Gratis crypto: 8 manieren om gratis crypto te krijgen

Gratis crypto

Gratis crypto, dat klinkt je vast als muziek in de oren 🙂 Als tweede reactie stel je misschien de vraag of dat wel te vertrouwen is. Laten we hier even dieper op ingaan en kijken hoe je aan gratis crypto kan komen.

Gratis crypto: is dat betrouwbaar?

Het kan zijn dat je een beetje wantrouwig bent als je het woord “gratis” ziet staan. Er zijn zeker wel wat scampraktijken, dus let zeker goed op. Vaak wordt er echter gratis crypto aangeboden om kennis te maken met een platform of als een verdienste voor iets wat je gedaan hebt zoals het aanbrengen van nieuwe klanten of het uitvoeren van enkele taken.

8 manieren om gratis crypto te krijgen

Aanmeldbonus bij crypto brokers of exchanges

Bij sommige crypto brokers of exchanges krijg je als je via een bepaalde link gaat een korting op je handelskosten. Andere kiezen ervoor om een bedrag te geven. Dit bedrag kan in euro, dollar of Bitcoin uitbetaald worden. De euro’s en dollars kan je vervolgens gebruiken om gratis crypto mee te kopen. Dit is ter kennismaking van het platform waardoor je geen eigen geld hoeft in te leggen om te zien hoe het platform werkt. 

Aanmelden bij BTC Direct

Maak je een account aan bij de crypto broker BTC Direct en gebruik je hierbij onze code ONLINEVIBES, dan krijg je €10 cadeau. Deze komt op je account te staan bij je saldo in Euro. Hiermee kan je meteen een cryptomunt naar keuze kopen. In mijn BTC Direct review toon ik je hoe ik op deze manier gratis Monero heb aangeschaft.

Aanmelden bij Blox

Maak je een account aan bij de crypto app Blox en gebruik je hierbij onze code ONLINEVIBES, dan krijg je €10 cadeau. Deze komt op je account te staan bij je saldo in Euro. Hiermee kan je meteen een cryptomunt naar keuze kopen. In mijn Blox review toon ik je hoe ik op deze manier gratis Bitcoin heb aangeschaft.

Aanmelden bij Coinbase

Bij Coinbase kan je ter waarde van $10 aan Bitcoin ontvangen. In tegenstelling tot bij BTC Direct en bij Blox moet je hier wel eerst andere crypto voor kopen. Ga je via mijn link en koop of verkoop je daarna voor $100 aan crypto dan zal je de $10 ontvangen.

Learn to earn

Bij Learn to earn krijg je eerst informatie te zien rond een bepaald crypto project. Dat kan d.m.v. tekst of video zijn. Zodra je dat bekeken hebt, krijg je enkele vragen om op te lossen. Als je deze correct hebt krijg je een beetje van deze cryptomunt gratis.

Gratis crypto door quiz te doen op Coinbase

Coinbase Earn

Met Coinbase Earn kan je gratis crypto verdienen. Hiervoor hoef je nog geen crypto aangekocht te hebben. Je moet uiteraard wel een Coinbase account aanmaken en zorgen dat deze volledig geverifieerd is.

Vervolgens kan je enkele filmpjes bekijken waar je wat meer info krijgt over bepaalde munten. Op het einde van deze filmpjes krijg je een paar vragen om te beantwoorden. Zijn deze correct dan ontvang je gratis crypto, nl. de munt waarover de vragen gaan.

  • Leren hoe je de Coinbase wallet gebruikt en koppelt: voor $4 aan ETH.
  • Leren over Stellar Lumens: voor $10 aan XML
  • Leren over Amp: voor $3 aan AMP 

Coinmarketcap

Ook op Coinmarketcap kan je wat gaan bijleren om gratis crypto te ontvangen.

Play to earn

Speel je liever een spel dan wat bij te leren, dan kan je eens kijken bij de play to earn crypto games. Bij sommige zal het voldoende zijn om het spel te spelen, bij andere kan je tijdens het spelen crypto verdienen. Zo kan je bijvoorbeeld producten verkopen, gebouwen verhuren,…

Enkele bekende voorbeelden zijn Arie infinity, Decentraland an The Sandbox, maar er zijn nog veel meer games waar je crypto bij kan verdienen.

Play & earn game

Airdrops

Een airdrop is een marketingmanier van een nieuwe cryptomunt. Hiervoor sturen ze naar sommige mensen gratis deze nieuwe cryptomunt toe. Dat kan zomaar zijn, maar meestal in ruil voor wat promotie op social media zoals het retweeted van een tweet, Facebook posts liken of tot een Telegram-groep toetreden. 

Aangezien het een nieuwe cryptocurrency is, kan het zijn dat deze na een tijdje niks meer waard is  (maar het heeft jou niks gekost), maar aan de andere kant van de medaille kan deze ook veel meer waard worden. Dat is natuurlijk gratis geld printen dan.

Let natuurlijk hier goed op dat je niet met oplichters te maken hebt. Zo hoef je zelf geen crypto of fiat door te sturen, dus als dit aan jou gevraagd wordt dan kunnen je alarmbellen gaan rinkelen.

Airdrops kan je vinden op websites zoals airdrops.io, airdropalert.com, Coinmarketcap

Staking

Sommige cryptocurrencies kan je staken. Bij staken laat je de munten op het platform staan dat je gebruikt en sommige hardware wallets ondersteunen ook staking. Je krijgt hierop een percentage (soort rente) en je krijgt dit uitbetaald in de desbetreffende munt. 

Stake je bijvoorbeeld Bitcoin, dan krijg je een klein beetje Bitcoin bij. Afhankelijk waar je staked kan het zijn dat je dagelijks, wekelijks of meteen andere termijn uitbetaald wordt.

Crypto affiliate

Als crypto affiliate kan je gratis crypto ontvangen als je nieuwe klanten aanbrengt. Dat kan ook in Euro uitbetaald worden die je eventueel kan omzetten naar crypto. De meeste crypto exchanges en brokers hebben wel een affiliate programma. In mijn artikel Bitvavo affiliate leg ik uit het het werkt.

Meld je aan bij één van deze brokers en ga aan de slag met hun affiliate programma.

Gebruik de browse Brave

Daar waar andere browsers vaak data verzamelen zodat je specifieke advertenties te zien krijgt, is dat met Brave niet het geval. Veiligheid en privacy vinden ze heel belangrijk. Via het Brave Rewards programma kan je ervoor kiezen om toch advertenties te bekijken en daarvoor word je dan betaalt in de munt BAT (Basic Attention Tokens). Door op het BAT-icoontje te klikken in de browser kan je dit activeren.

Crypto cashback bij creditcards

Met een crypto creditcard kan je in gewone winkels betalen waar ze normaal gezien alleen maar euro’s zullen aannemen. Koop jij iets met deze kaarten dan zal je een cashback hiervoor in crypto ontvangen. 

Bij bedrijven zoals Binance, crypto.com (tot8%) en Coinbase kan je zulke kaarten aanvragen. Normaal betaalt VISA een bedrag aan de uitgevers van deze kaart, maar zij geven het terug aan de gebruikers.

Het is dus niet meteen helemaal gratis want je moet natuurlijk wel eerst spenderen, maar als je dat product toch zou kopen, dan heb je er nu nog extra gratis crypto bij.

Ga jij je gratis crypto oppakken? Ken je nog andere manieren? Laat het me weten onderaan in een reactie.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Koop makkelijk 
en veilig crypto

Nu geen handelskosten over de eerste €1000 in de eerste week.

bitvavo