Het antivirus – Tibor Olgers (review) – Wil jij ook weerbaarder worden?

Het antivirus - Tibor Olgers - Review

Tibor Olgers heeft net zijn nieuwe programma Het antivirus gelanceerd. Even in het kort: meer vitaliteit, vermogen, vertrouwen en verbinding. Ik dacht dat dit rond de €300 zou kosten, sommigen dachten nog een heel stuk meer. De uiteindelijke prijs is slechts €100, wat heel weinig is voor de waarde en inzichten die je krijgt. Zeker ook door de praktische oefeningen.

Het antivirus – de inhoud

De training van het antivirus bestaat uit een introductie gevolgd door 8 lessen. Het zijn allemaal korte video’s, dus geen ellenlange training. Maar dat maakt het juist krachtig omdat het heel duidelijk en heel concreet is.

Bij elke les zit ook een canvas. Dit is een document, 1 A4’tje, dat je kan uitprinten en invullen.

Door deze oefeningen ook echt te doen ga je niet gewoon de cursus consumeren, maar ga je daadwerkelijk wat in jouw leven kunnen veranderen.

Doel van je leven

Wat is het doel van je leven. Door te kijken waar jij nu staat, eerlijk te kijken, zie je waar jij verbetering nodig hebt. Aan welke punten moet jij werken zodat je een gelukkiger en relaxter leven hebt. 

Het virus

Iedereen wil het zich steeds zo makkelijk mogelijk maken. Maar daardoor kom je juist in de problemen. Het is veel makkelijker lui op de bank te liggen met een zak chips maar doorboor gaat misschien je relatie wel verminderen, komt er geen geld binnen, wordt je te zwaar en krijg je gezondheidsklachten.

Het antivirus

Zoek de weerstand op en verbeter je gezondheid, je relaties, je bankrekening en je zelfvertrouwen.

Vitaliteit

Vitaliteit is de basis. Als je niet gezond bent, dan heb je aan de rest niks. Maar vitaliteit gaat verder dan alleen niet ziek zijn. Ga jij aan de slag met de 7 daagse challenge die Tibor voor je heeft om vitaler door het leven te gaan?

Vermogen

Over vermogen opbouwen lees je wel vaker iets op deze blog. Dus misschien weet jij dit al wat Tibor gaat vertellen. Maar doe jij het ook al? Het opbouwen van een vermogen kan je veel rust geven en kan je door momenten helpen als het even wat slechter gaat. Als jij het vermogen hebt, dan kan je een job, opdracht,… wat je totaal geen voldoening meer geeft achter je laten en ergens anders voor gaan, omdat je weet dat je een backup hebt. 

Volgens Tibor is het niet zo zeer meer inkomen hebben, maar het karakter kweken om je vermogen op te bouwen, los van hoeveel je verdient.

Verbinding

In deze les rijkt Tibor je enkele manieren aan hoe je meer in contact kan komen met de ander. Zodat je een goede vriend(in) kan zijn voor die ander. 

In discussies kan het er soms hard aan toe gaan, dat kan met je partner zijn, vrienden of andere mensen die je tegen komt. Hij geeft een manier hoe je iets kan vinden wat voor verbinding zorgt zodat je niet meer lijnrecht tegenover elkaar blijft staan.

Vertrouwen

Hoe krijg je meer vertrouwen in jezelf, wat zorgt er nu voor dat je weinig vertrouwen hebt. 

De eendaagse challenge uit deze les zal voor velen een hele uitdaging worden. Ja, ook voor mij. 

Weerbare vrijheid

Door steeds beter te worden van de 4 peilers: vitaliteit, vermogen, verbinding en vertrouwen zal je je steeds beter en vrijer gaan voelen.

Soms is het gewoon makkelijk om te doen wat je altijd al gedaan hebt. Dat kan je namelijk, dat is makkelijk, maar niet per se het beste voor jou. Door even stil te staan en misschien wel de rust op te zoeken kan je reflecteren op jezelf en kijken waar er dingen in jouw leven niet goed zitten, of misschien wel goed zitten maar dat je ze fantastisch wil krijgen. Doordat je die dingen onder ogen durft te komen, kan je er ook gericht iets aan gaan doen.

Het antivirus - Tibor Olgers

Wie is Tibor Olgers?

Tibor ziet er vaak boos uit en de laatste tijd is hij dat ook wel omdat we in onze vrijheid beperkt worden. Daar waar ik het altijd wat luchtiger en spontaner naar buiten wil brengen. Dat lijkt dus heel tegenstrijdig, maar ik volg hem nu al een tijdje op Instagram. Hij heeft mij over heel wat dingen doen nadenken en ook anders doen kijken.

Of dingen die ik voelde maar nog niet goed kon plaatsen omdat er in mijn omgeving anders over gedacht werd, helder gekregen zodat ik mezelf beter ben beginnen snappen.

Het is een businesscoach die het zelden over businesss heeft. Hij heeft het veel vaker over het leven. Dat het doel van het leven het goede leven is. En dat je dat pas krijgt als je zelf de weerstand opzoekt. 

Behalve op instagram heb ik ook enkele interviews met hem geluisterd en was ik meermaals aanwezig tijdens enkele rooms die hij hostte op clubroom. Ik vind het echt bizar dat hij in een fractie van een seconde iemand kan doorprikken. Waarom iemand rond de pot draait, met welke vraagstukken iemand worstelt, binnen een tel van een seconde weet hij vaak de kern te pakken. Dat heeft hij vast ontwikkeld vroeger in zijn werk bij de speciale eenheid.

Uit alle chaos (je kan namelijk zo veel dingen doen) een structuur creëren is nog zoiets waar hij heel goed in is. Het heeft mij rust bezorgd door te weten dat ik toch niet alles tegelijk kan oppakken en door nu gericht voor één doel te werken en met daarbijbehorende acties.

Ook in deze cursus is een duidelijke structuur die je kan volgen. Allemaal niet moeilijk waardoor je het makkelijk kan doen, om zo stapsgewijs je leven beter te krijgen.

Ik vind dat Tibor in deze cursus veel zachter en rustiger over komt dan ik van hem gewoon ben als ik zijn Instagram stories bekijk of hem op andere momenten hoor praten in video’s of clubhouse. Van mij mag het wel zo heftig hoor, maar ik denk dat deze zachtere kant meer mensen kan bereiken en aanspreken.

Mijn ervaring met het antivirus

Zelf heb ik de video’s bekeken zodat ik er al wat meer over kan vertellen. Nu is het tijd om in actie te schieten en de opdrachten ook uit te gaan voeren.

Het is een heel duidelijk en structureel programma wat je in een korte periode kan doorlopen. Maar je moet natuurlijk wel de actie nemen en niet alleen weten maar ook doen.

Het programma is onafhankelijk van waar je nu staat of op welk gebied van je leven jij wel of niet zo optimaal bezig ben. Misschien zijn er wel zaken die je echt dringend eens moet aanpakken. Maar het kan ook zijn dat jij gewoon een trapje hoger wilt.

Kleine acties zodat je het makkelijk voor lange termijn vol kan houden. In plaats van onmiddellijk een uur te gaan hardlopen en het vervolgens nooit meer te doen, ga je bijvoorbeeld dagelijks 5 minuten hardlopen. Zo wordt het niet moeilijk vol te houden en kan je je levensstijl makkelijk gaan omvormen.

Hoe meer weerstand jij gaat opzoeken, hoger jouw weerstand wordt.

Ondertussen zijn er zelfs al meer dan 6000 mensen aan de slag gegaan met deze cursus (op slechts een week tijd), dus het antivirus verspreid zich snel.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?