Strippenkaart online review

Strippenkaart online

Als je op deze pagina gekomen bent, ben je waarschijnlijk op zoek naar ervaringen over Strippnkaart online. In deze review deel ik je wat ik er goed aan vind en ook wat ik er nog aan mis na het testen van de software.

Wat is strippenkaart online?

Strippenkaart online is een oplossing voor freelancers en (kleine) bedrijven die op uurbasis of met pakketten werken voor klanten. Een klant koopt op voorhand een pakket aan waarna jij aan de slag kan met meerdere opdrachten.

Je moet het zien als een strippenkaart in een tram. Je koopt zo’n kaart met bijvoorbeeld 10 beurten. Deze betaal je volledig en elke keer als je de tram neemt, gaat er een strip af.

Zo werkt het ook met strippenkaart online. Een klant koopt bijvoorbeeld een pakket van 10 uur werk bij je. Wat bijvoorbeeld staat voor 40 strips (1 per kwarteer). Elke keer als jij aan een opdracht van een klant werkt, gaat er per kwartier een strip af.

Met het systeem weet zowel jij als je klant hoeveel er nog beschikbaar is.

Het systeem is ontwikkelt door Alex Buijk. Ik ken Alex al enkele jaren. Ik leerde hem kennen in de IMU community, we spraken elkaar wel eens op een seminar en zaten ook enkele keren samen op een brainstormdag. 

Alex is een goochelaar die een enorme passie kreeg om mensen verder te helpen met hun websitesysteem. Dat deden we dus allebei. Hij liep zelf tegen wat aan zoals vooruitbetallingen van opdrachten en is zo op het idee van strippenkaart online gekomen. Ik herken dat zelf ook wel, zoals je een beetje verderop bij mijn ervaring zal lezen.

Hoe werkt strippenkaart online?

Zowel jij als je klant hebben een account tot het systeem. Op deze manier kunnen klanten zelf in de gate houden hoeveel er nog beschikbaar is en kunnen ze eventueel het pakket opwaarderen.

Ook kunnen ze via het systeem opdrachten doorgeven zodat alles ook terug te vinden is en geen tientallen losse mails meer hebt.

Om te starten maak je een account aan. Je vult je bedrijfsgegevens in. Naam, adres, btw-nummer, een link naar je algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Verder moet je ook een Mollie link toevoegen om betalingen te kunnen ontvangen. Heb je nog geen Mollie-account, dan kan je die gratis aanmaken.

Je kan ook je logo opladen. Dat zal op het platform verschijnen, maar ook bovenaan elke mail staan die via het systeem verstuurd wordt en op het factuur staat het bovenaan.

Pakketten aanmaken

Je kan zelf pakketten gaan aanmaken zoals die voor jouw werkzaamheden passen.

Werk je per uur dan kan een pakket maken dat “1 uur” heet en 12 strippen bevat. 1 strip per 5 minuten werk. Je kan 1 uur ook anders onderverdelen zoals jij het wilt, bijv 4 strippen (1 per kwartier), of 60 (1 per minuut). 

Maar je kan ook een pakket maken van 20 uur. Wie jou wat langer nodig heeft kan zo ineens meerder uren bestellen. Je uurtarief kan dan wat lager zijn.

Je kan dus “een strip” zelf invullen zoals je wil. Je kan ook een pakket hebben voor het schrijven van 10 blogberichten en dan is 1 strip een blog. 

Of een strip is 250 woorden. Ze kopen bijvoorbeeld een pakket van 5000 woorden, dan krijgen ze 20 strippen. Willen ze een blog van 500 woorden, dan worden er 2 strippen afgetrokken. Willen ze een wat langere blog van 1500 woorden, dan worden er 6 strippen afgetrokken.

Medewerkers

Werk je niet alleen dan kan je meerdere medewerkers toevoegen. Daarna wordt er een uitnodiging naar de andere persoon gemaild. In deze mail staat een knop “account voltooien” en zo kan deze persoon een eigen wachtwoord aanmaken.

Als je met meerdere medewerkers werkt en een klant stuurt bijvoorbeeld een werkverzoek, dan krijgt elke medewerker deze mail. Dat vind ik een minpuntje. Het zou handiger zijn dat dit ofwel bij één centrale persoon binnenkomt zodat die het werk kan verdelen, ofwel dat klanten aan een bepaalde medewerker gekoppeld kunnen worden zodat enkel de medewerker die voor die klant aan het werk is, de communicatie hierover ontvangt.

Facturen

Zodra een klant een betaling doet, wordt er onmiddellijk een factuur aangemaakt. Zowel jij als je klant krijgen dit factuur zowel in de mailbox als in het systeem.

Binnenkomende facturen kan je direct importeren in factuursturen.nl door het toevoegen van de api-sleutel. Aangezien ik dat niet gebruik, heb ik het ook niet getest.

Klantengedeelte

Een klant kan zich aanmelden via een formulier om een account op jouw platform te krijgen. Maar je kan de klant ook zelf toevoegen en dan krijgt deze daarover een e-mail. De klant betaalt het pakket naar keuze en het juiste aantal stippen krijgt hij meteen te zien als hij ingelogd is.

Een klant kan via het systeem een werkverzoek naar jou sturen. Als de klant het naar je mailt, kan je zelf ook het werkverzoek voor de klant aanmaken.

Nieuwsbrieven

Je kan een nieuwsbrief sturen naar alle klanten of een bericht naar een specifieke klant.

Wat kost strippenkaart online?

Je kan kiezen of je per maand, kwartaal of per jaar betaald.

  • €27 per maand
  • €67 per kwartaal
  • €197 per jaar, wat €127 voordeliger is dan als je per maand betaald.

Mijn ervaring met strippenkaart online (review)

Een bezwaar wat ik soms bij klanten kreeg die op voorhand 5 of 10 uren gekocht hadden, was dat ze niet wisten hoeveel tijd er al verstreken was en hoeveel er nog openstond. Met Strippenkaart online kunnen ze zelf inloggen in het systeem en zien ze meteen hoeveel er nog beschikbaar is en kunnen ze indien ze willen het aantal strippen opwaarderen door een extra betaling uit te voeren.

Als bedrijf of freelancer vind ik het ook handig dat alles samen zit. Klant kan via het systeem betalen, je hoeft dus niet zelf facturen liggen aan te maken. Via het systeem kunnen opdrachten binnenkomen. Sommige klanten sturen namelijk heel veel mails over een opdracht en dan kan het soms moeilijk terug te zoeken zijn. Alle berichten die via het systeem gestuurd worden zie je samen.

Verder vond ik het een heel eenvoudig systeem. Je hebt alles snel opgezet en het is makkelijk werken. Ook voor klanten is dit eenvoudig. Als dit te moeilijk was dan zouden klanten er waarschijnlijk niet mee willen werken. Maar ze hebben maar enkele knoppen waardoor ook zij er snel weg mee kunnen zijn.

Een groot pluspunt vind ik dat je de strippen zal kan indelen hoe je wilt want elk bedrijf of freelancer ziet zo’n pakket toch graag anders ingevuld.

Nadelen

De klant kan geen btw-nummer invullen. Dit heb ik aan Alex doorgegeven en dat gaat hij aanpassen.

Stuk van de medewerkers zou handiger zijn met meer opties, zoals wie werkt aan welke klant. Het toevoegen van medewerkers is blijkbaar een functionaliteit die er nog maar net in zit, dus die kan nog verder ontwikkeld worden.

Wat ik persoonlijk mis in het systeem is om bij werkzaamheden een timer op te kunnen zetten. Als ik wat langer aan een opdracht bezig ben, werk ik meestal met een systeem waar ik op start en stop kan klikken zodat ik zie hoe lang ik gewerkt heb. Als je geconcentreerd aan het werk bent weet je misschien niet meer hoe laat je gestart bent, of je moet het op een blaadje schrijven. En als er ineens iemand binnen komt, kan je de tijd van je werkzaamheden even stopzetten.

Als dat nog aan het systeem toegevoegd wordt, vind ik het een topsysteem.

Ik heb het doorgegeven en Alex vond het een goed idee, dus wie weet komt dit in de toekomst er nog als functionaliteit bij.

Pluspunten

  • Klanten kunnen via het systeem betalen
  • Zelf eigen invulling wat een strip is
  • Je kan opdrachten communiceren via het systeem
  • Klanten kunnen zelf zien hoeveel strippen ze nog hebben openstaan
  • Het systeem werkt makkelijk, je kan alles heel snel ingesteld hebben.
  • Niet meer constant achter betalingen vragen
  • Je kan meerdere medewerkers toevoegen

Werk jij met strippenkaarten of lijkt je dat een interessante manier om te werken? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze blog.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?