Cloud86: review van deze snelle hosting (2022)

Cloud86 review - ervaring met deze hosting

Ben je op zoek naar een betrouwbare en snelle hosting, dan overweeg je misschien Cloud86. In deze Cloud86 review kom je erachter welke hostingpakketten je zoal kan nemen, wat de voor- en nadelen zijn en wat mijn ervaring ermee is.

Even een korte samenvatting voor als je niet alles wilt lezen. Na jaren bij een andere hostingfirma was ik op zoek naar een snellere en betrouwbare firma. Deze heb ik gevonden bij Cloud86. De klantensupport is top en goed bereikbaar.

Wie is Cloud86?

Cloud86 biedt snelle en toch betaalbare hosting aan. Daarbij vinden ze de achterliggende techniek belangrijk, zowel qua hardware als software investeren ze hierin. De servers worden 24/7 gemonitord waardoor men er snel bij is als er een probleem zou zijn.

Ze werken met meerdere datacenter locatie, redundante stroomvoorziening, backup generatoren, store en servers.  Hierdoor kunnen ze snel een probleem oplossen voordat het een groot probleem wordt.

Ze zijn een jong bedrijf maar wel met de kennis en ervaring sinds 2013 aangezien de medeaandeelhouder toen een ander hostingbedrijf heeft opgestart en hier heel hard mee gegroeid is.

Uptime en snelheid

Een snelle website is steeds belangrijker. Niet alleen zal je bezoeker snel terug weg zijn als je website traag laadt, ook Google is steeds meer waarde gaan hechten aan een snelle website. Zo volgde ik een cursus over het verbeteren van de Core web Vitals en kiezen voor een snelle hosting is hierbij toch wel belangrijk.

Gelukkig vindt ook Cloud86 dit belangrijk waardoor ze hier volledig op inzetten.

Betrouwbare hardware

Ze kiezen voor voor toestellen die de performance kunnen garanderen. Zo maken ze gebruik van HP Enterprise Proviand servers, HP Enterprise 3PAR SSD arrays en VMWare virtualisatie.

Servers niet overbelasten

Je kan gaan voor een eigen server, maar de meeste (zeker starters of kleinere websites) kiezen voor een server waarop verschillende websites samen staan omdat dit prijsvoordeliger is.

Ik heb al gemerkt dat sommige hostingpartijen heel veel klanten toelaten op één server. In het begin geen probleem, maar als één of enkele websites gaan groeien dan ontstaan hier performanceproblemen.

Dit probleem lost Cloud86 op door rekening te houden met de groei van websites en de servers dus niet vol te proppen. Het aantal klanten per server is beperk zodat er genoeg capaciteit over zal blijven op de servers.

Datacenters binnen Europa

Cloud86 gebruikt geen public clouddiensten maar koopt zelf de hardware aan die ze in Europese datacenters onderbrengen. Hierdoor zijn ze dus niet afhankelijk van derden. Bovendien blijven alle data van je website binnen Europa. 

Hostingpakketten bij Cloud86

Dagelijks worden er backups genomen van je hosting pakket. Gaat er eens iets mis, dan kan je altijd een vorige versie terug zetten. Met één hostingpakket kan je ook meerdere websites online zetten. Je hoeft dus niet voor elke website die je opstart een nieuw hostingpakket te kopen.

Cloud86 geeft je de eerste periode maar liefst 50% korting. Wil je hier optimaal van genieten dan kan je kiezen om ineens voor een jaar of voor 3 jaar te betalen. Betaal je per maand, dan is de eerste periode een maand en heb je die eerste maand voor de helft van de prijs. Betaal je per jaar dan is een jaar de eerste periode en dan heb je op een heel jaar de korting.

Webhosting

Het gewone webhosting pakket is het goedkoopst. Aangezien het andere pakket Managed WordPress heet zou je kunnen denken dat je met dit pakket geen WordPress website kan bouwen. Dat klopt gelukkig niet. Je ken eenvoudig via het Plesk Controlepaneel WordPress installeren en onderhouden.

Wordpress toolkit

Bij de standaard webhosting heb je de keuze tussen 3 pakketten:

 • Webhosting Start: €1,95 per maand
 • Webhosting Medium: €5,95 per maand. De eerste periode slechts €2,98 per maand. Bij dit pakket krijg je 50 GB SSD opslag en kan je tot 10 websites online zetten. Verder krijg je ook uitgebreide ondersteuning en zit er een gratis verhuisservice inbegrepen.
 • Webhosting Unlimited: €11,95 per maand waarbij de eerste periode slechts €5,98 is. Deze hosting is sneller dan de twee voorgaande. Bovendien krijg je 100 GB SSD opslag en kan je er een onbeperkt aantal websites op zetten.

Persoonlijk zou ik niet voor het goedkoopste pakket gaan. Je krijgt dan een basisondersteuning en bij de andere twee pakketten krijg je een uitgebreide ondersteuning. Ook heb je dan een hele beperkte opslag van 5 GB en is de snelheid het traagst van alle mogelijkheden bij Cloud86. Aangezien snelheid heel belangrijk is zou ik hier zeker niet op bezuinigen. 

Had je voorheen bij een ander bedrijf je hosting ondergebracht en wil je overschakelen naar Cloud86? Dan ga je ook best voor het Medium of Unlimited pakket. Hierbij zit namelijke een gratis verhuisservice. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het overzetten van e-mails of je website naar deze nieuwe dienst.

Standaard webhosting bestellen >>

Managed WordPress

Met de managed WordPress hosting krijg je niet alleen ondersteuning over je hostingpakket maar kan je ook de WordPress experts van Cloud86 contacteren. In dit pakket is ook een uitgebreide caching.

Ben je zelf niet gerust en heb je weinig WordPress kennis dan kan dit pakket heel interessant voor je zijn. Dit pakket is ook sneller dan de standaard hosting en er is ook een performancegarantie aangezien ze nog minder klanten op één server plaatsen.

Ook bij deze hosting heb je de keuze uit drie pakketten.

 • Managed WP Start: €15,95 / maand, eerste periode slechts €7,98: hierop kunnen 2 websites staan en je krijgt 10 GB aan SSD opslag.
 • Managed WP Medium: €31,95 / maand, eerste periode slechts €15,98: Hierop kunnen 5 websites staan en je krijgt 50 GB SSD opslag.
 • Managed WP Power: €51,95 / maand, eerste periode slechts €25,98: Hierop kunnen 10 websites staan, je krijgt 100 GB SSD opslag en je kan een onbeperkt aantal MySQL databases aanmaken.

Bij al deze pakketten zit ook een gratis verhuisservice, extra WordPress support, automatische updates, een gratis CDN, testen via een staging omgeving, standaard installatie van Elementor.

Managed WordPress hosting bestellen >>

Managed VPS

Met Managed VPS heb je je eigen server waardoor je niet afhankelijks bent van andere klanten in dezelfde omgeving. Je kan deze eventueel ook gebruiken om te resellen.

Dit pakket is heel schaalbaar. Je kan namelijk afzonderlijk CPU cores, RAM geheugen of schijfruimte bijbestellen.

Managed VPS bij Cloud86

Uiteraard is dit ook het duurste pakket en eerder geschikt voor grote websites/webshops, als je een grote groei verwacht of als je voor de snelste hosting wilt gaan.

Managed VPS is beschikbaar vanaf €114,95 per maand maar eigenlijk is de prijs en het pakket maatwerk. Je kan namelijk zelf kiezen wat het aantal is van vCPU cores, je GB aan RAM geheugen en het aantal GB SSD opslag.

Managed VPS bestellen >>

Domeinnaam registreren

Je kan niet alleen je hostingpakket aanvragen maar meteen ook een domeinnaam registreren. Cloud86 is zeker niet de goedkoopste partij om je domeinnaam aan te vragen. Het is echter wel makkelijker als deze bij hetzelfde bedrijf is ondergebracht als je hostingpakket.

Zeker als je niet veel weet over het instellen van DNS. Koop je het samen met je hosting dan gaat het automatisch goed en als je een aparte / extra domeinnaam registreert dan kan de support van Cloud86 je wel helpen om alles goed te zetten.

Domeinnaam registreren >>

Support Cloud86

De support van Cloud86 staat bekend om zijn klantvriendelijkheid, snelle hulp en ook de mogelijkheid voor telefonisch contact.

Als je inlogt op je klantenomgeving dan zie je in het menu een een item “ondersteuning”. Hierbij vind je nieuwsitems, je kan de FAQ openen, bestaande tickets bekijken of een nieuw ticket aanmaken. 

Bij de FAQ vind je enkele antwoorden op veelgestelde vragen. Deze zijn onderverdeeld in:

 • Mijn account
 • Website & hosting
 • E-mail
 • Domeinen
 • WordPress

Heb je liever persoonlijke hulp dan kan dat ook. Een ticket aanmaken gaat heel eenvoudig. Je naam en mailadres zijn automatisch al ingevuld. Je kiest een onderwerp en schrijft je bericht, eventueel voeg je nog een bijlage (bijvoorbeeld schermafbeelding) toe.

Ben je eerder een beller, dan is Cloud86 zeker een firma voor jou. In deze internettijd zijn de meeste bedrijven (zeker hostingfirma’s, tenzij de hele dure) niet meer telefonisch bereikbaar. Cloud86 zet zelfs goed in beeld hun nummer op de website. Ook als je een ticket aanmaakt staan de gegevens van wie je antwoordde erbij met daarbij ook het telefoonnummer.

Cloud86 is bereikbaar op werkdagen van 9.00-17.00.

Plesk website beheren
Plesk om je website en e-mailadressen te beheren.

Review Cloud86 en ervaring

Op zoek naar nieuwe hostingpartij

Zelf ging ik in de 2de helft van 2021 een nieuwe website bouwen voor mijn cursus Affiliate Vibes. Mijn andere websites staan bij Neostrada nadat ik was overgeschakeld omdat ik niet meer tevreden was van mijn vorige hostingfirma. 

Dit ging steeds heel goed, maar sinds enkele maanden lagen sommige websites er een tijdje uit. Nu is het logisch dat er wel eens een probleem met de hosting kan zijn, maar dit was op korte tijd al te vaak gebeurd.

Daarom besloot ik voor de nieuwe website met een andere partij te gaan werken en mijn oog viel op Cloud86. Dat zag er allemaal heel goed uit, ervaringen die ik van anderen hoorde waren ook allemaal lovend, dus ik besloot het een kans te geven.

Mijn eerste ervaring met Cloud86

De hosting en domeinnaam aanvragen ging heel erg vlot en het leuke was dat er een mooie korting is voor het eerste jaar. Cloud86 gebruikt Plesk als controlepaneel wat ik nog kende van bij mijn allereerste hostingfirma. Ondertussen was ik CPanel gewoon.

In het klantenportaal kan je makkelijk via een knop naar de Plesk van je hostingpakket. WordPress installeren gaat ook met een druk op de knop en daarna kan je de status van je website qua updates bekijken. Je hoeft daarvoor niet in te loggen in je website.

Klantportaal Cloud86

Zelf heb ik geen plugin- of themaset geïnstalleerd, maar het behoord wel tot de mogelijkheden. Zo kan je het e-commerce pack (of één van de 8 sets) meteen toevoegen aan je installatie.

Caching

Wat ik ook fijn vond is de caching mogelijkheid. Cloud86 draait op LiteSpeedservers waardoor je de LiteSpeed caching plugin (LSCache) kan installeren. Op hun website staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je dan kan doen. Ze hebben zelfs een import voorzien om de basisinstellingen goed te zetten. Zelf gebruik ik voor mijn andere websites de betaalde plugin WPRocket, maar dat heb je hier dus niet nodig. Dat scheelt je dus weer wat centen.

Contact met Cloud86

Een klant waarvoor ik haar website moest maken besloot ook met Cloud86 te werken. Zij had echter iets verkeerd gedaan bij het bestellen waardoor ze enkel de domeinnaam vastgelegd had, maar nog geen hosting. 

We hebben toen contact opgenomen met de klantenservice om het probleem uit te leggen. Ze hebben toen geholpen om dit in orde te brengen op een manier zodat ze toch nog van de 50% korting voor het eerste jaar kon genieten. Dit zou niet het geval zijn als ze gewoon de hosting erbij kocht omdat ze dan al klant was. 

Ze reageerden dus niet alleen snel, ze zorgden er ook nog voor dat mijn klant nog van alle voordelen voor nieuwe klanten kon genieten. Dit is iets wat ze niet hoefden te doen, maar wat hen wel onderscheid van andere firma’s. Klanttevredenheid staat duidelijk centraal bij Cloud86.

Ervaringen van anderen

Eén iemand kan tevreden zijn, maar als het merendeel dat niet is, kan een bedrijf minder betrouwbaar of behulpzaam zijn. Dat is zeker niet het geval bij Cloud86. Als je naar de reviews kijke via een onafhankelijke bron zoals Trustpilop dan zie je dat ze zelfs een score van 4,9/5 krijgen uit 170 reviews. Dit staat voor een uitstekende score. 

Als ik deze zo even doorlees zie ik dat heel wat mensen zijn overgestapt van een andere hostingfirma en het nu een verademing vinden bij Cloud86. Dit zijn enkele van de meest voorkomende ervaringen:

 • Goede prijs
 • Gebruiksvriendelijk dashboard
 • Behulpzame klantensupport
 • Snelle reactie
 • Heel betrouwbaar
 • Soepele en snelle transitie van andere hostingpartij
 • Sneller dan bij andere providers
 • Telefonisch bereikbaar
 • Problemen worden snel opgelost
 • Nooit problemen met mail

Heb jij ervaring met Cloud86, ben je zelf ook van plan om bij hen hosting af te nemen of ben je op zoek naar een nieuwe partij? Deel gerust je ervaring in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?