Bouw een succesvol bedrijf – cursus van Nowherdays (review)

Bouw een succesvol bedrijf - Nowherdays - review

In deze review over de cursus Bouw een succesvol bedrijf van Nowherdays kom je meer te weten over de inhoud en mijn ervaring ermee.

Na het volgen van Bouw een succesvol bedrijf heb je een stappenplan waarmee je een succesvol online bedrijf kan opstarten.

Inhoud Bouw een succesvol bedrijf (Nowherdays)

Intro

Voordat de cursus begint krijg je de logingegevens voor de leeromgeving. In het eerste deel, krijg je meer info over de cursus en de werking van de leeromgeving.

Bonus

Je kan meteen ook al de bonuslessen bekijken. Dit zijn 3 ondernemerslessen die Paulien geleerd heeft tijdens haar ervaring met online ondernemen.

Cursus

Daarna start de cursus. Deze bestaat uit 6 live online masterclasses. Via Webinargeek kan je er bij zijn en reageren gaat via de chat. Kan je er op dat moment niet live bij zijn dan is dat geen probleem. De opname komt nadien in de online leeromgeving te staan zodat je die nog tot het einde van de cursus kan bekijken.

Bij elke les krijg je:

  • Introductie: waarover zal de les gaan
  • Werkboek van de dag: Dit kan je uitprinten en voor de start van of tijdens het webinar invullen.
  • Masterclass opname: kan je er niet live bij zijn dan kan je hier deze opname nog beluisteren.
  • Instagram challenge dag: Elke dag staat er een uitdaging voor je klaar.
  • Dag evaluatie: dit is een enquête/quiz die je kan invullen

Bouw een succesvol bedrijf - Nowherdays - review - Lessen inhoud

Start je online bedrijf

Deze eerste presentatie is ideaal als je nog moet starten zodat je je niet meteen gaat bezig houden met dingen die er in het begin nog niet toe doen.

Je krijgt 4 voorbeelden van verdienmodellen: cursus, coaching, producten online verkopen, community. Uiteraard zijn er veel meer, maar met één van deze kan jij aan de slag.

Je krijgt 8 basisstappen die nodig zijn zodat je online je geld kan verdienen. De meeste startende ondernemers beginnen meteen met stap 8, alles in orde brengen, je rechtsvorm kiezen,… Terwijl juist deze eerste 7 stappen heel belangrijk zijn zodat je ook iets gaat doen wat echt bij je past. Zo hoef je je levensstijl niet aan je bedrijf aan te passen, maar kan je een bedrijf oprichten dat volledig past bij wie jij bent, bij de manier zoals jij wilt leven.

Winstgevend verdienmodel

De tweede les gaat over verdienmodellen. Dat heb je natuurlijk nodig, want zonder verdienmodel geen inkomen. Een verdienmodel moet ervoor zorgen dat je voldoende inkomen krijgt, maar ook aansluiten bij wie jij bent.

Heel wat zelfstandig ondernemers werken uurtje factuurtje. Het grote nadeel van dit verdienmodel is dat je geen inkomen hebt op momenten dat je niet werkt, zoals vakantie of ziekte.

Daarom wordt in deze les dieper ingegaan op een schaalbaar verdienmodel. Welke 4 stappen je moet zetten om tot een winstgevend verdienmodel te komen en aan welke eisen dit moet voldoen.

Een bedrijf is geen hobby, dus het is belangrijk dat je goed verdiend.

Online marketing

Welke online marketingactiviteiten doen er echt toe? Hoe kan je echt resultaat behalen? Teksten schrijven die kunnen verkopen, een werkende funnel bouwen zodat je gratis bezoekers kan omzetten in betalende klanten.

Succesvol lanceren

Deze les is ideaal als je een hekel hebt aan verkopen, onbekenden opbellen of netwerkborrels liggen afschuimen. Door online te lanceren kan je niet alleen meer mensen bereiken, je kan ook betere resultaten behalen.

In deze les zie je de 4 fasen van lanceren, 5 stappen voor een lanceerplan en wat de succesvolle lanceerformule van Nowherdays is.

Bouw een succesvol bedrijf - Nowherdays - review - masterclasses

Succes blueprint

Wat heb jij nodig om een succesvolle business te hebben? Ook als je al een bedrijf hebt, wat nog niet genoeg verdient kan het handig zijn om deze blueprint te bekijken. Het bevat 16 bouwstenen om je bedrijf succesvol neer te zetten zowel voor een omzet van €50.000, of als jij wilt doorgroeien naar meer dan een miljoen. En alles daartussen natuurlijk ook.

Geen nutteloze taken meer op je lijstje, maar aan de slag met dingen die echt werken en nodig zijn. Zo kan je vrijer leven en ook nog tijd steken in de dingen die jij leuk vindt en met de mensen waar je van houdt.

10x meer resultaat

Wil je 10 keer meer resultaten met je bedrijf behalen, dan is deze les zeker iets wat je niet mag missen. Je zal wel wat knopen moeten doorhakken hiervoor maar het zal je leven en je business alleen maar ten goede komen. Uiteraard krijg je hier ook voorbeelden van.

Extra’s

Als je je inschrijft voor deze cursus krijg je niet alleen toegang tot de live masterclasses. Je krijgt ook de login voor de online leeromgeving en werkboeken die je eventueel kan uitprinten.

Challenge

Je kan ook meedoen met een Instagram challenge. Je krijgt hiervoor templates aangereikt die je op Instagram kan delen en invullen.

Er zijn 2 versies van de challenge. Heb je al een eigen bedrijf dan kan je de opdracht van de dag doen die bij “Let’s grow” staat. Ben je startende dan doe je de opdracht die staat bij “Start before you’re ready”.

Door tijdens deze challenge en cursus op instagram te delen over je weg naar een eigen bedrijf, maak je kans op één van de prijzen.

Community

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kan je je aanmelden voor de community. Dit is een apart instagramaccount waar je toegang toe krijgt. Dagelijks komen er enkele post op met wat extra inhoud of een samenvatting van de masterclass. Onder deze post kan je dan zelf een reactie achterlaten en in contact komen met andere (startende) ondernemers.

Wie is Nowherdays?

Nowherdays is het bedrijf van Paulien van Eerderburg dat zich richt op onafhankelijk vrouwen die willen leven van hun bedrijf. 

Paulien had zelf een succesvolle wijnhandel, maar ze merkte dat dat niet haar manier van leven was. 80 uren werken, afhankelijk van een vaste plek en van andere factoren zoals de eigenaar van het pand. Daardoor besloot ze een online business te starten die volledig aan haar behoeftes voldoet, zowel financieel als qua vrijheid want ze reist graag.

Ondertussen staat Paulien er niet meer alleen voor want ze heeft haar team uitgebreid met 12 dames waarvan 5 businesscoaches en de rest die het bedrijf goed draaiende houden. Allen werken ze remote. 

Review Bouw een succesvol bedrijf

Zelf ben ik in 2011 zelfstandige geworden en ben ondertussen al heel wat jaartjes online aan het ondernemen. Ik ben dus niet echt de doelgroep voor deze cursus die zich meer op starters richt. Toch heb ik me ingeschreven om de cursus te volgen omdat ik dan meteen mijn ervaring ermee kan delen in een blog. Bovendien denk ik altijd: al steek ik er één dingetje van op, dat kan mijn groei al weer bevorderen. Je kan het trouwens ook volgen als je wilt groeien met je bedrijf.

Ik heb deze cursus gevolgd in januari 2022 en toen deden er maar liefst 4500 vrouwen mee. Al voor de cursus start wordt je duidelijk aan de hand genomen. Zo krijg je dagelijks mails met wat de stappen zijn en wordt alles heel overzichtelijk en stapsgewijs tot je gebracht. Je blijft niet met vragen zitten over wanneer je kan inloggen of zo, want ook dat krijg je allemaal heel duidelijk mee via de mails.

Wat ik goed vond was dat Pauline in de eerste les meteen mee gaf dat het geschikte verdienmodel voor ieder verschillend kan zijn. Vaak richten businesscoaches zich op één bepaald verdienmodel wat dan de heilige graal is. En dat is het dus niet. Daardoor kan het ook zijn dat als je dat volgt dat het niet succesvol voor je wordt omdat het niet aansluit bij wie jij bent. In de cursus Bouw een succesvol bedrijf ga je dus op zoek naar jouw ideale verdienmodel en business.

Deze masterclasses van Bouw een succesvol bedrijf zijn een opstap naar volledige coaching. Heb je graag hulp met de opstart of groei van je bedrijf dan is een coach nemen altijd een goed idee omdat je dat veel tijd bespaart en niet eerst alles tien keer fout hoeft te doen. Die stappen kan je overslaan.

Maar ook als je niet voor het vervolgtraject kiest, is dit een waardevolle cursus, zeker als startende ondernemer of als je je bedrijf aan het herbekijken bent. Ga je echt aan de slag met de oefeningen en zet je het geleerde om in de praktijk, dan heb jij een mooie basis voor jouw bedrijf en kies je ook bewust voor klanten, een verdienmodel en de levensstijl die bij jou passen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?