Trading navigator methode (Harm van Wijk) review 2022 – mijn ervaring

Trading navigator methode review - Harm van Wijk - mijn ervaring

Beleggen is momenteel heel populair door het gebrek aan rente op je spaarboekje. Daarom zijn heel wat mensen op zoek naar een cursus hierover zoals de trading navigator methode van Harm van Wijk. Ik ben momenteel deze cursus aan het doorlopen en deel mijn ervaring ermee in deze review. Dit artikel zal ik steeds verder updaten zodra ik verder in de cursus ben.

Wil jij meer rendement met minder risico? Ga dan hier met korting aan de slag met de Trader Navigator Methode >>

Wat is de Trading Navigator Methode?

De Trading Navigator Methode is een zesweeks online coachingprogramma met video’s van Harm van Wijk. Zodra je aangemeld bent, krijg je meteen toegang tot alle lessen. Dus je kan de cursus sneller of rustiger doornemen zoals voor jou het beste uitkomt. Je kan trouwens de video’s ook meermaals bekijken als je dat wilt want ook na deze 6 weken blijf je toegang hebben.

Het is heel geschikt voor beginners, maar ook mensen die al langer met beleggen bezig zijn en nog geen strategie gebruiken, of graag de strategie van de trading navigator willen toepassen kunnen er hun voordeel uit halen. 

Zelf beleg ik namelijk al meer dan 10 jaar met mooie winsten, maar mijn strategie is kopen en nooit verkopen. Ik ben nog niet doorheen de volledige cursus (ik ga als ik alles gevolgd heb deze review nog een update geven), maar ik heb toch al best wat geleerd en inzichten gekregen.

Bij de cursus hoort ook de Trading Navigator software. Het is zoals een navigatietoestel zegt waarnaar je moet rijden en wanneer je moet afslaan. Maar deze software zegt dan wanneer je moet kopen en wanneer verkopen.

Hierdoor heb je maar 5 minuten per week nodig om de markt te analyseren. Als de aandelen stijgen zit jij in de markt en als ze dalen ben jij uitgestapt. In plaats van puur op emotie te handelen volg je deze bewezen strategie en specifieke adviezen. Hierdoor zal je nooit teveel stress hebben over je aandelen. Als een aandeel jaren zakt, zit je gedurende die jaren niet in dat aandeel maar kan je je geld in gunstigere aandelen stoppen.

Klinkt dat mooi? Dan wat meer info over deze methode en de software.

Inhoud van de Trading navigator methode cursus

Trading navigator methode modules review

Week 1

In de eerste week start je met uitleg hoe de meest succesvolle beleggers(teams) ter wereld werken en wat jij daarvan kan leren. De meerderheid van de mensen verliezen namelijk geld op de beurs en dat is iets wat je zeker wilt vermijden. Je start namelijk met beleggen om uiteindelijk meer geld over te houden. 

Daarna ga je aan de slag met het openen van een effectenrekening. Dat heb ik niet gedaan aangezien ik er zelf al meer dan 10 jaar eentje heb.

Vervolgens ga je ook gebruik maken van de trading navigator software. De uitleg over trading navigators en het openen van een rekening loopt een beetje door elkaar wat ik best verwarrend vind. Zeker voor wie nieuw is met beleggen kan dit even overwhelming overkomen.

Maar in de les over de installatie van de trading navigator software wordt het wel stap voor stap duidelijk uitgelegd. Zie een beetje verderop in deze review, onder het kopje Trading navigator software, voor meer uitleg.

Ondanks dat ik al meer dan 10 jaar aandelen koop is het lezen van trading grafieken nieuw voor mij. In de video over hoe je de Trading navigator gebruikt heb ik ook meteen geleerd hoe je de candlesticks moet interpreteren. Ik krijg meteen zin om toch te beginnen met traden. Ik ga nog even wachten tot ik alles doorlopen heb, zodat ik ook meteen een goede strategie kan toepassen.

Verder leer je ook hoe je ondergewaardeerde aandelen kan vinden, ga je op zoek naar de broker en ga je er een account aanmaken en leer je hoe je via Mexem een order plaatst.

Week 2

Week 2 gaat over verschillende beleggingsstrategieën: dogs of the Dow, Dividend aristocraten, dividedkoningin Geraldine Weiss, opties basis, turbo’s speeders en sprinters.

Week 3

In week 3 heeft de Trading Navigator methode het over trendvolgend beleggen, het gewonnen gemiddelde, de praktijk en robuustheid en emotie.

Week 4

In week 4 gaat het over credit spreads, de Grieken, statistieken AEX, Call spreads.

In deze week krijg je ook een werkboek optiestrategieën om winst- en verliesdiagrammen te maken. Je krijgt oefeningen om deze diagrammen te tekenen en verderop in het boek vind je de juiste antwoorden om te zien of je het juist aangeleerd hebt.

Week 5

In deze week leer je meer over de basis van Short Strangle, statische kansen, zoeken en handelen, monitoren en follow up en tools.

Week 6

In week 6 gat het over plannen. Allereerst je handelsplan, want als je een verkeerde strategie hanteert kan grote verliezen lijden. En ga je vervolgens een trading journaal bijhouden.

Trading navigator software

De trading navigator software heb je voor zowel aandelen als voor opties. Zelf koop ik alleen aandelen, dus daarmee ga ik aan de slag.

De software geeft je koop- en verkoopsignalen zodat je op gunstige momenten kan kopen en ook verkopen wanneer dat het beste is. Zo kan je maximaal rendement halen zonder al te groot risico.

Trading navigator software review

Dat vind ik wel interessant om nog meer uit mijn aandelen te halen. Momenteel ben ik iemand die koopt en eigenlijk nooit verkoopt. Maar bij sommige aandelen dacht ik achteraf wel, wow als ik op die momenten verkocht had en dan later terug gekocht had, had ik nog veel meer rendement kunnen hebben. Maar achteraf is dat natuurlijk altijd makkelijk gezegd.

De trading navigator software is eigenlijk een script dat je kan toevoegen aan trading software zoals Tradingview. Je hebt voldoende aan de gratis versie van Tradingview, dus geen paniek dat je meteen moet gaan bijbetalen.

Hoe je dat script moet installeren wordt stap-voor-stap via video’s uitgelegd. Er wordt zelfs gezegd klik linker/rechter muisknop, kies kopieer (in het Engels copy),…

Zodra alles ingesteld is, zie je koop- en verkoopsignalen staan. Maakt een watchlist aan van aandelen die jij wilt volgen en vervolgens kan je voor elk van deze aandelen zien of jij het moet kopen of verkopen. Er staat ook bij vermeld wat de stop-loss is zodat jij niet teveel verlies gaat lijden of opgebouwde winst niet kwijt raakt.

Bonussen bij de trading navigator methode

Ebooks

Als bonus krijg je 5 ebooks gratis:

  • Handleiding geld verdienen met opties
  • Handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met aandelen
  • Handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met Sprinters
  • Rapport Duurzame energie
  • 10 veilige manieren om een maandelijks inkomen met beleggen te genereren

Wekelijkse signalen via webinars

Elke maandagochtend, voordat de beurzen open gaan, kan je deelnemen aan een live sessie waarbij Harm de markt bekijkt op zoek naar koop- en verkoopsignalen aan de hand van de Trading navigator. Als je er niet live bij kan zijn, dan kan je de opname achteraf bekijken.

Wekelijks gastspreker

Elke vrijdagmiddag kan je ook deelnemen aan een webinar van een gastspreker. Maar ook op andere dagen kan er een extra webinar zijn waar je aan kan deelnemen.

Zowel de deelnemers van de Trading Navigator methode als de VIP-leden hebben hier toegang toe. Ook de opnames worden beschikbaar gesteld in de ledenomgeving.

Enkele voorbeelden: crypto trading en staking, groene energie transitie, income investing, volatiliteit, technische analyse, traden in bearmarket,… en zo kan je al opnames van meer dan een jaar bekijken.

Telegram signalen

Via de app Telegram kan je koop- en verkoopsignalen krijgen. Volg je liever op je computer dan kan dat ook. Via berichten krijg je te zien wat ze zelf aankopen of verkopen en tegen welke prijs. Op basis daarvan kan jij eventueel ook mee in- en uitstappen.

Telegram Trading navigator methode

1-op-1 coaching

Je krijgt ook 1 uur persoonlijke coaching. Je kan daarvoor kiezen om dat in één keer op te nemen of twee keer een half uur. Dit is niet bij Harm zelf maar bij één van de coaches.

Toegang tot community

Je krijgt ook toegang tot de community waar je in contact kan komen met andere beleggers. Je kan er vragen stellen en er worden ook concrete tips gedeeld.

Wie is Harm van Wijk?

Harm van Wijk is een beleggingsexpert en heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring. Hij wordt ook vaak gevraagd op tv of de radio als zij een onderwerp rond beleggen hebben. Door zijn jarenlange ervaring met beleggen heeft hij het platform beleggen.com opgericht en helpt hij particulieren met het beleggen in aandelen en opties. 

Enkele van de bedrijven waar hij de afgelopen jaren mee samengewerkt heeft zijn ABR Amro turbo’s, Binck bank, Citibank, De financiële Telegraaf, ING, Lynx en SNS Bank.

Ik leerde Harm jaren geleden kennen op een seminar. Ik kende hem al van online, maar sprak hem toen voor het eerst in real life. Eigenlijk dacht ik het toen over beleggen te hebben, maar hij begon voornamelijk over gezondheid omdat hij wist dat ik daarmee bezig was. Hij wist natuurlijk niet dat mijn interesse ook in beleggen lag.

Harm is van vele markten thuis, maar dat komt denk ik ook door het beleggen. Als je je verdiept in bedrijven dan pik je automatisch over allerlei onderwerpen wat op. Dat is wat ik zelf zo leuk vind aan beleggen en daarom dat ik voornamelijk bedrijven volg waar ik sowieso al enige interesse in heb. Dan is het leuk om daar ook weer wat over bij te leren.

Wat kost de Trading Navigator Methode?

De cursus Trading navigator methode, inclusie alle bonussen zou meer dan €15.000 kosten. Uiteraard hoef je niet voor de bonussen te betalen en krijg je deze er gratis bij. Hierdoor komt de prijs op €2997. Momenteel kan je dit volledige pakket met €1500 korting aanschaffen waardoor je slechts €1497 betaald.

Op zich nog best veel geld als je twijfelt, maar er is een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Wil je toch graag nog eerst wat meer weten dan kan je je ook inschrijven voor het gratis webinar van Harm van Wijk met als titel “Hoe ik en mijn klanten gemiddeld 20,6% rendement per jaar behalen in minder dan 5 minuten per week door het managen van risico (ook met kleine portefeuilles)”

Voordelen

  • Het kost weinig tijd. Door de software kan je 1x per week checken of je moet kopen of verkopen. Je ben er dus maar eventjes mee bezig en moet niet al het onderzoek zelf doen of er dagelijks mee bezig zijn. Kopen en verkopen kan dan in 5 minuten gebeuren.
  • Je volgt een strategie en doet niet zomaar wat als gevolg van je emoties waardoor je hogere rendementen kan behalen.
  • Je hebt niet per se een heel groot budget nodig om te starten. 
  • Geschikt voor aandelen en opties.
  • Gemiddelde winst 20,6% per jaar (uiteraard is dit geen garantie voor de toekomst).

Lijkt deze cursus en software wat voor je? Ben je beginnend of ervaren belegger? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?