Affiliate marketing zonder website – kan dat?

Affiliate marketing zonder website

Als je over affiliate marketing hoort is meestal de eerste stap het aanmaken van een website waarop je gaat bloggen. Dat leer je zo ook in de cursus “De affiliate marketing revolutie”.

Maar kan je het ook toepassen zonder dat je een website hebt?

Yes dat is mogelijk en zelfs op meerdere manieren. Ik leg je uit wat je allemaal kan doen en wat de voor- en nadelen zijn.

Hoe doe je aan affiliate marketing zonder dat je een website hebt?

Als je geen website hebt en toch aan affiliate marketing wilt doen dan kan je kiezen voor deze manieren of een combinatie ervan.

Op je Youtube-kanaal

Heb je een actief Youtube-kanaal dan kan je in de beschrijving ook steeds een affiliate link vermelden. Je gebruikt een bepaald product, hebt net iets nieuws gekocht, doet een review,… dan kan je melden dat je de link om het product te kopen in de beschrijving zet. 

Vaak willen je volgers toch ook dezelfde dingen als jou en dan is het voor hen handig dat ze het onmiddellijk kunnen bestellen en voor jou is het leuk dat je met het maken van je filmpje ook iets verdient.

Zie ook Hoe verdien je geld op Youtube?

Delen op Social media

Het kan op je persoonlijke Facebook-profiel, op een Facebook-pagina of -groep waar jij de eigenaar van bent. Dit kan ook in de link in bio op Instagram. Heb je meer dan 10.000 volgers dan kan je het ook via swipe up doen. En ook op Pinterest kan je dit toepassen. Maak een bord van leuke producten, interieurspulletjes, benodigdheden voor je hobby,…

Je kan een rechtstreekse affiliate-link plaatsen waarover jij het hebt.

Plaats het niet zomaar op pagina’s of in groepen van andere mensen. Zij appreciëren dat meestal niet.

Zie ook Geld verdienen met Instagram

Via advertenties 

Via Facebook-advertenties of Google Ads kan je rechtstreeks linken naar de site die je promoot d.m.v. je affiliate link. In plaats van rechtstreeks met de affiliate link te adverteren kan je ook adverteren naar een landingspagina. Meestal is dat een pagina van je website, maar als je die niet hebt kan je daarvoor bijvoorbeeld Leadpages gebruiken. Op deze tussenpagina kan je eerst de naam en mailadres van de bezoeker vragen zodat je die later bij een ander leuk aanbod ook kan mailen.

Via e-mail

Iemand vraagt je via e-mail waar jij een bepaald iets gekocht hebt. Dan kan je antwoorden met de link naar de webshop, maar je kan er dus ook eerst een affiliate link van maken. Doe dit alleen als het relevant is en ga zeker geen mensen allemaal links spammen.

Heb jij een e-maillijst opgebouwd (meestal heb je dan wel een blog, maar kan ook d.m.v. landingspagina) dan kan je in de wekelijkse mailing ook een affiliate link naar een relevant product vermelden. Hier ligt de nadruk op relevant en niet elk affiliate programma laat dit toe. Goed checken dus.

In een ebook of boek

Als jij een ebook maakt, kan het zijn dat je soms wilt verwijzen naar een bepaald product. Misschien iets wat handig voor de lezer is om ook te gebruiken. Het voordeel van een ebook tegenover een fysiek boek is dat je er een link in kan zetten die mensen kunnen aanklikken. En dat kan dus ook een affiliate link zijn.

Maar ook in een fysiek boek heb ik het al gezien. Je kan er dan een aangepaste link voor maken zodat het geen hele lange affiliate link is die je moet drukken. Dat kan bijvoorbeeld via Bitly.

Op voorwerpen

In oktober stond ik op een tweedaagse beurs in Brugge. Dus moesten we er in een hotel overnachten. Bij zowel de haardroger als de shampoo stond een QR-code voor als je datzelfde ook wilde bestellen. Achter deze QR-code zat een affiliate link.

Ga niet zomaar overal links zitten spammen. Zorg ook voor waarde voor je volgers.

Voordelen van affiliate marketing zonder website

Het kan sneller. Je kan een link maken en deze meteen de lucht insturen (op je Facebook zetten, mailen naar iemand). Of je hebt al kanalen waar je veel volgers hebt en daar veel tijd in steekt, dan hoef je niet nog tijd in een extra kanaal zoals een eigen website te steken.

Nadelen van affiliate marketing zonder website.

Het grootste nadeel is dat je afhankelijk bent van de grillen van andere platforms. Als zo’n platform ineens andere regels heeft, kan het zomaar zijn dat je van de ene dag op de andere geen inkomsten meer hebt.

Het is ook van kortere duur (behalve bij Youtube), als je het op social media deelt, dan is het na een paar dagen al verdwenen omdat je ondertussen andere berichten gepost hebt. Op je website is standvastiger omdat bezoekers vanuit Google kunnen komen. Zowel nu, als binnen vijf jaar.

Niet alles mag altijd, soms is enkel SEO, dus via je website, toegelaten, lees dus altijd de voorwaarden in het affiliate programma waarvoor je je hebt aangemeld.

Affiliate Vibes cursus

Stap-voor-stap affiliate marketing leren?

Met mijn cursus ga je leren hoe je zelf een passief inkomen kan opbouwen met een website.

Via welk kanaal pas jij affiliate marketing toe of ben je dat van plan te gaan doen?

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?