Google adsense alternatieven 2020 – getest voor Nederlandstalige websites

Google adsense alternatieven

Veel bloggers die met hun blog geld willen verdienen gebruiken Google adsense. Misschien doe jij dat momenteel ook en ben je op zoek naar een alternatief voor Google adsense omdat het niet zo heel veel opbrengt.

Google adsense is een makkelijke manier om je site te “monitizen” (zoals ze dat in het Engels zeggen). Je kan makkelijk een account aanmaken, een stukje code generenen die je op je website kan zetten en klaar. De stroom van inkomsten kan binnen komen.

Helaas is dat laatste niet het geval bij de meeste bloggers. Mooie inkomsten met adsense heb je pas als je een hele grote blog hebt. Maar niet getreurd er zijn alternatieven.

Waarom een alternatief zoeken voor Google Adsense?

  • Adsense inkomsten zijn laag. Afhankelijk van in welke niche je blog zit kan dit verschillen. Gaat je site over beleggen, verzekeren,… dan kunnen de inkomsten wel wat hoger liggen omdat de adverteerders daar meer geld uitgeven en fel tegen elkaar moeten concurreren voor hun plekje op jouw advertentiemuur. Bij voeding bijv. zijn deze bedragen veel lager.
  • Uitbetalingsdrempel: Bij veel bedrijven is er een uitbetalingsdrempel, maar bij sommige is dat al vanaf €20. Bij Adsense moet je echter wachten tot je €70 (of $100) hebt verdiend vooraleer dit bedrag uitbetaald wordt. En dat kan lang duren als je een kleine blog hebt.
  • Beleid van Google: Als je de regels schendt, zal Googe je account blokkeren. Dit is op zich heel logisch natuurijk, maar soms is het niet altijd duidelijk en kan je het gesprek moeilijk met hen aangaan als je denkt dat je de regels niet geschonden hebt. Er zijn door de jaren heen heel wat mensen geweest die een fulltime inkomen met Adsense hadden, en van de ene dag op de andere niks meer. Dus ook als je wel met Adsense werkt, kan het best zijn om niet alles in één mandje te leggen.

Alternatieven voor Google adsense

Afgelopen jaren zijn er meerdere Nederlandstalige advertentieplatformen opgericht geweest en terug gestopt. Momenteel heb ik geen van oorsprong Nederlandstalige platformen gevonden.

Op de meeste sites zie je alternatieven die geschikt zijn als je een website in het Engels hebt. Het was me echter niet duidelijk of je daar als Nederlandstalige site ook voor kan aanmelden. Want uiteraard wil je dan ook advertenties in het Nederlands. Het moet zowel voor een adverteerder, een bezoeker als voor jou relevant blijven. Daarom ging ik op onderzoek uit en testte verschillende systemen.

Op zich zijn er andere verdienmodellen voor je blog waar je meer mee kan verdienen dan via deze advertentienetwerken. Die zal ik onderaan dit artikel ook vermelden.

Ezoic

Ezoic bestaat uit twee delen: advertenties plaatsen en het verbeteren van je site.

Voor het plaatsen van advertenties zijn er enkele vereisten: Gemiddeld 10.000 sessies per maand, je moet je houden aan de voorwaarden van Google Adsense, originele content, Trackrecord van identificeerbaar verkeer, als je een bestaand Google Adsense account hebt, moet je een goede reputatie hebben bij Google.

Uitbetlaingen gebeuren na 30 dagen op het einde van die maand. Dit als je het minimumbedrag gehaald hebt, wat slechts $20 (t.o.v. $100 bij Adsense).

Met Ezoic kan je gratis advertentie plaatsen en deze komen onderaan de pagina te staan. Je kan er ook voor kiezen om 10% van de inkomsten af te staan.

Infolinks is momenteel enkel in het Engels en Spaans beschikbaar. Ik kreeg dit bericht van hen:

At this time, Infolinks supports websites in English and Spanish only. Therefore, we are unable to approve this site. We are working on the development of Infolinks for other languages, and we will let you know once this becomes available. If you have sites in the aforementioned languages, please add them to your account and we’ll be happy to take a look at them.

Net zoals bij Adsense kan je je gratis aanmelden en een stuk code op je website zetten waarna er advertenties verschijnen. 100.000 websites over de hele wereld maken gebruik van Infolinks.

Je kan advertenties onderaan je website “vastklikken” zodat ze standaard op het scherm staan. Je kan advertenties op tekstlinks plaatsten, als popup scherm,…

Als je je aanmeld moet je enkel je website ingeven. Aanmelden kan via Facebook of e-mailadres.

Zodra je je aanmeld krijg je onmiddellijk een code die je op je website kan plaatsen. Je kan daarnaast ook een plugin downloaden voor WordPress, Drupal, Blogger of Joomla. 

Daarna moet je wachten tot je wordt goedgekeurd. Dit zal dus echter enkel gebeuren als jij een site in het Engels of Spaans hebt.

media.net

Media.net is niet geschikt als je een Nederlandstalige website hebt.

Voorwaarden:

  • originele content die regelmatig wordt geüpdatet.
  • Meerendeel van de bezoekers uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk of Canada.
  • Hoofdzakelijk in het Engels geschreven
  • Je hebt een redelijk aantal bezoekers (er wordt niet vermeld vanaf hoeveel)
  • De site bevat geen overmatige hoeveelheid aan advertenties

Heb je een site die hieraan voldoet dan is het wel heel makkelijk om aan te melden.

Revcontent

Revcontent maakt gebruik van lichte code waardoor je site niet vertraagt. Ook geschikt voor amp.

Je kan ook advertenties blokkeren door te zeggen welke keywords, categories, websites, merken je niet wilt hebben.

Het aanmelden bij Revcontent duurt langer dan bij media.net of Infolinks. Je moet namelijk iets meer info achter laten. Uiteraard je site url, maar ook je hoeveelheid views, een gebruikersnaam, je telefoonnummer. Bovendien kan het tot 7 dagen duren vooraleer je goedgekeurd wordt.

Uitbetaling als je onder de $1000 verdiend kan via Paypal, het minimumbedrag is $100. Zit je daar boven dan gaat het via Wire Transfer, daar is het minimumbedrag $1000.

98 % van de publishers worden afgekeurd. Ik ook. Ze verwachten meer dan 50.000 maandelijkse bezoekers (de site waarmee ik aangemeld was heeft er 30.000).

Popads

Popads heeft adverteerders in meer dan 40 landen. Ze hebben geen minimum vereiste qua aantal bezoekers. Waar je met de meeste platformen een maand moet wachten, doen zij dagelijkse uitbetalingen en dit kan via Paypal. Het minimumbedrag is slechts $10.

In eerste instantie had ik me niet aangemeld voor Popads omdat deze website er nogal ouwbollig uit ziet. Maar nadat ik nog eens terug ging en de goede voorwaarden zag, wilde ik het toch eens een kans geven.

Nadat je aangemeld bent en je e-mailadres geverifieerd hebt kan je websites toevoegen. Het kan dan tot 24u duren vooraleer je website bekeken wordt door hen. 

Zodra ik de code geïnstalleerd had op mijn site en ik klikte op een menu-item, ging er een nieuw venster open met daarin een adult website. Dus helemaal niet wat ik voor ogen had. Meteen de code van mijn website gegooid.

Evadav

Bij Evadav kan je het snelst je account aanvragen. Je vult je geven in, verifieert je e-mailadres en je kan meteen aan de slag. Je hoeft dus niet te wachten tot je handmatig gecontroleerd word. 

Hier kan je drie types aanmaken: push notifications, popunder en native advertenties. Die laatste zien er uit als artikels.

Zodra je hieruit iets gekozen hebt en de instellingen goed gezet voor je advertentie krijg je een stukje code die je kan plaatsen op de plek waarop de advertentie getoond moet worden op je site. 

Het installeren en zo ging allemaal heel vlot. Toch was dit geen succes voor mij. Je hebt de keuze tussen adult en mainstraim, maar ondanks dat ik voor mainstraim gekozen had, kreeg ik toch enkel adult advertenties te zien.

Andere mogelijkheden dan adverdentienetwerken

Een advertentie van een adverteertienetwerk plaatsen is simpel en weinig werk, maar als je iets meer moeite wil doen zijn er andere manieren waarop je meer met je blog of website kan verdienen. Je hebt er zo ook meer controle over wat er op je site verschijnt.

Zelf advertenties verkopen

Je kan in plaats van een netwerk in te schakelen zelf advertenties gaan verkopen. Het voordeel daarvan is dat je meer kan vragen dan dat je met een netwerk zou werken. Je kan enkele plaatsen op je website voorzien voor advertenties en daarvoor een bedrag per maand of per jaar voor vragen. Aangezien je de adverteerders zelf uit kiest zullen de advertenties heel relevant zijn voor het onderwerp van je site. Voor de adverteerder is dat ook goed want deze bereikt zo een juist publiek.

Gesponsorde artikels

Wil je liever niet met banners werken, dan kan je je artikels laten sponsoren. In ruil voor een link naar de website van de adverteerder die je mee in je artikel opneemt. 

Affiliate marketing

Houdt je niet zo van verkopen en ben je liever met je eigen content bezig, dan is affiliate marketing ideaal. Bovendien kan je er meer mee verdienen dan met advertenties. Bij affiliate marketing krijg je wel niet betaald per view of per klik, maar wanneer je bezoeker het product ook daadwerkelijk gekocht heeft. Daarom kan je best producten promoten waar je zelf helemaal achter staat, want dan kan je er ook enthousiast mensen naar doorverwijzen.

Eigen producten

Als je veel kennis rond een thema hebt, dan kan je ook je eigen (info)product maken. Je kan een ebook of cursus maken waar je mensen mee verder kan helpen. 

Ik ben nu een beetje aan het testen met adsense alternatieven, mijn favoriete manieren om inkomsten te creëren met de blog zijn affiliate marketing en mijn eigen producten.

Welk Google adsense alternatief gebruik jij of ben je van plan om te gaan gebruiken? Ken je nog andere alternatieven? Laat zeker je reactie achter onderaan deze blog.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?