Geld verdienen met Amazon

Geld verdienen met Aazon

Er zijn twee manieren waarop je geld kan verdienen met Amazon: als affiliate of als verkoper op deze marktplaats. In deze blog ga ik op beide onderwerpen wat dieper in zodat jij ook kan verdienen met Amazon.

Waarom geld verdienen met Amazon?

Amazon is nog maar pas (sinds 2020) in Nederland nedergedaald. Daarvoor was de shop al live, maar kon je enkel boeken kopen, maar nu dus alles. Amazon is al in heel wat landen actief en succesvol en daarom zal het ook sneller kunnen groeien dan als er een onbekende nieuwe shop zou bijkomen.

Het is -net als bol.com- een marktplaats waarop meerdere verkopers hun producten verkopen. Amazon verkoopt dus niet alleen hun eigen producten, dan zouden ze nooit zo’n groot aanbod kunnen hebben.

Door de bekendheid die Amazon heeft en de marketing die zijn doen, kan je mee profiteren van dit succes door er zelf je eigen producten ook op aan te bieden. Dat kan als extra verkoopkanaal zijn naast je huidige shop of gewoon als een verdienmodel.

Maar ook als je geen zin hebt om zelf producten uit te zoeken, in te kopen en deze te verkopen kan je toch nog geld verdienen met Amazon. Je kan te werk gaan als affiliate. Het grote voordeel is dat er ontzettend veel producten op staan en je dus vast wel iets vindt waarover je kan schrijven.

Geld verdienen met Amazon: 2 manieren

Zoals als aangegeven zijn er twee manieren om geld met Amazon te verdienen. We gaan op beide manieren wat dieper in zodat je kan kijken of daar iets bij zit wat jij zou zien zitten.

Als affiliate

Een affiliate is iemand die producten of diensten van iemand anders promoot en een percentage krijgt als het product verkocht is.  Dit kan ook als partner van Amazon. In Amerika is dit een veelgebruikte manier om geld met een website te verdienen. Je zal er vaak links of productbanners zien staan die naar Amazon leiden.

In België en Nederland is dat nog niet zo’n veelgebruikte manier. Hier zie je voornamelijk links naar bol.com. Bol is hier veel meer gebruikt, maar Amazon probeert hier ook voet aan de grond te krijgen. 

Ik denk ook dat dat de reden is waarom de commissies bij Amazon hoger liggen dan bij bol.com. Ik kan natuurlijk niet in het hoofd van Amazon kijken, maar door de commissies hoger te leggen willen ze zo meer blogs stimuleren naar hen te linken i.p.v. naar bol.com.

Amazon affiliate commissies

De commissiepercentages bij bol.com zijn 3, 6 en 8%. Voor Amazon NL (waar je je zowel als Nederlander als als Belg voor aanmeld) zijn deze percentages hoger. 

Videogame consoles is niet veel, slechts 1%, maar dan ga je al snel naar 6% voor telefoons, computers, electronica, camera’s, games, en andere categorieën. 

Voor boeken, babyproducten, beauty, keukengereedschap, eten, sport, verzorgingsproducten krijg je 10% en voor kleding, schoenen, juwelen, horloges is de commissie zelfs 14%.

Voor een zelfde product bij bol krijg je 3%, terwijl dat bij Amazon 6% is. Verdien je met bol.com 6% dan kan dat bij Amazon 10% zijn. Voor eenzelfde inspanning kan je dus (bijna) het dubbele verdienen. Een nadeel is wel dat de cookie maar 24u duurt, terwijl dat bij bol.com 5 dagen is.

Hoe werkt het?

  • Je kan je hier aanmelden voor het partnerprogramma.
  • Maak een affiliate link aan naar een specifiek product.
  • Plaats deze link op je website.
  • Verdien geld met Amazon zodra iemand via jouw link een bestelling plaatst.

Wil je meer leren over affiliate marketing dan kan je mijn stap-voor-stap cursus bekijken. Deze is momenteel met korting verkrijgbaar. Bekijk hier meer info over mijn cursus.

Affiliate Vibes cursus

Stap-voor-stap affiliate marketing leren?

Met mijn cursus ga je leren hoe je zelf een passief inkomen kan opbouwen met een website.

Als verkoper

Ook als verkoper kan je geld verdienen met Amazon.

Misschien heb je al een eigen (web)shop en wil je deze producten gaan verkopen via Amazon om een groter publiek aan te kunnen trekken. Het kan ook zijn dat je volledig vanaf nul wilt vertrekken, dan moet je eerst op zoek naar een goed product of producten om te gaan verkopen.

Je kan dan producten via een groothandel inkopen en deze verder verkopen. Of je kan je eigen product creëren of eventueel via whitelabel. Dat laatste is als je een bestaand product hebt en je eigen sticker er opplakt om het hel simplistisch uit te leggen. Je moet daar wel toestemming voor hebben natuurlijk.

Account maken

Nu kan je een account gaan aanmaken bij Amazon. Je hebt hierbij de keuze tussen een individueel en een professioneel account. Een individuele account is als je enkele producten per maand verkoopt. Hierbij betaal je geen maandelijkse kosten, maar wel €0,99 per verkocht product. Bij een zakelijk account betaal je €39/maand (excl. btw).

Verkoop je dus meer dan 39 producten per maand, dan ben je voordeliger af met een zakelijk account. Wil je eerst even testen of het wat voor je is, dan kan je starten met een individueel account.

Bovenop dit bedrag betaal je een commissie aan Amazon, zowel bij een individueel als professioneel account. Deze commissie ligt tussen de 7-15%.

Wil je voor individuele verkoper kiezen, scrol dan een beetje naar beneden op de pagina bij Amazon om verkoper te worden. De bovenste knop is om je als zakelijk verkoper in te schrijven waarbij je maandelijkse kosten betaald.

Met een professioneel account heb je ook meer mogelijkheden zoals advertenties plaatsen, meerdere gebruikers, in meerdere categorieën verkopen, betere plaatsing, productvermeldingen in bulk,…

Producten opslaan en verzenden

Nu moet je nog kiezen hoe je de producten wil opslaan. Ga je ze allemaal in je huis opslaan en zelf pakketjes maken, ga je werken met een eigen gekozen fulfillment center of laat je de fulmillment over aan Amazon. Het laatste heet Amazon FBA. Jouw producten stokkeer je dan in het magazijn van Amazon en vervolgens doet Amazon de rest. Lekker handig. Uiteraard betaal je hier kosten voor de opslag en fulfillment.

Duidelijke productbeschrijvingen

Wil je dat je product goed verkoopt, dan zal je er ten eerste al voor moeten zorgen dat de productbeschrijving goed in orde is. Vermeld alles wat een potentiële klant moet weten, zorg voor meerdere foto’s van de verschillende kanten van het product. 

Neem dus alle twijfels weg die een potentiële klanten kan hebben om het product aan te schaffen. Door goede informatie te voorzien kan iemand ook beslissen het product niet aan te schaffen. Dat scheelt je weer een hoop gedoe met retours.

Wil je leren om succesvol te worden als verkoper op Amazon? Check dan even deze:

Er is nog een derde manier om geld met Amazon te verdienen, maar deze is in België en Nederland op dit moment nog niet beschikbaar. In Amerika kan je ook werken met Amazon merch waarbij je je eigen t-shirts, telefoonhoesjes, tassen en kussens kan verkopen.

Pas als het product verkocht is zal Amazon over gaan tot het drukken van het object. Hierbij heb je dus geen grote stock nodig. Dit is wellicht iets wat in een latere fase hier nog ingevoegd zal worden als Amazon hier nog groter is geworden.

Verdien jij al geld met Amazon als affiliate of als verkoper? Wil je hier mee aan de slag? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?