Money flow planner – Simone Levie (review)

Money flow planner - Simone Levie - Review

In februari heb ik de money flow planner van Simone Levie aangeschaft. Ik kwam die online tegen en voor de prijs moest ik het niet laten.

Ik had voorheen nooit een money planner. De taken voor de volgende dag schreef ik ofwel op een los papiertje, ofwel in mijn gewone agenda. Qua geldbeheer houdt ik in een excel bij hoeveel ik van wat verkoop zodat ik daar een overzicht van heb. 

Simone Levie is één van de bekendste businesscoaches in Nederland. Zij komt er ook altijd heel duidelijk voor uit dat ze veel geld wilt verdienen en dat ook doet. Want met geld kan je mooie dingen doen. Om meer mensen de controle te laten krijgen op hun cijfers heeft ze nu deze money flow planner uitgebracht.

Review van de Money flow planner

Ik was verbaasd hoe groot ie is. Een dik boek in A4-formaat. Bij mijn vorige agenda’s was ik altijd A6 gewoon, dus dat is wel even wennen.

Zodra je het boek besteld hebt heb je de mogelijkheid je in te schrijven voor 3 mails met tips hoe je meer uit deze planner kan halen. Via de eerste mail krijg je allemaal video’s hoe je de planner moet gebruiken en dat vond ik heel handig. Zo krijg je namelijk meteen mee op welke manier je te werk kan gaan.

In het boek staan geen datums. Daardoor kan je ermee beginnen wanneer jij wilt. De pagina’s hebben per maand een andere kleur, zo kan je aan de zijkant makkelijk zien wanneer je naar een volgende maand gaat. Er zit ook een bladwijzer bij, dus die kan je op de huidige week steken.

Money planner -  Simone Levie

Eerst ga je aan de slag met het plannen van je financiële jaardoelen zowel privé als zakelijk. Daarna ga je dat elke maand ook doen. Je gaat ook elke maand kijken wat er binnen komt en buiten gaat en niet alleen zakelijk maar ook privé.

Door daar bewust mee bezig te zijn merk je dingen die goed gaan en je nog kan verbeteren of dingen waar je nog aan moet werken. Maar heel belangrijk, het is niet meer het gevoel “ik verdien genoeg” of “ik verdien te weinig”, maar nu zie je het in cijfers staan. En van daaruit kan je steeds verder groeien.

Je kan ook aan de slag gaan met doelsparen. Zo ga je elke maand geld sparen voor bepaalde doelen die je hebt. Dat kan iets kopen voor je bedrijf, maar ook een leuke vakantie of pingpongtafel zijn.

Money planner -  Simone Levie

Door gericht naar inkomsten en uitgaven te kijken, door privé en zakelijk op te splitsen en door ook aan doelen te werken en hier bewust al geld voor te reserveren krijg ik zo veel meer inzicht. Ik moet het nog een beetje gewoon worden dit alles invullen, maar stapje per stapje zal het beter lukken en uiteindelijk een automatische worden.

En behalve alleen de cijfers in te vullen, heb je ook de complete agenda. Per 2 pagina’ staat 1 week, hier kan je al je afspraken plannen. Ikzelf schrijf er de avond ervoor in wat ik de volgende dag ga doen (schrijven, video maken,…)

Achteraan kan je ook nog je contactpersonen noteren, je branding kleuren en fonts bijhouden en notities maken, zodat je alles steeds bij de hand hebt.

Maak jij al gebruik van een money planner, of ben je dat van plan te gaan doen? Laat me zeker weten wat jou ervaring ermee is (of met het beheer van in en uit) in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?