Bol masterclass review - Jia Ruan

Bol Masterclass review

Er zijn vele mogelijkheden om geld op het internet te verdienen en eentje daarvan is door producten via Bol te verkopen. Je kan wel iets op Bol zetten, maar daarmee is het natuurlijk nog niet verkocht en waar ga je inkomen en wat is de beste marge?

Om hier echt goed in te worden kan je een bepaalde strategie gaan volgen. Dat leer je in de Bol masterclass cursus. De maker van deze online training is Jia Ruan. Je kan ook eerst een gratis online training volgen: “De 5 Simpele Stappen Om Een Winstgevende Webshop Op Te Zetten Ook Al Heb Je Geen Kennis Óf Ervaring”.

Wie is Jia Ruan?

Jia Ruan is de maker van de Bol masterclass. Hij is jong (22j) en nog maar 2 jaar aan het ondernemen, maar al mega-succesvol. Vorig jaar zag ik hem ineens volop op mijn instagram verschijnen. Ik dacht wie is dat en wat heeft hij te vertellen, dus ik schreef me in op zijn nieuwsbrief. Begin dit jaar was ik op een seminar in Nederland en daar zat hij een paar stoelen van me af.

Na het verkopen van kranten op straat is Jia zelf gestart met het importeren van goederen en deze te verkopen op Bol. Hier is hij zo goed in geworden dat hij zijn kennis wilde overdragen aan anderen. Behalve deze kennis vindt hij een goeie mindset ook heel belangrijk, dus dat geeft hij je ook mee en daar start de cursus ook mee. Hij begon een nieuw bedrijf (naast zijn e-commerce activiteiten) samen met Virgil Brewster en Mitchel Weijerman, genaamd Unstoppable Lifestyle.

Jia Ruan van de Bol Masterclass

Bol masterclass cursus

Het is een online cursus, dat wil zeggen dat je deze kan volgen waar en wanneer je wilt. Dus ook als je een drukke baan hebt en in de avonduren nog iets wil bijverdienen. In meerdere lessen onderverdeeld in 8 modules ga je aan de slag. Bedoeling is dat je 1 module per week door neemt. Maar als jij liever trager of sneller gaat, kan dat ook natuurljk. Een les duurt tussen de 10 minuten en anderhalf uur.

Nog een voordeel is dat je meteen na het bestellen aan de slag kan. Dat is iets wat ik zelf wel belangrijk vind, als ik een beslissing hebt genomen wil ik meteen kunnen beginnen en niet wachten tot een datum die nog een maand van me verwijderd ligt. Ik ben nu gemotiveerd en wil dat vasthouden.

In de cursus leer je o.a. welke producten je kan gaan verkopen, hoe en met welke leveranciers je gaat samenwerken.

Je gebruikt de site van bol.com, stockeert jouw producten daar en voor de rest handelt bol het af. Jij hoeft je niet bezig te houden met verzenden, klantenservice en retourbeleid.

Aangezien je op deze manier niet zelf producten hoeft te verzenden kan je locatie-onafhankelijk werken. Niet meer op reis gaan als ondernemer is er niet bij, want je kan op je vakantie nog wat werken als je daar zin in hebt.

De 8 modules:

  • Welcome to the winning team: over mindset
  • Ground zero: e-commerce, het businessmodel,…
  • The goldmine: welk product, research doen, …
  • Artificial intelligence: Werken met data om te weten wat werkt en wat niet
  • Showtime: investeringen maken, producten online zetten: …
  • Monk like patience: heb geduld
  • The next apple: je eigen merk door private label
  • 10x time: hoe je je huidige succes verder kan opschalen

Ik vind het belangrijk cursussen te volgen van mensen die het zelf ook echt gerealiseerd hebben en niet alleen maar theorietjes vertellen. Dat is in dit geval zeker en vast het geval.

De wereld van internet veranderd snel, daarom vind ik het ook goed dat de cursus ook al enkele updates gekregen heeft om steeds beter te zijn.

In de tribe, hun community achter de cursus kom je ook in contact met mensen die allemaal hetzelfde doel hebben, nl. Een succesvolle ecommerce business opstarten. Dit is heel motiverend omdat je ziet dat het bij anderen ook werkt. Waarschijnlijk heb je in je omgeving niet zoveel mensen die op deze manier hun geld verdienen, dan is het extra interessant om in een omgeving terecht te komen met mensen zoals jij en je kan van elkaar weer bijleren.

Bol masterclass

Is het te vertrouwen?

Zoals ik al zei zag ik Jia tijdens een seminar, dus hij is geen fictief persoon of zo 😉 Als iemand die zegt meer dan 10.000 euro per maand te verdienen zijn veel mensen vaak al wat wantrouwig. Ik snap dat wel als het heel ver van je bed af ligt en je er niet geloofd dat dit ook voor jou kan werken. Toch heb ik ondertussen al heel wat mensen persoonlijk gesproken die meer dan 10.000 euro per maand verdienen. En het waren stuk voor stuk gewone mensen, geen extreme intelligentie of rijke start (geërfd, gekregen,….) maar één gemene deler: heel veel drive.

Wat kost de Bol masterclass?

De waarde is €2997, maar deze online training wordt verkocht voor is €997. Als je pas start lijkt dat misschien heel veel, maar ik heb ondertussen al meerdere cursussen gevolgd en dat is zo wel de prijs, vaak nog wel het dubbele of driedubbele.

Ik vind voor mij persoonlijk het meestal ook wel even slikken om zo’n bedrag uit te geven, maar ik weet dat het me uiteindelijk meer opbrengt: zowel financieel als persoonlijk. Daarbij heb ik al meermaals meer geld en tijd verloren door het allemaal zelf te willen uitzoeken. En wat ik ook ervaren heb is dat hoe duurder een cursus is hoe meer moeite je doet om er ook echt een succes van te maken. Als je het geld niet onmiddellijk op tafel kan leggen dan mag je het trouwens ook in maandelijkse betalingen doen.

Twijfel je nog?

Als je twijfelt om de cursus meteen aan te schaffen, dan raadt ik je alvast aan om deel te nemen met het gratis webinar. Dat is een online seminar waarin je 5 stappen leert om een winstgevende webshop op te zetten, ook als je geen ervaring hebt. Zo krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden. Als je de Bol masterclass bestelt en het blijkt toch niks voor jou te zijn, dan is er een 14 dagen garantie zodat je je geld terug krijgt. Dus eigenlijk heb je niks te verliezen.

Is dit aan jouw besteed?

Deze cursus is niet voor iedereen. Als je verwacht dat het geld met tonnen door je raam gegooid zullen worden terwijl jij lekker op de bank zit, dan is dit niks voor jou. Je zal er voor moeten werken, stappen zetten en je persoonlijk ontplooien. Ben jij daartoe bereid en wil je systematisch aan jouw bedrijf werken, dan is dit de ideale weg.

Wil je iets met e-commerce doen, dan is deze cursus perfect. Er zijn heel wat cursussen op de markt over online ondernemen, maar zo eentje gericht op e-commerce en zeker Bol ben ik nog niet tegengekomen. Zeker de moeite dus. In Amerika wordt deze manier van online geld verdienen al langer succesvol gedaan op Amazon. In België en Nederland is dit nog vrij nieuw. Dat maakt het extra interessant dat je een van de eerste bent en toch niet alles zelf moet uitzoeken als je meteen met deze grondige cursus aan de slag gaat.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Blijf op de hoogte van nieuwe artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De marketing tornado
In dit boek nemen Tonny Loorbach en Martijn Vantongeren je mee door alle stappen om van jouw online business een succes te maken
Ook lezen?