Anker Soundcore Flare+ review

Anker Soundcore Flare+ review

Tijdens de afwas en strijk luister ik meestal naar podcasts, interviews of online cursussen. Zo verdoe ik mijn afwastijd niet en kan ik nog wat bijleren, geïnspireerd raken,… Ik zette dan mijn iPhone op met de podcast of mijn macbook met een cursus, maar ik had altijd 1 groot probleem. Afwassen maakt nogal veel lawaai. Borden, bestek,… het rammelt allemaal hard tegen elkaar. 

Vaak hoorde ik dan niet goed wat verteld werd. Een oplossing was dan om trager af te wassen, zodat ik beter kon luisteren. Maar dat slaat natuurlijk nergens op met tijdwinst. Om deze reden wilde ik graag een luidspreker.

360graden bluetooth speaker en waterdicht

Deze Flare+ is een 360 graden bluetooth speaker. Het geluid komt uit alle kanten in tegenstelling tot speakers waar enkel boven- of vooraan geluid uit komt. Verder is er nog een touwtje aan zodat je het kan dragen en is de speaker waterdicht. Nu zal ik hem waarschijnlijk vooral binnenshuis gaan gebruiken, maar je kan hem dus ook in de badkamer of aan het zwembad gebruiken.

Bovenop zitten de knoppen om te bedienen. Je kan pauzeren en terug starten, harden en stiller zetten. Je kan het licht onderaan laten dansen, in 1 stand of uit zetten. De laatste knop is de bass. Je kan extra bass hebben door op de knop te duwen, het lichtje hiervan brand dan. Deze extra bass zet ik altijd op bij muziek, dan is het geluid veel beter. Als ik naar spraak luisteren (podcast, cursus of interview) dan zet ik de bass uit.

De knop in het midden (playbutton) kan op pauze zetten en terug afspelen. Maar je kan er ook dubbel op tikken voor het volgende nummer of driemaal voor het vorige.

Er is de mogelijkheid om een tweede aan te sluiten voor een stereo-geluid.

Er is ook een aux-in, om apparaten aan te sluiten die geen bluetooth hebben.

Soundcore Flare of Flare+

Zelf dacht ik eerst de Flare te nemen. Deze is iets goedkoper dan de Flare+. De batterij van de Flare gaat 12u mee en deze van de plus 20u. Ik dacht, gewoon een beetje sneller opladen dan.

Maar mijn vriend zei dat ik daar spijt van zou krijgen. De batterijduur is niet alleen korter, maar het apparaat is ook kleiner. Daardoor zal het geluid minder fel zijn en minder ver kunnen reiken. Als je muziek hebt opstaan en tussen twee ruimtes aan het lopen bent (bijv. tijdens het poetsen) dan hoor je in de andere ruimte bijna niets meer. Met een grotere is dat probleem van de baan.

De Flare+ heeft een USB-poort waar je je mobiel kan opladen.

Installeren

 • Zorg er eerst voor dat de batterij opgeladen is door de bluetooth speaker in het stopcontact te steken.
 • Zet de bluetooth van je telefoon of computer op.
 • Duw op de aan-knop van de Souncore Flare+ en vervolgens op op de knop bluetooth.
 • Ga op je smartphone naar je bluetooth instellingen en tik/klik op Soundcore Flare+ om te verbinden.

Het geluid wat je nu op je telefoon hebt, zal doorgestuurd worden naar de Flare+. Dit is niet alleen muziek of een podcast, maar ook als je typt, als de telefoon gaat,…

Zie ook vanaf 5:09 in de video hierboven.

Soundcore app

Bij de Soundcore Flare+ hoort ook een app die je kan downloaden. Je kan hiermee 2 dingen doen: het geluid regelen en de verlichting onderaan anders instellen.

Ga naar de App Store en download de app Soundcore. Zodra deze geïnstalleerd is open je het, ga akkoord met de voorwaarden en maak een account aan.

Ga naar Flare Series en kies de Soundcore Flare+, maak de connectie. Flare is het kleinere model en Flare S+ (smart speaker).

Zie ook vanaf 7:19 in de video hierboven.

 • Default
 • Flat
 • Chill
 • Voice
 • Custum: hier kan je via schuivertjes de tonen van bass, midrange en treble aanpassen.
 • Ook heb je hier de mogelijkheid om de Bass Up knop op te zetten.

Qua instellingen voor geluid kan je nu kiezen uit:

Qua instellingen voor licht kan je nu kiezen uit:

 • Party (Glow – M-sync, Fusion, Pulse)
 • Energy (Glow – M-sync, Fusion, Pulse)
 • Chill (Glow – Breath, M-sync, Fusion)
 • Bedtime (Glow – Breath, M-sync, Fusion): er worden enkel warme kleuren gebruikt.
 • Spring (Glow – M-sync, Fusion, Pulse)

Zie ook vanaf 7:47 in de video hierboven.

Anker Souncore Flare+ kopen

Deze luidspreker kan je in multimediawinkels gaan kopen ofwel online bestellen.

Heb jij deze Anker Soundcore Flare+ laat me dan zeker jouw ervaring ermee weten in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?