Safepal s1 – crypto hardware wallet (review & uitleg)

Safepal S1 review crypto hardware wallet

In deze Safepal S1 review vertellen je meer over de functionaliteiten van deze crypto hardware wallet.

Wat is Safepal?

De Safepal S1 is één van de goedkopere hardware wallets op de markt. Het is een compacte wallet die makkelijk is in gebruik. Je kan er je crypto op bewaren en via de app ook crypto kopen, swappen, en hebt je toegang tot Dapps.

Safpal is in januari 2018 ontstaan waarna zo’n 10 maanden later Binance investeerde in deze wallet. De eerste verkopen kwamen er in mei 2019. Ondertussen maken er al meer dan een miljoen mensen uit 196 landen gebruik van de wallet.

De Safepal S1 crypto wallet ondersteunt 32 blockchains en meer dan 30.000 tokens. Er zit geen beperking op het aantal crypto’s dat je kan opslaan. Je kan zelf makkelijk de tokens toevoegen die je wilt via de app. Via upgrades kunnen ook nieuwe tokens aangeboden worden.

Info over de Safepal S1?

Behalve de Safepal S1 zit er ook een micro USB-kabel in de doos om je wallet op te kunnen laden. Er zitten maar liefst 3 recovery sheets bij waar je je mnemonic phrase op kan schrijven (24 woordjes) zodat je altijd toegang hebt tot je crypto’s, ook al gebeurt er iets met je wallet. Wil je het nog wat veiliger dan kan je eentje van staal bestellen.

Verder zit er nog een handleiding bij, een klein schoonmaakdoekje en 2 stickers.

De wallet zelf is zo groot als een creditcard maar is een beetje dikker door de technologie die er in zit. Daardoor is deze ook makkelijk mee te nemen.

Het schermpje waar je je transacties mee kan bevestigen is 2,5 cm.  Dat is niet heel groot maar het heeft wel een hoge resolutie waardoor de informatie die er op komt helder is en duidelijk leesbaar.

Aan de achterkant van de Safepal S1 zit een camera. Daar kan je makkelijk een QR-code mee inscannen om zo crypto’s naar een andere wallet van je of iemand anders te versturen. Je kan de crypto’s zo ook sturen naar je broker of exchange zodat je de crypto’s terug kan verhandelen.

Aan de onderkant (de smalle zijde) zit het oplaadpunt waarin je de meegeleverde USB-kabel kan stoppen. Je hebt zelf wel een stekker nodig om de kabel in te steken. Waarschijnlijk heb je die al van je mobiel of een ander toestel. De batterij van de Safepal zou zo’n 20 dagen meegaan als je de wallet dagelijks gedurende 10 minuten gebruikt. Veel langer dus als je het voornamelijk gebruikt voor opslag en er niet onmiddellijk mee gaat handelen.

Aan de rechterkant zit een kleine powerknop waarmee je de wallet aan en uit kan zetten.

Het scherm is een digitaal display en toont je informatie. Dit is geen touchscreen. Je zal de informatie zoals je pin-code moeten ingeven door op de pijltjes die onder het scherm staan in te toetsen.

Hoe werkt Safepal S1?

Om de Safepal te kunnen gebruiken heb je ook de Safepal app nodig.

Download de Safepal app

Safepal heeft een eigen app die je kan downloaden via zowel de Apple Store als Google Play.

Behalve op je telefoon kan je de app ook op je Mac installeren. Hiervoor heb je wel minstens macOS11.00 nodig én een Apple M1-chip. 

De app is in meerdere talen beschikbaar, maar jammer genoeg niet in het Nederlands. Je kan kiezen voor Engels, Duits, Franks, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees, Russisch, Spaans, Thai, Traditioneel Chinees, Turks of Vietnamees.

Behalve je Safepal S1 koppelen kan je via de app ook een software wallet aanmaken of importeren.

Maak je wallet aan

Nadat je de wallet hebt opgezet, krijg je instructies op je scherm om de wallet aan te maken of eventueel een oude te herstellen. Je kiest eerst de taal die je wilt gebruiken. Dat zal waarschijnlijk Engels zijn aangezien er geen Nederlands tussen staat.

Safepall en app verbinden

Open de Safepal app en klik bij Pair Hardware Wallet op “SafePal S1”. Scan met je mobiel de QR-code die te zien is op de Safepal S1. Je zal op de hardware wallet 6 cijfers zien verschijnen die je in de app moet ingeven. Dit is de authenticatie. Je zal nu de melding krijgen dat het een authentieke wallet is die voor de eerste keer gebruikt wordt. Dit is een extra veiligheid om ervoor te zorgen dat er niet zomaar een tweedehands wallet naar je opgestuurd is. Nu krijg je op je mobiel ook een QR-code die je kan inscannen met je wallet.

Dan zijn ze nu met elkaar verbonden.

Gebruik Safepal voor je transacties

In de app klik je op het linkse icoontje (portefeuille) om een overzicht te krijgen van alle Crypto’s in je bezit op je Safepal. Je kan hier meerdere cryptocurrencies toevoegen. Wil je een munt ontvangen of versturen dan klik je op de desbetreffende munt, bijvoorbeeld Bitcoin.

Hier zie je je wallet adres, hoeveel Bitcoin je op dat adres hebt. Je hebt hier ook 3 knoppen waar je kan klikken:

 • Receive: Als je crypto naar je hardware wallet wilt versturen of als iemand anders jou Bitcoin wilt versturen.
 • Send: Als jij Bitcoin wilt versturen naar iemand anders of naar een andere wallet van je
 • Buy Coin: crypto kopen

Crypto ontvangen

Wil je Bitcoin (of een andere munt) naar je Safepal S1 sturen, dan klik je op “Receive”. Je krijgt nu een QR code te zien en ook je wallet adres. Nu kan je de code inscannen of het adres kopiëren om zo vanaf een andere wallet of exchange je eigen crypto’s veilig op de wallet te zetten. Ook anderen kunnen de QR-code inscannen om jou zo Bitcoin te geven.

Om de transactie te bevestigen moet je je pin-code ingeven.

Crypto versturen

Wil je crypto die op je Safepal S1 staat naar iemand anders versturen (of naar een andere wallet van je), dan klik je op “Send”.

Bij “To” kan je het adres invullen van de wallet waarnaar je gaat versturen. Aangezien de Safepal ook een camera heeft kan je makkelijk de QR-code van de andere wallet inscannen zodat het adres automatisch ingevuld wordt.

Je vult ook het bedrag in dat je wilt versturen.

DApps

Met het middenste icoontje van de Safepal app heb je toegang tot allerlei DApps.

Handelen

Het icoontje met de twee pijltjes dient om te handelen. Hierbij kan je swappen of rechtstreekst op Binance DEX verhandelen.

Wil je swappen dan kies je welke munt je wilt weg doen en welke munt je daarvoor in de plaatst wilt ontvangen en uiteraard ook voor welk bedrag. Zorg er wel eerst voor dat je beide munten hebt toegevoegd bij de portfolio.

Account

Het laatste icoontje (mannetje) zijn je account instellingen. Wat krijg je hier te zien?

 • Security settings
 • Recovery Back-up
 • Transaction cost
 • Currency
 • Language
 • Clear browser cache
 • DApp Node setting
 • Appearance
 • Adress book
 • Color Preference
 • About

Hoe veilig is Safepal S1?

Safepal denkt op meerdere gebieden aan de veiligheid. Dat is natuurlijk ook belangrijk voor een crypto wallet.

Verpakking

Aan de zijkanten van de doos plakt een stikker zodat het deksel er niet af kan. Hieraan kan je ook zien dat de doos nooit eerder is open geweest.

Zoals hierboven ook vermeld moet je het toestel voor het eerste gebruik authentificeren. Dit proces kan je niet overslaan waardoor je zeker bent dat het een nieuw toestel is dat nooit eerder is gebruikt.

Hardware beveiliging

Sappel S1 heeft veiligheidsniveau EAL 5+. Dit is evenveel als de populaire Ledger Nano X. Het grote voordeel t.o.v de Ledger is dat Safepal niet werkt met een USB-connectie. Het is zelfs een volledige koude opslag (cold storage) want het gebruikt ook geen Bluetooth, WiFi, NFC of radiofrequenties. De wallet staat dus volledig los van het internet. Uitwisseling van gegevens gebeurt door het scannen van een QR-code. 

De usb-stekker is dus enkel om het toestel op te laden en niet om een verbinding te maken met je computer.

Safepal zal random de getallen genereren zodat je private key uniek is en volledig willekeurig gegenereert is.

Er wordt ook gebruik gemaakt van een zelfvernietigingssysteem. Als er een aanval op de wallet gebeurt dan zal de wallet dat herkennen. Alle gegevens op de wallet zullen dan verwijderd worden zodat er geen spoor te vinden is voor een hacker.

Firmwire beveiliging

Om een transactie te bevestigen moet je een 6-cijferige code invoeren. Deze cijfers staan niet in de volgorde 1 2 3 met daaronder 4 5 6 enzoovoor. Nee, elke keer staan de cijfers op een andere plek.

Je kan ook een passphrase opgeven. Deze dient als een 2 factor authenticatie als je je mnemonic phrase wilt ingeven. Voor de naam die je aan je wallet geeft staan er nog 3 karakters (cijfers en letters). Dit is een veiligheidsvoorvoegsel.

De Safepal wallet zal enkel veiligheidsupdates uitvoeren die van de officiele Safepal website komen. Door regelmatige updates zal je wallet ook veilig blijven.

Beveiliging van de app

De app heeft interactie met het internet zodat je de waardes van je crypto kan bekijken en bijvoorbeeld nieuwe crypto kan kopen. De wallet zelf zorgt ervoor dat de private key offline blijft zodat het veilig is. De app kan je beveiligen met een wachtwoord. Dat kan je invoeren de eerste keer dat je de Safepal app opent.

In de app kan je naast je saldo op een icoontje met een oogje klikken. Zo kan je ervoor zorgen dat de balans niet getoond wordt als anderen met je meekijken. Ze hoeven namelijk niet te weten wat je in je bezit hebt.

Safepal token

Safepal heeft ook zijn eigen token de SFP. Deze dient om het Safepal ecosysteem te ondersteunen en is gebaseerd op de Binance Smart chain. Wie SFP tokens bezit kan korting krijgen bij het swappen, rewards ontvangen (zoals airdrops, staking opbrengsten, safepal NFT’s). Holders kunnen ook mee stemmen voor nieuwe functies of producten.

Ervaringen met de Safepal S1

Mensen vinden de Safepal niet alleen leuk voor zijn prijs, ook het feit dat deze zo compact is en dat het een eigen camera heeft om QR-codes te scannen wordt als heel handig ervaren. Op verschillende plaatsen waar deze wallet te koop is, krijgt de wallet een hele goede beoordeling en zijn gebruikers er enthousiast over.

Safepal S1 kopen

Wil je de Safepal S1 bestellen dan kan je dat best doen bij een officiële verdeler.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?