Webinargeek review – Nederlandse webinar software

Webinargeek review -Nederlandstalige webinar software

Webinargeek is software waarmee je webinars kan geven. Meer over webinars lees je hier. Het grote voordeel aan Webinargeek is dat het van Nederlandse bodem is. Hierdoor is de software in het Nederlands en is de klantenservice dat ook. Dit is ook handiger voor je deelnemers, zeker als het hun eerste ervaring is met webinars.

In dit artikel zal je het volgende leren:

 • Wat de mogelijkheden zijn met Webinargeek (features)
 • Welke soorten webinars je kan geven
 • Mijn ervaring met Webinargeek (review)
 • En op het einde een leuke verrassing 😉   

Je kan een online presentatie geven voor je (potentiële) klanten, volgers of nieuwe mensen. Je kan bovendien met hen de interactie aangaan door wat ze delen en vragen via de chat, je hebt ook een poll mogelijkheid.

Je kan zelf in beeld zijn via de webcam van je computer, maar je kan ook een presentatie opladen en deze tonen.

Features Webinargeek

Webinargeek is voorzien van enkele slimme features die ervoor zorgen dat je meer uit je webinar kan halen.

Automatisch mails sturen

Je kan mails instellen die je voor of na het webinar kan sturen. Voor het webinar is handig om ervoor te zorgen dat mensen niet vergeten dat ze zich hebben inschrijven. In deze mail kan je ook nog vertellen hoe het in zijn werk gaat.

Een mail achteraf kan zijn om de replay te sturen of om je aanbod dat je tijdens het webinar deed nog eens te herhalen met een link naar de salespage. Je kan een aparte mail sturen naar mensen die live bij je webinar waren en mensen die uiteindelijk toch niet komen opdagen zijn.

Registratiepagina bewerken

De tekst en kleuren van je registratiepagina kan je wijzigen. Je kan ook een directe link zonder registratie sturen. Standaard staan de velden Voornaam en E-mail ingesteld wat ik voldoende vind. Maar je hebt wel de mogelijkheid om extra velden toe te voegen.

Je kan hier ook een inschrijfformulier maken dat je op je website kan plaatsen.

Je hebt de mogelijkheid om het aantal inschrijvingen of het aantal kijkers te beperken. Je kan ook “betalingen” inschakelen zodat je voor je webinar een “inkomkaartje” kan verkopen. Hiervoor koppel je Mollie met Webinargeek.

Chat

Je kan deze openbaar of privé zetten. Bij een openbare chat ziet iedereen alle chatberichten. Bij een privé chat zie jij als organisator de reacties maar de andere deelnemers niet.

Scherm delen

Behalve zelf in beeld komen of een opgeladen presentatie of video tonen, kan je ook je eigen scherm in beeld brengen. Dat is handig als je bepaald software wil bespreken, iets wilt uitleggen of een website wil overleggen. Je kan ervoor kiezen je volledige scherm te delen of een bepaald venster.

Webinars opnemen

Terwijl je het webinar live geeft, kan dit opgenomen worden. Zo kan je achteraf zelf zien wat er al dan niet goed ging. Maar je kan deze opname ook beschikbaar stellen aan iedereen die er live bij was. Of iedereen die zich ingeschreven had, maar er uiteindelijk live niet bij was.

Leads verzamelen

Als men zich inschrijft voor een webinar, vult men hiervoor zijn naam en e-mailadres in. Deze gegevens kan je achteraf exporteren en importeren in je e-mailmarketing programma. Of je kan gebruik maken van de integraties waardoor de e-mailadressen automatisch in je e-mail marketing programma komt.

Poll en quiz

Je kan ook interacties toevoegen tijdens het webinar. Hiervoor kan je kiezen uit een poll en een quiz. Dit is een handige en leuke manier om je publiek “bij de les” te houden.

Marketing integraties

Zo handig als de ene software tegen de andere kan praten. Dat scheelt je weer een hoop tijd. Er zijn integraties met Zapier, Mailchimp, Enormail, ActiveCampaign, AWeber, Autorespond, Facebook en LinkedIn, HubSpot, LinkedIn, Moneybird.

Pagina’s, e-mails aanpassen

De pagina om in te schrijven en de mails kan je aanpassen aan je eigen stijl. Je kan er jouw huiskleuren voor gebruiken en logo opladen.

Moderators

Als je op je eentje werkt, heb je deze niet nodig, maar werk je met een paar mensen of heb je een VA kan dit heel makkelijk zijn. De ene kan zich focussen op het geven van een super presentatie terwijl de andere de inkomende chat in de gate houdt.

Call to actions

Je kan in Webinargeek een call to action maken of je kan op het einde een salespage tonen. Als jij een pitch van je product of dienst gedaan hebt, kan je deze Call to action tonen.

Door op een knop te klikken kan je hen naar een url sturen, maar je kan ze ook een formulier tonen of ze laten inschrijven voor een volgend webinar.

Webinargeek salespage
Salespage die je ziet nadat het webinar gedaan is.

Soorten webinars

Met webinargeek kan je meerdere soorten webinars geven. Het meest gekende is een live webinar.

 • Live webinar: De datum waarvoor men zich inschrijft, is ook de datum dat je live achter je computer aanwezig bent om je presentatie te geven.
 • Replay webinar: van een live webinar wordt automatisch een replay gemaakt. Deze kan je automatisch sturen naar alle deelnemers of ingeschreven mensen die er live niet bij waren. Je kan het ook downloaden en bijv. uploaden in je ledenomgeving.
 • Automated webinar: je neemt het webinar op voorhand op en zend het uit alsof het live is. Via de chat kan je wel de vragen beantwoorden.
 • On demand webinar: Je kijkers weten dat het opgenomen is en kiezen zelf een moment waarop ze het zullen bekijken.
 • Betaald webinar: deelnemers moeten betalen om toegang tot het webinar te krijgen. Dit kan je instellen voor een live of automated webinar. Je koppelt hiervoor een Mollie-account aan Webinargeek.

Wie is Webinargeek?

Webinargeek is in 2015 opgericht door Remco Treuren. Hij bracht ook een boek uit in 2017 met de titel Expert tips voor converterende webinars.

Ondertussen bestaat zijn team uit zo’n 20 personen en hebben het doel uit te breiden naar de rest van Europa. Vandaar dat de interface nu ook in het Engels beschikbaar is en je kan webinars geven in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits.

Webinargeek wil webinars voor elk bedrijf toegankelijk maken om zo meer persoonlijkheid aan het bedrijf te geven. Daarom hebben ze software op de markt gebracht tegen een schappelijke prijs die heel gebruiksvriendelijk is.

Webinargeek – mijn ervaring

Zelf gebruik ik het al enkele jaren. Toen ik terug ging kijken om deze review te schrijven zag ik dat ik mijn eerste webinar in mei 2016 gegeven heb.

Ik weet nog dat ik enkele software had uitgetest en ik moest voor een klant ook de software die zij gebruikte instellen. Maar ik merkte dat de meest niet zo eenvoudig waren en het toch allemaal wat uitzoeken was.

Met Webinargeek had ik dat probleem niet. Alles was zo duidelijk dat ik meteen vertrokken was.

4 redenen waarom ik voor Webinargeek koos:

 • Goede klantenservice in het Nederlands
 • Prijs: goedkoop in vergelijking met andere software
 • Gebruiksvriendelijkheid: heel makkelijk om webinars aan te maken.
 • Kan als echte marketingtool ingezet kan worden: Automatisch kan je mails inplannen die voor en na het webinar uitgestuurd worden. Maar ook de salespage die je na afloop kan tonen, de call-to-actions en de mogelijkheid om een on-demand webinar te geven.

De basic software die Webinargeek in het begin was, is nu een volwaardige speler geworden, met alle mogelijkheden die je ook bij Amerikaanse software hebt. Ik gebruik niet alles, zoals opgenomen webinars. Ik geef mijn webinars altijd live.

Maar ik vind het heel positief te zien dat ze blijven mee evolueren. Dat hebben ze in de afgelopen jaren steeds gedaan, en nu zijn er weer pas een hoop nieuwe mogelijkheden bijgekomen waardoor je zeker niet moet overstappen naar dure Amerikaanse software.

Zoals ik al zei is de kantenservice Nederlands wat het heel makkelijk maakt als je vragen hebt. Ik heb hen al enkele keren gemaild met een vraag en krijg altijd heel snel antwoord.

Het was meteen heel makkelijk om te installeren. Ik heb hierbij geen hulp moeten vragen en alles was heel duidelijk.

Zelf wissel ik meestal af tussen zelf in beeld komen en het tonen van mijn presentatie. Gewoonlijk begin ik een webinar met een welkom terwijl ik zelf in beeld ben en probeer al interactie van de deelnemers te krijgen.

Dan schakel ik over op mijn presentatie, waarvoor ik slides opgeladen heb. Tot slot kom ik nog even terug in beeld om af te sluiten en de laatste vragen te beantwoorden. Ik vind het toch persoonlijker als ik dan zelf in beeld ben.

De Google reviews laten zien dat de meeste mensen even blij zijn met Webinargeek als dat ik dat ben. De score is 4,8 sterren uit 97 reviews.

De meeste ervaringen zijn dat het heel makkelijks is in gebruik, goede prijs en goede klantenservice. Een negatieve reactie die ik zag was dat de deelnemers niet zichtbaar zijn. Maar Webinargeek is dan ook geen meeting tool maar heel specifiek om webinars te geven.

Webinargeek reviews

Verder is het ook heel makkelijk om een vorig webinar de dupliceren zodat je niet alle info opnieuw moet invullen. De registratiepagina, e-mails, call-to-actions,… staan op deze manier al klaar. Dat spaart weer heel wat tijd uit.

En time is money. Dus laten we het daar eens over hebben.

Webinargeek prijzen

Webinargeek heeft geen gratis versie, maar je kan het wel 14 dagen gratis uitproberen. Wil je het verder blijven gebruiken dan kies je uit 3 pakketten: starter, premium of advanced. 

Advances is voor het MKB en als je meer dan 500 deelnemers hebt. Als starter betaal je €12 per maand of €9 als je het ineens voor een heel jaar neemt. Je kan maximaal 25 kijkers live hebben en de Webinargeek branding wordt gebruikt. 

Het meest gekozen is dus het premium pakket. Daarmee kan je 100 kijkers live hebben, of je betaald wat meer als je meer kijkers wilt. Je kan de branding in je eigen stijl maken en kan ook met 3 moderators werken. Zo’n premium pakket kost €39 per maand of €29 als je het per jaar betaald.

Je kan Webinargeek altijd eens 14 dagen gratis uitproberen. Zo kan je het testen en zien of het doet waarvoor jij het nodig hebt en aanvoelen of het programma je ligt.

BONUS!!!

Als je via mijn link op deze pagina besteld, dan heb ik voor jou een cadeautje. Ik bezorg je tips om de interactie hoog te houden, zowel vóór, tijdens als na het webinar. Inclusief een checklist. Hierdoor zal je meer resultaat halen met het geven van een webinar. Als jij via mijn affiliate link bestelt, dan krijg je dit van mij gratis.

Hoe werkt het?

Om aanspraak te maken op deze bonus, moet je ervoor zorgen dat je je aankoop van Webinargeek doet via één van de links op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie. Bezorg me een kopie van je aankoopbevestiging / factuur (met zichtbare tijd van aankoop). Je kunt deze versturen naar elke@onlinevibes.be

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je de bonus zult krijgen:

• Open een nieuwe incognito browser tab.

• Kopieer en plak deze link:
https://www.webinargeek.com/?r=579bb5c8663cfc8d

• Bestel Webinargeek en stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur.

Gebruik jij Webinargeek al? Laat het me zeker weten onderaan in een reactie.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?