Peggy pay review

peggy pay review

Ik kende Peggy Pay nog niet, maar zij namen contact met me op met de vraag of ik hun systeem ook eens wilde testen. Software testen vind ik leuk, dus ik zei ja tegen deze review van Peggy Pay.

Wat is Peggy Pay?

Peggy Pay is een systeem om betaalpagina’s mee te maken. Het is van Nederlandse makelij.

Je kan er zowel eenmalige als herhaaldelijke betaling mee ontvangen en je kan er heel wat aan tweaken om er je eigen ding mee te doen. Zoals je zal merken is het systeem geoptimaliseerd op conversie.

Als je maar enkele producten hebt dan is een webshop vaak overkill en ook niet het meest ideale voor veel verkopen.

Wat de voor- en de nadelen zijn van Peggy Pay lees je in deze review.

Functies van Peggy Pay

Wizard

Als je voor het eerst inlogt kan je meteen een wizard doorlopen met 5 stappen. Dat is heel handig zodat je niet eerst een handleiding moet doorworstelen, maar aan de hand wordt genomen om je eerste betaalpagina te maken.

sjablonen in Peggy Pay

Steeds als je een nieuwe pagina gaat maken kan je trouwens kiezen om met een blanco pagina te starten of via de wizard.

Als je niet zo technisch bent dan stel ik voor om het daarbij in eerste instantie te houden en niet meteen alle instellingen gaan aan te passen. Het voordeel van Peggy Pay is dat je zelf heel veel controle kan uitvoeren en dingen kan gaan aanpassen, maar dat kan je overrompelen als je pas start. Houdt het bij de basic instellingen en layouts en dan blijft het eenvoudig.

Layout en structuur aanpassen

Je kan zelf de structuur en layout van je betaalpagina wijzigen. Behalve de standaard template, kan je allerlei blokken, zoals testimoniums, extra tekstvlakken gaan toevoegen of verwijderen. Dit kan makkelijk via drag&drop.

Layout betaalpagina aanpassen

Behalve de structuur kan je ook de layout van elke blok aanpassen. Je kan er een kader rond zetten, meerdere kolommen gebruiken, een achtergrondkleur gebruiken. Of zelfs aangepaste CSS per blok voorzien.

Paginataal kan in het Nederlands of in het Engels.

Google analytics tracking en Facebook pixel kan je invullen

Het formulier

Je kan ervoor kiezen om enkel naam en e-mailadres te tonen. Dat zorgt voor het sneller invullen en betalen. Als je een fysiek product wil versturen dan vraag je uiteraard ook naar de adresgegevens.

Als je hele lange formulieren hebt, kan je deze opsplitsen in meerdere stappen.

Je kan met kortingscodes gaan werken. Hiervoor kan je een bedrag of een percentage ingeven. Je kan eventueel een geldig vanaf en geldig tot datum ingeven. Of de korting beperken, bijvoorbeeld enkel voor de eerste 10.

kortingscodes Peggy Pay

Wat ik lastig vind is dat je de bedragen in centen moet weergeven. Kost je ebook €17 dan moet je 1700 invullen.

Je kan webhooks instellen en Peggy Pay koppelen met Zapier waarna je het met heel veel andere software kan verbinden.

Wat ik er nog in mis is een 1-klik upsell. Ik heb contact met hen gehad en dit zit al in de testfase. Vanaf eind januari zal het beschikbaar zijn. Dat zou een belangrijke toevoeging zijn aangezien, dat voor een hoger orderbedrag kan zorgen zonder extra moeite.

Wat wel mogelijk is, is de toevoeging van een kassakoopje. Zowel ik als mijn Mastermind-collega’s hebben goede resultaten met een kassakoopje. Dus als je aan de slag gaat met Peggy Pay zou ik je zeker aanraden om dat op je betaalpagina toe te voegen.

Abondend cart

Wat ik zelf de meest interessante functie van Peggy Pay vind, is dat als iemand het betaalformulier invult, maar niet afrekent, dan kan het systeem automatisch een mail naar deze persoon uitsturen. Vaak gaat dat via integraties met e-mail marketing software, maar Peggy Pay kan dit zelf. Dit geld ook als de betaling al wel gestart is maar niet afgehandeld is.

Je kan kiezen wanneer deze mail uitgestuurd moet worden, x aantal minuten, uren of dagen na het invullen van het betaalformulier, met als minimum 30 minuten.

herinnering bestelling - abondend cart bij Peggy Pay

Als je een pagina volledig naar je zin gemaakt hebt, kan je deze dupliceren om op dezelfde manier al je pagina’s aan te maken.

Betalingen

Betalingen ontvangen kan via Mollie, Paypal of Multisafepay. Ik testte met Mollie.

Je kan een eenmalige betaling ontvangen, bijvoorbeeld als je een ebook verkoopt, of je kan met abonnementen werken, bijv. als je een lidmaatschap hebt. Daarbij kan je werken met een gratis proefperiode of aangepast startbedrag. Bijvoorbeeld de eerste maand voor slechts €1, of de eerste maand juist meer omdat je dan meer werk hebt.

Wat niet gaat zijn termijnbetalingen. Als je dat zou willen gebruiken is dat zeker belangrijk om te weten. Bij Peggy Pay lieten ze me weten dat dit eind februari/begin maart toegevoegd zal worden.

Je kan een maximum aantal aanmeldingen instellen. Dat kan handig  zijn als je bijvoorbeeld een workshop geeft waar je maximum 10 mensen tegelijk kan helpen.

Betaalpagina formulier van Peggy Pay

Na betaling

De klant komt standaard op de bedankpagina van Peggy Pay. De tekst hiervan kan je aanpassen. Je kan ook kiezen om een eigen bedankpagina te gebruiken en daarvan de url door te geven waarnaar ze gestuurd moeten worden na betaling.

Nadat het betaalformulier ingevuld is kunnen er acties gebeuren. Deze kunnen betrekking hebben op email, boekhouding, bestanden en developpers

Email

Mail die vanuit het systeem gestuurd wordt naar jou en de klant. Je kan het contact ook rechtstreeks laten doorsturen naar Mailchimp, ActiveCampaign of Campaign Monitor.

In deze mail kan de download zitten van een digitaal product.

Facturen kan je ook meesturen in de mail. Maar het maken van de facturen vind ik niet zo gebruiksvriendelijk. Dit moet je per formulier apart opzetten en je moet je gegevens invullen. Land en btw-nummer staat er standaard niet op, dus die moet je via extra velden toevoegen. Na mijn feedback gaan ze dit toevoegen in de januri-update. Maar het facturatie-gedeelde zal in de helft van 2021 volledig herbekeken en aangepast worden.

Boekhouding

Je kan een betaling onmiddellijk naar Moneybird sturen.

Bestanden

Bestanden die je uploadt kan je rechtstreeks naar Dropbox sturen.

Developers

Info kan doorgestuurd worden via een https post action.

Publiceren

Je kan via een WordPress plugin de betaalpagina integreren in je website, of via een script code. Daarvoor kan je max. 3 domeinnamen doorgeven waarop de code mag verschijnen. Heb je 3 websites, dan kan je het voor alle 3 gebruiken. Wil je het voor meer domeinnamen kunnen doen, dan kan dat als je ietsje extra betaald per domeinnaam.

Je kan ook werken met losse pagina’s. Je kan hiervoor een eigen subdomein voor Peggy Pay kiezen of een eigen domeinnaam koppelen aan de betaalpagina.

Bij die subdomein had ik verwacht dat je er al je pagina’s kon orderhangen, maar dat is jammer genoeg niet het geval. Mijn verwachting was onlinevibes.peggypay.com/naamproduct1 en dat je dan vervolgens onlinevibes.peggypay.com/naamproduct2 kan aanmaken. Wat er echter gebeurd is dat je voor product1 de domein onlinevibes.peggypay.com krijgt en voor product2 iets anders moet nemen. Daarom is dit niet echt handig en kan je beter ofwel de standaard url gebruiken ofwel de pagina integreren op je website.

Na contact met Peggy Pay lieten ze me weten dat ze het zelf ook niet handig vonden en dit in de code al aangepast hebben. Dit zal dus ook in januari mee uitgerold worden op de manier zoals mijn verwachting was.

Wat kost Peggy pay?

Je kan kiezen of je per maand, kwartaal of jaar bestelt. Per jaar is uiteraard goedkoper en kost €24,75 per maand (je betaalt dan 297 per jaar), per kwartaal betaal je €33 en per maand €39. De bedragen zijn excl. btw.

Hiervoor kan je 30 betaalpagina’s aanmaken, heb je 3GB aan opslag, 3 domeinen en 500 transacties. Je kan dit opwaarderen indien nodig.

  • Per 5 betaalpagina’s extra: €2 per maand
  • 2500 extra aanmeldingen: €2 per maand
  • 2GB extra opsla: €2 per maand
  • Per extra domein: €5 per maand
  • Per 100 extra transacties: €5 per maand

Wil je geen abonnement dan kan kan je ook opteren om per transactie 1,5% te betalen.

Twijfel je nog of Peggy Pay wat voor jou is? Je kan het alvast 14 dagen gratis uitproberen.

Conclusie Peggy Pay

Pluspunten

Minpunten

Benieuwd wat jij van Peggy Pay vindt, laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina. Nog vragen erover? Stel ze gerust.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?