Hoe word ik miljonair?

Hoe word ik miljonair?

Veel mensen dromen ervan om miljonair te worden. Jij waarschijnlijk ook aangezien je op dit artikel terecht komt. En het is mogelijk, voor jou. Je hoeft er geen speciale “belangrijke” job voor te hebben, geen extreem goed voetbaltalent te zijn of niet massa’s geluk te hebben met de loterij.

Wat is een miljonair?

Kan jij een duidelijke omschrijving geven van een miljonair? Op uiterlijk vertoon ik alvast niet. Velen zien mooie kleding, horloges, dure auto’s, grote huizen en denken dan automatisch dat deze persoon heel veel geld heeft. Iemand in een joggingpak met een tweedehands autootje die heeft vast veel minder geld. In realiteit is het dus vaak omgekeerd. 

De rijke mensen met dure uitspattingen zijn diegene die meestal in de media komen waardoor het beeld van een miljonair vertekend is. Iemand met veel duur uiterlijk vertoon, heeft dat geld allemaal uitgegeven en heeft dit dus niet meer. Die persoon in jogging met een tweedehands auto heeft weinig geld uitgegeven en heeft misschien wel veel meer geld op de bank staan.

Miljonairs mindset

De eerste stap is een miljonairs mindset hebben. Ook al heb je nog geen miljoen, misschien heb je zelfs nog schulden, je kan al wel beginnen denken als een miljonair. Sommige mensen zijn afgunstig en denken dat miljonairs niet goed zijn, slechte bedoelingen hebben, louche zaken gedaan hebben, geld ten koste van andere verdiend hebben,… Als je dat denkt, zal je zelf nooit miljonair worden want je zal jezelf gaan saboteren. Uiteraard wil jij geen slecht mens zijn.

Enkele voorbeelden:

 • Tijd is super belangrijk: ga je een uur verdoen met naar een soap te kijken, een discussie proberen te winnen of ga je dat uur iets nuttigs doen.
 • Actie ondernemen: je hebt beslist om jouw droom werkelijkheid te laten worden, je doet de stappen die nodig zijn i.p.v. te blijven dromen.
 • Opgeven staat niet in jouw woordenboek. Ook als het even tegenzit ga je verder want je weet dat er beter komt.
 • Je maakt je geen zorgen wat anderen van je vinden. Als je in de pas loopt en wat iedereen doet, zal je krijgen wat iedereen heeft. Dat is vaak niet veel of niet zoals je zou willen.
 • Persoonlijke ontwikkeling vind je belangrijk. Je gaat uit je comfortzone en groeit.

Waarom wil je miljonair worden?

Zoals ik al zei willen veel mensen miljonair worden. Heb jij al eens nagedacht waarom je dat precies wil worden? Nu klinkt het gewoon goed te kunnen zeggen dat je (selfmade) miljonair bent, maar dat is niet echt een hele sterke reden. Hoe duidelijker je weet waarom je dit wilt worden, des te gerichter je te werkt kan gaan.

Enkele redenen: 

 • Bijna alle problemen kunnen opgelost worden met geld.
 • Je wilt een goed doel oprichten.
 • Je wil niet tot je 67e wachten voor je op pensioen kunt.
 • Je wil geen zorgen over geld hebben.
 • Je wil financieel onafhankelijk zijn.
 • Je wil genezen van een ziekte en dat kan alleen met een heel duur medicijn.
 • Je wil je kind, ouders,… kunnen helpen.

Er zijn ontelbare redenen, dus bedenkt heel goed de jouwe. 

Miljonair met een gewone baan – Oeds-Jan Postma

Ik luisterde pas via Storytel het boek “Miljonair met een gewone baan” van Oeds-Jan Postma. Ik vind het een heel inspirerend boek omdat hij laat zien dat miljonair worden ook kan met een gewone baan. Het is dus voor iedereen weg gelegd. Hij geeft voorbeelden uit zijn eigen leven en van dat van andere miljonairs.

Miljonair met een gewone baan - Oeds-Jan Postma

Er zijn enkele dingen die je ietsje anders moet doen dan de meeste mensen. In heb boek beschrijft hij alle stappen. Je kan er bovendien best zo jong mogelijk mee beginnen.

 • Stap 1: je mindset en je waarom
 • Stap 2: meer geld overhouden
 • Stap 3: het geld voor je laten werken

Meer geld overhouden kan op verschillend manieren. Je kan meer gaan werken, een andere job waar je meer mee verdiend, dingen gaan verkopen,… Maar je kan ook minder uitgeven. Dat is voor de meesten de makkelijkste manier.

Ik herkende me wel in enkele verhalen. Als ik klein was zei men al dat ik mijn geld niet zo moest oppotten. Maar ik vond dat altijd al belangrijk, geld aan de kant zetten. Ik heb namelijk niet zo veel met spullen kopen. Meer spullen is alleen maar meer ruis, meer poetsen,… 

Ook mijn fameus wasrek schoot door mijn gedachten tijdens het luisteren van het boek. Mijn wasrek hangt namelijk met touwtjes en colsonbandjes aan elkaar. Ik denk dan ‘zo kan ik mijn was er nog steeds ophangen’. Als ik een nieuw zou kopen en ik zet het buiten gaat het misschien binnen de kortste keren weer eens vliegen waardoor het snel terug stuk zou zijn.

Ben jij niet van nature zo spaarzaam dan kan je eens naar je uitgaven gaan kijken. Wat heb je nodig en wat niet? Door bewuster elke uitgave te doen zal je waarschijnlijk veel minder gaan kopen. Mag je dan helemaal niks meer kopen? Dan wordt het leven toch saaaaaaiiiii! Tuurlijk mag je nog dingen kopen, dingen die je gelukkig maken en heel vaak gebruikt. Zeker doen. 

Maar weet dat geluk over iets nieuws maar van korte duur is. Geluk haal je veel meer uit ervaringen dan uit spullen. Die ervaringen hoeven niet altijd veel geld te kosten. Met een minimalistische levensstijl ben je niet enkel op weg naar meer rust in je hoofd, maar ook op je bankrekening.

Nu je minder uitgeeft heb je meer geld over. Dat geld kan je nu voor je laten werken. Iedereen weet dat een spaarboekje momenteel niet veel opbrengt. Als je de inflatie meetelt, kost het je zelfs geld. Wat ga je dan met het geld doen? Je kan het gaan investeren. De makkelijkste manier volgens het boek is door indexbeleggen.

Elke maand beleg je x aantal euro’s in etf’s (indexfondsen). Dat is een mandje met aandelen van bijvoorbeeld de hele wereld, de westerse landen,… Hierdoor heb je een hele spreiding die niet onderhevig is aan een flinke daling van één specifiek aandeel. Veel veiliger en makkelijker dus.

Zodra je dividenden uitgekeerd krijgt, investeer je die best terug. Dit zorgt voor rente op rente waardoor je geld exponentieel groeit. Iets wat Einstein het achtste wereldwonder heeft genoemd.

Volgens Postma kan je met €450.000 financieel onafhankelijk zijn als je niet teveel uitgeeft. Je kan namelijk 4% rente opnemen en daarvan leven, rentenieren dus. €18.000 per jaar of €1.500 per maand die je opneemt van het geld dat voor je werkt.

Door langer te wachten, zal de rente op rente meer zijn werkt kunnen doen en nog meer exponentieel voor je gaan werken. Doe je je job graag, dan kan je er gerust nog naast blijven werken. Maar dat doe je dan omdat je dat graag doet, iets wilt bijdragen aan de maatschappij en niet omdat je moet.

Ik vond het interessant om te zien dat je zelfs geen miljoen nodig hebt om financieel onafhankelijk te zijn. Dat kan je dus nog sneller naar je doel brengen. Dus wacht niet langer, begin er zo snel mogelijk mee.

Hoe word ik slapend rijk

Veel mensen verstaan onder ‘slapend rijken worden’ dat ze geld krijgen zonder te hoeven werken. Daar geloof ik zelf niet in. Ik versta onder ‘slapend rijk worden’ iets heel anders. Ik zie het eerder letterlijk, dat je geld verdiend terwijl je ligt te slapen. Het werk, het nodige daarvoor dat doe je wel, maar niet op hetzelfde moment als dat het geld binnenkomt. 

Bijvoorbeeld je werkt heel hard om teksten op je blog te zetten, elke dag van de week. Het resultaat laat op zich wachten. Maar door vol te blijven houden zal je merken dat al jouw werk op een gegeven moment beloond wordt. Je eerste commissie is binnen en dat toen jij nog lag te slapen. Of misschien toen je met je vrienden naar een pretpark was, of met je gezin uit eten ging.

Ook dividenduitkeringen komen op momenten dat je er niet voor aan het werken bent. Je hebt het werk al gedaan, daardoor hield je geld over en je hebt de tijd genomen om het te investeren. De uitkering gebeurd terwijl je nog wat aan het chillen bent of misschien nog wat ander werk aan het doen bent. Ik noem het wel eens ‘gratis geld’, een cadeautje van die firma.

Miljonair worden en blijven

Er is een groot verschil als je miljonair geworden bent door er zelf naartoe te werken of dat je het geld ontvangen hebt (via erfenis, gift, lotterij gewonnen). Je hoort vaak dat bij het laatste geval het niet lang duurt voor men terug even veel (of weinig) geld heeft als voorheen. Het geld is gewoon gekregen en men heeft er niet mee leren omgaan. Het wordt niet belegd, men koopt dure dingen die men voorheen niet kon kopen en dan is het geld snel op.

Als je stap-voor-stap werkt om miljonair te worden (bijvoorbeeld volgens de stappen in het boek waarover ik het hiervoor had) dan heb je leren omgaan met het geld dat je verdiend. Je weet waarom je zuinig leeft, je leert gelukkig te zijn met andere zaken dan spullen en je weet dat het belangrijk is dat het geld voor jou werkt zodat je kan gaan leven van je rentes.

Miljonair worden met beleggen, aandelen en dividenden, traden

In het boek gaat het voornamelijk over beleggen en concreter ETF’s. Maar je kan ook investeren in aandelen, crowdfundingprojecten, aandelen kopen die veel dividenden uitkeren. Of als je er heel actief mee bezig wilt zijn dan kan je gaan traden. Je koopt en verkoopt dan snel.

Meer info

Miljonair worden met crypto

Crypto is voor veel mensen iets heel vaags. Anderen zijn er rijk mee geworden door het te kopen voor het populair was. Wil je hiermee aan de slag doe dan niet zomaar iets want dan kan je veel geld kwijt zijn, dus ga eerder op zoek naar een bewezen strategie.

Meer info

Miljonair worden met vastgoed

Je koopt vastgoed om te verhuren of om op te knappen en dan duurder te verkopen. Het nadeel is dat het ingewikkelder is dan beleggen of via het internet. Is vastgoed jouw ding dan kan je er zeker mee aan de slag gaan.

Miljonair worden met internet

Je kan miljonair worden via het internet, dat door online ondernemer te worden. Dat kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld een social media marketing bureau bureau starten, producten via Bol gaan verkopen, affiliatie marketing toepassen, software gaan ontwikkelen en deze verkopen (SaaS),…

Het kan zijn dat je zo goed en slim bent dat je door enkel het ondernemen miljonair wordt, maar dat hoeft niet. Als je je online verdiende geld combineert met beleggen dan kan je zo ook naar je doelen toewerken.

Meer info: 

Andere interessante boeken

Laat me zeker weten met welke tip jij aan de slag gaat, wat jouw doel is en/of waarom jij miljonair wilt worden. Dat kan in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Eén reactie

 1. Graag gedaan, Mustapha. Blij dat je er wat aan had en met de tips aan de slag gaat. Ik ben zeker als je er gericht aan gaat werken en je van je schulden af bent dat je je al een heel stuk geruster gaat voelen. Ook al ben je dan nog geen miljonair. Vanaf dat moment kan je daar aan door gaan bouwen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?