Zelfhypnose systeem – cursus van Edwin Selij (review)

Zelfhypnose systeem - review cursus van Edwin Selij

Toen Edwin Selij zijn nieuwe cursus zelfhypnose lanceerde heb ik deze meteen aangeschaft. Niet alleen voor het schrijven van deze review, maar omdat ik er heel veel interesse in heb. Wat ik ervan vond, lees je hier.

Wat is zelfhypnose?

Zelfhypnose is jezelf in een hypnotische staat brengen waardoor je open staat voor suggesties die als doel hebben je leven te verbeteren.

Je hersenen gaan in een andere frequentie. Je geraakt in een alfa staat, of als je nog dieper in hypnose kan zelfs in een thèma staat.

Bij zelfhypnose denk je misschien aan trauma’s, zware problemen, pijn,…  En ja, daar kan e het allemaal voor gebruiken, maar ook als je jezelf wilt ontwikkelen kan je het toepassen. Je kan het gebruiken om obstakels uit de weg te ruimen die je nu onbewust tegen houden om te realiseren wat je graag wilt. Je kan ook doelen in de toekomst gaan vastpinnen waardoor je deze sneller kan bereiken.

Wie is Edwin Selij?

Edwin Selij is de oprichter van Hypnose Instituut Nederland. Zelf was hij vroeger van het padje afgeraakt en zat aan de drugs. Toen één van zijn zoontjes zo ziek was dat hij misschien kon stervan heeft hij een klik gehad en is zijn hele leve veranderd. Zijn zoontje is er gelukkig door geraakt en Edwin was klaar met drugs. Hij heef zich helemaal gestort op wat nlp en hypnose kan doen. Een tijd later is hij zijn eigen opleidingsinstituut gestart. 

Het is één van de beste hypnotherapeuten van Nederland en is ook al meermaals op tv geweest.

Edwin Selij heeft met zelfhypnose zijn zwarte band Aikido in 3 jaar gehaald, waar anderen zeker 7 jaar over doen. Zo zie je maar dat zelfhypnose veel meer voor je kan doen dan enkel problemen oplossen. 

Edwin werkt ook samen met enkele topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hier kunnen eerdaags nieuwe wereldkampioenen van komen.

Zelfhypnose systeem cursus - Edwin Selij

Inhoud van de cursus zelfhypnose systeem

Het begin van jouw zelfhypnose reis

In deze module leer je eerste wat zelfhypnose is, wat tijdlijnen zijn en de manier hoe jij naar het verleden en toekomst kijkt.  Verder kijk je naar hoe je belemmeringen kan opsporen, overtuigingen die je beperken

Hoe je suggesties moet geven

Zodra je in een hypnotische staat bent, kan je jezelf suggesties geven. Als jij denkt dat je iets niet kan, wil je ervoor gaan zorgen dat je gelooft dat je het wel kan. Daarvoor heeft Edwin het over enkele niveaus: omgeving, gedrag, vaardigheden, overtuigingen, identiteit en missie.

Verder zie je ook het belang van visualiseren en hoe dit nog versterkt kan worden door dat in een diepe hypnose te doen.

Jouw eerste zelfhypnose

Eerst krijg je uitleg hoe je een zelfhypnose kan doen. In een tweede video doet Edwin het voor. Je kan eventueel meedoen en nadien oefenen om het ook zonder video te kunnen.

Reis naar je verleden

Deze module bestaat uit drie video’s: hoe reis je naar het verleden (regressie), dat is de uitleg hoe het moet – je reis naar je verleden (hier doet Edwin de techniek voor), hij verteld ook dat hij op deze manier zijn omzet heeft verdrievoudigd. Hiervoor vond hij zich geen ondernemer, en is met deze techniek in het verleden momenten gaan creëren waardoor hij volop gelooft een goede ondernemer te zijn – spoor op en elimineer slechte herinneringen, in je verleden dingen gaan aanpakken, zodat je er nu geen last meer mee hebt.

Reis naar je toekomst

Deze module bestaat uit 3 video’s:

 • hoe reis je naar de toekomst
 • Hoe je je doelen makkelijk haalt
 • Verander je verleden en de toekomst in één keer

Conflicten in jezelf oplossen

Aan de ene kant wil je iets en aan de andere kant wil je iets tegenstrijdig. Ijsjes vs. gezond eten. Lang blijven liggen vs. Vroeg opstaan om productief te werken. Hoe je hiermee aan de slag kan, leer je in deze video.

Contact leggen met je inner healer

Je onderbewuste bepaald het meeste van wat je doet, alleen jammer dat je er niet zo gewoon mee kan spreken zoals met je bewuste zelf. Met deze techniek leer je hoe je toch contact kan maken met je onderbewuste.

Het helen van je lichaam

Pijn kan voorkomen omdat het je onbewust wat oplevert. Maar het kan ook zijn dat je iets mankeert waar dokters geen oplossing voor vinden. Dan kan je met zelfhypnose ervoor zorgen dat je lichaam ondersteunt wordt om zichzelf te repareren. Dat doet een lichaam sowieso van nature. Als je je snijdt, komt er bloed uit je vinger en na een tijdje is de wonde weg. Dus door met zelfhypnose aan de slag te gaan kan je dit proces extra in gang zetten. Edwin vertelt wel dat het steeds belangrijk is om eerst naar een dokter te gaan om er zeker van te zijn dat er niks medisch is wat gefixt moet worden.

Deze module bestaat uit 4 video’s:

 • Hoe heel je je lichaam
 • Zo heel je je lichaam
 • Hoe spreekt jouw onbewuste tegen jou
 • Zo kom je erachter wat er nu werkelijk speelt

Dit is een module waar ik zelf ook nog meer mee ga oefenen om de pijn die ik sinds kind al heb, te kunnen verminderen, of misschien zelf weg te krijgen.

Modelleren 2.0

Dit is een belangrijke module. De groten zoals Tony Robbins zeggen het al. Als je succesvol wilt worden in iets modelleer dan iemand die exact dat gedaan heeft wat jij wilt bereiken.

Hoe je dat op een veel snellere manier kan doen, leer je in deze video’s.

De stem van God

Deze gaat verder op de vorige module. Maar i.p.v. mensen die nu bestaan kan je dezelfde technieken ook gebruiken voor bijv. Jezus of Boeddha. Zelf ben ik niet godsdienstig, maar ik vond het toch interessant omdat je de voorgaande techniek weer wat beter leert begrijpen. 

Bonussen

Als bonus krijg je bij de cursus ook nog hypnose mp3’s die je kan opzetten om begeleid in hypnose te gaan. Een deel zullen niet voor je van toepassing zijn, maar er gaan er vast zijn waar je wat aan hebt.

 • mp3 beter slapen
 • mp3 moeiteloos afvallen
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer in je lichaam
 • Loslaten van Emoties
 • Mind van een miljonair
 • Je bent waardevol
 • Tegen kritiek kunnen
 • Zelfhypnose leren
 • Contact met je onbewuste
 • Anorexia oplossen
 • Examenvrees tackelen
 • Ernstige ziektes ondersteunen
 • Chemotherapie ondersteuning

Mijn ervaring met de cursus zelfhypnose

Zoals ik al vertelde heb ik deze cursus meteen aangeschaft. Ik had al langer interesse in zelfhypnose en wilde daar al langer eens iets mee doen, maar was nog niet echt een goede cursus tegen gekomen. 

Het grote voordeel van het zelf leren hoe je in hypnose kan, is dat je met eender welk obstakel aan de slag kan. Je hoeft niet steeds als je iets wilt aanpakken dagen, maanden of jaren te worstelen, je hoeft ook niet elke keer naar een hypnotherapeut te gaan.

Ik heb er niet echt over getwijfeld aangezien ik al eerder een cursus van Edwin Selij gevolgd had en ook lid ben geweest van het Breek je vrij programma dat ondertussen afgelopen is.

Stap voor stap en veel oefenen

De eerste video’s van het zelfhypnose systeem keek ik meteen na aanschaf. Ik vond het echt fucking interessant. Echt. Ik had meteen zin om door te zetten, maar moest ook nog wat werk gedaan krijgen.

Wat ik me had voorgenomen was om niet enkel de video’s te bekijken/beluisteren, maar er ook effectief mee aan de slag te gaan en heel goed te oefenen.

Edwin legt alles heel duidelijk en stap-voor-stap uit. Wat ik heel handig vind is dat er meestal een video is waarin hij de techniek uitlegt en vervolgens zelf in zelfhypnose gaat. Zo zie je meteen hoe het in de praktijk werkt. Ik heb wel eens wat artikels gelezen over zelfhypnose, maar doordat je daardoor niet echt goed weet hoe het praktisch werkt, is het moeilijk om er echt goed mee aan de slag te gaan.

Ik heb alle video’s doorlopen. Sommige een tweede keer. Bij de praktische video vind ik het handig om deze eerst gewoon te bekijken, om te zien hoe alles werkt, om daarna zelf mee te doen. Zo leerde ik de stappen kennen en daar kon ik dan nadien zelf mee aan de slag.

Het herhalen en oefenen ga ik nog met de andere video’s doen. 

Obstakels van vroeger, kunnen je vaak onbewust tegenhouden om nu iets te realiseren, om door te groeien, … door daar naar op zoek te gaan en dit te veranderen, kan het heden en toekomst ineens heel anders worden.

Dat klinkt misschien als een beetje hocus pocus, maar als jij steeds denkt dat je het niet waard bent om je klant te helpen, kan dat komen uit je jeugd. Als je die herinnering gaat veranderen, kan je ineens je klant veel beter helpen.

Doelen door mijn onderbewustzijn laten bepalen

Zelf heb ik de zelfhypnose van de toekomst gedaan. Een doel gesteld in de toekomst. Zodra dat moment er gekomen is, zal ik er hier meer over vertellen.

Ik heb ook het geleerde gebruikt om mijn doelen van 2021 op te schrijven. Dat staat zo niet in de cursus, maar wilde ik eens uitproberen. De stappen om in zelfhypnose te gaan heb ik toegepast om dan vervolgens mijn doelen op te schrijven.

Ik dacht als dat meer vanuit mijn onderbewuste komt, gaat het meer zijn waar ik echt mee aan de slag wilt, dan als ik er gewoon over zou nadenken. Er kwamen dingen naar voren die ik gewoon rationeel niet opgeschreven zou hebben. Zo schreef ik op dat ik de rust nu al moest leven. Ik ben dat beginnen toepassen en merk hierdoor al een heel groot verschil.

Slapen

Verder gebruik ik het ook om mee in slaap te vallen. Ik heb eerste enkele malen de bonus mp3 over slapen opgezet. Nu doe ik het zonder en ga ik in zelfhypnose om alvast dieper weg te geraken. Ik bleef namelijk te lang in mijn hoofd zitten waardoor ik heel slecht in slaap viel. Ik ben deze week zelfs voor het eerst in heel lange tijd echt uitgerust wakker geworden.

Jarenlange schouderpijn bijna weg

Ik kan mij herinneren dat ik sinds ik 12 jaar ben constant pijn in mijn nek en schouders heb, of moet ik zeggen had. Ik ben er vroeger vaak mee naar de osteopaat moeten gaan. Ik heb een atlascorrectie laten doen. Maar de pijn kwam steeds terug. Regelmatig belemmerde het me ook om voluit te werken omdat ik veel pijn had ging het allemaal wat trager.

Ik heb een zelfhypnose daarrond gedaan, en ik had eerst niks door. Maar nu zo’n maand later besef ik me dat de echte harde en constante pijn er niet meer is. Uit gewoonte beweeg ik mijn schouders nog en laat ik ze kraken, dus daar moet ik misschien nog eens mee werken, maar de constante druk en zwarte is weg.

Voor mij is de cursus zelfhypnose systeem alvast heel waardevol en ik ga nog video’s herbekijken en er nog meer mee oefenen. Ik merk dat ik na enkele weken te oefenen al veel sneller in hypnose geraak. Het vervolgstuk (sugesties geven, veranderingen teweegbrengen) daar moet ik nog wat meer in oefenen.

Wil jij ook graag met zelfhypnose aan de slag? Heb je interesse in deze cursus? Laat dan zeker een reactie achter onderaan de pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?