Wat is cryptocurrency?

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency of cryptovaluta is een digitale munt die als alternatief dient voor de euro en dollar.

Deze is gecreëerd om het geld te decentraliseren om problemen zoals de bankencrisis van 2008 te voorkomen. 

Als tegengewicht tegen banken, kwam Satoshi Nakamoto met het idee van de blockchain. Dat is het systeem hoe digitale munten verstuurd worden. Dat gaat niet naar één vaste plek maar naar verschillende computers die de transactie controleren zodat je hetzelfde geld niet twee keer kan uitgeven. De munt die hij daarbij bedacht was de Bitcoin.

Er is geen centrale partij (bank, overheid) verantwoordelijk voor je geld. Je hebt je eigen geld in handen. Niet letterlijk natuurlijk want het is digitaal geld. Je bewaart het in een wallet (Engels voor portemonnee).

Er bestaan trouwens heel voor cryptocurrencies. Bitcoin is de grootste, gevolgd door Ether (de munt van Ethereum). Maar er zijn nog duizenden andere digitale munten of coins. 

Je kan deze cryptomunten kopen en verkopen. Heel wat mensen investeren op dit moment in cryptocurrencies omdat dit hoogstwaarschijnlijk de toekomst zal worden.

Behalve betalen zullen er in de toekomst ook slimme contracten mogelijk zijn. Dat zal ervoor zorgen dat alles veel makkelijker en sneller zal verlopen.

Wil jij meer leren over cryptocurrency en blockchain dan kan je gratis deze beginnerscursus volgen. Misschien vind je mijn review van de crypto masterclass ook interessant.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Koop makkelijk 
en veilig crypto

Nu geen handelskosten over de eerste €1000 in de eerste week.

bitvavo