Affiliate netwerken: welke zijn er?

Affiliate netwerken in België en Nederland

Als je start met affiliate marketing ga je kijken welke producten je wil promoten en bij welke affiliatie netwerkenken je je gaat aansluiten.

Sommige webshops maken gebruik van een eigen affiliate platform, waar je rechtstreeks bij de webshop aanmeld als affiliate. Voorbeelden hiervan zijn bol.com en coolblue.

Andere webshops maken gebruik van een affiliate netwerk.

Wat is een Affiliate netwerk?

Een affiliatenetwerk is een platform dat verkopers en affiliates met elkaar verbind. Het is de tussenpersoon die een webshop meer zichtbaarheid kan geven door er affiliates aan te koppelen. Dit netwerk zorgt ook voor de uitbetaling van de affilate.

Op zo’n affiliate netwerk vind je meerdere webshops of producten. Zo hoef je niet bij elke shop apart aan te melden. Een uitbetaling gebeurd ook vaak vanaf een bepaald minimumbedrag. Bij zo’n netwerk zal je er vaak sneller aan zitten omdat de bedragen die je per webshop verdiend samen geteld worden.

Als affiliate sluit je je aan bij zo’n netwerk. Je vult dan al je gegevens in zoals je naam, eventueel bedrijfsnaam, rekeningnummer en je website. Je kan later ook meerdere websites toevoegen. In de meeste gevallen is het aansluiten gratis, bij sommige moet je er een kleine vergoeding voor betalen. Zo willen ze serieuzere affiliates aantrekken, affiliates die er echt wat mee willen gaan doen.

Je kan je ook aansluiten bij meerdere netwerken.

Welke affiliatie netwerken zijn er?

Paypro

Bij Paypro vind je voornamelijk digitale producten. Dit zijn ebooks en online cursussen. Het voordeel van digitale producten te promoten is dat de commissies vaak hoog zijn.

De campagnes zijn onderverdeeld in enkele categorieën:

 • Gezondheid
 • Hobby
 • Educatie
 • Business
 • Marketing
 • Geluk en Relatie
 • Entertainment
 • Geld verdienen
 • Overige

Aan de hand van de Paypro score zie je welke producten goed verkopen en gepromoot worden en dus interessant zijn om zelf ook iets mee te doen.

Als je van Paypro gebruik wilt maken betaal je een aansluitveroeding van €7,5. Zodra je je aangemeld hebt bij Paypro kan je onmiddellijk alle producten promoten. Je hoeft je dus niet apart bij elke verkoper aan te melden.

Vanaf €10 kan je je verdiende bedrag opnemen. Als dit bedrag kleiner is dan €100, betaal je €5 transactiekosten, boven de €100 is het gratis. Je kan dus best wachten tot je meer dan €100 hebt verdiend om je geld op te nemen.

Tradetracker

Bij Tradetracker zitten heel wat webshops onderverdeeld in meerdere categorieën, zowel zakelijk, hobby, shoppen, vakantie,… je vindt er vast wel een shop (keuze uit meer dan 1600 voor Nederland en 400 voor België) die bij jouw website past.

Bij sommige campagnes krijg je de commissie als jij voor de verkoop zorgt, maar bij andere krijg je een stuk van de commissie als je een aanzet hebt geven die tot de verkoop leidt. Zo krijgt elke website die aangedragen heeft tot de uiteindelijk verkoop een stukje.

Dagelijks kan je een mail ontvangen met de nieuwe webshops, aanbieding die webshops hebben,… zo kan je relevante info blijven maken.

Je kan kiezen of je via bankoverschrijving of paypal uitbetaald wordt. Uitbetalen kan maandelijks, twee keer per maand of wekelijks, met een drempelwaarde van €25. Deze drempel kan je naar keuze hoger maken.

Per webshop (en per affiliate site die jij hebt) meld je je aan. Deze webshop gaat jouw site dan goedkeuren of eventueel afkeuren als ze het niet vinden passen.

Daisycon

Ook hier je meerdere categorieën waar je uit kan kiezen. Er zijn momenteel voor België en Nederland zo’n 900 webshops waaruit je kan kiezen.

Per webshop (en per affiliate site die jij hebt) meld je je aan. Deze webshop gaat jouw site dan goedkeuren of eventueel afkeuren als ze het niet vinden passen.

Betaling gebeurd via bankoverschrijving of Paypal. Uitbetalingsdrempel is €25, maar desgewenst kan je dit bedrag hoger instellen.

Awin

Bij Awin heb je 680 aangesloten adverteerders onderverdeeld in de categorieën:

 • Financiën en verzekeringen
 • Reizen
 • Retail en Shopping
 • Telecom en diensten

Je ziet bij elke shop wat het conversieratio is. Dit is handig om te weten hoeveel van de personen die jij doorstuurt uiteindelijk tot een verkoop kunnen leiden en wat dit jou eventueel zou kunnen opbrengen.

Per webshop (en per affiliate site die jij hebt) meld je je aan. Deze webshop gaat jouw site dan goedkeuren of eventueel afkeuren als ze het niet vinden passen.

Voor de uitbetaling heb je de keuze tussen tweemaal per maand of maandelijks. Dit gebeurd via bankoverschrijving. De uitbetalingrempel is €20, deze kan je eventueel verhogen.

Tradedoubler

Tradedoubler werkt met grote bedrijven zoals Microsoft en Disneyland. Je hebt wel veel minder keuze dan bij de andere netwerken, want er staan slechts 75 shops in de lijst voor Nederland en 40 voor België.

Affiliate Vibes cursus

Stap-voor-stap affiliate marketing leren?

Met mijn cursus ga je leren hoe je zelf een passief inkomen kan opbouwen met een website.

Wil je graag meer weten over affiliate netwerken? Laat dan onderaan deze pagina in een reactie jouw vraag achter, zo kan ik het artikel updaten met rellenante informatie. Heb je zelf aanvullingen, dan hoor ik die ook graag.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?