Elke Aerts

in het kort

Sinds 2013 is voor mij de tocht online ondernemen begonnen. Hiervoor werkte ik als als dtp’er in een bedrijf, vervolgens als freelancer en begon een fysiek magazine.

Toen dat niet zo goed liep, ging op op zoek naar oplossingen en ontdekte online marketing. Het bleek dat ik daar “aan” van ging. Ik vond het zo interessant dat ik er over bleef leren, ook in mijn avonduren.

Ondertussen heb ik de blogs www.veganistischkoken.nlwww.ecologischgenieten.nl en 
www.goherbie.com waar ik duizenden mensen mee inspireer.

Ik hielp ook ondernemers die hun eerste stappen gingen zetten in de online wereld. Dit door ofwel dingen voor hen op te zetten of hen uitleg te geven of mee te denken via skype, op afstand dus.

Ik wil nu voor een breder publiek mijn ervaringen en kennis delen via deze blog: Online Vibes.

Werkervaring

Opleidingen

Elke Aerts online ondernemer

Mijn ervaring

Ik werkte 5 jaar bij 2imagine. Een bedrijf dat zich bezich hield met geautomatiseerd catalogi maken en het ontwikkelen van een SaaS-oplossing voor de drukkerij wereld. Als DTPer werkte ik nauw samen met de programmeurs. Af en toe gaf ik ook een opleiding hoe andere bedrijven met de software konden werken.

Ik werkte er graag en had leuke collega’s maar het borrelde te hard om iets voor mezelf te doen. Ik besloot het risico te nemen. Eerst maakte ik websites voor bedrijven en startte iets daarna als freelancer voor een drukkerij. Eerst was dat ter plaatse maar dat veranderde al snel in werken op afstand. Opdrachten kreeg ik via mail en de bestanden via ftp.

In 2012 startte ik het eco-magazine Visita met mijn toenmalige man. Het magazine werd door gans Vlaanderen verspreid bij bakkers, sportzaken en vooral natuurwinkels. Daarnaast kon men ook de online versie van het magazine downloaden. Het magazine heeft 2 jaar bestaan en is uitgegroeid tot wat nu de blog www.ecologischgenieten.nl is.

Eind 2013 startten we daarnaast ook de blog www.veganistischkoken.be. We brachten dat jaar al meteen een gratis en betalend ebook uit. In die tijd was dat nog vrij bijzonder zo’n ebook. De blog groeide goed qua aantal bezoekers maar ook qua aantal mensen op onze mailinglijst.

Gedurende twee jaar hadden we een webshop met vegan voeding. Daar besloten we mee te stoppen omdat het lastig is met producten die kunnen vervallen te werken. En ondertussen kwam er steeds meer beschikbaar in supermarkten waardoor we niet echt meer zo nodig waren.

We maakten twee digitale cursussen: Transvegan Jezelf en Koken met Seitan.

In 2017 brachten we in eigen beheer ons eerste hardcover boek uit No Milky Way – vegan desserts. Dat won meteen de Belgian Vegan Award voor beste kookboek. Het jaar daarop verscheen het 2de kookboek No Milky Way 2 – vegan lunch dat ook de Belgian Vegan Award won. De blog is nu overgezet naar www.veganistischkoken.nl en groeit nog steeds.

Ondertussen werk ik alleen waardoor het maken van kookboeken naar de achtergrond verschoven is en ik me meer op affiliate marketing ben gaan richten. Ik vind dit een mooie manier omdat ik dan waarde kan delen, een eerlijke mening kan geven en als iemand geïnteresseerd is er ook nog iets mee verdien zonder dat het deze andere persoon meer kost. Win-win.

Ik vind afwisselend werk heel leuk waardoor is nu zowel op Online Vibes mijn ervaring met online marketing en online business deel, als dat ik Veganistisch Koken en Ecologisch Genieten verder laat groeien.