Is crypto de toekomst? 3 redenen

Is crypto de toekomst?

Crypto is Hotter dan ooit maar is het een gewone hype die binnenkort weer voorbij is of heeft het ook echt wel toekomst?

Waarom crypto een blijvertje is, en echt wel de toekomst zal worden

Er zijn drie grote redenen waarom ik denk dat crypto geen hype is, maar wel degelijk toekomst heeft. Deze redenen zijn dat het financiële systeem niet meer werkt, dat steeds meer bedrijven en grote namen in crypto en blockchain investeren en dat slimme contracten ons allemaal veel gedoe kunnen besparen.

Het financiële systeem veranderd

Er is de laatste tijd heel wat gaande en nee niet alleen corona. Alhoewel dat vaak als oorzaak aangehaald wordt. Toch was het daarvoor al een hele tijd bezig. Het financiële systeem stond op het punt om in duigen vallen.

Ik bekeek gisteren het onderstaande filmpje waarin Willem Middelkoop vertelde over The Big Reset. Vaak worden mensen die zulke dingen zeggen wappies of complotdenkers genoemd.

Deze man gaf vroeger commentaar bij de beurs op RTL Z en is dus een gevestigde waarde in de financiële wereld. Hij schreef ook enkele boeken die in meerdere talen zijn uitgekomen.

Al jaren doet hij onderzoek naar het financiële systeem. Hij voorspelde ook al de crisis in 2008. En in 2014 schreef hij in zijn boek The big reset dat rond 2020 het financiële systeem zoals we dat altijd gekend hebben, niet meer zal werken en dat er drastische veranderingen gaan gebeuren.

Als grote ketens hun huur niet meer betalen hebben we een echt probleem, zeg Willem. Waarschijnlijk hebben we nog decennia last van wat er nu aan het gebeuren is.

Hij raadt steeds de volgende spreiding aan: 25% in aandelen, 25% in fysiek goud en zilver, 25% in vastgoed, 25% in cash om in crisis dingen te kunnen kopen. Hij zelf heeft sinds vorig jaar ook crypto toegevoegd aan dat lijstje. Vastgoed moet nu herbekeken worden want is in 98% van de tijd een goede investering, maar soms ook niet.

Hij ziet Bitcoin niet echt als betaalmiddel, maar als digitaal goud door het maximale aantal dat ooit gemijnd kan worden. Het is dus een schaars iets. Hij zegt dat het hem lang geduurd heeft voor het bij hem doordrong dat dit belangrijk zou kunnen worden. Sinds 1,5 jaar is hij nu in Bitcoin gaan beleggen. De €6000 die hij er in stak is nu €30-€40.000 waard.

Overheden drukken heel veel geld bij, waardoor geld steeds minder waard wordt. Om deze reden is crypto ook ontstaan. Een vast aantal dat er ooit zal komen en niks meer.

Als ik dit zo allemaal hoor dan denk ik dat crypto echt wel eens de toekomst gaat worden. Crypto is juist uitgevonden om het geld te decentraliseren, zodat de invloed niet meer van één partij komt (overheid of bank).

Maar ik denk dat het nog wel een hele tijd gaat duren voordat het de standaard zal worden. Mensen zijn nogal behoudsgezind, dus voordat iedereen de overschakeling gaat maken en crypto mainstream gaat worden, zal nog welk enkele jaartjes gaan duren.

Van internet dacht men jaren geleden ook dat het alleen voor het criminele milieu was of dat niemand er gebruik van zou maken. Nu kunnen we ons geen leven meer zonder internet bedenken. Zo kan het met crypto ook het geval zijn.

Maak hier je account aan en verhandel de eerste €1000 gratis tijdens de eerste week >>

Grote bedrijven investeren in crypto

Gisteren kocht Elon Musk voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin. Daarna ging Bitcoin, maar eigenlijk de meeste crypto wel de hoogte in. Musk kocht dit voor Tesla en de bedoeling is dat Tesla Bitcoin als betaalmiddel gaat accepteren. 

Men vermoed wel dat Musk aan marktmanipulatie deed aangezien hij sinds enkele weken al Bitcoin aan het hypen was op social media. Musk doet wel vaker zulke stunts.

Men denkt dat Apple misschien de volgende kan zijn die crypto gaat integreren. Dat is nog afwachten wat voorheen stond Apple er nog niet zo voor open.

Facebook is bezig met het creëren van een eigen munt, genaamd diem.

Visa is volop bezig met crypto. Daarnaast heeft ook Paypal recent crypto geïntegreerd en kunnen eerst Amerikaanse gebruikers van Paypal en later ook andere landen met crypto gaan betalen. Je zal ook crypto kunnen kopen, verkopen en bijhouden in je Paypal Wallet.

Crypto is meer dan enkel virtueel geld

De hele blockchain technologie en slimme contracten zullen een grote invloed op ons kunnen gaan hebben. Waar je nu bij de verkoop van een huis vaak maanden doet vooraleer alles rond is, kan dat met slimme contracten super snel gaan. 

Ik ben zelf pas bij de notaris en bank geweest en hoe lang alles duurt (en als ze ook nog eens hele onduidelijke en tegenstrijdige info geven) is toch echt niet meer van deze digitale tijd. Het zal zeker in het begin voor de meesten wennen zijn, maar het is niet dat zulke zaken nu wel makkelijk zijn. Ik denk dat het er allemaal veel makkelijker en sneller aan toe zal gaan. 

Hoe denk jij dat de evolutie van crypto gaat zijn, gaat het een mooie toekomst tegemoet?

Wil je meer leren, volg dan deze gratis training over bitcoin en cryptomunten of leer er alles over in de crypto masterclass.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Koop makkelijk 
en veilig crypto

Nu geen handelskosten over de eerste €1000 in de eerste week.

bitvavo