NFT kopen op Solsea – in 7 eenvoudige stappen

NFT kopen op Solsea (Solana)

Wil je graag een NFT kopen op Solsea, maar weet je niet goed waar te beginnen? Geen probleem, met dit stappenplan heb jij straks ook je eerste NFT gekocht.

Mijn eerste NFT kopen op Solsea

Voor het kopen van mijn eerste NFT heb ik gekozen om via het Solana netwerk te gaan. Opensea is een bekend platform om NFT’s te kopen en dat gaat via het Ethereum netwerk. Bij Ethereum zijn steeds hele hoge kosten en dat is de reden waarom ik voor de eerste NFT gekozen heb voor Solsea. 

Dat is een soortgelijke marktplaats voor NFT’s maar dan via het Solana netwerk. Solana staat bekend om de lage transactiekosten. Dat vind ik ideaal om het eens uit te proberen.

Hoe kan je NFT’s kopen via Solsea? Stappenplan

Het kopen van de NFT zelf duurt slechts een seconde, maar je hebt eerst wel enkele zaken nodig zoals de juiste cryptocurrency om het aan te schaffen (SOL) en een wallet die je kan koppelen met Solsea. Daarom dit stappen zodat je weet wat er aan vooraf gaat bij het kopen van een NFT op Solsea.

Solana wallet aanmaken

Wil je NFT’s kopen op een Solana netwerk zoals in dit geval bij Solsea, dan heb je de munt SOL nodig op een wallet die je kan koppelen met Solsea.

Qua wallet om te koppelen met Solsea heb je de keuze uit:

 • Phantom
 • Solflare
 • Solflare (web)
 • Slope
 • Sollet
 • Sollet (Extension)
 • Torus
 • Ledger
Wallet koppelen solsea

Heb je nog geen van bovenstaande wallets dan kan je mijn tutorial bekijken Phantom wallet aanmaken en Solflare wallet aanmaken. Wil je extra veiligheid? Geen probleem, je kan zowel de Phantom wallet als de Solflare wallet ook koppelen met een Ledger X.

SOL op je wallet zetten

Als je iets wilt kopen, dan heb je daar uiteraard geld voor nodig. Aangezien de marktplaats Solsea op het Solana netwerk draait, dien je hierbij te betalen met de munt SOL. 

Heb je net de Phantom of Solflare aangemaakt dan zal je merken dat deze nog leeg is. Bij Phantom kan je rechtstreeks via de wallet SOL gaan aanschaffen, maar dat is vrij duur. Daardoor kan je best SOL doorsturen naar je wallet van Phantom of Solflare.

Heb je Solana bij Bitvavo gekocht, dan kan je deze niet doorsturen. Momenteel is het daar enkel mogelijk om Solana te kopen of te verkopen, maar niet om deze door te sturen of te ontvangen. Je kan wel SOL die je bij Binance of Coinbase gekocht hebt doorsturen.

In je (Phantom of Solflare) wallet klik je op “Deposit” (Phantom) of “Reveive” (Solflare).

Je krijgt nu een QR-code te zien en een wallet adres. 

Ga nu naar je wallet waar je SOL gekocht hebt en klik de munt aan. Gebruik je de app van bijvoorbeeld Binance dan kan je de QR-code inscannen als je op “Opnemen” klikt. Gebruik je de desktop dan kan je het wallet adres dat je in de Phantom of Solflare wallet te zien krijgt kopiëren en gebruiken bij de verzending.

Je zal een kleine transactiekost betalen, maar aangezien het over het netwerk van Solana gaat is deze klein. Het geld staat even later al op je Solana wallet.

Wallet koppelen

Ga nu naar Solsea en klik op “Connect wallet”. Kies hier de wallet die je wilt koppelen. Log hiervoor eventueel nog in op je wallet als dat nog niet het geval was.

Inloggen bij Solsea

Wat ik verwarrend vond bij Solsea was dat er geen knop stond om in te loggen of om een account aan te maken. Ook in de footer is hier niks over te vinden. Ik ontdekte toen bij toeval dat na het koppelen van je wallet er ineens wel “Log in” in de menubalk komt te staan. Hiermee kan je inloggen. Via https://solsea.io/login kan je rechtstreeks naar de login pagina.

De eerste keer zal je dus wel nog een account moeten aanmaken. Als je het inlogscherm te zien krijgt, klik je onderaan op “Still not registered?”. Je kan ook rechtstreeks gaan naar https://solsea.io/register

Vul hier je e-mailadres in en kies een wachtwoord.

Okay nu is je account aangemaakt maar je kan nog wel enkele gegevens invullen.

 • Of je profiel publiekelijk toegankelijk is of niet
 • Profielfoto
 • Headerfoto
 • Profielnaam
 • Biografy
 • Locatie
 • Website url
 • Twitter link

Via My Profile – Edit profile kan je deze gegevens achteraf nog aanpassen of toevoegen.

Zodra je alles hebt ingevuld klik je op “Submit”.

Profiel aanmaken solsea

NFT uitzoeken

Zodra je je wallet gekoppeld hebt en een account aangemaakt hebt kan je op zoek naar een NFT die je wilt om deze vervolgens te kopen.

In de menubalk zie je “Explore” staan. Als je daar met je muis gaat overhangen dan kan je vervolgens klikken op:

 • NFTs
 • Collections
 • Stats
 • Calendar
 • The first 100

NFTs

Dit zijn alle losse NFT’s die er te koop zijn. Dit zijn zowel de losse NFT’s als diegene die ook in een Collectie te vinden zijn. Je kan deze sorteren op bijvoorbeeld prijs of zeldzaamheid. Je kan een tag selecteren (bijv. 2D, 3D, metaverse, domeinnaam,…) of verder filteren op categorie:

 • 3D
 • Art
 • Painting
 • PFP
 • Photography
 • Trading Cards
 • Video
NFT's uitzoeken op Solsea

Collections

Een Collectie is een verzameling van soortelijke NFT’s. Flippies bijvoorbeeld zijn 10.000 uniek gegenereerde pinguïns NFT’s. De pinguïns zien er allemaal net een beetje anders uit. Zo heeft de ene een roos en de andere een groen hoofd, heeft de ene een hoed op en de andere een pet en ook het kledingstuk kan verschillen.

NFT collection Solsea

Bij de Meerkat Millionaires Country Club is dan weer elk plaatje een kat met andere hoedjes, kledingstukken en gezichtsuitdrukkingen.

De Solchicks NFT’s is een collectie verschillende kuikens waar een game aan vastgekoppeld zit.

Meerkat Millionaires country club

Stats

Dit zijn de top collecties van de afgelopen 24 uur. Je kan er ook voor kiezen om deze van de afgelopen 7 dagen, 30 dagen of all time te bekijken.

Calendar

Bij de kalender zie je alle aankomende collecties met de datum en tijdstip dat deze gelanceerd worden.

The first 100

The first 100 is een digitale galerij met de werken van de pioniers en early adopers van Solsea waar je virtueel doorheen kan lopen.

NFT kopen op Solsea

Heb je een NFT gevonden die je wil kopen? Super! Het kiezen is het moeilijkste en heb je nu achter de rug. 

Klik op de NFT die je wil en je krijgt nu alle info over deze NFT te zien.

Klik op de knop “Buy NFT”.

NFT Kopen op Solsea via de Solana blockchain

Je moet je aankoop nog bevestigen via je wallet. Daar krijg je de prijs van de NFT samen met de transactiekosten te zien.

Aankoop van NFT bevestigen via de Phantom wallet

That’s it 🙂

NFT bewaren

De NFT wordt nu automatisch in je wallet bewaard omdat deze gekoppeld is met Solsea.

Ga in Solsea naar “Wallet” – “NFTs in my wallet”. Daar zie je de pas aangekochte NFT staan.

Ook als je naar de Solana wallet gaat die je gebruikt had om te koppelen met Solsea (Phantom, Solflare of één van de andere), dan vind je daar de gekochte NFT.

NFT bewaren Solsea en Phantom wallet

NFT kopen op Solana conclusie

Het kopen van een NFT op Solana is heel makkelijk. Als je een wallet hebt aangemaakt en gekoppeld dan gaat het kopen in een paar seconden. Het moeilijkste van het kopen van een NFT is uitzoeken welk je wil hebben. 

Voor het voorbeeld van het artikel en de video heb ik een willekeurige NFT genomen zonder rekening te houden of dit een goede NFT is en of deze een investering is die veel kan opbrengen.

Heb jij al eens NFT’s gekocht of ga je het voor het eerst proberen? Laat me zeker iets weten onderaan dit artikel in een reactie.

Succesvol NFT's leren flippen!

Leer NFT’s ontdekken, kopen, verkopen, handelen en maken en krijg toegang tot de Discord community waar aan- en verkopen gedeeld worden.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?