SMMB masterclass van Boyd Hoek – cursus review (update dec. 2020)

SMMB Masterclass van Boyd Hoek - review en ervaring

Deze keer een review van de cursus SMMB masterclass van Boyd Hoek. Hier vertel ik je meer over de inhoud van de cursus, wie Boyd hoek is en waarom een social media marketing bureau starten een interessante business is.

De SMMB masterclass is een cursus die steeds verbetert op basis van wijzigingen in bijvoorbeeld het gedeelte waar je adverteert in Facebook en op basis van reacties van klanten. Daarom zal ik deze SMMB Masterclass review ook af en toe van een update voorzien. De eerste versie was van maart 2020 (zie ook video), in juni en december 2020 heb ik het aangepast.

Voordeel van het hebben van een social media marketing bureau 

Een heel groot voordeel is dat iedereen er mee kan starten. Je hebt namelijk geen startkapitaal nodig. En behalve een computer heb je ook geen kosten. Advertenties die je draait voor je klant kosten geld, maar deze zijn natuurijk voor de klant.

Social media kan heel veel doen voor een bedrijf. Grote bedrijven hebben vaak vast iemand in dienst hiervoor, maar de kleinere bedrijven niet. Aangezien zij zo druk met hun eigen bedrijf bezig zijn hebben ze geen tijd of zin om zich met de social media bezig te houden. 

Ik sprak 2 weken geleden nog een bevriend ondernemerskoppel. Ik zag hen ineens heel actief of zowel Facebook als Instagram, terwijl er daarvoor maanden niks online kwam. Wat bleek, ze hadden iemand ingehuurd om hun social media te doen. 

Als jij uit de ratrace wil en je eigen zaak wil opstarten, dan ga je nadenken wat je zoal graag doet. Als je vanuit je omgeving hoort, je bent de hele tijd met social media bezig, dan kan er misschien een belletje beginnen rinkelen. Social media voor bedrijven gaan doen is een nieuwe job. Bovendien kan je zo locatie-onafhankelijk werken.

Kijkje achter de schermen bij de SMMB masterclass van Boyd Hoek

Wat is de SMMB masterclass?

De SMMB masterclass is een 6 weken durende online training waarin je leert hoe je je eigen social media marketing bureau kan opstarten. Doordat het online is, kan je de cursus volgen wanneer je wilt. Dus als je nog op school zit of een gewone baan hebt, dan kan je de cursus ’s avonds en in het weekend volgen.

Behalve video’s die je stap-voor-stap verder helpen, is er ook elke week een coaching call. Kan je daar niet live bij zijn, dan kan je de opnames achteraf beluisteren.

Om deze masterclass te volgen heb je geen voorkennis nodig. Niet op business gebied, maar ook niet op social media gebied. De training is stap-voor-stap, dus je komt alles tegen wat je nodig hebt. Je krijgt kant-en-klare ads en funnels waar je direct mee aan de slag kan.

De cursus duurt 6 weken en er zijn dus ook 6 modules. Na deze 6 weken blijf je trouwens toegang hebben tot de cursus.

SMMB Masterclass - modules cursus

Je fundering leggen

In de eerste week ga je de fundering van je business leggen. Wat is het business model, in welke markt ga je aan de slag, wat weet je over deze markt? En natuurlijk een goede mindset komt er ook bij kijken.

 • Je fundering leggen
 • Het business model
 • Je markt, service en aanbod
 • Je markt leren kennen
 • Mindset

Resultaten behalen

Hoe werkt het Facebook algoritme, sales proces, hoe zet je alles op, ads en andere tools die je nodig hebt. Bovendien krijg je een heel systeem voor 3 markttypes dat je gewoon kan kopiëren.

 • Het Facebook algoritme
 • Het sales proces
 • De opzet (business manager en pixel)
 • SMM voor lokale bedrijven
 • Ads opzetten
 • Clickfunnels
 • Zapier
 • Competities runnen
 • Skeletsysteem restaurants
 • Skeletsysteem tandarts
 • Skeletsysteem fitness industrie

Je eerste klant

Geen business, geen inkomen zonder klanten. In week 3 ga je je eerste klant werven.

 • Je eerste klant
 • Proefperiode resultaten

Sales

Je gaat de social media marketing voor andere bedrijven doen, maar hoe kom je aan deze bedrijven. Hoe ga je het gesprek met hen aan en zorg je ervoor dat jij voor hen aan de slag mag.

Sales is iets wat veel mensen moeilijk vinden. Je kan perfect je job (de social media uitvoeren) doen, maar je moet natuurlijk wel klanten hebben waarvoor je dat gaat doen. Heel goed vind ik dat in deze cursus aandacht wordt besteed aan hoe je dat kan doen. Via een script en opnames van gesprekken die Boyd zelf gedaan heeft, weet je duidelijk hoe het moet. Dan is het aan jou om hierin te gaan oefenen.

Inhoud van de cursus SMMB Masterclass
 • Meetings zetten: cold calls
 • Meetings zetten: FB en linkedin
 • De close formule
 • Sales script
 • Boyd’s live sales calls

Systemen en processen

 • Automatische betalingen en facturen
 • Het magische contract
 • Klanten on-boarden

Passief maken en schalen

Je social media bureau loopt. Je krijgt veel meer klanten dan dat je zelf kan uitvoeren. Of je wil misschien wat meer vrije tijd. Dan kan je met freelancers gaan werken zodat jouw bureau groeit. Hoe je ze inhuurt en kan managen leer je in week 6.

Coaching calls!

Elke week heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een coaching call. In zo’n call kan je live je vragen stellen alsof je fysiek bij een coach bent. De vragen kunnen heel inhoudelijk zijn en Boyd denkt echt met je mee om jou en je klant verder te helpen.

Door ook naar de vragen van anderen en de antwoorden daarop te luisteren, gaat het voor je zelf ook duidelijker worden hoe je het zelf kan aanpakken.

SMMB coaching call
Coaching SMMB

Kan je er niet live bij zijn, dan komt de opname achteraf in de cursus-omgeving te staan. Momenteel staan er al 43 video’s van de opnames van de vorige coachingcalls in de cursus.

Opname coaching call

Op het einde van de cursus, als je alles effectief doorlopen hebt, kan je ook een certificaat aanvragen.

Wil je de 6 weken sneller of trager doorlopen, dan kan dat. Je hebt levenslang toegang tot alle video’s en downloads.

Wie is Boyd hoek?

Boyd Hoek is de maker van de SMMB Masterclass. Op zijn 18e gestopt met school. Hij heeft geen diploma’s (behalve voor zwemmen). Momenteel is hij 21 (geboren op 28 april 1999). Hij ging zelf aan de slag met zijn eigen social media marketing bureau, dat hij startte toen hij op school zat. Het bedrijf heet Digital Presence en richt zicht op personal trainers. Dit werd een groot succes. Na een jaar verdiende hij meer dan 10K per maand. Nu leert hij andere (jonge) ondernemers om ook hun eigen bureau op te starten.

Wie is Boyd Hoek van de SMMB Masterclass?

Is zijn verhaal dan allemaal rozengeur en zonneschijn? Nee helemaal niet. In zijn jeugd miste hij een vaderfiguur waardoor hij niet zeker van zichzelf was. Dat bracht hem op het slechte pad, wist niet wat hij met zijn leven aan moest vangen en om alles te verdringen, ging hij feesten.

Hij zag zich ook niet in een gewone 9-17u job. Maar wat dan wel? 

Door een gesprek met iemand ging hij zijn leven compleet anders aanpakken: sport, terug werken en ondertussen zijn eigen bedrijf opstarten.

Hij kreeg zijn eerste klanten die grotere bedragen (€500-1000) betaalden en besloot naar Bali te gaan. Daar legde hij zijn hele proces vast op Youtube. Daardoor gingen mensen hem vragen hoe hij dat gedaan had en begon enkelen ervan persoonlijk te coachen. Omdat steeds meer mensen de hulp van Boyd hoek wilden is hij de training SMMB Masterclass begonnen.

Gratis training van Boyd hoek

Boyd Hoek heeft ook een gratis training waarin je leert dat je met kleine advertenties te draaien voor bedrijven al inkomsten van €1000-€3000 kan verdienen. Je hebt hiervoor geen startkapitaal nodig.

Wat kost de SMMB masterclass?

Een goede opleiding om een zaak te kunnen starten, dat kost natuurlijk iets. Maar het is dan ook geen hobby, je gaat er achteraf je inkomen mee verdienen. De SMMB Masterclass kost €997. Heb je dat geld niet meteen op tafel liggen, dan kan je ook in 3 termijnen betalen. Per termijn betaal je €397. 3 termijnen samen kosten je €1191, dus als je het in één keer betaald doe je er voordeel €194 mee. Daar kan je ook iets leuks mee doen of dat geld meteen in je eigen business stoppen.

De prijs is inclusief btw, dus als je een bedrijf met btw-nummer hebt, dan krijg je dit bedrag terug. Betaal je met een Belgisch btw-nummer dan hoef je het btw-bedrag niet eerst zelf te betalen.

Je hebt trouwens ook 14 dagen garantie.

Ik merk dat sommige mensen op het internet vinden dat dit heel veel geld is voor zo’n cursus. Sommige zeggen alles zelf wel via youtube filmpjes te bekijken. Dat kan natuurijk.

Zelf deed ik dat in het begin ook, maar ik maak nu de investeringen van zulke cursuusen omdat die je heel veel tijd kunnen uitsparen. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken en de juiste volgorde te plaatsen. Je krijgt hier alles stap-voor-stap aangeraakt. Dat scheelt je maanden, soms zelf jaren.

Bovendien is het bedrag niet alleen voor de online cursus. Je krijgt er nog wekelijkse coachingscalls bij waar je met al je vragen terecht kunt.

En in de Facebook groep, die enorm actief is, kan je elk moment van de dag terecht met je vraag. De andere cursisten zien je niet als concurrent maar reageren op vragen die gesteld worden. Samen leren en groeien.

Werkt de cursus?

Als je verwacht dat je de cursus aanschaft en dat je meteen €10.000 op je rekening hebt staan, dan zit je er naast. Met enkel kennis kom je er niet, je zal daadwerkelijk zelf aan de slag moeten gaan om resultaten te halen.

Maar als jij iemand bent die echt actie onderneemt en een succesvolle online business wil gaan creëren dan heb je met deze cursus de goede handvaten hoe je stap-voor-stap aan de slag kan. Je begint van nul en bouwt het elke maand verder uit. 

Ga eens op je bek en leer ervan en stel zeker je vragen in de Facebook groep of tijdens de coaching calls. Het is een skill die je moet leren en door het vaker te doen zal het steeds beter lukken.

SMMB Masterclass review – mijn ervaring

De SMMB Masterclass is een tijd geleden in de uitzending van NOS gekomen. Negatieve reacties op de cursus zijn vaak dat er te veel gesproken wordt alsof het een snel rijk worden formule is en veel mensen daar niet in slagen.

Zoals ik iets eerder al zei, moet je er daadwerkelijk voor werken en kan je niet in de zetel gaan liggen tot het geld binnen stroomt. Maar als je alle stappen doorloopt en blijft volhouden dan kan je er een mooi inkomen mee verdienen. En dat kan op termijn meer zijn dan bij een standaard baan.

Het is een cursus met voor- en tegenstanders en ik merk dat de tegenstaanders vaak het luidst roepen. Ik weet niet precies waarom, ze geloven het niet, vertrouwen het niet, … Vaak reageren ze heel grof en persoonlijk aanvallend op bijv. mijn Youtube-filmpje over de cursus.

Ik vind het nogal vreemd dat er rond deze cursus zoveel heisa is ontstaan. Het is namelijk een gewone cursus zoals er zo vele zijn. Een duidelijk stappenplan dat je kan volgen.

En je krijgt ook nog eens de mogleijkheid om wekelijks naar het webinar van Boyd zelf te kijken en hem rechtstreeks vragen te stellen. Dat is bij vele andere cursussen niet mogelijk.
Er zit een 14 dagen garantie bij de cursus, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je geld terug te vragen, mocht je het toch maar niks vinden.

Ik had nog een vraagje bij de cursus en kreeg de volgende dag meteen antwoord. Bij het inloggen was ik aangenaam verrast dat ze ook Huddle gebruiken als cursusplatform. Dat gebruik ik zelf ook om mijn cursussen aan te bieden, dus ik weet dat het handig werken is.

Je hebt er ook een community in, maar je kan je ook aanmelden voor de FB groep die bij de cursus hoort. Deze FB groep is heel actief, positief en motiverend. Iedereen helpt en ondersteund elkaar.

Ik vind het handig dat de cursus in weken opgebouwd is. Je kan altijd sneller of trager de cursus doorlopen want je hebt meteen toegang tot alle video’s. Maar als je voor jezelf de wekenstructuur aanhoud, heb je meer een richtlijn, en dat zet je meer aan tot actie.

Een minpuntje kan ik zeggen dat de video’s gericht zijn op jonge kerels want Boyd zegt in elke video meermaals “jongens”, dit moet je doen, “jongens”, actie ondernemen. Het stoort me een klein beetje (het is meer een stopwoord), maar nu ook weer niet zo erg dat ik de video’s niet verder kijk 😉

Ook al is zijn doelgroep misschien jonge mensen, toch vind ik de video’s ook heel geschikt voor een iets ouder publiek. Alles wat je nodig hebt om een SMMB te starten wordt heel duidelijk uitgelegd.

Laat me zeker weten wat je van deze SMMB Masterclass review vindt. Heb je nog een vraag over de cursus? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?