Enormail review – mijn ervaring

Enormail review - Nederlandstalige e-mail marketing software

Sinds 2013 werk ik zelf met Enormail als e-mail marketing software. Bovendien heb ik Enormail voor klanten geïnstalleerd. Dus het lijkt me wel tijd om er eens een review over te schrijven.

Wat is Enormail?

Enormail is een online programma om mailings (nieuwsbrieven) uit te sturen. Behalve een mail nu of op een ingepland moment uit te sturen heb je bij deze email marketing software de mogelijkheid om autoresponders in te plannen.

Als je een e-maillijst hebt van klanten of mensen die je willen volgen kan je hen zo vaak mailen als je zelf wil. 

Voordelen Enormail

Nederlandstalig

Dat het software uit Nederland is (gevestigd in Amsterdam) vind ik heel positief, aangezien de support ook in het Nederlands is. Als je een vraag of probleem hebt, kan je hen gewoon in het Nederlands contacteren en je krijgt snel antwoord.

Eenvoudig

Ik heb al met meerdere email marketing software gewerkt (Activecampaign, Mailchimp, YMLP, Flexmail), en ik vind Enormail de meest eenvoudige en intuïtieve die er is. Alles zit heel logisch in elkaar en je moet niet eerst een ellenlange cursus volgen voor je er aan uit kan. 

Up-to-date

Sinds dat ik met Enormail aan de slag gegaan ben, is de software steeds uitgebreid, steeds meer mogelijkheden. In het begin waren er dingen die ik wilde gebruiken wat niet ging, maar deze zijn ondertussen toegevoegd. Zo kan het ook met andere bekende programma’s concurreren.

Wil je een e-mail marketingprogramma dat meer mogelijkheden heeft dan Enormail, check dan zeker ook eens Mailerlite. Dit is wel in het Engels, maar je kan makkelijk mooi opgemaakte nieuwsbrieven maken en kan met landingspagina’s werken.

Hoe werkt Enormail?

Contacten

Bij Contacten maak je mailinglijsten aan en daarin komen emailadressen. Deze kan je importeren, bijv. jouw klantenlijst of kan je vullen door een formulier op je website te zetten.

Je kan het e-mailadres en de naam bijhouden, maar ook aanhef, geboortedatum, adres, mobiel, bedrijfsnaam en je kan nog enkele eigen velden toevoegen. Het is ook mogelijk om tags mee te geven aan een contact.

Met één druk op de knop kan je inactieve contacten uitschrijven. Deze contacten staan langer dan 6 maanden op je lijst, maar hebben geen van je mails geopend. Door deze op je lijst te laten staan, kan je afleverreputatie verslechteren, dus handig dat deze zo makkelijk te verwijderen zijn.

Segmenteren

Je contacten kan je segmenteren op veld (bijv. land), inschrijfdatum, formulier (via welk formulier iemand zich wel/niet ingeschreven heeft), actief, niet-actief, tag, lijst, mailing (wel/niet ontvangen, geopend, geklikt), autoresponder, AVG (toestemming, geen toestemming)

Segmenteren bij Enormail

Mailings

Bij mailings kan je een mail (nieuwsbrief) uitsturen naar je lijst. Je kan kiezen tussen een standaard e-mail, waarbij je tekst op een wit vlak typt of via de live designer waar je een opgemaakte mail mee kan versturen. Toch zou ik je aanraden gewone mail (ipv opgemaakte) te versturen aangezien deze veel persoonlijker over komt. Een mail kan je onmiddellijk versturen of inplannen om later te verzenden.

De live designer werkt redelijk eenvoudig, maar heeft niet de moderne mogelijkheden die sommige andere programma’s wel hebben. Drag&drop, het uitsluiten van blokken voor bepaalde lijsten (bijv. een blok waarin je iets wilt verkopen uitsluiten voor de lijst met personen die dit al gekocht hebben), look&feel mis ik bij Enormail.

Autoresponders

Met Enormail heb je ook de mogelijkheid om autoresponders aan te maken. Dat vind ik een belangrijke functie van email marketing software. Sommige andere gratis versies hebben dit niet en dan moet je toch upgraden naar een betalende versie om een autoresponder te kunnen gebruiken.

Een autoresponder is een reeks van e-mails die je kan sturen zodra iemand op je mailinglijst komt. Zo kan je onmiddellijk een band beginnen opbouwen zonder dat je er al te veel werk in hoeft te steken. Iemand download je ebook en deze persoon krijgt onmiddellijk de downloadlink toegestuurd. 2 dagen later stuur jij – automatisch – een mail om jezelf voor te stellen.

De autoresponder instellen van Enormail is super eenvoudig. Het kan weliswaar veel minder dan bijvoorbeeld Activecampain, maar dat heeft als grote voordeel dat je het heel makkelijk kan gaan gebruiken en je niet eerst uren hoeft liggen studeren. En voor de meesten is zo’n simpele autoresponder meer dan voldoende. 

Wat is dan het verschil? Bij Enormail is de autoresponder lineair. Je stuur een mail bij inschrijven. 2 dagen later nog eentje, de dag daarna nog eentje en dan na een week nog eens.

Bij bijv. Activecampaign kan je “als…dan” acties gaan toevoegen. Als aan een bepaalde voorwaarde voldaan wordt, moet er x dagen later mail x gestuurd worden, maar als er niet aan de voorwaarde voldaan wordt, dan moet y dagen later mail y uitgestuurd worden. Je merkt het al, dat zet je niet op 1-2-3 op en moet goed doordacht uitgewerkt worden.

De manier waarop Enormail werkt, is juist heel erg snel en makkelijk opgezet.

Update: Enormail is momenteel bezig met de autorsponder van meer mogelijkheden te voorzien. Waarschijnlijk om hiermee te kunnen concurreren met andere programma’s. Het is ondertussen mogelijk om nadat op een mail geklikt is deze persoon van een tag te voorzien of om deze in een andere lijst te zetten. En er zullen nog updates volgen.

Autoresponder van enormail

Formulieren

Klanten kan je mails sturen, maar je mag niet zomaar wat rond gaan zoeken om emailadressen te vinden om die dan eens te gaan mailen. Zeker met de nieuwe AVG wetgeving zijn de regels hier rond nog verstrengt. 

Wat je wel kan doen is een mailinglijst gaan opbouwen. Je kan mensen laten inschrijven op jouw nieuwsbrief of ze in ruil voor hun mailadres een gratis ebook of cursus toesturen. Om deze emailadressen te verzamelen ga je een formulier op je website plaatsen.

Dit formulier kan je via een designer opmaken. Je kan meerdere velden gaan toevoegen, kleuren wijzigen,… ook kan je een popup aanzetten (bij Mammoet account). 

Bij het aanmaken van het formulier kan je eenvoudig kiezen of je single optin of double optin wil.

Met een stukje code plaats je het formulier op je website, bijvoorbeeld in de zijbalk.  Gebruik je wordpress dan kan je ook een plugin installeren.

Formulier aanmaken in Enormail

Integraties

Enormail kan je met andere software koppelen d.m.v. integraties. Integraties die je kan gebruiken zijn: Zapier, Phoenix, Huddle, Api, Magneto, Gotowebinar, WordPress, Wix, Facebook, Twitter, Leadpages, Beaver builder, 123 contact form, OptinMonster, Wishlist, Woocommerce, CCV shop, Paypro, Clickfunnels.

Wat kost Enormail? De prijs.

Er zijn twee pakketten: Sumo en Mammoet. Het Mammoet pakket heeft enkele extra’s t.o.v. het Sumo-pakket: nl. beeldenbank met meer dan 800.000 foto’s, e-mailmarketing cursus, automatisch contacten verplaatsen van lijst, popup formulieren, optin links. Je kan steeds upgraden of downgraden naar het andere pakket.

Afhankelijk van het aantal emailadressen dat er in Enormail staan betaal je meer of minder. Voor 2500 contacten betaal je €15 per maand voor het Sumo pakket. Voor het mammoet betaal je €60 per maand tot zelfs 10.000 contacten. De prijzen lopen ook niet heel hard op als je meer contacten hebt. Als ik dat vergelijk met andere aanbieders is deze veel goedkoper.

Wil je graag het mammoet pakket met 25% korting? Bestel dan via deze link of meld je aan voor de gratis versie via de knoppen op deze pagina. Het aanbod voor €45 i.p.v. €60 per maand zal je dan door Enormail toegestuurd worden.

Gratis uitproberen

Ben je nog zoekend naar email marketing software die bij je past, dan kan je Enormail eerste gratis uitproberen gedurende 30 dagen. Daarna kan je nog beslissen of je ervoor wilt betalen of niet.

Een voordeel dat het een Nederlands en geen Amerikaans bedrijf is, is dat je geen creditcard nodig hebt. Je kan gewoon via iDeal (Nederland), Bancontact (België) of Paypal betalen.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
vrijheidsboost ebook

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

Wachtlijst cursus affiliate marketing + korting