Neostrada review – 2021

Neostrada review

Je bent vast op deze pagina gekomen omdat je op zoek bent naar ervaringen over Neostrada omdat je van plan bent een webhosting aan te schaffen. Waarom ik een jaar geleden over gestapt ben en hoe het me bevalt lees je in deze Neostrada review.

UPDATE: De laatste tijd ondervinden we regelmatig problemen bij Neostrada. De site is dan een tijdje offline. Vandaar dat we nu voor de nieuwe website hosting genomen hebben bij Cloud86. Daar is een super klantenservice en heb je een snelle hosting.

Wat is Neostrada?

Neostrada is een Nederlandse hostingfirma. Gedurende meer dan 10 jaar kan je bij Neostrada terecht om je webhosting en domeinnamen aan te kopen. Ze hebben meer dan 50.000, dus geen kleine partij.

Waarom ik overgestapt ben naar Neostrada? + mijn ervaring

Zo’n 15 jaar geleden toen ik mijn eerste website online wilde zetten was ik op zoek naar goedkope webhosting. Ik kwam zo terecht bij Webreus. Ik werd er klant en plaatste mijn website online. Aangezien het makkelijk is alles bij hetzelfde bedrijf te hebben kocht ik al mijn domeinnamen en hosting daar. 

Webreus had echter niet zo’n snelle klantensupport. De laatste jaren was dat wel gebeterd, maar het was niet zo dat ik altijd dezelfde dag nog antwoord had. Op zich in de meeste gevallen verwacht ik dat ook niet, maar als er iets mis is met je meest belangrijke site, dan wil je toch iets betere ondersteuning. 

Daarnaast durfde de site al eens offline te gaan voor even, dat ging het laatste jaar serieus ten koste van mijn bezoekersaantallen. Die daalden enorm. Dat was voor mij de reden om over te schakelen naar een betrouwbaardere partij, met stabielere performance, betere support en die toch geen stukken van mensen kost. Zo kwam ik terecht bij Neostrada. 

Mijn vriend ging ook met een blog beginnen (eind 2019) en nam hosting bij Neostrado. Ik zag dat het allemaal soepel verliep en wilde ook de overstap maken. Ik besloot niet meteen mijn hoofdwebsite over te zetten, want wilde toch eerst graag testen of ik wel tevreden zou zijn over Neostrada. Ik begon met de domeinnaam en hosting te bestellen voor deze website.

Na bestellen kreeg ik meteen de inloggenvens van het cPanel. Dat is een beheeromgeving waar je alles kan instellen zoals e-mailadressen, je kan er o.a. WordPress installeren, ….

Aangezien alles vlot ging en makkelijk werkte, besloot ik ook mijn hoofdwebsite te verhuizen naar neostrata. Ik nam het duurste pakket waar ook de verhuisservice in zat. Toch koos ik ervoor om het zelf te verhuizen. Ik wilde de site namelijk niet één op één overzetten maar ineens ook met een schone installatie beginnen en Elementor pro installeren. Op deze manier had ik geen overbodige plugins of gegevens in de database. 

Een paar dingen met dns gegevens waren me niet duidelijk en ik nam contact op met de helpdesk. Ik kreeg hier heel snel een e-mail terug en na wat op en weer te mailen was alles in orde. Ook toen ik een url met hosting had gekocht voor een sideproject en nadien besloot een andere url te willen gebruiken hebben ze me goed verder geholpen om de nieuwe url aan de juiste hosting te koppelen zodat dat de hoofdurl was.

Tot nu toe zijn mijn websites stabiel gebleven en is mijn bezoekersaantal van mijn hoofdwebsite ook weer op het niveau van wat deze voorheen was. Ik ben dus tevreden en zal voor komende websites opnieuw bij Neostrada bestellen.

Via Kiyoh hebben ze een score van 9,4 op basis van 421 ervaringen. 

Neostrada klantenservice

Zoals je hierboven kan lezen heb ik goede ervaringen met de helpdesk. Ik kreeg steeds snel een antwoord en waar ik mee vast zat werd snel opgelost zodat ik weer verder kan. Je kan de support via e-mail bereiken, wat ik meestal doe. Maar je kan ook chatten via de live chat. Dit kan niet op zondag, maar elke andere dag van de week wel. Ma-vr van 9-16:50 en op zaterdag van 10:30-16:50. 

Heb je 24/7 support nodig, dan kan je kijken voor een andere hosting

Neostrada hosting

Je hebt vier hosting pakketen: light, standaard, advanced en extreme. De light is uiteraard het goedkoopst maar ook het minst snelle, bovendien heb je maar 1 dag backup. Het duurste pakket is het snelst, veiligst en heeft 28 dagen backup. Bovendien heb je ook een gratis verhuisservice, websitebuiler (met templates), webshopbuilder, premium security check en server cache.

Je website zal een SSL-certificaat hebben waardoor je een slotje ziet staan in je website.

WordPress kan je via het cPanel heel makkelijks installeren zoals je ook ziet in mijn stappenplan om een affiliate website te maken.

Voordelen Neostrada

Nadelen Neostrada

Neostrada prijzen

Een domeinnaam kan je voor het eerste jaar heel goedkoop aankopen en ook je webhosting kan je voor het eerste jaar goedkoper hebben. Dit is iets wat ik wel verwarrend vind op de website. Je ziet duidelijk de prijzen voor het eerste jaar, maar deze voor de jaren nadien zijn minder zichtbaar. Dus dat is iets wat je best even op voorhand checkt zodat je je niet schrikt als het na dat jaar verlengt wordt aan een hogere prijs.

Wat ook wel handig is om te weten is dat je meerdere websites op één hosting kan zetten. Heb je dus meerdere websites, dan hoef je maar één keer hosting te bestellen en kan je er meerdere urls aan koppelen.

Dit was mijn persoonlijke ervaring met Neostrada en mijn review er over. Ben jij op zoek naar een hostigfirma of heb je ervaring met eentje laat dan zeker je reactie hieronder achter.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?