Teachable review 2021 (in het Nederlands)

Teachable review in het Nederlands

Als je op zoek bent naar software om je online cursus te geven, ben je misschien aan het overwegen om Teachable te gaan gebruiken. Wat de mogelijkheden zijn en de voor- en nadelen van teachable vind je in deze review. Ik heb het uitgetest en deel je graag mijn bevindingen.

Wat is Teachable?

Teach:able is e-learning software (lms). Het is een platform waarmee je op een makkelijke manier je online cursus kan geven.

Ankur Nagpal is de oprichten van Teachable. Hij volgde zelf een cursus via een ander platform en bedacht zich dat hij dit beter kon maken. Iets met meer aanpassingsmohelijkheden en een betalingssysteem waar je meer omzet mee kon maken. Dat werd de voorloper van Teachable (2013). Enkele jaren later kwamen er programmeurs, marketeers en experts in financiën in het team.

Ondertussen hebben meer dan 100.000 mensen met Teachable één of meerdere cursussen gemaakt.

Ik zag dat Pat Flynn enkele cursussen aanbied via het platform. Als zo’n grote naam, die bekend is in de online marketing wereld, met zulke software werkt, dan gaat het zeker goed zijn.

Teachable functies

Je kan 2 typen producten aanmaken, namelijk cursussen en coaching. En behalve je cursus in een omgeving plaatsen kan je deze ook verkopen met de salespages en betaalpagina’s van Teachable. 

Cursussen

Je kan je eigen online cursus aanmaken en deze achteraf verkopen.

gratis preview cursus

Je kan bepaalde lessen gratis zichtbaar maken zodat men kan zien of de cursus iets voor hen is. Dat vind ik een hele goeie toevoeging want als er gratis lessen zijn, check ik ze meestal wel. Zo weet een potentiële deelnemer al snel of deze cursus voor hem/haar geschikt is, waardoor de kans op terug betalingen veel kleiner zal worden.

Een cursus kan je onderverdelen in meerdere modules en daaronder kan je lessen hangen. Heb je je vergist en wil je de volgorde van de lessen of modules wijzigen, dan kan je deze gewoon slepen naar de juiste plek.

Cursus aanmaken

Bij een les kan je vervolgens kiezen om een bestand, video of audio toe te voegen, een tekst, quiz, code voorbeeld, code of een upsell. 

Per les kan je ook aangeven of men bij de les een reactie kan achterlaten of niet.

Een opgeladen pdf krijg je onmiddellijk te zien en je kan via de cursusomgeving de pdf doorbladeren. Met andere systemen is het vaak dat je een pdf bij de downloadbare bestanden kan zien staan, maar je kan de pdf dan niet meteen inkijken. Dus dit vind ik een mooie meerwaarde. Wil je dat men het kan downloaden, dan kan je dat aanduiden.

Cursusomgeving van teachable
Op deze manier zien deelnemers de cursus

Een opgeladen mp3 kan je via de player beluisteren. Hier hoef je niks extra in te stellen. Ook een video laad je volledig op en hoef je niet eerst op Youtube te plaatsen. Er is trouwens geen beperking in hoeveelheid data die je kan opladen, wat heel handig is, want als je een videocursus maakt, zijn dit al snel heel wat MB’s of GB’s.

Content dripping is mogelijk. Je kan daarvoor een specifieke datum kiezen of een x aantal dagen nadat iemand ingeschreven is. Zo kan je instellen dat er bijvoorbeeld elke week een nieuwe module beschikbaar moet komen.

Coaching

Behalve een online cursus aan te bieden kan je ook met coaching werken. Op deze manier kan je één op één werken en hun vooruitgang bijhouden.

Mijlpalen in Teachable voor coaching

Je kan Zoom integreren zodat je coaching meetings kan geven via Teachable en dat deze  opgenomen worden.

Zodra je een coaching aanmaakt moet je kiezen of je klanten rechtstreeks kunnen inschrijven en betalen of dat ze eerst een intake formulier moeten invullen en dan kunnen betalen of dat ze eerst een intake formulier moeten invullen en dat jij dat eerst moet goedkeuren.

Je hebt hier ook de keuze tussen gratis, eenmalige betaling, afbetaling of abonnement. 

E-mailmarketing

Je kan een e-mail sturen naar een specifieke gebruiker, naar alle deelnemers van een bepaalde cursus of naar alle gebruikers.

Je kan de templates van de standaard e-mails aanpassen. Hier moet je wel rekening mee houden dat dit volledig in html code opgesteld is en dus niet zo gebruiksvriendelijk om dit zelf aan te passen. Je kan wel onmiddellijk een preview bekijken.

E-mail templates aanpassen

Quizes

Een basis quiz is met elk pakket mogelijk. Dit is echt basic, je kan enkel meerkeuze vragen toevoegen. Wil je wat geavanceerdere dingen kunnen doen, dan moet je overstappen naar een pro of business account.

Quiz in Teachable

Certificaat

Na het afronden van een cursus kan een cursist een certificaat ontvangen. Dit is mogelijk bij het Pro en Business plan, maar niet bij het basic plan. Je kan de template van het certificaat aanpassen met o.a. je eigen logo en tekst.

Certificaat aanmaken in Teachable

Affiliate marketing

Je kan je cursus door affiliates laten promoten. Als je dat wilt, dan moet je voor een pro of business plan kiezen, want dit zit niet in het standaard basic pakket.

Cursus verkopen en betalingen ontvangen

Als je cursus of coaching aangemaakt is, kan je deze gratis geven of een prijs vragen. Je hebt 4 opties om uit te kiezen: gratis, eenmalige aankoop, termijnen, abonnement.

Betalingen ontvangen bij Teachable

Je kan aanvinken dat de cursus maar een beperkte tijd te bekijken is. Dit kan bijvoorbeeld een x aantal dagen, weken, maanden of jaren zijn na de aankoop. Ofwel een bepaalde datum voor alle deelnemers.

Betalingen kan je ontvangen in meer dan 130 valuta. Standaard gebeuren de betalingen via Credit card. Hiervoor moet je eerst enkele stappen doorlopen om een account bij Stripe aan te maken.

Je kan ook betalingen ontvangen via Paypal. Hiervoor moet je wel Teachable BackOffice activeren waarmee je 2% extra transactie kost betaald. Behalve dat je zo PayPal kan gebruiken, worden auteurs en affiliates ook automatisch uitbetaald.

Belangrijk is dat je ook Europese BTW kan instellen zodat je in orde bent voor de belastingdienst.

Je kan de salespage, checkout pagina en bedankpagina aanpassen. Voor de salespage en bedankpagina  kan je de tekst en layout aanpassen op een manier die vergelijkbaar is met Elementor. Je kan ook content blokken toevoegen of verwijderen. Dit is heel makkelijk in gebruik.

Salespage aanpassen in Teachable

Wil je met kortingscodes werken, dan heb je die mogelijkheid. Je kan die aanmaken (percentage of vast bedrag) voor een specifieke cursus of voor alle cursussen. Eventueel kan je hierop een vervaldatum of maximum aantal op zetten.

Je kan ook meerdere cursussen als een bundel verkopen. Als ze die ene cursus kopen, krijgen ze ook toegang tot de andere die je in deze bundel gestopt hebt.

Je hebt de mogelijkheid om een upsell toe te voegen op de bedankpagina. Dit is mogelijk vanaf het Professional plan.

Gebruikers

Er zijn 5 typen gebruikers. Owners, dit zijn de admins, de eigenaars van je cursusomgeving. Students, alle deelnemers van je cursussen. Author, een auteur kan zijn eigen cursus op je platform zetten en een deel van de inkomsten ontvangen. Hiervoor vul je per auteur in welke commissie deze krijgt. Je kan ook affiliates toevoegen. Deze krijgen ook een commissie als ze je cursus succesvol promoten, maar maken zelf geen cursus op je platform.

Talen

Teachable is volledig in het Engels gebouwd. Wat je wel kan doen is bij Site, standaard teksten gaan aanpassen. Dit gaat om teksten van de header, footer, checkout, cursussen, lessen, bundels, reacties, homepage, error pagina’s, account, abonnementen, credit card, profiel, e-mails,  bevestigingen, paswoorden, registratie, quiz en nog allerlei andere woorden en zinnen.

Jammer genoeg dat je niet in één keer een andere taal kan kiezen.

Marketplace

Je cursus kan in de marketplace komen te staan waar potentiële deelnemers je cursus kunnen ontdekken. Nu is dat in het Nederlands niet zo’n heel groot voordeel aangezien hier waarschijnlijk vooral in het Engels gezocht zal worden. Momenteel staan er ook nog niet zo heel veel cursussen in aangezien de marketplace nog een beta versie is.

Integraties

Enkele standaard integraties kan je meteen activeren: Facebook pixel, convertkit, segment, Google analytics, Sumo, Mailchimp, Zapier. Verder kan je ook met webhooks werken om met andere programma’s te praten.

Teachable app

Teachable heeft ook een app die je in de Apple store kan downloaden. Deze heeft een rating van 4,7 uit meer dan 5600 beoordelingen. De ervaring ermee is dus heel goed.

Deelnemers van je cursus kunnen deze installeren om jouw en andere cursussen te volgen via hun mobiel. Ze kunnen de cursus ook downloaden voor offline gebruik, zodat ze deze kunnen volgen als ze geen toegang tot internet hebben.

Teachable kosten

Bij een betalende account kan je een onbeperkt aantal cursussen en cursisten toevoegen.  

Er zijn 3 pakketten waaruit je kan kiezen: basic, pro en business.

Basic

Basic kost $39 per maand, of $29 per maand als je jaarlijks betaalt.

 • In dit pakket betaal je 5% transactie kost.
 • Je kan 2 admin gebruikers toevoegen.

Pro

Pro kost $119 per maand, of $99 per maand als je jaarlijks betaalt.

 • Je kan 5 admin gebruikers toevoegen.
 • Je krijgt voorkeurssupport t.o.v. de een basic account.
 • Vanaf dit pakket kan je met uitgebreide quizzes werken en krijg je meer inzicht in rapporten. Op je site zal ook geen vermelding zijn van teachable.
 • Cursisten kunnen certificaten ontvangen.
 • Mogelijk om met affiliates te werken.

Business

Business kost $299 per maand, of $249 per maand als je jaarlijks betaalt.

 • Zelfde functies als bij Pro.
 • Je kan 20 admin gebruikers toevoegen.
 • Je krijgt voorkeurssupport t.o.v. de een basic account.
 • Je kan manueel studenten toevoegen.
 • Het thema (uiterlijk van je cursusomgeving) kan je meer naar eigen hand zetten.
 • Succes managers zullen je helpen met je strategie via groep calls.

Wat ik niet duidelijk vind op de website is het gratis plan. Bij prijzen staan de 3 betalende pakketten en je kan je ook aanmelden voor een gratis account. Maar daarbij staat niet vermeld of dat gaat om een tijdelijk account zodat je het eens kan proberen, of dat je met het gratis account minder functies hebt.

Ik heb het voor je uitgetest en het blijkt om een 14-dagen trial te gaan. Je hoeft hiervoor geen betaalgegevens in te vullen. Je krijgt dan toegang tot alle functionaliteiten van het Professional pakket.

De bedoeling is dat je in de eerste week je layout, domein en homepage in orde kan maken. In de 2de week kan je dan je salespage maken en je cursus inhoud opladen. Je ontvangt dan ook enkele e-mails om je op weg te helpen.

Zodra je klaar bent om “je school” te publiceren, moet je wel overstappen naar een betaald plan. Dus zolang je gratis werkt, kan enkel een administrator alles zien. Een bezoeker zal zien dat de school nog niet gepubliceerd is.

Conclusie Teachable (review)

Zodra je ingelogd bent, kom je op het platform wat heel clean en rustig is. Daardoor komt het alles behalve overwhelming over. 

Je krijgt onmiddellijk enkele stappen te zien die je kan doen. Ten eerste kan je inschrijven voor een gratis webinar zodat je meteen ziet hoe je van start gaat met de software.

Teachable in enkele stappen opzetten

Daarna kan je een product aanmaken, de layout aanpassen en je eigen domeinnaam instellen.

Teachable is heel erg makkelijk op te zetten en werkt heel intuitief. Alles wat je moet doen is heel erg duidelijk.

Standaard niet mogelijk om iDeal of Bancontact te betalen. Wil je dat wel dan zal je betalingen moeten ontvangen via je webshop of betaalpagina (bijv. Plug&Pay of PeggyPay). Via Zapier stuur je je klanten dan door naar Teachable.

Als je Nederlands voor de gebruiker wilt, moet je elke zin apart vertalen. Dit is mogelijk maar wel extra werk.

Wil je een systeem wat heel makkelijke en snel op te zetten is, dan zit je goed met Teachable. Wil je toch liever alles in het Nederlands, dan kan je beter voor een ander platform kiezen. Ben je nog niet zeker, dan kan je ook mijn vergelijk van verschillende e-learning software systemen bekijken.

Lijkt Teachable ideaal voor jou of twijfel je nog, of misschien heb jij wel je eigen ervaring met Teachable? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?