Hoe kan je online geld verdienen? 22 tips

Hoe kan je online geld verdienen?

Ben je op zoek naar een manier om online geld te verdienen? Dan zit je hier op de goede plek. Je wil misschien fulltime online ondernemer worden of een extra zakcentje verdienen naast je huidige baan. Het is allebei mogelijk. Het internet biedt heel veel kansen en mogelijkheden zodat jij ook een inkomen online kan verdienen.

Zeker nu met de pandemie en dat veel mensen thuis moeten blijven, ben ik blij dat ik een online business heb. Ik moet de deur niet uit om te werken en heb geen contact met collega’s. Enkel mijn collega’s waar ik mee Mastermind, maar dat is zoals altijd via Skype.

Heb je hulp nodig met het brainstormen hoe jij een online inkomen kan krijgen, met het opzetten van je e-mailmarketing, je online cursus, het layoutten van je ebook,… neem gerust contact met me op via elke@onlinevibes.be

Je inkomsten via het internet verdienen heeft vele voordelen. Je kan je eigen werktijden bepalen, je hoeft de deur niet uit als het sneeuwt, in de zomer kan je met de laptop op het terras werken, je kan tussentijds boodschappen doen, naar de dokter, bank,… je kan de kinderen van school gaan halen en hebt geen oppas nodig, je kan je hond gezelschap houden, je kan activiteiten (naar pretpark, de zee) door de week doen wanneer het rustiger is,…

Er zijn heel wat manieren om dat te realiseren. Hieronder een ijst met manieren waarop je een echte online business kan opbouwen.

Teksten schrijven voor anderen

Ben jij een goede tekstschrijver dan kan je anderen daar heel veel plezier mee doen. Veel collega ondernemers zijn gestart met een blog op hun site om zo hun bedrijf beter vindbaar te maken. Aangezien het bloggen niet hun business is maar hun marketingtool hebben zij niet altijd de tijd om zelf al hun teksten te schrijven. Zij zijn dus op zoek naar goede tekstschrijvers. Daarvoor nemen ze niet iemand in dienst, maar besteden dit uit.

(Freelance) designer, programmeur, vertaler …

Is jouw job iets wat je ook op afstand kan doen? Dan kan je ook als freelancer aan de slag of je kan je eigen bedrijf hierin starten. Start je hierin een bedrijf, dan werk je sowieso vanaf je eigen (thuis)kantoor. Als freelancer wordt je vaak gevraagd om op de werkplek van dat bedrijf te gaan werken. Maar als jij je werk goed doet en ze je vertrouwen kan je ook van bij je thuis deze opdrachten uitvoeren. Contact heb je dan via e-mail, telefoon of Skype. Documenten kan je doorsturen via e-mail, wetransfer, ftp,…

Websites bouwen

Je kan een website bouwen voor iemand die er een nodig heeft.

Een andere manier is om een website op te bouwen, deze van enige content te voorzien en de site dan te verkopen aan iemand die een (affiliate) business wilt beginnen.

Video’s / podcasts bewerken

Uit eigen ervaring weet ik dat het bewerken van een video heel tijdsintensief is. Grote vloggers en bedrijven besteden dit werk liever uit.

Fiverr

Fiverr is een platform waar vraag en aanbod samen komen. Mensen uit de ganse wereld bieden hierop hun diensten aan, en dat kan jij ook. Diensten kunnen verschillende dingen zijn zoals: vertalen, teksten schrijven, logo ontwerpen, een introvideo maken, VoiceOver doen, hulp met de website, ondertitels bij video’s voorzien, jingle maken, aangepast voedingsplan maken,…

Het is een internationaal platform, maar er staan ook mensen uit België en Nederland op.

Influencer

Een influencer is iemand die een voorbeeld is voor velen. Deze persoon heeft vele volgers op bijvoorbeeld Instagram, maar het kan ook op andere kanalen zijn.

Hoe kan je geld verdienen als influenceer?

 • Gesponsorde posts: een bedrijf betaald je om een foto te delen op jouw feed. Dat kan een foto zijn die zij aanleveren, maar meestal is het een foto die je zelf maakt. Soms wordt het merk of product heel duidelijk en prominent getoond, soms ook heel subtiel.
 • Je eigen merchandise verkopen. Bijv. Fitness influencers hebben een eigen lijn sportkleding.
 • Affiliate marketing.

Bloggen

Met een blog kan je  niet alleen mensen inspireren maar ook geld verdienen. Al is het niet iets wat je opstart om meteen je fulltime inkomen mee te genereren. Het is lange termijn werken, maar dat is wel een manier waar ik van houdt. Nu iets maken wat binnen 5 jaar nog steeds voor je kan werken. 

Er zijn mensen die niks met hun blog verdienen, sommige een beetje, en weer andere veel meer dan een standaard inkomen. Het is allemaal mogelijk.

De manieren om met je blog geld te verdienen:

 • Google adsense: dat zijn de google advertenties die je vaak op blogs ziet. Het gaat om kleine bedragen. Je hebt hiervoor heel veel bezoekers nodig.
 • Andere advertenties: Je kan zelf advertenties gaan verkopen en deze op je site plaatsen. Je kan een bedrag vragen om hun banner een maand / jaar op je site te plaatsen.
 • Sponsorships: Een bedrijf betaalt jou om een tekst te schrijven over hun bedrijf of over een specifiek product. Zorg er wel voor dat het een bedrijf en product is waar je zelf ook volledig achter staat, anders schaadt het jouw reputatie als blogger.
 • Affiliate links: Je schrijft over een bepaald product en plaatst daarop een unieke link naar dat product. Zodra iemand dat product koopt, krijg jij hierop commissie. Net zoals bij gesponsorde berichten, moet je hier ook eerlijk zijn over het product. Zo schreef ik bijvoorbeeld een artikel over de voor- en nadelen van verschillende soorten spiraalsnijders. Mensen kunnen op deze manier zelf hun keuze maken wat het best bij hen past.
  Wil je meeer leren over affiliate marketing dan is deze stap-voor-stap cursus heel interessant. Ik heb deze zelf ook gevolgd, zie hier mijn review over de Affiliate marketing revolutie.
 • Je eigen product: als jouw blog goed bekeken wordt, kan je er over denken om een eigen product aan te bieden. Bijvoorbeeld een ebook, boek, online cursus, merchandise,…

Youtube

Bij Youtube denk je vast aan het geld verdienen met de advertenties die op de video’s getoond worden. Dat kan zeker maar weet wel dat je kanaal minstens 1000 abonnees moet hebben en dat er voor 4000 uur aan video’s moet bekeken zijn de afgelopen 365. Anders kan je geen advertenties op zetten.
Net zoals met Google Adsense op je blog gaat dit om kleine bedragen en heb je heel veel kijkers nodig om er goed mee te verdienen. Maar er zijn andere manieren om toch met je kanaal te verdienen ook al ben je nog niet world famous. Je hoeft geen vlogger te zijn die zijn hele leven deelt, je kan ook dingen uitleggen, instructievideo’s maken, je eigen gemaakte muziek, …

 • je eigen producten aanbieden: heb jij een cursus of ebook, dan kan je dat in je video’s vermelden.
 • affiliate marketing: In je video toon je een product dat je gebruikt en in de beschrijving zet je een affiliate link naar dat product. Zodra iemand dat koopt, krijg jij daar een commissie op. Dat kan een heel klein bedrag zijn, of een heel groot. Het is afhankelijk van wat je promoot.
 • Gesponsorde video: een bedrijf betaald jou om een video over hen te maken. Of je kan een reclamefilmpje vooraan, achteraan of in het midden van al je video’s voorzien voor een bedrijf. Meestal geef je de kijker dan ook een voordeel, bijv. 10% korting of 1 maand proefperiode i.p.v. 14 dagen. Let wel op dat je geen advertenties plaatst op video’s waarin je zelf reclame toevoegt. Dat is tegen de regels van Youtube.

Zorg er bij de laatste twee wel voor dat je enkel producten promoot waar je zelf achter staat. Tenzij je reviews doet, dan kan het zijn dat je het product niet goed vindt en dan vermeld je dat ook.

Online coach

Je ben misschien al een coach die zijn/haar klanten fysiek verder helpt. Op je eigen kantoor, een groepje in een vergaderlokaal van een hotel, … Maar die zelfde coaching kan je ook op afstand geven. Er zijn vele manieren om dit toe te passen. Een 1-1 sessie kan via Skype verlopen, Google Hangout, je kan hen helpen via mail, WhatsApp. Maar ook groepen kan je online verder helpen. Basislessen die iedereen mee moet krijgen kan je op video opnemen. Het voordeel hiervan is dat je kanten het meermaals kunnen kijken. Maar je kan ook in groep het gesprek aan gaan via WhatsApp of via Zoom waar je zelf in beeld bent en eventueel de rest van de groep ook zodat ieder zijn vragen kan stellen. 

Online begeleiding, les 

Dit kan begeleiding of lessen allerlei zijn. Zo help ik soms mensen die een bepaalde software willen gebruiken maar het nog niet helemaal begrijpen. Via schermdeling leg ik dan alle mogelijkheden uit en kunnen ze meteen vragen stellen.

Maar je kan ook huiswerkbegeleiding geven, iemand een taal aanleren, gitaar spelen (via Skype zie je of de ander de vingerzetting juist doet),… noem maar op. Het is allemaal mogelijk. Online les geven is niet enkel 1 op 1 mogelijk, je kan dit ook in groepjes doen.

Eigen online cursus / programma

Bij het voorgaande geef je nog persoonlijk les. Maar je kan je lessen ook omvormen tot een online cursus of het in een volledig online programma gieten. 

Meer over het maken van een online cursus vind je hier >>

Virtual assistant (VA)

Een VA is nog een relatief nieuw beroep. Zoals je in de offline wereld administratief bediende of rechterhand kan zijn, kan dat nu ook volledig online. Als VA werk je van bij je thuis of op je kantoor. Je regelt alles voor een bedrijf of (kleine) ondernemer. Je levert zo een grote meerwaarde want er gebeuren dingen waar deze ondernemer de tijd niet voor heeft. De invulling van je VA activiteiten kunnen allerlei zijn. Je behandelt alle telefoons, emails, regelt dingen, zet teksten op de website,…

Eigen webshop

Je koopt producten in, stockeert deze en verkoopt het via je webshop. Het enige wat je niet online doet zijn de pakjes wegbrengen naar de post. Tenzij je webshop groeit, dan kan je deze komen laten ophalen.

Starten met e-commerce – 7 vragen die je jezelf moet stellen >>

Affiliate webshop

Bij een affiliate webshop maak je ook een webshop, maar verwijs je met een speciale link naar producten die op andere webshops te koop zijn. Zodra iemand dit aan producten (of een andere) aanschaft, krijg jij hierop een commissie. Het verzenden en de klantenservice gebeurd door de andere webshop. Een affiliate webshop kan aanvullend zijn aan een blog.

Dropshipping webshop

Bij een dropshipping webshop heb je zelf ook geen voorraad, maar je ontvangt de bestelling en betaling wel zelf. Dan zorg je er voor dat de leverancier de bestelde producten levert bij de klant. Dat kan eventueel in een anoniem pakket of pakket met jouw gegevens er op. Dit is afhankelijk wat je afspreekt met de leverancier. Zelf doe je ook de klantenservice.

Check ook even het gratis webinar Start jouw eigen high ticket dropshipping business in 5 simpele stappen.

Producten verkopen via Bol

Je kan ook zelf wel de producten inkopen en verkopen maar zonder eigen webshop. Bol verkoopt namelijk niet alleen eigen producten maar is een platform dat handelaars en kopers samen brengt. Je kan dus gebruik maken van de bekendheid, marketing en software van Bol.

In de Bol Masterclass leer je stap-voor-stap hoe je dat kan doen.

Ebook of boek schrijven

Je kan je kennis gieten in een ebook of fysiek boek. Zelf heb ik enkel ebooks en 2 fysieke kookboeken.

Het kan een boek zijn over een hobby die mensen hebben, over voedingskennis, over hoe je tuin te onderhouden, hoe je je administratie op orde kan houden. Of waar ik nu hardop aan denk nu alle restaurants verplicht dicht zijn, een ebook met recepten van bij jou in het restaurant.

Hulp nodig bij de layout? Neem gerust contact met me op via elke@onlinevibes.be

Social media van bedrijven onderhouden

Niet elk bedrijf heeft tijd of zin in het onderhouden van zijn eigen social media. Daarvoor huren ze mensen. Het is iets wat je perfect van thuis uit kan doen. Het kan gaan van content voor hen maken tot het adverteren. Wil je graag starten met je eigen social media marketing bureau, dan is daar een stap-voor-stap cursus van. Volg alvast een gratis webinar hierover.

Ontwikkel SaaS oplossingen

Ben jij een programmeur, dan kan je software maken die vele mensen nodig hebben. In plaats van dit eenmalig als pakket te verkopen, kan je het via een veel lagere prijs aanbieden via een maandbedrag. De meeste software werkt tegenwoordig op deze manier, ook de groten zoals Adobe (bekend van Photoshop, Indesign,…). Zo kan de software verder ontwikkeld worden. 

Beleggen

Dit zal niet van de ene dag op de andere voor je inkomen zorgen, maar als je er vroeg mee start kan dat op de lange termijn heel goed voor je gaan werken. Dit kan je doen naast een andere job of online activiteit.

Beginnen met beleggen – tips >>

Membership site

Je maakt een online club, een plek waar gelijkgestemden zich vinden. Dat kan bijvoorbeeld een breiclub zijn, iets rond koken, ondernemers, sporters,… De leden betalen een maand- of jaarbedrag. Jij brengt hen samen, voegt bijv. Iedere maand tips en inspiratie toe, cursussen, webinars rond een thema,… Een programma waarmee je dat kan realiseren is Huddle.

Stockfoto’s maken

Maak je mooie foto’s, dan kan je deze opladen op platforms als shutterstock, istock,… Als iemand deze foto wilt gebruiken kopen ze dat via dat platform. Jij krijgt uitbetaald voor foto’s die van jou gebruikt zijn.

Heb je hulp nodig met het brainstormen hoe jij een online inkomen kan krijgen, met het opzetten van je e-mailmarketing, je online cursus, het layoutten van je ebook,… neem gerust contact met me op via elke@onlinevibes.be

Op welke manier verdien jij online geld of zou je dat in de toekomst willen doen? Laat het me zeker weten onderaan deze pagina in een reactie.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?