High ticket dropship academy – review (2021)

High ticket dropship academy - review - Joshua Kaats

In deze review van de cursus met coaching “High ticket dropship academy” vertel ik je meer over wat high ticket dropshipping precies is, wat het anders maakt dan andere vormen van dropshipping, wat de cursus inhoud en wat ik ervan vind.

Wat is high ticket dropshipping?

High ticket dropshipping is een vorm van dropshipping waarbij je hoger geprijsde producten gaat verkopen en dus ook een hogere marge per product hebt. Bij standaard dropshipping verkoop je vaak producten van 10 tot 100 euro. Bij high ticket dropshipping ga je aan de slag met producten die 200 tot wel enkele duizenden euro’s kosten. Dit hoger segment aanspreken vraagt een andere aanpak.

Bij dropshipping heb je je eigen business, je eigen webshop. Maar je hoeft zelf geen pakjes te versturen. Dat doet je leverancier. Daardoor hoef jij niet op een bepaalde locatie te blijven en kan je werken waar je wilt, dus ook bijvoorbeeld in een ander land als je dat graag zou willen.

Je doet ook de eigen klantenservice en kan een eigen funnel bouwen met upsells zodat je nog meer uit een verkoop kan halen. Dat is iets wat namelijk niet kan als je verkoopt op bol, of met affiliate marketing aan de slag gaat. Elk verdienmodel heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

De klantenservice zal een stuk minder werk zijn dan bij standaard dropshipping, aangezien je kwalitatieve producten gaat verkopen. Bij de verkoop van laaggeprijsde producten heb je bovendien heel veel bestellingen nodig wat ook zorgt voor heel veel klantenservice. Bij high ticket dropshipping heb je veel minder klanten nodig, waardoor je ook minder te regelen hebt.

Maar vaak werden er goedkope producten verkocht die via Ali-express uit China kwamen. Dat is ook wat de meeste cursussen je leren. Dit is ook hetgeen waardoor dropshipping negatief in de media komt en soms als oplichting omschreven wordt. Mensen moeten extreem lang wachten op hun pakje wat vaak goedkope brol uit China was die hier veel te duur verkocht werd. 

Maar ik dacht altijd “zo hoeft dropshipping helemaal niet te zijn”. Het kan ook op een mooie manier, die zowel voor je klant goed is, als voor de leverancier, als voor jou. Met een goede samenwerking met een leverancier in België of Nederland. Die leverancier die goed is in zijn job, maar bijvoorbeeld geen zin heeft om het online stuk op te pakken, zoals een webshop of online marketing. Daar kan jij dan mee aan de slag. Als ieder doet waar ie goed in is, wordt ook de klant daar beter van.

Voordelen van high ticket dropshipping

  • weinig risico, je hoeft de producten niet op voorhand in te kopen
  • Hoge winstmarge
  • Veel minder retours, aangezien je voor kwalitatieve producten gaat
  • Klanten zijn meer tevreden aangezien je snel kan leveren (bij producten uit China kan dat weken duren)
  • Beter gevoel: doordat je producten verkoopt waar je kan achter staan en die lokaler zijn.
  • Mindere klantenservice: minder klanten nodig + je verkoopt geen brol
  • Makkelijker communiceren met leveranciers (Europees dus goed Engels, of zelfs Nederlands als je met Nederlandse of Belgische leveranciers werkt)

High ticket dropship academy – de inhoud

De High ticket dropship academy is een cursus van Joshua Kaats en Sven Jansen om high ticket dropshipping te leren. Beide heren zal je zien in de video’s van deze cursus. Voorheen had Joshua al een dropshop cursus en nu heeft hij deze High ticket Dropship academy opgestart. 

Ze delen de stappen die zij gebruiken om hun dropship business op te zetten en te schalen. Doordat hij dit uitlegt aan de hand van zijn eigen webshop, leer je meteen hoe het praktisch werkt. Geen vage theorie dus.

Het gaat om een videocursus met meer dan 200 video’s die je uiteraard op je eigen tempo kan bekijken en kan gaan toepassen. Daarbij krijg je ook pdf’s en templates die je kan gebruiken voor je eigen business.

Je hebt geen advertenties nodig om je shop goed te laten draaien, maar met Facebook, Instagram en Google advertenties ga je wel meer kunnen verkopen en gaat het ook sneller. Daarom dat in de cursus ook uitgelegd wordt hoe je dat doet. 

Je niche en producten vinden

Als je nu nog niet weet wat je wilt gaan verkopen is dat geen problemen. Je leert namelijk in de eerste module op zoek te gaan naar een geschikt product.

Je webshop opbouwen

Je leert hoe je een betrouwbare webshop kan opzetten, dit in Shopify. Dus houdt hiermee rekening dat dit $29 per maand kost, maar dat is uiteraard een heel pak goedkoper dan als je een webshop zou moeten laten bouwen. Iemand die ik ken heeft hier €7000 voor betaald.

Je kan met een gratis thema werken maar zij raden een betaald thema aan dat ze zelf ook gebruiken. Dat thema is volledig gericht op resultaat waardoor je conversie hoger zal zijn. Zeker als je high ticket dropshipping doet, dan heb je de kost van dat thema er zo uit. Wil je liever een gratis thema dan kan dat ook en als je je eerste verkopen hebt, dan kan je eventueel nog investeren in een beter thema.

Leveranciers vinden

Je leert hoe je leveranciers kan vinden en hoe je zelf met hen het gesprek aangaat. Zo kan je professioneel overkomen wat de kans op een goede samenwerking vergroot.

Klanten krijgen en conversie verhogen

Hoe krijg je klanten en waar komen ze vandaan. Voor een webshop is dat vaak toch net wat anders dan voor een ander bedrijf. En zodra je al bezoekers en verkopen hebt, hoe haal je dan meer uit je bestaande shop. Met hetzelfde aantal bezoekers toch meer verkopen halen? Dat kan door dingen in design aan te passen, net wat andere teksten, betere marketing.

Begeleiding

Een cursus die je gewoon hoeft te volgen kan al waardevol zijn. Maar om er meer uit te halen kan persoonlijke hulp net datgene zijn dat jij nodig hebt om te kunnen starten, voor als het even niet zo lekker loopt of om nog betere resultaten te halen. Gelukkig dat dit ook in deze academy zit. Naast de videocursus heb je toegang tot een online community en kan je deelnemen aan live coaching sessies.

Community

Als je je aanmeld krijg je ook toegang tot de high ticket dropshippinc community. Allemaal mensen die met hetzelfde als jij aan de slag gaan kunnen hun ervaringen met elkaar delen. Dat is niet alleen handig voor de extra tips, maar ook om jouw vertrouwen en de mindset te geven die nodig zijn om succesvol te worden. Je directe omgeving zal waarschijnlijk niet snappen met wat je bezig bent, dus is het goed om contact te hebben met gelijkgestemden.

Coaching calls

Daar waar de meeste cursussen die ook coaching calls bieden 1 call per maand of 1 per week doen, bied de high ticket dropship academy maar liefst 5 coaching calls per week. Dus je kan steeds je vragen stellen op het moment dat ze spelen zonder dat je een week (of zelfs maand) hoeft te wachten op een persoonlijk antwoord. Dat gaat voor zo veel meer resultaat zorgen, want coaching zorgt ervoor dat jij stappen nog sneller kan zetten.

Bonussen

Bij deze academy horen ook nog allerlei bonussen.

De succesformule leert je te werken aan je €100K mindset zodat jij de juiste gedachten hebt om succesvol te worden en niet voortijdig opgeeft. 

De 2de bonus vind ik echt super. Joshua deelt je de inzichten die hij heeft gekregen uit de platinum partner events van Tony Robbins. Ik ben zelf enkele jaren geleden ook naar Tony Robbins geweest en dat was fantastisch. Maar die platenum events die gaan nog een heel stuk verder.

Facebook Ads blueprint: 24 video’s laten je zien hoe je succesvol kan adverteren op Facebook en Instagram.

Klantgeluk blueprint: Dat je klanten blij zijn met jou is iets wat je vast wilt. Als zij blij met jou en je shop zijn, dan zullen ze dat zeker doorvertellen. Hoe je daarvoor kan zorgen leer je in deze blueprint.

Wat kost de High ticket dropship academy?

Nee, dit is zeker niet de goedkoopste cursus, maar je gaat dan ook hoog geprijsde producten verkopen dus je wil wel iets goed kunnen neerzetten zoals je dat zal leren in deze cursus.

De cursus kost €3000 exclusief btw. Ja dat is veel maar momenteel krijg je levenslang toegang tot de volledige academy en de begeleiding i.p.v. dat je een jaarlijks bedrag moet betalen (wat bij de gewone dropship cursus het geval is). Zo krijg je ook alle updates. De cursus is vorig jaar volledig vernieuwd op basis van nieuwe inzichten waardoor het nog beter is geworden.

Bovendien krijg je er veel begeleiding voor terug.

Is dat wat veel om in één keer te betalen dan kan je er ook voor kiezen in 2 termijnen van €1550 of 10 termijnen van €347, excl. btw te betalen. Zo kan je ondertussen al aan de slag en al een inkomen opbouwen met je eigen high ticket dropship website.

Blijkt dat de cursus helemaal niks voor jou is, dan kan je je geld terugvragen. Je kan namelijk gebruik maken van de 14 dagen geld terug garantie.

Twijfel je nog of het iets voor jou is, dan raad ik je aan om het gratis webinar te volgen. In het gratis webinar “Start jouw eigen High ticket dropshipping business in 5 simpele stappen” leer je de basis om er zelf mee van start te gaan.

Review High ticket Dropship academy

Zo’n 8-10 jaar geleden had ik een idee voor high ticket dropshipping. Alleen noemde dat toen nog niet zo 😉 Ik had zelfs al een domeinnaam gekocht, wat onderzoek gedaan en ideeën om content te schrijven. Maar uiteindelijk ben ik er niet mee aan de slag gegaan omdat ik al zoveel andere dingen te doen had. 

En heel eerlijk, doordat deze cursus er nu is, kriebelt het bij mij wel weer om dat oorspronkelijke idee terug op te pikken en ermee aan de slag te gaan. Maar ik ga het voorlopig toch maar niet doen, omdat ik nu een helder doel voor ogen heb voor dit jaar en me wil focussen om dat te behalen. Dan kan ik volgend jaar er misschien wel mee aan de slag.

Daarom wil ik je meegeven, als jij graag met high ticket drophsipping aan de slag gaat, zeker doen, het is een mooi model. Leg er dan wel je volledige focus op en ga door tot het een succes wordt. Door een cursus te volgen, kan je meteen de juiste stappen volgen die werken. Je spaart er maanden, soms wel jaren mee uit doordat je fouten vermijdt die je anders bij het zelf uitzoeken gaat maken.

Deze cursus is duurder dan de andere dropshipping cursussen. Toch zou ik persoonlijk voor deze gaan. Niet zozeer omdat het als nieuw businessmodel wordt voorgedaan. Op zich is het niet echt nieuw, alleen doen nog niet veel mensen dit. Maar doordat je duurdere producten gaat verkopen, kan je ook veel meer waarde bieden zoals gerichte blogs schrijven en je potentiële klanten echt verder helpen.

Bovendien heb ik een grote ethische waarde en voor mij persoonlijk zou het niet zo goed voelen om dingen uit China te gaan kopen als je er niet zeker van weet dat het met de arbeidsomstandigheden en zo allemaal okay zit. Ook moet het nog eens allemaal van ver komen wat dan weer niet goed is voor het milieu. En daarbij moeten je klanten dan ook nog eens heel lang wachten. Zeker in deze tijd dat het handelsverkeer vanuit ginder niet soepel gaat, is het zeker aan te raden met Europese leveranciers. Met Europese en zeker Belgische of Nederlandse leveranciers is ook bovendien ook veel makkelijker te communiceren.

Ik kreeg op mijn Youtube-kanaal ook de vraag of het niet te laat is om met dropshipping te starten. En ik begrijp die vraag, als je aan het overwegen bent om iets te gaan doen, dan zie je het overal en lijkt dat iedereen er al lang mee bezig is. 

Maar in werkelijkheid is de meerderheid gewoon met zijn standaard job bezig. Bovendien gaan steeds meer mensen online kopen. Zeker nu met corona en dat de winkels gesloten waren, moesten mensen wel online bestellen. 

En ik denk niet dat dat weg gaat nu mensen het gemak ervan ervaren. Vaak ook mensen die vroeger nooit iets online kochten omdat ze een beetje bang waren, gaat mijn geld niet weg zijn, komt mijn pakket wel toe. Zij merken nu dat het allemaal goed werkt en best wel handig is om na een drukke dag niet ook nog eens naar een winkel te hoeven gaan. 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?