Hoe open je een incognitovenster?

Eerst misschien handig om te weten wat een incognitovenster is.

Met een incognitovenster kan je net zoals met een ander surfen naar websites. Maar Google Chrome zal dan niet bijhouden naar welke websites je geweest bent. Je zal deze dus niet in je geschiedenis terug vinden.

De voordelen van een incognitovenster

Een paar maanden geleden werd mijn man 40, dus ik ging op zoek naar een cadeau. Maar je kent dat wel, je gaat zoeken naar iets en komt vervolgens overal advertenties tegen van dit product. Leuk, maar dat wilde ik dus nu zeker niet, want dan wou mijn zoektocht al verraden wat voor cadeau ik aan het zoeken was. Ook wilde ik niet dat de laatste zoekopdrachten in de geschiedenis zouden staan, want als mijn man dat zou zien, zou hij ook meteen weten wat het cadeau zou zijn.

Aangezien ik twijfelde, ging ik op zoek naar videootjes, recensies,… en deed dat in een incognitovenster, zodat de verrassing een echte verrassing zou zijn. 🙂

Een andere situatie om een incognitovenster te gebruiken is als je wil weten hoe je eigen website het doet in de zoekresultaten. Als je gewoon zou zoeken, krijg je resultaten te zien die Google gekozen heeft voor jou. Dit op basis van je vorige zoekopdrachten, en je bent vast al vaker naar je eigen site gaan kijken. Bovendien is het bij jou in de buurt 😉

Met een incognitovenster krijg je dus een realistischer resustaat van de zoekopdracht.

Hoe open je nu een incognitovenster?

  • In Google Chrome op Mac ga je naar Archief – Nieuw incognitovenster
  • Je kan ook de sneltoetsen Cmd – Shift – N gebruiken
  • Op PC gebruik je de sneltoetsen Ctr – Shift – N

Het incognitovenster opent nu en herken je meteen doordat het donkergrijs is en er een rond icoon opstaat met een bril en hoed.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?