Ben je geïnteresseerd om een eigen community en/of e-learning op te starten en je wil kijken of Huddle je daarbij kan helpen? Dan zit je hier goed in deze Hudde review vertel ik je er meer over.
Zelf ben ik gebruiker van Huddle van het eerste uur. Dus hieronder vertel ik je meer over de software en mijn ervaring ermee. Ook help ik soms mensen met het opzetten van hun eigen omgeving. Niet dat het opzetten van Huddle zo moeilijk is, maar deze mensen willen liever hun tijd besteden aan andere zaken in hun business.
Wat is Huddle?
Huddle is software (online platform) waarmee je je eigen forum / community en e-learning kan aanmaken. Dit is heel handig als je online cursussen aanbied. In verschillende modules kan men jouw cursus volgen en bij de community vragen stellen of dingen delen. Beide onderdelen zal ik hieronder verder toelichten.
Bestel je via de link op mijn pagina, dan krijg je van mij een half uur gratis skype waarin ik je verder help met je vragen. Hoe werkt het? Open deze pagina in een incognitovenster of wis je cookies. Bestel dan via de link op mijn pagina. Stuur het betaalbewijs naar elke@onlinevibes.be en we maken een afspraak.
Wie is Huddle?
Huddle is een Nederlands bedrijf, gelegen op de Herengracht in Amsterdam. Dit is handig aangezien de support ook in het Nederlands gebeurd. Vaak is software in het Engels wat al eens voor problemen kan geven bij support, maar daar heb je hier geen last van.
Ondertussen is Huddle een aparte B.V., maar het is ontstaan vanuit de jongens van IMU (Internet marketing unie, vroeger universiteit). Een bedrijf met een goede naam die veel doet voor zijn klanten en klantgeluk voorop stelt.
Huddle software
Na aanschaf kan je Huddle installeren. Je kan hieraan ook je eigen url aan koppelen. Verder kan je het een beetje personaliseren door het toevoegen van een logo en eigen gekozen kleuren. Je kan ook kiezen tussen twee themes. De ene ziet eruit als een forum (wat mijns inziens duidelijker is) en de andere ziet er uit als social media (wat meer interactie stimuleert). Ook voor het inlogscherm heb je de keuze uit drie themes.
Gebruikers kunnen zich registreren met een email-adres of extra snel via een Facebook-knop. Dat is handig als je het openbare forum wilt gebruiken als een marketing kanaal.
Klanten van je online cursus kunnen ook automatisch een login krijgen na aanschaf van de cursus.
Huddle community forum
Het ene deel is het community gedeelte, je kan het ook forum noemen of je eigen social media.
Bij het forum kan je meerdere boards maken. Dat zijn onderdelen waaronder de topics (berichten) komen te hangen. Zo is het makkelijker om iets te zoeken.
Enkele voorbeelden van topics zijn: nieuws (wat je zelf deelt), Stel jezelf voor (zo kunnen oude leden nieuwe leden leren kennen), Successen delen (afhankelijk wat voor soort forum jij hebt kan dat bijvoorbeeld zijn: eerste commissie binnen, ganse week geen vlees gegeten, 5 kg afgevallen, …), board dat hoort bij een bepaalde cursus waar enkel de kopers van de cursus toegang toe krijgen.
Het forum kan openbaar of afgeschermd zijn. Je kan ervoor kiezen om het wel of niet te laten indexeren door Google. Als je je forum gebruikt voor de SEO waarde en zo nieuwe bezoekers, volgers en klanten wil krijgen, dan zal je het uiteraard openbaar zetten en het laten indexeren door Google.
Wil je het liever geheim voor betalende klanten dan kan je het beter afschermen en niet laten indexeren. Je kan ook een gedeelte openbaar zetten en laten indexeren, de afgeschermde boards die enkel voor betalende leden toegankelijk zijn worden niet geïndexeerd.
Je kan het forum op verschillende manieren gebruiken:
- als je support: klanten stellen vragen op het forum i.p.v. via de mail.
- Meer betrokkenheid bij je cursus: Tijdens het volgen van een cursus kunnen klanten vragen stellen of hun voortgang delen op het forum.
- Groepsvorming: leden ondersteunen elkaar en zien dat ze niet alleen zijn in waar je forum over gaat.
- Om hoger te scoren in google.
- Voor een betere binding / connectie met je klanten / volgers.
Huddle e-learning / leerplatform
Heb jij een online cursus gemaakt of ben je dat van plan dan is Huddle heel handig.
Je kan verschillende levels aanmaken. Bijvoorbeeld een level gratis, eentje voor een specifieke cursus en een VIP-lid dat toegang heeft tot alles.
In het gedeelte E-learning kan je alles instellen om jouw cursus online te zetten.
- Cursus aanmaken: dat zijn jouw verschillende cursussen, ebooks,… Hierbij geef je een beetje info, een afbeelding en een link naar de pagina waar dit product gekocht kan worden. Je kan hier ook aanduiden welke levels toegang hebben tot die training.
- Modules: Onder een cursus kunnen verschillende modules hangen.
- Content: dat zijn de pagina’s met lessen die onder een module hangen. Je kan hier teksten, audio, video’s en quizes gaan toevoegen en ook bijlages, bijv. een pdf met printbare oefeningen die hoort bij dat onderdeel.
- Dripping: Het is mogelijk om niet alles in één keer te presenteren aan de cursist. Dit kan ze stimuleren om ook meer met de oefeningen te doen i.p.v. alles vlug vlug te bekijken. Je kan dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch nieuwe pagina’s (dus je lessen) tonen.
Quiz
Met de quiz kan je cursisten een test laten afleggen. Zo kunnen ze zien of ze de leerstof goed begrepen hebben.
Extra functionaliteiten
Huddle heeft ook enkele functionaliteiten die je kan toevoegen:
- Challenge: bepaal een uitdaging en leden kunnen aanduiden dat ze hieraan deelnemen.
- Trofeeën: als men heel actief is in het forum. Dit zorgt voor interactie.
- Ads: Je kan 1 advertentie toevoegen in de zijbalk en eentje onder het topic.
- Groepen: leden kunnen hun eigen groepen aanmaken, net zoals bij Facebook.
- Support: Op welke manier gebruikers contact met je kunnen hebben: FAQ toevoegen, een formulier, helpdesk topic en eventueel chatfunctie.
- Membership: bepaalde boards in het forum of cursussen kan je afschermen. Zo krijgt enkel iemand die cursus A gekocht ook toegang tot cursus A. Iemand die gratis van je forum gebruikt maakt kan zo niet aan de inhoud die bij cursus A staat of op het forum gedeelte dat ook bij deze cursus hoort.
- E-mail digest: Je kan wekelijks een update sturen naar de leden van de laatste onderwerpen op het forum. Hierdoor blijven ze op de hoogte en kunnen makkelijk vanuit de mail naar het forum gaan.
- Gamification: Voeg een spelelement toe, zodra mensen een topic plaatsen, reageren, likes krijgen, hun profiel invullen, … krijgen ze punten. Dit geeft status aan iemand waardoor die meer geneigd zal zijn te reageren op berichten en waardevolle dingen te delen.
- App: Jij en je leden kunnen een app downloaden op je smartphone (iPhone en Android). Hierdoor is het heel makkelijk in gebruik. Je vergeet niet te gaan kijken want je kan meldingen krijgen.
Huddle kosten
Huddle huur je per maand, waardoor je het ook kan opzeggen wanneer je wilt. De prijs hiervoor is €97 per maand. Betaal je per jaar dan krijg je korting. Voor deze prijs krijg je toegang tot zowel de community als de leeromgeving.
Behalve bij de pay app (om betaalpagina’s te koppelen aan je huddle) betaal je voor de andere apps (zie hierboven) niets extra.
Review: Ervaringen met Huddle
Toen Huddle voor het eerst op de markt kwam, heb ik het onmiddellijk aangeschaft (maart 2016). Aangezien je een maandbedrag (ik heb voor kwartaal gekozen) betaald kan je altijd stoppen, maar zoveel jaren later maak ik er nog steeds gebruik van.
Ik bestelde de software en kreeg meteen toegang tot het platform. Ik kon dus gelijk starten met het maken van boards en een online cursus uploaden.
Het leuke is dat ik verschillende leden toegang kan geven tot verschillende delen. Personen die een bepaalde cursus gekocht hebben zien enkel die cursus en kunnen meepraten op het forum. Andere, die VIP lid zijn, hebben toegang tot alles. De eerste jaren heb ik voor VIP leden maandelijks een webinar rond een bepaald thema gegeven. De opname daarvan zette ik dan ook in het ledengedeelte zodat wie er niet live bij kon zijn het achteraf toch terug kon bekijken.
Wat ik wel gemerkt heb is dat het levendig houden van een community niet zo evident is. In het begin steek je hier heel wat tijd in vooraleer het opgang komt. Dat merk ik ook bij enkele andere gebruikers van de software. Maar sommige gebruiken dan ook vooral het cursus-gedeelte.
Enkele collega online ondernemers die ik ken hebben ondertussen een hele levendige community waarin ze zelf niet zoveel werk meer hebben omdat de andere leden de vraag van iemand al hebben opgelost. Mensen beginnen elkaar te helpen of te steunen om te groeien.
Ook mijn twee Mastermind collega’s waar ik elke twee weken mee Skype hebben beide een Huddle. Ze gebruiken dit zowel om hun online cursus in te geven als het community stuk om hun klanten verder te helpen.
Nog iemand anders die ik ken, gebruikt vooral het forum gedeelte dat bij haar heel actief is. Op deze manier scoort zij op heel wat SEO woorden.
BONUS: Bestel je via de link op mijn pagina, dan krijg je van mij een half uur gratis skype waarin ik je verder help met je vragen, brainstorm met je mee over je online business of cursus die je wilt geven. Hoe werkt het? Open deze pagina in een incognitovenster of wis je cookies. Bestel dan via de link op mijn pagina. Stuur het betaalbewijs naar elke@onlinevibes.be en we maken een afspraak.
Gebruik jij zelf ook Huddle of wil je ermee aan de slag? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina. Heb je verdere vragen over Huddle, laat me die zeker weten, dan help ik je graag verder.
4 reacties
Ik zit nog even te twijfelen, vooral ook omdat ik eigenlijk al een jaar abo genomen heb bij Teachable maar dit klinkt ook zo fijn en het is gewoon Nederlands! Twee vraagjes: kan je hier ook content ‘drip’ gewijs naar buiten brengen dus een cursus online zetten maar elke week 1 module lossen? En: als er een community/soort social media is: kan je dan ook ‘live’ gaan in die community want dat zou namelijk helemaal handig zijn 🙂
Hoi, ja dat vind ik er zelf ook zo fijn aan, alles in het Nederlands en ook de support. Drippen behoort tot de mogelijkheid, kan dagelijks, wekelijks of maandelijks. Met de community kan je berichten delen, ook afbeeldingen, maar geen live video’s. Ikzelf gebruik daarvoor meestal webinargeek. En nadien zet ik deze opname in Huddle online zodat ze het nog eens kunnen bekijken of voor wie er live niet bij kon zijn. Ben je hiermee verder geholpen of heb je nog vragen?
Groetjes, Elke
Hoi, ik ben aan het onderzoeken en vroeg me af of je om je onlinecursus te verkopen de PayApp moet gebruiken of dat er ook andere opties zijn zoals PayPal, iDeal etc.
Hoor graag
Dag Bert
Ik zag je vraag bij mijn blogbericht over Huddle.
Zelf gebruik ik om betalingen te ontvangen Plug&Pay. Dat komt van hetzelfde bedrijf als diegene die Huddle gemaakt hebben waardoor het allemaal makkelijk op elkaar aansluit. Maar met Zapier kan je ook koppelingen maken met andere betaalsystemen. Een ander Nederlands systeem voor betaalpagina’s dat ik net uitgetest heb, is PeggyPay.
Is dat een antwoord op je vraag?
Groetjes
Elke