Hoe de fuck vind ik geluk? – Thijs Lindhout (review boek)

Hoe de fuck vind ik gelukt? - Thijs Lindhout - Boek review

Toen ik het boek Hoe de fuck vind ik geluk? zag passeren op de Instagram van Thijs Lindhout heb ik geen seconde getwijfeld en meteen het boek gereserveerd zodat ik het enkele weken later bij de eerste kon hebben.

Als ik het boek zou zien liggen in de boekhandel en nog nooit van de auteur gehoord zou hebben, zou ik het boek waarschijnlijk niet meegenomen hebben. Niet omdat de cover me niet aanspreekt, maar gewoon omdat ik gelukkig ben en dus niet op zoek ben naar geluk op dit moment.

Toch heb ik het besteld en dit omwille van de auteur. Dus daarover eerst wat meer.

Wie is Thijs Lindhout?

Thijs Lindhout is de oprichter van De Duurzame Adviseurs. Daarnaast is hij vooral bekend van de 100% inspiratie podcast. Hij heeft ondertussen ook zijn droom verwezenlijkt om persoonlijke ontwikkeling met humor in het theater te brengen. Vorig jaar had hij een toer door alle provinciën van Nederland met zijn 100% inspiratie show. De podcast heeft maandelijks meer dan 100.000 luisteraars en al zijn shows zijn uitverkocht.

Alsof dat nog niet genoeg is heeft thijs ook een goed doel opgericht, nl Rocking Up X-mas waarmee arme gezinnen met kerstmis gratis een maaltijd aan huis geleverd krijgen door heel wat enthousiaste vrijwilligers. 

Zelf leerde ik Thijs kennen eind 2015. Tonny Loorback van IMU zei dat hij in de 100% inspiratie podcast gekomen was. Ik ging op zoek naar het interview en luisterde deze podcast tijdens het tuinieren. Ik vond het meteen een leuke en “inspirerende” podcast. De uitzending met Tonny was de 53e episode. Toen ging ik naar episode 1, toen naar 2 en zo beluisterde ik ze allemaal. Ondertussen zijn er al meer dan 180 episodes. Over consistentie gesproken.  

In december 2018 ging ik naar de 100% inspiratieshow in Eindhoven kijken. Fantastisch genoten van deze show.

100% inspiratie show van Thijs Lindhout

Hoe de fuck vind ik geluk? (review)

Het boek is opgesplitst in vier delen:

  • Dromen
  • Mindset
  • Liefde
  • Verbinding

Wat ik leuk vind aan Hoe de fuck vind ik geluk? -behalve dat het vlot leest- is dat er vele persoonlijke ervaringen van Thijs zelf in staan. Hij doet niet alsof hij het allemaal weet, hij weet het soms ook even niet. Net zoals wij allemaal.

De oefeningen zijn heel praktisch, je kan er meteen mee aan de slag om duidelijkheid in je eigen leven te geven.

De meeste thema’s worden zowel spiritueel als praktisch bekeken. Hij geloofd niet dat je een probleem alleen maar praktisch of alleen maar spiritueel kan aanpakken. Je kan best de beide combineren.

Thijs is naar heel wat seminars geweest en dat merk je goed bij het lezen van dit boek. Ik herken dingen van toen ik zelf bij UPW van Tony Robbins was. Dit boek (en zijn show) zijn dan ook een laagdrempelige manier om met deze materie in aanraking te komen. Want niet iedereen heeft het geld en de tijd om zulke meerdaagse seminaries te bezoeken.

Na meer dan 180 interviews met topsporters, ondernemers, muziekanten, theatermakers,… heeft Thijs een goed zicht gekregen op waar je succes van krijgt maar ook wat gelukkig maakt. Want je kan succes hebben zonder gelukkig te zijn en je gelukkig voelen zonder echt het succes gehaald te hebben.

Hoe de fuck vind ik geluk - Thijs Lindhout

Thijs ziet geluk niet als een stappenplan omdat de invulling om gelukkig te zijn voor iedereen anders is. Wel zijn er zes gebieden die meespelen in je gelukt: relaties, financiën, gezondheid, groei, werk en emoties. Maar hoe je die ervaart en invult om gelukkig te zijn is voor iedereen verschillend.

Wat ik een beetje mis is een inhoudsopgave. Er staat er wel één in, maar dat zijn gewoon de vier grote delen van het boek. Bij een eerste keer lezen maakt dat eigenlijk niet zoveel uit want dan wil je toch alles lezen. Maar als je nadien nog eens een stukje terug wilt lezen zou ik dat handig vinden.

De delen dromen en mindset zijn de dingen waar ik sowieso al veel mee bezig zijn: boeken over gelezen, seminars bezocht en podcasts geluisterd. De andere twee delen ben ik minder mee bezig geweest, dus goed om het geheel gelezen te heben, want het staat toch allemaal in verbinding met elkaar.

Dat er een stuk in staat over de kernwaarden deed me beseffen dat sinds ik bij Tony Robbins was (2017) ik er niet bewust meer over had nagedacht. 

Ik lees het boek net op het moment dat er twee lastige dingen zijn gebeurd. Over het algemeen ben ik heel happy, maar die twee dingen slorpten toch energie uit mijn lijf. Bij het hoofdstuk over mindset kwam ik er achter dat ik dit toch meer anders kan bekijken om zo meer controle over de situatie te hebben. 

Geen vage stuff

Net zoals in de interviews bij zijn 100% inspiratie podcast maakt hij de antwoorden van de geïnterviewden heel praktisch. Zo kan jij het ook heel concreet gaan toepassen. Geen vage stuff.

Het boek staat vol met overgangen van de ene naar de andere tekst en samenvattingen van stukjes. Dat maakt het boek heel goed leesbaar, ook als je het een dag (of enkele) weglegt om dan verder te lezen.

Heb jij het boek al in huis of ben je het van plan aan te schaffen? Laat het me zeker even weten onderaan deze pagina in een reactie.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?