Hoe cryptomunten kopen en verkopen?

Hoe cryptomunten kopen en verkopen (cryptocurrency)

Cryptocurrencies zijn op dit moment weer heel populair. Nu ze veel media-aandacht krijgen en de Bitcoin enorm gestegen is zijn er heel veel mensen die ze willen kopen. Misschien jij ook wel, maar hoe koop je nu cryptocurrency?

Hoe koop je cryptocurrency?

Een cryptocurrency is een digitale munt. Dus deze haal je niet uit een kastje uit de muur, maar koop je digitaal. Er zijn verschillende sites waar je dat kan doen. Meestal betaal je een klein percentage aan transactiekosten.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten welke cryptocurrency je wilt kopen. Behalve bitcoin en ethereum heb je er nog veel meer. De grote munten kan je aankopen met euro’s via Bancontact of iDeal. Specialere munten koop je meestal niet met euro’s maar met bitcoin of etherrum. Je moet dan eerst Bitcoin kopen en van deze Bitcoin kan je de andere munt aanschaffen, via een exchange.

Qua veiligheid moet je account meestal geverifieerd worden. Daarvoor houdt je best je identiteitskaart in de buurt als je een account gaat aanmaken.

Waar kan je bitcoins en andere cryptocurrency kopen?

Er zijn meerdere online diensen waarvoor je er terecht kan. Dit is makkelijk, ook als je nog nooit cryptocurrencies gekocht hebt. Het handigst is als je er eentje kiest waar je met Bancontact of iDeal kan betalen. Bij een Nederlandse broker of excange heb je ook het voordeel van een Nederlandse klantenservice.

Bitvavo

Bitvavo is de grootste exchange van Nederland en je kan zowel met iDeal als Bancontact betalen. Deze dienst is dus ook geschikt voor Belgen. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en biedt dus ook Nederlandstalige klantsupport.

0,25% transactiekosten (wordt minder als je meer verhandeld). Dit is bij andere platformen vaak 2%.
Van Euro naar meer dan 50 digitale munten.

Meld je hier aan en je hoeft in de eerste week geen kosten te betalen op de eerste €1000 >>

Vul je naam en e-mailadres in en kies een wachtwoord. Daarna krijg je een activatiemail om je e-mailadres te bevestigen.

Daarna kan je inloggen en moet je nog een paar dingen in orde brengen. Ten eerste moet je een antwoord geven op de vraag waarvoor je een account aanmaakt en wat de bron van je vermogen is.

bitvavo vragen

Vervolgens moet je je identiteit verifiëren door een document op te laden. Dat kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Er wordt een link naar je telefoon gestuurd (via QR) zodat je daarmee de foto kan maken.

Daarna moet je een selfie maken. Zodra dat in orde is krijg je op je computer de melding dat alle documenten ontvangen zijn. Je komt nu in de bitvavo-omgeving.

bitvavo ingelogd

Je moet je bankrekening nog koppelen, maar dat gebeurt automatisch bij je eerste aankoop.

bitvavo bankrekening koppelen

Litebit

Litebit is officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB) en werd ook al twee keer uitgeroepen tot beste crypto broker. Behalve de meeste gekende coins kan je er ook minder gekende kopen, in totaal heb je keuze uit 52 munten.

Met de app kan je traden wanneer je wilt en de ontwikkelingen op de voet volgen.

Om te starten met Litebit maak je hier eerst een account aan. Je vult je gegevens in, vervolgens heb je een verificatie van je e-mail en van je telefoon. Daarvoor ontvang je een mail en een sms met een code. Ten slotte stel je de beveiliging in. Hiervoor kies je welke twee-factor-authentificatie je wilt instellen. Dat kan via sms of via een speciale authentificatie app.

Authentificatie Litebit

Nadat je dat voltooid hebt, moet je je adres invullen.

Litebit account aanmaken

Om je identiteit te verifiëren moet je een ID document toevoegen. Je kan hiervoor kiezen tussen een paspoort en een identiteitskaart.

Er wordt een link (via QR) naar je telefoon gestuurd en van daaruit kan je een foto maken van je ID. Als allerlaatste maak je een selfie.

Dan kan je terug naar je computer om het verder af te ronden.

Litebit verificatie identiteit

BTC direct

Ook bij BTC direct kan je cryptocurrencies kopen met Bancontact en iDeal, maar ook met overschrijving, martercard en visa. Je hebt wel wat minder keuze uit coins dan bij de vorige twee bedrijven. Bij BTC direct kan je Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin cash en Ripple kopen.

btc direct crypto kopen

Om je aan te melden registerer je je, je kan ook een Wallet aanmaken en dan kan je vanaf €30 je crypto’s kopen.

Je kan ook de app downloaden voor op je telefoon.

Wil je meer mogelijkheden hebben dan kan je crypto kopen via een exchange. Dat is een wisselbureau waar je ontzettend veel mogelijkheden hebt qua soorten crypto. Je kan er zoals bij de voorgaande diensten enkele basis crypto’s kopen met euro’s. Vervolgens kan je deze gaan omwisselen naar andere crypto’s. 

Binance

Je kiest met welke munt je crypto wilt kopen. Als je EUR selecteert kan je o.a. cryptomunten kopen via bankstorting, creditcard. Je kan dan zo’n 26 soorten munten kopen zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, VeChain, Dogecoin,… Wil je nog andere munten, dan kan je achteraf je coins verhandelen voor de specialere munten.

Als je geld stort via bankoverschrijving (SEPA) is dat gratis. Je kan ook iDeal gebruiken en daar zijn dan kosten aan verbonden. Behalve euro’s (en de andere internationale munten) kan je ook crypto’s (Bitcoin, Ethereum, TetherUS, BNB en EOS) storten. Dit kan via een QR-code.

Maak hier gratis een account aan bij Binance en krijg 5% korting op je transactiekosten >>

Je cryptomunten bewaren

Cryptomunten bewaar je in een wallet. Dat kan in de online wallets van een exchange platform, maar dit is de minst veilige oplossing.

Via MyEtherWallet kan je toegang krijgen om je Ethereums te bekijken. Je bewaart deze private key of met een hardwarewallet waarmee je toegang tot het platform krijgt. Je kan je private key ook afprinten (een papieren wallet). Stop deze ergens veilig weg. Liefst in een kluis.

Heb jij al cryptocurrencies of ben jij van plan om deze aan te schaffen? Laat me dan zeker iets weten onderaan deze pagina.

Opm.: dit is geen financieel advies en ik ben geen financieel expert. Ik deel gewoon mijn eigen ervaring en crypto’s kopen houdt altijd een risico in. Gebruik dus alleen geld dat je kan missen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Koop makkelijk 
en veilig crypto

Nu geen handelskosten over de eerste €1000 in de eerste week.

bitvavo