E-mail marketing software vergelijken – Wat is de beste? (2022)

Beste e-mail marketing software vergelijken

Voor ik start met alle e-mail marketing te vergelijken alvast een uitgelicht lijstje. Daaronder vind je per programma meer uitleg en de prijzen per aantal contacten. Zo kan jij een goede keuze maken als je van plan bent om e-mail marketing software aan te schaffen of over te stappen.

ActiveCampaign (Mailblue)
 • Uitgebreide rapporten
 • Uitgebreide segmentatie
 • Visueel autoresponder bouwen
 • Nederlandstalige support
Beste
overall
Mailerlite
 • Veel functies voor weinig geld
 • Ook gratis versie
 • Mogelijkheid om landingspagina's aan te maken
 • 24/7 live chat support
Beste
prijs/kwaliteit
Enormail
 • Vooral geschikt voor tekstmails
 • Korte leercurve
 • Minder functies maar daardoor heel eenvoudig
 • Nederlandstalige support
Meest
eenvoudige

Je start met een online business of je wilt je huidige business uitbreiden door met e-mailmarketing aan de slag te gaan. Uiteraard ga je niet één voor één je contacten een mail sturen, maar ga je op zoek naar een e-mail marketing software. Dan kom je een hele reeks software tegen en weet je niet meer welke te kiezen, wat is nu de beste? 

Wat de beste e-mail marketing software is, dat hangt ervan af wat jij precies nodig hebt. Dat kan voor jou anders zijn dan voor mij en is voor een starter heel anders dan voor een ondernemer die 100.000 contacten heeft en next level wilt.

Daarom heb ik verschillende software op een rijtje gezet en ben deze gaan vergelijken. Wat kan je ermee, wat zijn de prijzen, waar wie is het geschikt.

Wil je meteen door naar de software, ga dan gerust al naar onderen, daar licht ik elk programma toe.

Voor diegene die relatief nieuwe zijn met e-mail marketing, wil ik eerst even uitleggen wat e-mailsoftware anders maakt dan zelf gewoon een mail te sturen.

Mogelijkheden van e-mail marketing software

Testmails sturen

Voordat je je mail naar al je contacten kan je deze best even testen. Staat alles goed in de mail en heel belangrijk, werken alle links. Met e-mail software kan je als de mail klaar is deze naar je zelf of iemand uit je team sturen als test. Klopt er iets niet, nog een spellingsfout, dan kan je deze eerst aanpassen en opnieuw testen totdat je helemaal tevreden bent.

Contacten

Contacten zijn personen die hun naam en e-mailadres bij jou hebben achter gelaten. Het kan zijn dat je nog veel meer info hebt, zoals het adres, geboortedatum,… maar meestal heb je voldoende aan de voornaam en e-mailadressen.

Deze komen in lijsten te staan. Je kan meerdere lijsten hebben zodat je weet via welke weg deze personen gekomen zijn of welk product ze bij jou gekocht hebben.

De personen kunnen in je mailsysteem komen via een optin-pagina of popup waarin een bezoeker zijn of haar gegevens kan achterlaten. Ze schrijven zich dan in op je nieuwsbrief -beter- ze downloaden een gratis ebook, volgen een gratis cursus.

Je kan ook contacten via een excellijst importeren. Deze moet je meestal opslaan als csv. Uiteraard mag je niet zomaar e-mailadressen gaan importeren, maar het kan zijn dat mensen in je fysieke winkel hun gegevens hebben achter gelaten. Wat ik zelf ook doe is als ik op een beurs sta, een blad leggen waar mensen hun naam en mailadres kunnen opschrijven als ze op de hoogte willen blijven. Deze mensen importeer ik dan in de lijst “via beurzen en events”.

Uitschrijven

Je wilt waarschijnlijk zelf ook geen spam in je -meestal toch al te overvolle- mailbox. Dus je stuurt alleen naar de mensen die hun gegevens achtergelaten hebben. Maar soms beslissen zij dat ze je info niet meer nodig hebben of dat ze zich op alles waarvoor ze zich hebben ingeschreven gaan uitschrijven. Het is dus belangrijk dat je mails een uitschrijflink of uitschrijfknop bevatten en dat deze mensen dan automatisch ook geen mails meer van je zullen ontvangen. Als je e-mailmarketing software gebruikt, dan ben je daarvan voorzien. Ik zie helaas nog wel eens dat ik mails in mijn inbox krijg die niet via e-mailmarketing software verstuurd is. Daar staat geen uitschrijfmogelijkheid bij. Dit is wettelijk niet toegestaan en heel vervelend voor de ontvanger want dan moet die extra moeite doen, een mail sturen met de vraag om de gegevens te wissen.

Personaliseren

Met e-mail software kan je een persoonlijke mail sturen. Je voegt een stukje code toe (wat meestal makkelijk via een knopje gaat) waardoor “voornaam” vervangen wordt door de voornaam van diegene die de mail ontvangt.

Statistieken

Vaak kan je met deze software ook statistieken bekijken. Hoeveel personen hebben jouw mail ontvangen, geopend, geklikt op de link. Met sommige software (of upgrades) kan je hier per contact ook heel wat extra info zien.

Inschrijfformulieren aanmaken

Via de software kan je inschrijfformulieren aanmaken. Daarvan krijg je een stukje code dat je op je website kan plaatsten (of via een integratie kan toevoegen). Zo kunnen mensen zich via je website inschrijven op je mailinglijst.

Autoresponder

Als je echt goed aan de slag wilt met je e-mail marketing dan zou een autoresponder niet mogen ontbreken. In sommige gratis tools zit dit niet in en wordt dit pas bij de betalende versie toegevoegd. Een autoresponder is eigenlijk een lijstje mails dat je al klaar hebt staan en wat verstuurd gaat worden zodra iemand zich voor jou e-maillijst inschrijft. Onmiddellijk ontvangen ze dan bijvoorbeeld het gratis ebook dat ze aangevraagd hebben, een dag later vertel je wat meer over jezelf, drie dagen later stuur je een interessante tip,…

Sommige software heeft een rechtlijnige autoresponder. Andere is heel geavanceerd en daarbij kan je “als … dan” constructies maken. Als ze een bepaald product hebben gekocht, dan krijgen ze mail A, hebben ze dat nog niet dan krijgen ze mail B, als ze de vorige mail nog niet hebben geopend, krijgen ze een herinnering, als ze die vorige mail wel hebben geopend krijgen ze meteen de volgende mail. Je kan hierin erg ver gaan en het heel Ingewikkeld  maken. Maar dat is iets wat ik pas zou aanraden als je online business al goed draait. Dus als toevoeging. Als je daar te snel mee aan de slag gaat kan het heel overweldigend overkomen. Dan kan je het beter rechtlijnig en simpel houden.

Segmenteren

Je kan een mail sturen naar een hele lijst, of je kan je contacten ook segmenteren. Bijvoorbeeld wie een bepaald product gekocht heeft, krijg deze mail niet. Of de mail wordt uitgestuurd nadat er een bepaalde pagina van je website bezocht is. Deze persoon moet natuurlijk dan wel in je e-maillijst staan.

Bij sommige software kan je ook tags meegeven aan een contact. Bijv. Product x gekocht, geïnteresseerd in een bepaald onderwerp waar jij het soms over hebt. Op basis van deze tags kan je dan segmenteren. Dus enkel diegene die geklikt hebben op een link dat ze in een bepaald onderwerp interesse over hebben krijgen de mail, de rest niet. Zo kan je veel gerichter je mails sturen waardoor je mails beter gelezen worden en er meer actie op ondernomen wordt.

Dubbel-optin vs single optin

Veel mensen denken dat dubbel-optie verplicht is, maar dat is niet het geval. Dubbel optin wil zeggen dat ze twee keer moeten bevestigen dat ze jouw mails willen ontvangen. Dus men laat je gegevens achter op je website, daarna wordt er automatisch een mail naar hen gestuurd waarin een link staat waarop ze moeten klikken om te bevestigen dat ze echt wel mails van jou willen ontvangen.

Meestal kan je dubbel optin uitzetten. Als mensen zich dan via je website inschrijven zijn ze onmiddellijk uitgeschreven. Op deze manier zal je veel meer e-mailadressen krijgen want bij de dubbele optin vergeten mensen vaak om te bevestigen. Het nadeel bij single optin is dat je uitschrijvingen ietsje hoger kunnen zijn.

Integraties

De meeste software heeft de mogelijkheid om te koppelen met andere software. Bij sommige is dat slechts met een handje vol andere software bij andere is dat met een hele hoop. Soms denk je hier in het begin niet aan en gaat het frustreren als je dit toch blijkt te missen. Aan de andere kant moet je ook niet per se de uitgebreidste nemen als je al deze functionaliteiten niet nodig hebt.

Vaak is er wel een koppeling met Zapier, een online software die allerlei software met elkaar kan verbinden. 

Prijzen – gratis of niet

Sommige software kan je gedurende een bepaalde tijd gratis uitproberen. Bij andere heb je een plan waarmee je gratis kan starten, heb je meer contacten in je lijst dan betaal je daarvoor. Vaak zijn er meerdere pakketten, dus hoe meer e-mailadressen in je lijst hoe meer je gaat betalen.

Gratis is meestal een startversie waar je niet alles mee kan of waarmee je wel alles kan maar dan voor een beperkt aantal e-mailcontacten of beperkt aantal mails dat je kan sturen. Het logo van het desbetreffende bedrijf staat dan ook op elke mail de je verzend. Super professioneel komt dat natuurlijk niet over.

E-mailmarketing software vergelijken – welke is het best?

ActiveCampaign

ActiveCampaign is één van de meest gebruikte e-mail marketing software in mijn omgeving. Je kan er dan ook heel veel mee. Niet alleen mails sturen en autoresponders, maar ook uitgebreid segmenteren.

ActiveCampaign heeft een Nederlandstalige partner: Mailblue. Als je via hen besteld heb je niet alleen de hele ervaring van ActiveCampaign in het Nederlands, maar ook de klantensupport.

De automaties kan je via een visuele workflow down. Je kan er “als…dan” constructies in maken. Als aan een bepaalde voorwaarde voldaan wordt, dan stuur je de ene mail, als er aand die voorwaarde niet voldaan wordt, stuur je een andere mail.

Als je dit heel basic houdt is het niet zo moeilijk, maar je kan er geavanceerde automaties van maken, en dan heb je wel wat tijd nodig om uit te zoeken hoe het allemaal in elkaar steekt.

Met ActiveCampaing kan je uitgebreide segmentaties maken.

 • Gratis proefaccount? Ja, voor 14 dagen, geen creditcard nodig
 • Gratis versie? Nee
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Beschikbaar in het Nederlands als je kiest voor Mailblue
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: Facebook, Magento, lightspeed, Shopify, BigCommere, WooCommerce, PrestaShop, Zapier, Zendesk, WordPress, Calendly, Zoom, Leadpages, Instapage, AdPage, Thriveleads, Asana, Eventbrite, Gravity Forms, Bloom, SurveyMonkey, Google Analytics, Google Forms, Pipedrive, Google Sheets, Google Contacts, Google Calendar, Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Joomla, Salesforce
 • Onbeperkt aantal mails sturen? ja
 • Kan je met tags werken? ja
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? nee
 • A/B testen: ja, verschillende onderwerptitels testen of inhoud van de e-mail.
 • Betalen kan met: iDeal, Bancontact, SOFORT banking, creditcard

Activecampaign prijzen

Met het Lite plan kan je al heel veel. Je kan e-mails versturen, uitgebreide autoresponders aanmaken en segmenteren. Het plus plan is inclusief CRM systeem, koppeling met Facebook audiences, integraties met andere software. Je kan ook met 25 mensen inloggen op het systeem. Met het professional plan, kan je met 50 mensen inloggen, heb je de mogelijheid om je autoresponder te A/B-testen. Verder kijkt het systeem per persoon wat de beste tijd is om de mail te sturen.

Enkel active contacten tellen mee en dit slechts één keer

Plan Aantal contacten Prijs/maand Prijs/ maand
(bij jaarlijkse betaling)
Lite 500 €15 €9
Lite 1.000 €29 €17
Plus 1.000 €70 €49
Lite 2.500 €49 €39
Plus 2.500 €125 €99
Professional 2.500 €159 €129
Lite 5.000 €89 €69
Plus 5.000 €169 €135
Professional 5.000 €239 €199
Lite 10.000 €139 €111
Plus 10.000 €249 €199
Professional 10.000 €349 €279
Lite 25.000 €225 €179
Plus 25.000 €399 €319
Professional 25.000 €599 €479

Deze prijzen zijn exclusief btw.

Autorespond

Autorespond heeft twee systemen:

 • Autorespond: Dit is de e-mailmarketingsoftware met autoresponder en CRM
 • Shoppingcart: Verkoop- en affiliate systeem

Je kan beide ook samen kopen tegen een voordeligere prijs, maar hieronder heb ik voor het vergelijk met de rest enkel het gedeeldte Autorespond uitgelicht.

 • Gratis proefaccount? ja, 30 dagen voor maximum 500 contacten.
 • Gratis versie? nee
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Nederlands 
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: Wishlistmember voor online afscherming van leermateriaal, Kajabi, Learndash, Course Flow, a New Spring, Scanlaser voor printing on demand, Rest API Interface, Webinar Geek, Webinar Jam, Leadpages, Optin Monster, Wufoo, Optimizepress, koppelen met 500+ applicaties via zapier.com
 • Onbeperkt aantal mails sturen: Ja
 • Kan je met tags werken? Ja
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? Ja
 • A/B testen: nee
 • Betalen kan met:

Autorespond prijzen

Plan Aantal contacten Prijs/maand
Standaard 0 – 500 €27
Professional 500 – 2.000 €37
Premium 2.000 – 8.000 €52
Enterprise 8.000 – 30.000 €5/m extra per 1.000 contacten
Corporate vanaf 30.000 €4/m extra per 1.000 contacten

De prijzen zijn excl. btw.

Aweber

 • Gratis proefaccount? ja, 30 dagen, creditcard nodig
 • Gratis versie? nee
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Engels 
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: met allerlei software voor CMS, CRM, e-commerce, landing pages, lead generation, membership, productivity tools, social, enquete, video, webinar.
 • Kan je met tags werken? Ja
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? Ja
 • A/B testen: Ja
 • Betalen kan met: Creditcard

Aweber prijzen

Aweber heeft geen verschillende plans, je hebt steeds toegang tot alle functionaliteiten. De prijs is enkel afhankelijk van het aantal contacten.

Uitgeschreven contacten en dubbele e-mailadressen tellen mee in het totaal aantal contacten.

Aantal contacten Prijs/maand Prijs/ jaar
(14,9% korting)
0 – 500 $19 $194
500 – 2.500 $29 $314
2.501 – 5.000 $49 $554
5.001 – 10.000 $69 $794
10.001 – 25.000 $149 $1754

Enormail

Verwacht geen uitgebreide functionaliteiten. Enormail gebruik je ook niet als je mooi opgemaakte mails wilt versturen. De designer werkt namerlijk niet heel handig en er zijn geen tempates waaruit je kan kiezen.

Waarom je toch voor Enormail zou kunnen kiezen, is omdat het het e-mailprogramma is waar je het snelst mee van start bent. Het wijst zichzelf uit en er zijn geen ingewikkelde features waardoor het voor een beginnen heel makkelijk te gebruiken is. Bovendien is het een Nederlandstalige systeem waardoor het ook makkelijk is om met support te communiceren.

Stuur je vooral tekstmails, wat beter werkt dan mooi opgemaakte e-mails, dan is Enormail zeker aan te raden.

 • Gratis proefaccount? ja, 30 dagen, geen creditcard nodig
 • Gratis versie? nee
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Nederlands, ook de klantenservice. 
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: Zapier, API, WordPress, Facebook, Google analytics, Phoenix, Huddle, Wix, Luondo, Magento, GoToWebinar, Woocommerce, Paypro, Beaverbuilder, 123 contactform, OptinMonster, Wishlist, Clickfunnels
 • Onbeperkt aantal mails sturen? ja
 • Kan je met tags werken? Ja, maar nog handmatig
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? nee
 • A/B testen: nee
 • Betalen kan met: iDeal, Bancontact. Daarna via automatische incasso of Paypal.

Enormail prijzen

Als je jaarlijks betaald, krijg je 2 maanden gratis.

Actie: Probeer Enormail gratis uit en krijg 25% korting op het Mammoet pakket. Levenslang.

Met het Mammoet pakket kan je gebruik maken van een beeldenbank met 800.000 foto’s, krijg je toegang tot een e-mailmarketing cursus, kan je contacten automatisch van de ene op de andere lijst plaatsen, gebruik maken van formulieren in popups en optin links.

Plan Aantal contacten Prijs/maand Prijs/ maand
(bij jaarlijkse betaling)
Sumo 2.500 €15 €12,5
Mammoet 2.500 €45 €37,5
Sumo 5.000 €20 €16,67
Mammoet 5.000 €45 €37,5
Sumo 10.000 €30 €25
Mammoet 10.000 €45 €37,5
Sumo 20.000 €50 €41,67
Mammoet 20.000 €65 €54,17

Prijzen zijn exclusief btw.

GetResponse

GetResponse is één van de oudste systemen, maar toch zijn ze niet oubollig. Ze blijven steeds vernieuwen. Je kan zelf ook webinars geven (vanaf het plus-pakket). Je hebt de mogelijkheid om lead-, sales- en webinarfunnels te maken.

 • Gratis proefaccount? ja, 30 dagen, geen creditcard nodig.
 • Gratis versie? nee
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? 
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: 120 integraties voor o.a. e-commerce, CRM, social, analytics, CMS. Ook Zapier.
 • Onbeperkt aantal mails sturen: Ja
 • Tags: Ja, vanaf het plus pakket
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? Ja
 • A/B testen: Ja.
 • Betalen kan met: Creditcard, iDeal

GetResponse prijzen

GetResponse heeft vier verschillende pakketten: basic, plus, professional en enterprise. Enterprise is voor ondernemingen die meer dan 100.000 contacten hebben. In het basic pakket heb je e-mail marketing, autoresponder, landingspagina’s, 1 verkoopstrechter, trechters voor leadgeneratie, Facebook-ads, levering van digitale producten.
Met het Plus pakket heb je dat ook allemaal en daar bovenop ook nog automatiseringstool, webinars, tags, 5 verkooptrechters, samenwerkingen en webinartrechters.
Met het pro pakket heb je daar nog het volgende bij: onbeperkt aantal automatiseringsfuncties, betaalde webinars, ondemand webinars

Dubbele e-mailadressen tellen dubbel mee in het totaal aantal contacten.

Plan Aantal contacten Prijs/maand Prijs/ maand
(bij jaarlijkse betaling)
Basic 1.000 €13 €10,66
Plus 1.000 €45 €36,90
Pro 1.000 €89 €72,98
Basic 2.500 €22 €18,04
Plus 2.500 €55 €45,10
Pro 2.500 €109 €89,38
Basic 10.000 €59 €48,38
Plus 10.000 €85 €54,17
Pro 10.000 €145 €69,70
Basic 25.000 €129 €105,78
Plus 25.000 €159 €130,38
Pro 25.000 €225 €184,50

Bestel je voor 12 maanden krijg je 18% korting. Bestel je voor 24 maanden, krijg je 30% korting.

Keap (het vroegere Infusionsoft)

Keap ken je misschien nog niet van naam. Vroeger heette deze software namelijk Infusionsoft. Nu heb je drie versies: Keap grow, Keap pro en Infusionsoft.

Keap Grow bevat CRM, e-mailmarketing, sms berichten, afspraken, facturen en betalingen. Met Keap Pro komt daar nog bij: marketing en verkoop automatisatie, wederkerende betalingen, A/B testen, builder voor landingspagina’s, slimme formulieren en rapporten.

Infusionsoft is meer geschikt voor teams en agencies. Je hebt hierbij ook geavanceerde leadopvolging, winkelwagentje, betaalpagina’s, affiliate management

 • Gratis proefaccount? Ja, voor 14 dagen. Geen creditcard nodig
 • Gratis versie? Nee
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Engels
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: beperkt bij Keap grown, uitgebreid bij Keap Pro en Infusionsoft: Piesyncy, Zapier, Appointment core, automate.io, Bigcommerce, bonjoro, customer hub, deadline funnel, Fixyourfunnel, formlift, gmail, graphly, imember360, Instapage, JotForm, Leadpages, Myfusionhelper, Optinmonster, Outlook, PlusThis, Privy, Quickbooks, Scheduleonce, Sixthdivision, ThriveCart, Typeform, Unific, Webinarjam, Wicked reports, Wistia, WordPress, Workato.
 • Onbeperkt aantal mails sturen: Ja.
 • Kan je met tags werken? Ja.
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? Niet bij het Grow pakket, wel bij de pro.
 • Support: via chat en telefonisch
 • A/B testen: Ja
 • Betalen kan met: Creditcard

Keap prijzen

Standaard heb je bij Keap 1 gebruiker, dus 1 login. Wil je er meer als je meerdere personen in je team toegang wil geven dan kan je extra accounts bijkopen voor $30 per maand per extra gebruiker.

Plan Aantal contacten Prijs/maand
Keap Grow 500 $79
Keap Pro 500 $149
Keap Grow 1.500 $109
Keap Pro 1.500 $179
Keap Grow 5.500 $209
Keap Pro 5.500 $279
Keap Grow 10.500 $279
Keap Pro 10.500 $349
Keap Grow 25.500 $379
Keap Pro 25.500 $449

Mailchimp

 • Gratis proefaccount? nee
 • Gratis versie? Ja, tot 2000 contacten
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Engels 
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: 250
 • Onbeperkt aantal mails sturen?
 • Kan je met tags werken? Ja
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? Ja
 • A/B testen: Ja
 • Betalen kan met: Creditcard, Paypal

Wil je zelf aan de slag met affiliate marketing, dan is Mailchimp geen goede optie. Ze hebben een nultollerantie tegen het gebruik van affiliate links in de mailing die je stuurt.

Mailchimp prijzen

Bij de gratis versie kan je al heel wat doen en dat zelfs tot 2.000 contacten. Je kan gebruik maken van basis templates, marketing CRM, websites, 1-click automatisatie, landingspagina’s,… Onder elke mail staat wel het Mailchimp logo. Wil je dat weg, dan kan je upgraden naar een betaald pakket.

Met het essentials plan heb je daarbij ook support, A/B testing, meer templates. Bij de standaard versie krijg je daar nog wat extra bij, nl. geavanceerde inzichten van je contacten, retargeting ads, autoresponder op basis van het gedrag van een contact, aanpasbare templates. Bij het Premium pakket krijg je geavanceerde segmentatie, variablelen om te testen (bijv. welke onderwerp regel wordt het meest geopend) en telefonisch support

De prijzen bij Mailchimp vind ik wat misleidend. Er staat bij het essentiel plan “vanaf $9,99”. Onderaan in de tabel staat 50.000 contacten, dus het lijkt dat je maar $9,99 moet betalen voor 50.000 contacten. Dat is helaas niet het geval.

De 50.000 contacten zijn het maximum aantal contacten dat je kan hebben met het essentials plan. De vanaf prijs is voor 500 contacten. Krijg je meer contacten dan gaat de prijs omhoog. Voor 50.000 contacten in het essentiels plan betaal je $259 per maand.

Uitgeschreven contacten tellen mee en ook dubbele e-mailadressen tellen dubbel.

Plan Aantal contacten Prijs/maand
Free 2.000 $0
Essentials 500 $9,99
Standaard 500 $14,99
Essentials 1.500 $19,99
Essentials 2.500 €29,99
Standaard 2.500 $49,99
Essentials 10.000 $74,99
Standaard 10.000 $99
Premium 10.000 $299
Essentials 25.000 $189
Standaard 25.000 $219
Premium 25.000 $449

Mailerlite

Speciaal voor dit artikel checkte ik Mailerlite uit. Ik was aangenaam verrast door de vele mogelijkheden en de kleine kostprijs.

E-mails kan je samenstellen met een drag-en-drop builder of je kan starten met een template.

 • Gratis proefaccount? Ja, 30 dagen. Geen creditcard nodig. Toegang tot alle functies voor maximum 1.000 contacten en 12.000 te versturen mails.
 • Gratis versie? Ja
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Standaard in Engels, je kan nog 5 andere talen kiezen.
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: 98 – o.a. Shopify, WordPress, Zapier, Mailercheck, Zoom, verder ook voor CRM, e-commerce, Facebook, landingspages, popups, inschrijfformulieren, enquetes.
 • Onbeperkt aantal mails sturen? Ja
 • Kan je met tags werken? Ja
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? Ja
 • A/B testen: Ja
 • Betalen kan met: creditcard of overschrijvig (indien je jaarlijks betaald)

Mailerlite prijzen

Als je het gratis uitprobeerd heb je toegang tot alle functionaliteiten die de betalende versie heeft. Daarna kan je kiezen of je gratis wilt blijven (met enkele functies minder) of wilt upgraden naar een betalende versie. Wat heb je meer als je kiest voor de betaalde versie? 24/7 live chat support, geen Mailerlite logo op de mails, html editor, e-mail templates, eigen domeinnaam voor landingspagina’s, promotie popups, automatisch de e-mail opnieuw versturen naar iedereen die het niet geopend heeft, 8 uur ’s ochtends, is in elke tijdszone 8 uur ’s ochtends (en niet dat sommige het midden van de nacht ontvangen), visueel kijken waar het meest op geklikt wordt in je e-mail, A/B testing, onbeperkt aantal domeinen.

Totaal aantal contacten wordt geteld op basis van unieke contacten. Als een e-mailadres er 2x in staat wordt het dus maar 1x meegeteld.

Plan Contacten Prijs/maand
Gratis 1.000
max. 12.000 e-mails/maand
€0
Premium 1.000 €9
Premium 2.500 €13
Premium 5.000 €26
Premium 10.000 €44
Premium 15.000 €66
Premium 20.000 €88
Premium 25.000 €105

Sendinblue

Met Sendinblue kan. je niet alleen e-mails versturen maar ook SMS berichten.

Je kan geavanceerder autoresponders maken me o.a. ook lead scoring. Zo kan je aan een actie een puntenwaarde hangen, zoals inschrijven op de nieuwsbrief, een bepaalde pagina bezoeken,… Als er genoeg punten zijn dan kunnen ze een korting krijgen.

 • Gratis proefaccount? Ja. Geen creditcard nodig. Max. 300 emails/dag.
 • Gratis versie? Ja
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Engels
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: WordPress, Woocommerce, Shopify, Prestashop, Zenkit, Convertful, Getsitecontrol, Leadsync, applyreward, Mailoptin, Shopware, Webstollen, GRC contact, Translation exchange, Lytics, SugarCRM, Microsoft Dynamics, Thrive Leads, Mailpoet, Nosto, Ninja Forms, Outlook, Zoho, Wufoo, Typeform, SumoMe, Stripe, Streak, Pipedrive, Mailchimp, Intercom, Live help now, Facebook lead ads, EventBrite, Jimdo, Privy, NiftyImages, Zapier, nopCommerce, Everwin CXM, Optinmonster, Paypa, Wix, Gleam, Gmail, Magento, Salesforce, Project Manager, Google analytics
 • Onbeperkt aantal mails sturen? Nee
 • Kan je met tags werken?
 • Kan je er landingspagina’s mee maken? Ja, vanaf het premium plan
 • A/B testen: Ja, vanaf het essetial plan
 • Betalen kan met: creditcard of Paypal

Sendinblue prijzen

Je kan Sendinblue gratis uitproberen. Daarmee kan je 300 e-mails per dag uitsturen.

Elke verhoging van plan heeft niet alleen meer e-mails die je kan versturen, er komen steeds ook wat functionaliteiten bij. Vanaf het essentials plan wordt het Sendinblue logo verwijderd, kan je splittesten en uitgebreide statistieken bekijken.

Bij het premium plan komen daar nog bij: Facebook ads, landingspagina’s, marketing automation, chat en toegang voor meerdere gebruikers.

Wil je het nog uitgebreider dan kan je kiezen voor het enterprise plan.

Behalve onderstaande maandelijkse abonnementen heb je ook een pay-as-you-go plan. Daarmee kan je een aantal credits voor e-mails toevoegen aan je huidige plan zonder dat je hoeft te upgraden naar een hoger plan. Deze extra gekochte e-mails vervallen niet. Gebruik je ze niet onmiddellijk op, dan kan je ze enkele maanden later nog gebruiken. Op deze manier kan je ook SMS credits kopen.

Plan E-mails/maand Prijs/maand Prijs/maand
bij jaarlijkse betaling
Gratis 300 e-mails/dag €0 €0
Lite 40.000 €19 €17,10
Essential 60.000 €29 €26,10
Premium 120.000 €49 €44,10
Premium 350.000 €129 €116,10

 

YMLP – Your mailing list provider

YMLP bestaat 18 jaar en heeft meer dan 500.000 gebruikers in meer dan 100 landen.

YMLP heeft 2 prijspakketten: Pro en Pro plus. De Pro plus is bijna hetzelfde als de Pro. Wat je meer kan is dat je statistieken kan bekijken per contact.

 • Gratis proefaccount? Pro versie met 25 e-mails
 • Gratis versie? Ja
 • Autoresponder? Ja
 • Taal? Beschikbaar in het Nederlands 
 • Zowel opgemaakte e-mails als tekst e-mails.
 • Integraties: Social media, Google analytics
 • Onbeperkt aantal mails sturen: nee
 • Bijlagen toevoegen is mogelijk
 • Kan je met tags werken?
 • Kan je er landingspagina’s mee maken?
 • A/B testen: Ja
 • Betalen kan met: Creditcard

YMLP prijzen

Het betaald per aantal e-mais dat je stuurt en niet voor het aantal contacten. Stel je hebt 2000 contacten en je stuurt 1 keer per week een mail. Dan heb je al 8000 mails per maand die je gebruikt.

Plan Aantal contacten Aantal e-mails per maand Prijs
Gratis Max. 1000 contacten 1.000 €0
Pro Ongelimiteerd 500 €3,75
Pro plus Ongelimiteerd 500 €5
Pro Ongelimiteerd 2.500 €7,5
Pro plus Ongelimiteerd 2.500 €10
Pro Ongelimiteerd 7.500 €15
Pro plus Ongelimiteerd 7.500 €20
Pro Ongelimiteerd 12.500 €22,5
Pro plus Ongelimiteerd 12.500 €35
Pro Ongelimiteerd 20.000 €30
Pro plus Ongelimiteerd 20.000 €50

Betaal je 6 maanden vooruit dan krijg je 5% korting korting, betaal je een jaar vooruit krijg je 10% korting.

E-mailmarketing software voor beginners

Starter: Je hebt nog geen contacten en wil starten met het opbouwen van een e-maillijst. Je hoeft geen geavanceerde tools. Het enige wat je zeker wilt kunnen gebruiken is een autoresponder die automatisch meerdere ingeplande mails stuurt zodra iemand zicht inschrijft. Zo kunnen ze je beter leren kennen.

Activecampaign €15/m  €9/m tot 500
Autorespond €27/m   tot 500
Aweber $19/m $16,17/m tot 500
Enormail €15/m €12,5 tot 2500
GetResponse €13/m €10,66 tot 1000
Keap $79/m   tot 500
Mailchimp $14,99/m   tot 500
Mailerlite $0   tot 1000 / max. 12.000 mails/maand
Mailerlite €9/m   tot 1000 (geen logo van Mailerlite / wel nieuwsbrief templates en editor)
Sendinblue €0   max. 300 mail/dag
Sendinblue €19/m €17,10/m max 40.000 emails/maand

E-mailmarketing software voor gevorderden

Je bent al een tijdje bezig en hebt al 10.000+ contacten opgebouwd, je wil wat geavanceerder tewerk kunnen gaan. Je wil kunnen segmenteren en mails sturen naar een bepaald segment van je lijst. Als je vast zit wil je ook een toegankelijke helpdesk. Je wilt kunnen doorgroeien zonder in te boeten in functionaliteit.

Eerst even naar de prijs kijken voor 10.000+ contacten. Steeds de prijs die net boven de 10.000 ligt, zodat je niet teveel betaald. Bij sommige staat tot 15.000, deze kunnen allemaal zeker hoger, met een meerprijs per maand.

Activecampaign €225/m  €179/m tot 25.000
Autorespond €68/m
€137/m
  tot 11.000
tot 25.000
Aweber $149/m $146,17/m tot 25.500
Enormail €50/m
€75/m
€41,67
€62,5/m
tot 12.500
tot 25.000
GetResponse plus €159/m €130,38 tot 25.000
Keap pro $449/m   tot 25.500
Mailchimp $159/m
€219/m
  tot 15.000
tot 25.000
Mailerlite €66/m
€105/m
  tot 15.000
tot 25.000
Sendinblue €49/m
€129/m
€44,10/m
€116,10/m
max 120.000 emails/maand
max 350.000 emails/maand

Uiteraard bepaald prijs niet alles. Zo lijkt Enormail heel goedkoop, maar deze zal waarschijnlijk niet alle functionaliteiten hebben die je wit. Met Activecampaign kan je uitgebreid segmenteren en rapporten bekijken. Bovendien is dit in het Nederlands als je het bestelt via Mailblue. Prijs/kwaliteit vind ik Mailerlite de beste.

Kijk dat de software de functies heeft die jij nodig hebt. Klik hierboven om een gratis proefaccount aan te maken waarmee je de software alvast kan uitproberen.

Welke e-mail marketing software heeft jouw keuze of gebruik je op dit moment al? Nog vragen of tips hierbij? Laat het me zeker weten onderaan deze pagina in een reactie.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

4 reacties

 1. Ah, Fijn zo’n overzicht. Ik werk zelf al jaren met ActiveCampaign (heel tevreden over), maar ik krijg regelmatig de vraag wat nu een goed programma is, en hoe het onderling vergelijk is… Nu heb ik een helder antwoord: ik stuur ze gewoon naar deze pagina.. 🙂

 2. Wat was het fijn geweest als deze informatie beschikbaar was toen ik 4 jaar geleden begon met een e-mail marketing software. Ik ben zelf begonnen met Mailchimp, omdat die gratis was. Maar vind het totaal niet gebruiksvriendelijk. Ben toen op Enormail overgestapt wat prima werkte. Totdat ik Activecampaign ontdekte wat het allemaal kon (en ook nog steeds toepas vandaag) voor een lage prijs. Voor mij is Activecampaign de beste, omdat het alle mogelijkheden biedt die ik nodig heb tegen de beste prijs. Maar dit is persoonlijk. Als iemand mij ooit weer vraagt welke de beste is, stuur ik ze door naar deze pagina.

  1. Ik heb eens voor een klant wat gedaan die met Mailchimp werkte en dat vond ik een draak van een systeem, inderdaad helemaal niet gebruiksvriendelijk. Blij dat je nat het zoeken nu de software gevonden hebt die voor jou werkt. Dank je om deze blog door te willen sturen aan anderen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?