Weg met afleiding – Cynthia van Structuurjunkie (Review) – Meer gedaan krijgen

Weg met afleiding (review) cursus van Cynthia van Structuurjunkie

In deze review van de Weg met afleiding van Cynthia van Structuurjunkie vertel ik je meer over de cursus die ik net doorlopen heb. 

Weg met afleiding (review)

Weg met afleiding is een hele korte cursus die je snel doorlopen hebt. Tijdens het strijken heb ik alle video’s bekeken, maar dan is het natuurlijk ook de bedoeling dat je er ook mee aan de slag gaat. 

Daarvoor zit er ook een werkboek bij. Met alleen het beluisteren van de video’s ga je niet minder afgeleid zijn. Je zal ook de oefeningen moeten doen.

In het werkboek is plaats voorzien om dingen op te schrijven, dus dat kan je uitprinten. Zelf heb ik dat niet gedaan en de opdrachten uitgevoerd in mijn eigen notitieboek.

Andere cursussen die ik volgde rond het thema productiviteit waren steeds gericht op ondernemers. Weg met afleiding is ook geschikt als je in loondienst bent. In. De cursus vertelt Cynthia bijvoorbeeld dat je afspraken kan maken met je collega’s zodat iedereen productiever kan zijn want afleiding verminderen is voor iedereen belangrijk.

Weg met afleiding – inhoud

Zoals ik al zei is Weg met afleiding een korte cursus. Het bestaat namelijk uit 6 stappen en je hebt een intro en een outro. Sommige lessen zijn in de vorm van een video andere zijn een combinatie van een audiofragment en het uitgeschreven transcript daarbij.

Weg met afleiding - inhoud cursus

Bij elke les kan je ook het werkboek erbij nemen om de bijbehorende oefeningen te doen. Laten we elke stap even bekijken.

Stap1: houding

De eerste stap is de minst praktische maar wel een hele belangrijke. Het gaat over je mindset en hoe jij naar afleiding, focus en productiviteit kijkt.

In deze video vertelt Cynthia wat zij altijd tegen zichzelf zegt waardoor ze het nu ook geworden is.

Stap 2: Omgeving

Deze les bevat een audiofragment maar je kan ook het transcript daarvan lezen. Je omgeving kan ervoor zorgen dat je heel veel afleiding hebt en dus ook niet productief aan de slag kan. In deze les ga je aan de slag om hier wat aan te doen.

Stap 3: Onderbrekingen

In deze video vertelt Cynthia hoe je met onderbrekingen om kan gaan en hoe je ze zo veel mogelijk kan elimineren. Onderbrekingen zorgen er namelijk voor dat je uit je flow geraakt en dan kan het weer een tijdje duren voordat je er in geraakt.

Weg met afleiding - les uit de cursus van Cynthia van Structuurjunkie

Stap 4: Out of you power

In dit audiofragment ga je kijken wat je kan doen aan situaties waar je niks aan kan veranderen. Of toch wel? Hoe ga je er mee om zodat het minder negatieve invloed op je heeft.

Stap 5: aandacht

In deze video ga je kijken hoe je je focus kan vergroten zodat je met meer aandacht kan werken. Door te trainen om je aandacht langer bij een opdracht vast te houden zal je merken dat je op den duur steeds meer gedaan krijgt.

Cynthia deelt ook enkele dingen die je kan toepassen zodat je meer aandacht en focus gaat krijgen. Beluisteren (of lees) dit niet alleen maar ga hier ook naar leven om er echt resultaat uit te halen.

Stap 6: Kiezen

Door te gaan kiezen ga je minder dingen doen maar deze ga je wel beter doen. Bovendien ga je ook voor dingen kiezen die je meer plezier zullen opleveren, zowel in je werk als in je vrije tijd. Ga aan de slag met deze les zodat je weet wat de juiste keuzes zijn om te maken.

Waarom van Cynthia leren?

Cynthia is bekend van de Structuurjunkie planners waarvan er al meer dan 100.000 verkocht zijn. Zij heeft al sinds 2006 een blog en werd sterk in het plannen van alle bezigheden die er bij het hebben van een blog komen te zien. Heel herkenbaar want daar komt veel bij te kijken.

Daardoor heeft ze haar eigen planner ontwikkelt en werd de structuurkoningin van Nederland. Verder heeft ze al heel wat mensen (meer dan 9000) geholpen door middel van haar andere trainingen zoals “Nee is ook een woord”, Uitstelgedrag en de Structuurjunkie plantraining.

Daarnaast heeft ze ook het membership Gáán wat je eens 2 weken kan volgen voor maar €5. Daarmee kan je verschillende online lessen volgens steeds rond een ander thema dat wel allemaal te maken heeft met plannen, productiviteit en tijd. In de community kan je met allemaal andere mensen spreken die ook met focus bezig zijn en je kan vragen stellen tijdens live Q&A’s

Als je gaat plannen krijg je veel meer gedaan als je geen (of alvast minder) afleiding hebt. Dat is ook de nieuwe cursus van Cynthia.

Heb je wat aan deze review van Weg met afleiding of heb je er nog vragen bij? Laat dan gerust een reactie achter onderaan de pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?