Geld verdienen met Instagram in 2021 – Hoe doe je dat?

Geld verdienen met Instagram - hoe

Heb jij een leuk account op Instagram dan denk je er misschien over na om er geld mee te verdienen. 

Je ziet vast die grote influencers en bekende acteurs en sporters massa’s geld verdienen met hun kanaal en jij droomt ervan om dat ook te kunnen. Laat het dan zeker niet met een droom blijven. Neem actie en dan is het voor jou ook mogelijk.  

Hoe kan je geld verdienen op Instagram?

Instagram draait om de leuke plaatjes en het tonen van een verhaal.

De hoofdfocus mag niet het geld verdienen zijn, dan gaat je inhoud er hoogstwaarschijnlijk op achteruit en zal je juist volgers gaan verliezen. Het allerbelangrijkste blijft om goeie post en stories te maken. Het is juist voor deze leuke content dat mensen je volgen. 

Mensen zitten op Instagram om vermaakt te worden, niet om allerlei dingen te kopen. Promoten kan zeker, maar niet de hele tijd. Doordat je hen zoveel waarde geeft, kan je gerust ook al eens iets promoten.

Door zomaar wat random foto’s te plaatsen zal je account niet erg opvallen. Leuk voor je familie en vrienden maar daar houdt het dan ook mee op. Probeer een niche of een leuke insteek te kiezen. Weet je niet goed wat plaatsen om meer interactie met je volgers te krijgen, dan kan je eens kijken naar deze Instagram inspiratie waarbij je 52 weken lang opdrachten krijgt zodat jouw kanaal gaat groeien en de interactie verhoogd.

Instagram is iets waar je consistent mee bezig moet zijn. Je start met het bouwen van een publiek, je volgers. Dus zorg ervoor dat je een onderwerp kiest waarmee je graag bezig bent

Om te beginnen, zorg ervoor dat je Instagram-account openbaar is en maak van je account een business account. Hierdoor kan je statistieken bekijken.

Door vervolgens goeie berichten te maken en de juiste hashtags te gebruiken, zal je profiel steeds meer bereik krijgen. Mensen die dit leuk vinden en meer van jou willen zien, zullen je account gaan volgen. Door zelf ook foto’s van anderen leuk te vinden en er op te reageren zal jouw account ook meer opvallen. 

Vergeet niet dat dit proces een lange tijd kan duren. Daardoor is consistentie zo belangrijk. Zowel dat je op deze manier bouwsteentjes legt voor het groter maken van je Instagram-account. Als dat Instagram niet houdt van heel wisselvallig en weinig posten. Je berichten zullen zo minder getoond worden.

Het aantal volgers is belangrijk, maar wat nóg belangrijker is, is de interactie die je krijgt op jouw kanaal. Reageert iemand op je bericht, reageer dan terug. Zo kan je de interactie aangaan. Anderen zullen ook merken dat jij ook reageert en zullen sneller geneigd zijn ook een reactie achter te laten. Hoe meer interactie er is, hoe waardevoller je kanaal wordt en hoe meer geld je kan verdienen. Het haalt dus niks uit om volgers te kopen.

Op welke manier kan je geld verdienen met Instagram?

Er zijn verschillende manieren om met Instagram geld te kunnen verdienen. Voor sommige heb je heel veel volgers nodig, met andere manieren kan je ook al iets verdienen als je nog niet zo heel veel volgers hebt. 

Samenwerkingen – gesponsorde posts

Dit is de meest gekende manier. Je werkt samen met een bedrijf door het bedrijf of een bepaald product te promoten. Je kan een foto van het product maken, maar ook een foto van jezelf terwijl je dit product gebruikt. Dat laatste is veel subtieler en komt minder promo-achtig over. 

Hoe bekender en groter je wordt, hoe meer mensen net zoals jou willen zijn. Ze willen dezelfde soort kleding kopen, hetzelfde eten, dezelfde plekken willen bezoeken,… Dus je kan gerust een samenwerking aangaan over een product dat je sowieso al gebruikt.

Als je een samenwerking wilt aangaan, kijk je altijd of dat bedrijf en product passen bij jouw kanaal en jou als persoon. Doe je dit niet en denk je snel wat geld te cashen, dan zal dat tegen jou gaan werken.

Met Instagram kan je aanduiden dat een post gesponsord is, door “gesponsord partnerschap” aan te duiden. Dit komt dan bovenaan bij je post te staan. Lees hier meer over merkinhoud.

Barterdeals

Wat al vrij snel kan gaan is een barterdeal. Hiermee verdien je geen geld, maar krijg je een product toegestuurd in ruil om daarover iets op Instagram te zetten. Uiteraard kan je daar je huis niet mee afbetalen, maar als beginnende Instagram influencer is het wel leuk.

Rechtstreeks contact

Hoe groter je account is, hoe groter de kans dat bedrijven zelf naar je toekomen voor een samenwerking. Check hun voorstel goed en kijk of dit goed voelt. Je moet zowel achter het bedrijf als het product staan. 

Een heel duidelijk voorbeeld is dat ik als vegan blogger natuurlijk geen vlees ga promoten, zelfs niet als ze mij duizenden euro’s zouden geven. Maar ook kleiner en minder duidelijk kan je beste kijken of het bij je past. Ik ga ook geen cola promoten, ik lust dit namelijk niet, een biertje daarentegen 😉

Je kan zelf ook bedrijven contacteren. Kijk daarvoor eens welke producten van welke merken jij sowieso al gebruikt of van plan was om binnenkort te gaan gebruiken. Dan kan je met deze merken contact opnemen voor een potentiële samenwerking.

Linkpizza

Via Linkpizza kan je affiliate links (zo dadelijk hierover meer) generen zonder dat je je bij een hoop affiliate netwerken moet aanmelden. Maar er is nog iets wat je met Linkpizza kan: samenwerkingen vinden. 

Je kan via Linkpizza campagnes zien. Dat zijn opdrachten die bedrijven hebben uitgeschreven. Bij deze opdracht staat wat voor iemand ze zoeken. Hoeveel volgers minimum, wat houdt de opdracht in, voor welk kanaal (Instagram, Facebook, Youtube, website), welke leeftijd de doelgroep heeft en in welke categorieën (business, gezondheid, beauty,…).

Je kan dan een bod uitbrengen op deze opdracht. Je laat een bedrag achter wat je ervoor wilt krijgen en een motivatie. Wordt je hiervoor goedgekeurd krijg je ook een mail en kan je contact hebben met het bedrijf. Zij sturen je bijvoorbeeld eerst iets op waar je een foto mee kan maken.

Via het platform laat je eerst je foto goedkeuren door het bedrijf. Als de opdracht klaar is krijg jij ervoor betaald. 

Behalve Linkpizza zijn er meerdere influencer marktplaatsen.

Influencer bureaus

Heb je geen zin om zelf achter bedrijven aan te gaan of te onderhandelen over je prijs, dan kan je werken met een Influencer bureau. Zo’n bureau is de tussenpersoon tussen een bedrijf/merk en de influencer. Zij bezorgen de influencer opdrachten en zorgen ervoor dat bedrijven en merken zichtbaarder worden door influencers in te zetten.

Affiliate marketing

Een makkelijke manier om met Instagram geld te verdienen zonder dat je al tienduizenden volgers nodig hebt, is affiliate marketing. Het voordeel is dat je nog geen eigen product nodig hebt en geen bedrijven hoeft te overtuigen om met jou samen te werken.

Met affiliate marketing krijg jij betaald als er daadwerkelijk iemand iets gekocht heeft via jouw link. Zo’n link kan je soms rechtstreeks van een bedrijf krijgen, maar meestal gaat dit via een affiliate netwerk

Deze link kan je in je bio plaatsten. Maak hier best een verkorte link van (met bijv. bitly), want zo’n affiliate link kan heel erg lang zijn.

Je kan een product op je foto tonen of op je story plaatsen met dan de vermelding dat wie dit ook wilt, dat kan kopen via de link in bio. Als iemand op deze link klikt, uiteindelijk het product (of misschien meerdere) bestelt, dan krijg jij hierop een commissie. 

Het lastige is dat je maar één link kan plaatsen in Instagram en dat je geen link bij elk bericht kan zetten. Een oplossing daarvoor is om een pagina aan te maken met meerdere knoppen. De link naar die pagina kan je dan in je bio plaatsen. 

Zelf heb ik dat gemaakt met Elementor. Een voorbeeld zie je hier http://veganistischkoken.nl/instagram/

En andere manier om dat voor elkaar te krijgen is via Linktr.ee

Wil jij met affiliate marketing starten, dan kan ik je de cursus de Affiliate marketing Revolutie aanraden. Hierin leer je stap-voor-stap hoe je dat kan doen.

Eigen producten of diensten

Heb je eigen producten of een dienst, dan kan je er over nadenken om Instagram te gebruiken om deze meer bekendheid (en dus uiteindelijk ook verkoop) te geven.

Maak er leuke verhalen over, breng het subtiel in beeld, toon klanten,… maar zeg niet de hele tijd “koop mijn product, koop mijn cursus”.

Omgekeerd kan ook. Je hebt een account met vele volgers die heel actief zijn. Dan kan je er over nadenken welk eigen product je zou kunnen aanbieden. Je kan een cursus maken over je onderwerp, je kan merchandise verkopen,…

Wil je meer uit je zakelijke instagram-account halen en volgers kunnen omzetten in betaalde klanten? Dan kan het handig zijn om een stappenplan te hebben om meer interactie te krijgen met je volgers, meer omzet te krijgen en een werkend plan van aanpak te kunnen gebruiken. Als dat iets is wat je nodig hebt, check dan even The Instagram Academy >>

Stockfoto’s

Als jij dagelijks of wekelijks prachtige foto’s maakt voor je kanaal dan zou je er ook over kunnen denken om deze foto’s ook aan te bieden op stockfoto platformen, zoals Shutterstock. Zodra mensen deze foto kopen om te gebruiken op hun website, brochure,… krijg jij ervoor betaald.

Instagram cursus

I.p.v. een online cursus op een platform te maken kan je je cursus ook op instagram maken. Dit op een apart privé account. Deze manier van cursussen geven is uitgevonden door Charlotte van ’t Wout. Ik heb op deze manier twee cursussen van haar gevolgd. Heel leuk omdat je de uitleg via stories krijgt. 

Ik dacht dat het een snelle manier was om je cursus aan te kunnen bieden, maar ze zei dat het juist meer werk is dat een online cursus te maken op een eigen platform met video’s. 

Ik kwam ook dit ebook tegen met 30 tips voor het starten van je eigen Instagram cursus. Zo kan jij ook geld verdienen met je Instagram.

Hoeveel volgers heb je nodig om geld met Instagram te kunnen verdienen?

Eigenlijk is er niet echt een minimum aantal volger dat je nodig hebt. Uiteraard telt hoe meer volgers je hebt, hoe meer je kan verdienen. Ik zou er vanuit gaan dat een kanaal van zo’n 1000 volgers kan beginnen na te denken hoe je er geld mee zou kunnen verdienen. Dit gaat wel nog niet veel zijn. Tenzij je je eigen dienst promoot, die misschien €2000 voor een coaching is.

Vanaf 10.000 volgers wordt het interessanter. Sowieso dat je dan meer bereikt hebt, maar je hebt ook nog een extra functie: Swipe up. Via Swipe up kan je in een story een kijker doorsturen naar een webpagina. Dat is interessant als je een volger naar je eigen blog wilt sturen. Maar dus zeker ook voor bedrijven die jou sponsoren. Zo kan je een rechtstreekste link naar hun webshop delen.

Hoeveel geld kan je verdienen met Instagram?

Er zijn geen vaste bedragen vastgelegd. Het bedrag dat je kan vragen voor een samenwerking hangen bijvoorbeeld af van het aantal volgers, maar nog meer van de interactie. 

Via deze tool kan je bekijken wat jij zou kunnen vragen voor een post met jouw account. Dit is echter een indicatie. Uiteindelijk bepalen vraag en aanbod de werkelijke waarde van je post.

De grootsten der aarde kunnen een miljoen vragen voor 1 instagram post. Anderen vragen enkele honderden euro’s, de kleinere enkele tientjes per post. 

Het is nu wel niet de bedoeling dat je elke dag gesponsorde post gaat plaatsen, je Instagram is namelijk geen promofolder.

Heb jij een mooie following, dan kan je met instagram goed geld verdienen. Is je basis kleiner dan kan je beter gebruik maken van affiliate marketing of een eigen product. Een samenwerking krijgen in de beginfase nog wat lastiger zijn.

Hoeveel je kan verdienen is eigenlijk onbeperkt, maar alles begint bij de basis: leuke content creëren die mensen graag willen volgen.

Lees ook: 22 manieren om online geld te verdienen >>

Heb jij een Instagram-account? Deel hem gerust hieronder. Laat ook even weten of jij er geld mee verdiend en op welke manier.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?