Solflare wallet: review & tutorial van deze solana wallet

Solflare wallet voor Solana - review en tutorial

Ben je op zoek naar een wallet voor Solana, dan ben je misschien aan het kijken om Solflare te installeren. In deze review vertel ik wat ik ervan vind, hoe je de wallet installeert en hoe het werkt.

Wat is de Solflare Wallet?

De Solflare wallet is een crypto wallet voor het Solana netwerk waarmee je crypto kan bewaren, staken, swappen en versturen. Bovendien kan je er ook NFT’s op bewaren. Het is een non-custodial wallet wat wilt zeggen dat je je eigen keys in je bezit hebt.

Solflare is zowel beschikbaar voor desktop, mobiel (via de App store en Play store) als via een browser extensie. Je kan een koppeling maken met je Ledger nano X en in de toekomst zullen er nog andere hardware wallets ondersteunt worden.

Solflare wallet tutorial

Solflare wallet installeren

Je hebt de keuze om de Solflare app op mobiel te installeren, als web wallet of deze toe te voegen aan je browser (bijvoorbeeld Chrome, Brave,…)

Hier toon ik je hoe je deze aan Chrome kan toevoegen.

Ga naar de website van Solflare en klik op “Add to Chrome”.

De Chrome web store opent nu en dan kan je klikken op “Toev. Aan Chrome”.

Solflare wallet toevoegen aan Chrome

Deze Chrome extensie is al meer dan 100.000 keer geïnstalleerd.

Je dient nog eens te bevestigen dat je de Extensie wilt toevoegen.

Solflare extensie toevoegen chrome

Zodra het extensie bestand gedownload is krijg je de melding dat de Solflare wallet toegevoegd is aan Chrome.

Chrome extensie Solflare gebruiken

Open Extensies en klik op “Solflare wallet”.

Solflare wallet extensie browser

Nu krijg je de keuze tussen:

 • Mnemonic phrase invullen (met wachtwoord)
 • Ledger koppelen
 • Keystore file
 • Create a new wallet
Solflare wallet installeren

Klik hier op “Create a new wallet”. We hebben namelijk nog geen Solflare wallet adres dus we gaan er eentje aanmaken. De andere 3 opties is als je al een wallet hebt.

Wachtwoord keizen

Eerst kies je een veilig wachtwoord waarna je op “next” klikt.

In de volgende stap krijg je 24 woorden te zien. Dit is je Mnemonic Phrase. Het is belangrijk dat je deze woorden in de juiste volgorde heel goed bewaard. Je kan deze downloaden of kopiëren, maar nog beter is om ze ook op een blad te schrijven en dit ergens veilig weg te bergen. Mocht je op een gegeven moment niet meer in je wallet geraken, dan kan je dat met deze phrase wel terug doen.

Mnemonic Phrase

Als je alle woorden hebt opgeschreven dan klik je op “I wrote down my mnemonic”.

Dan krijg je 24 lege vakjes waar je de woordjes zelf nog eens moet invoeren om deze te verifiëren. Klik daarna op “Verify”.

Solflare wallet installeren - seed verifiëren

Nu is je wallet aangemaakt en klaar voor gebruik. Standaad staat Solana er al op dus hier kan je nu SOL naartoe gaan versturen.

Solflare wallet voor Solana en NFT's

Solflare wallet gebruiken

Je kan de wallet op desktopgrootte bekijken zoals je hierboven ziet, maar je kan het ook in het klein (via de browser extensie) bekijken.

Solflare portfolio

Tokens toevoegen

Onder portfolio zie je welke tokens je in je bezit hebt. Klik je op “Add New asset” dan kan je een nieuw SPL Token account gaan toevoegen. Je krijgt er hier 10 te zien, maar als je gaat zoeken vind je er nog veel meer.

Ontvangen

Klik op “Receive”. Je krijgt nu een QR-code te zien en je SOL adres. Wie jou SOL wil versturen kan ofwel deze QR-code inscannen of je kan het adres kopiëren en naar hen toesturen.

Behalve van iemand anders kan je ook jezelf SOL sturen. Heb je bijvoorbeeld op Binance Solana aangeschaft dan kan je die op deze manier versturen naar je Solflare wallet. Dat kan nodig zijn als je Solana wilt staken of NFT’s wilt gaan kopen via je Solflare wallet.

Solana ontvangen op Solflare

Verzenden

Door op de knop “send” te klikken kan je SOL gaan versturen naar iemand anders of naar een andere wallet van jezelf. Je kiest de hoeveelheid SOL die je wilt versturen en het adres waar het naartoe gestuurd moet worden. Let hierbij op dat je dit naar een Solana adres verstuurd, anders zullen je crypto’s niet toekomen. Het minimum bedrag dat je kan versturen is 0,01 SOL.

SOL versturen via Solflare

Staking

Met Solflare is het mogelijk om je SOL te staken. Daardoor kan je 6,6% op jaarbasis verdienen. 

Momenteel wordt er voor meer dan 11 biljoen aan dollars gestaket via Solflare.

Hiervoor kan je op de knop “Start Staking” klikken via de wallet.

Je krijgt nu de keuze tussen 3 mogelijkheden qua staking:

 • Liquid SOL Staking
 • Native SOL Staking
 • SLRS Staking

Bij Liquid staking krijg je in plaats van het aantal SOL dat je wilt steken mSOL. Dit aantal zal groeien met je staking opbrengsten. Daardat het om liquid staking gaat kan je onmiddellijk staken en stoppen, deze mSOL is compatible met andere DeFi protocols, verbetert de veiligheid en decentralisatie van het Solana netwerk.

Met SLRS Staking kan je tot 40% jaarlijks verdienen via Solrise Finance Staking. Hiervoor moet je een aparte account aanmaken. Hiervoor moet je opgeven hoeveel SLRS je wilt staken en gedurende welke termijn.

Je kan niet je volledige bedrag staken aangezien je nog wat over moet houden voor de transactiekosten.

Staking bij Solflare

Tokens swappen

Via Swap kan je tokens gaan swappen, dus van de ene munt in de andere omzetten. Hierop zit een slippage van standaard 0,5%, wat het maximale verschil is tussen de verwachte prijs die je te zien krijgt en effectieve prijs. Het slippage percentage kan je zelf wijzigen tussen 0,1%, 0,5% en 1%.

De kosten van het swappen kan je verminderen als je SLRS staket. Stake je 100 SLRS dan krijg je 20% korting op de kosten, stage je 1000 SLRS dan krijg je 60% korting.

Wil je swappen dan wordt de prijs gedurende een minuut vastgehouden. Daarna zal je pagina ververst worden en krijg je een nieuwe prijs te.

Swappen op Solflare

NFT’s opslaan

NFT’s die je op je Solflare wallet opslaat komen te staan bij Collectibles. Je ziet in een overzicht alle NFT’s die je in je bezit hebt.

NFT bewaren in Solflare

Klik je op eentje dan krijg je deze groter te zien samen met de info over de NFT.

Info van een NFT bekijken

Wilt iemand je een NFT doorsturen, dan kan je op de knop “Receive” klikken. Je krijgt dan de QR-code te zien die die andere persoon kan inscannen of je kan je wallet adres kopiëren en doorsturen.

Instellingen

Bij instellingen zie je met welke account je bent aangemeld. Je kan hierop klikken (standaard Main account). Vervolgens kan je hier een nieuwe account aan toevoegen (als je meerdere wallets wilt aanmaken).

Solflare account

Verder kan je ook:

 • een Ledger wallet importeren
 • Een private key importeren
 • Een keystore bestand importeren
 • De mnemonic phrase exporteren
 • Private key exporteren
 • Uitloggen
Instellingen Solflare

Appearance

Bij appearance kan je kiezen of je een licht of donker Solflare thema wilt gebruiken. Ook als je andere thema’s gekocht hebt, kan je deze hier vinden om te selecteren.

Support

Klik je op Support dan ga je naar een Discord over de Solflare wallet. Deze bevat momenteel meer dan 14.000 leden.

Solflare wallet review

De Solflare wallet is makkelijk te installeren. Geld dat je via bijvoorbeeld Binance of Coinbase verstuurt naar de wallet is onmiddellijk beschikbaar. Ik heb de wallet gebruikt in combinatie met de NFT marktplaats Solsea en deze koppeling lukte meteen zonder problemen. De gekochte NFT is onmiddellijk zichtbaar in de wallet.

Handig is dat je de wallet niet enkel via een klein venstertje (als extensie) kan bekijken maar over je hele scherm. Dat maakt het heel duidelijk. Zeker ook dat deze wallet als app voor je mobiel beschikbaar is maakt het makkelijk. Dat is voor de Phantom nog niet het geval, dus wil je er eentje voor op je telefoon dan kan je deze van Solflare gebruiken.

 

Gebruik jij de Solflare wallet al of heb je iets nieuws bijgeleerd, laat me dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Succesvol NFT's leren flippen!

Leer NFT’s ontdekken, kopen, verkopen, handelen en maken en krijg toegang tot de Discord community waar aan- en verkopen gedeeld worden.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?