Webinargeek review -Nederlandstalige webinar software

Webinargeek review – Nederlandse webinar software

Webinargeek is software waarmee je webinars kan geven. Meer over webinars lees je hier. Het grote voordeel aan Webinargeek is dat het van Nederlandse bodem is. Hierdoor is de software in het Nederlands en is de klantenservice dat ook. Dit is ook handiger voor je deelnemers, zeker als het hun eerste ervaring is met webinars.

Je kan een online presentatie geven voor je (potentiële) klanten, volgers of nieuwe mensen. Je kan bovendien met hen de interactie aangaan door wat ze delen en vragen via de chat, je hebt ook een poll mogelijkheid.

Je kan zelf in beeld zijn via de webcam van je computer, maar je kan ook een presentatie opladen en deze tonen.

Features Webinargeek

Webinargeek is voorzien van enkele slimme features die ervoor zorgen dat je meer uit je webinar kan halen.

Automatisch mails sturen

Je kan mails instellen die je voor of na het webinar kan sturen. Voor het webinar is handig om ervoor te zorgen dat mensen niet vergeten dat ze zich hebben inschrijven. In deze mail kan je ook nog vertellen hoe het in zijn werk gaat.

Een mail achteraf kan zijn om de replay te sturen of om je aanbod dat je tijdens het webinar deed nog eens te herhalen met een link naar de salespage. Je kan een aparte mail sturen naar mensen die live bij je webinar waren en mensen die uiteindelijk toch niet komen opdagen zijn.

Chat

je kan deze openbaar of privé zetten. Bij een openbare chat ziet iedereen alle chatberichten. Bij een privé chat zie jij als organisator de reacties maar de andere deelnemers niet.

Scherm delen

behalve zelf in beeld komen of een opgeladen presentatie of video tonen, kan je ook je eigen scherm in beeld brengen. Dat is handig als je bepaald software wil bespreken, iets wilt uitleggen of een website wil overleggen. Je kan ervoor kiezen je volledige scherm te delen of een bepaald venster.

Webinars opnemen

terwijl je het webinar live geeft, kan dit opgenomen worden. Zo kan je achteraf zelf zien wat er al dan niet goed ging. Maar je kan deze opname ook beschikbaar stellen aan iedereen die er live bij was. Of iedereen die zich ingeschreven had, maar er uiteindelijk live niet bij was.

Leads verzamelen

Als men zich inschrijft voor een webinar, vult men hiervoor zijn naam en e-mailadres in. Deze gegevens kan je achteraf exporteren en importeren in je e-mailmarketing programma. Of je kan gebruik maken van de integraties waardoor de e-mailadressen automatisch in je e-mail marketing programma komt.

Marketing integraties

Zo handig als de ene software tegen de andere kan praten. Dat scheelt je weer een hoop tijd. Er zijn integraties met Zapier, Mailchimp, Enormail, ActiveCampaign, AWeber, Autorespons, Facebook en LinkedIn.

Pagina’s, e-mails aanpassen

De pagina om in te schrijven en de mails kan je aanpassen aan je eigen stijl. Je kan er jouw huiskleuren voor gebruiken en logo opladen.

Moderators

Als je op je eentje werkt, heb je deze niet nodig, maar werk je met een paar mensen of heb je een VA kan dit heel makkelijk zijn. De ene kan zich focussen op het geven van een super presentatie terwijl de andere de inkomende chat in de gate houdt.

Call to actions

Je kan in Webinargeek een call to action maken en deze (op het einde tonen). Als jij een pitch van je product of dienst gedaan hebt, kan je deze Call to action tonen. Door op een knop te klikken kan je hen naar een url sturen, maar je kan ze ook een formulier tonen of ze laten inschrijven voor een volgend webinar.

Soorten webinars

Met webinargeek kan je meerdere soorten webinars geven. Het meest gekende is een live webinar.

  • Live webinar: De datum waarvoor men zich inschrijft, is ook de datum dat je live achter je computer aanwezig bent om je presentatie te geven.
  • Replay webinar: van een live webinar wordt automatisch een replay gemaakt. Deze kan je automatisch sturen naar alle deelnemers of ingeschreven mensen die er live niet bij waren. Je kan het ook downloaden en bijv. uploaden in je ledenomgeving.
  • Automated webinar: je neemt het webinar op voorhand op en zend het uit alsof het live is. Via de chat kan je wel de vragen beantwoorden.
  • On demand webinar: Je kijkers weten dat het opgenomen is en kiezen zelf een moment waarop ze het zullen bekijken.

Webinargeek – mijn ervaring

Zelf gebruik ik het al enkele jaren. De basic software die webinargeek in het begin was, is nu een volwaardige speler geworden, met alle mogelijkheden die je ook bij Amerikaanse software hebt. Ik gebruik niet alles, zoals opgenomen webinars. Ik geef mijn webinars altijd live. Maar ik vind het heel positief te zien dat ze blijven mee evolueren.

Zoals ik al zei is de kantenservice Nederlands wat het heel makkelijk maakt als je vragen hebt. Ik heb hen al enkele keren gemaild met een vraag en krijg altijd heel snel antwoord.

Zelf wisselde ik meestal af tussen zelf in beeld komen en het tonen van mijn presentatie. Gewoonlijk begin ik een webinar met een welkom terwijl ik zelf in beeld ben en probeer al interactie van de deelnemers te krijgen. Dan schakel ik over op mijn presentatie, waarvoor ik slides opgeladen heb. Tot slot kom ik nog even terug in beeld om af te sluiten en de laatste vragen te beantwoorden. Ik vind het toch persoonlijker als ik dan zelf in beeld ben.

Webinargeek prijzen

Webinargeek heeft geen gratis versie, maar je kan het wel 14 dagen gratis uitproberen. Wil je het verder blijven gebruiken dan kies je uit 3 pakketten: starter, premium of advanced. 

Advances is voor het MKB en als je meer dan 500 deelnemers hebt. Als starter betaal je €12 per maand of €9 als je het ineens voor een heel jaar neemt. Je kan maximaal 25 kijkers live hebben en de Webinargeek branding wordt gebruikt. 

Het meest gekozen is dus het premium pakket. Daarmee kan je 100 kijkers live hebben, of je betaald wat meer als je meer kijkers wilt. Je kan de branding in je eigen stijl maken en kan ook met 3 moderators werken. Zo’n premium pakket kost €39 per maand of €29 als je het per jaar betaald.

Je kan Webinargeek altijd eens 14 dagen gratis uitproberen. Zo kan je het testen en zien of het doet waarvoor jij het nodig hebt en aanvoelen of het programma je ligt.

Probeer webinargeek 14 dagen gratis

Gebruik jij Webinargeek al? Laat het me zeker weten onderaan in een reactie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De marketing tornado
In dit boek nemen Tonny Loorbach en Martijn Vantongeren je mee door alle stappen om van jouw online business een succes te maken
Ook lezen?