieuw publiek aantrekken dan dat je nu met Facebook of Instagram doet. 

Zeker als e-commerce bedrijf is het heel nuttig om een actief Pinterest-account te hebben zodat je mensen van inspiratie kan voorzien en daarnaast rechtstreeks naar de producten kan leiden. Maar ook met een ander type business kan Pinterest een goede manier zijn om meer verkopen te behalen.

Als je Pinterest wilt inzetten voor je bedrijf is het niet de bedoeling dat je je volgers plat gaat spammen met de producten of de diensten die je verkoopt. Je gaat heel veel waarde creëren waardoor men je met plezier wilt volgen.

Daarnaast ga je af en toe ook koopgerichte pins toevoegen. Je kan een mooi plaatje maken van een product dat je verkoopt of je kan je dienst visueel weergeven. Hierbij is het belangrijk dat er niet alleen een plaatje staat maar ook een wervende tekst met duidelijke call-to action.

Bij je profielgegevens kan je ook je website ingeven waardoor mensen jou makkelijk kunnen vinden.

Als jij een blog hebt op je bedrijfswebsite is het ideaal om Pinterest in te zetten om zo extra bezoekers op je blogberichten te krijgen. Ik merk zelf dat ik met Pinterest de meeste bezoekers krijg als social kanaal (volgens mijn google analytics statistieken), dat terwijl ik het minst tijd van al in Pinterest steek. In je blogberichten kan vervolgens een call-to-action staan naar een product of dienst dat je verkoopt.

Affiliate marketing op Pinterest

Een tweede manier om geld te verdienen met Pinterest is om affiliate marketing toe te passen. In plaats van een rechtstreekse link naar een product kan je ook een affiliate link plaatsen. Dat is een unieke link die je aanmaakt via een affiliate netwerk of programma. Daardoor weet het systeem bij een verkoop dat jij deze klant had doorgestuurd. Let er wel bij op dat het affiliate programma het toestaat dat je de affiliate links links op Pinterest plaats. Dat is niet altijd het geval.

Heb jij bijvoorbeeld een inspiratiebord op je Pinterest over interieur, dan kan je ook een pin plaatsen naar een bepaalde designstoel. Via jouw affiliate link komt een volger dan terecht in de webshop waar men deze stoel kan bestellen. Besluit jouw volger deze stoel (of iets anders in die shop) te kopen, dan krijg jij daarover een commissie. 

Doe dit niet als enige. Als alle Pins op jouw profiel enkel en alleen bestaan uit affiliate links dan is er een kans dat Pinterst dat niet meer toestaat.

Voordat je je gaat aanmelden voor affiliate programma’s kan je best al een mooi overzicht maken van Pins. Als jij een account aanmaakt en er nog geen of slechts een paar Pins op plaatst en je zou je dan willen aanmelden als affiliate is de kans heel groot dat je afgekeurd gaat worden.

Via deze manier kan je zelfs zonder website geld verdienen als affiliate op Pinterst.

Je kan ook met een ommetje affiliate inkomsten krijgen. In plaats van rechtstreeks een affiliate link in je pin te plaatsen kan je ook verwijzen naar een artikel of review op je website. In dat blogbericht staat dan de affiliate link. Zo geef je meteen meer waarde mee dan alleen een rechtstreekse ‘koop hier’ link te geven.

Gesponsorde post

Met de 2 voorgaande methodes kan je vrij snel beginnen om geld te verdienen. Je kan na enkele waardevolle artikels al eens je eigen product vermelden of een product van iemand anders als affiliate. 

Met gesponsorde posts moet je wachten tot jij al een vrij succesvol account hebt. Misschien pinde je al als hobby en heb je daardoor heel wat volgers gekregen en worden je Pins veelvuldig bekeken. Dan kan jij hiermee aan de slag gaan.

Moet jij je account nog aanmaken, dan ga je eerst heel veel waarde delen, repost je interessante en mooie Pins van anderen die je duidelijk onderverdeeld in borden. Je zorgt ervoor dat je meer volgers krijgt en bouwt jouw profiel verder uit.

Als jij enkele duizenden volgers hebt en jee Pins goedbekeken zijn, dan kan je aan bedrijven geld vragen om hun Pin op jouw account te zetten. Jij zet dan een plaatje op je profiel dat door linkt naar hun website. Afhankelijk van hoeveel volgers je hebt, hoe actief je Pins bekeken worden en in welke markt jij actief bent, kan je er meer of minder voor vragen.

Je Pinterest-account verkopen

Ben jij goed in het opbouwen van een following op Pinterest, weet jij goed hoe je het juiste doelpubliek kan bereiken, dan kan je na een tijd ook je Pinterest-account verkopen aan bijvoorbeeld een bedrijf die eenzelfde doelgroep heeft. Misschien was het voor jou eerst een hobby en heb je geen tijd of zin meer om aan dat profiel te werken. Dan was jouw tijd niet voor niks geweest, door het te koop aan te bieden kan je er toch nog wat mee verdienen.

Bedrijven helpen met hun Pinterest-strategie

Voor bedrijven kan het goed zijn om een Pinterest-strategie toe te gaan passen. Velen hebben al de stap naar Facebook en Instagram genomen, maar Pinterest is iets waar de meeste bedrijven nog niet echt mee bezig zijn. Toch zou dit voor hen een grote meerwaarde kunnen zijn. 

Het probleem voor zo’n bedrijf is misschien wel dat ze al zoveel taken te doen hebben waardoor Pinterest op de lange baan geschoven wordt en ze er uiteindelijk niet aan toe komen. Of het wordt even door een stagiair opgepikt, maar als die weg is ligt ook de Pinterest-account van dat bedrijf stil.

Ben jij graag met Pinterest bezig en weet jij goed hoe je het strategisch kan inzetten voor een bedrijf. Weet jij ook hoe je met gerichte advertenties er nog meer kan uithalen voor zo’n bedrijf? Dan kan jij je diensten hiervoor aanbieden. Heel wat bedrijven besteden hun Facebook- of Instagram-marketing al uit. Dus waarom zouden ze dat niet doen voor Pinterest, toch?

Ook als VA is dat iets wat je aan je pakket kan toevoegen zodat je je klant nog meer kan ontzorgen.

Voordelen van geld verdienen met Pinterest

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Pinterest niet puur een social media kanaal. Nee, het is ook een zoekmachine. Net als bij Youtube is de content die je maakt niet vluchtig. Als mensen op zoek gaan naar iets, dan kan jouw oude bericht nog steeds naar boven komen en kan het jou geld opleveren.

Je kan het combineren met iets anders omdat je zelf kiest wanneer je eraan werkt en hoeveel tijd je er in wilt steken. Zo kan je er mee beginnen naast je baan om er wat extra mee te verdienen, of kan je het als extra kanaal zien om zichtbaar te worden met jouw bedrijf.

Ook zonder website kan jij geld verdienen met Pinterest. Je kan dat doen door gesponsorde posts te verkopen of als affiliate aan de slag te gaan.

Belangrijk om te weten – 7 tips

  • Als jij geld wilt verdienen met Pinterest is het belangrijk dat je volgers krijgt. Volgers vinden het niet interessant als jij alleen maar verkoopsposts maakt. Zorg er daarom voor dat jouw Pinterest-account zo waardevol mogelijk is. Als iemand je profiel bekijkt dat deze meteen in de eerste oogopslag ziet dat dat iets voor hem/haar is om te volgen. Geef daarom voornamelijk heel veel waarde mee, dan kan op zijn tijd een pin waarin je iets wilt verkopen.
  • Pinterest draait om plaatjes, als deze in het oog springen zal men sneller geneigd zijn om jou te volgen of de pin aan te klikken. Door hier een klein beetje extra tijd in te stoppen zal jouw Pin-overzicht er meteen een heel stuk aantrekkelijker uit zien. Je kan een soort template maken of gebruiken zodat je niet elke pin opnieuw moet gaan layouten. Zelf gebruik ik hier Photoshop voor, maar je kan ook Canva gebruiken.
  • Deel niet alleen naar producten of naar je eigen blogs. Repin ook pins van anderen op jouw borden. Hierdoor zal je ook beter in de kijker komen.  
  • Zoals altijd produceer i.p.v. consumeer. In plaats van naar Pins kijken ga jij aan de slag om Pins te maken. 
  • Zoals ik al zei is Pinterest een zoekmachine. Zorg er daarom voor dat jouw pins ook gevonden kunnen worden. Kijk waarnaar gezocht wordt, pas SEO-regels toe op je pins en geef in de beschrijving ook je zoekwoord mee. Zorg er uiteraard wel voor dat het nog goed leesbaar is voor een volger.
  • Door je aan te sluiten bij een groepsbord, kunnen je je pins door veel meer mensen gezien worden.
  • Op je pins kan je behalve een leuke foto ook een aansprekende tekst plaatsen. Je hebt dit misschien afgeleerd omdat Facebook en Instagram beelden met tekst minder weergeven, maar met Pinterest kan je het gewoon doen. In het groot op het plaatje kan dan bijvoorbeeld staan “5 tips voor de zomer”, zo weet men meteen dat men daarop moet klikken als men interesse heeft om tips voor de zomer te weten te komen.

Behalve via Pinterest zijn er nog meer manieren om online geld te verdienen zoals je in deze blogs zal zien.

Heb jij al een (zakelijke) Pinterst account? Is dit een manier die jij zou willen toepassen en/of toevoegen of heb je er al succes mee? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina. 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?